Е 91 335и плюсове и минуси

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Lend Cruiser 3.0 D4D
Мечтае да кара: 300 hp+

Е 91 335и плюсове и минуси

Мнение от VGZ » 16 Юли 2013, 13:52

Здравейте колеги,
Изчетох доста теми , но или са старички или са превърнати в спор дизел срещу бензин.
Искам да помоля всички който имат конкретно наблюдение над този двигател да споделят мнения.
Моля за съвети , тъй като след дълго лутане и търсене на е60 не успях да открия такова което да ме грабне , а и напоследък ми се струва че е60 "стана по-масова от голф 3 " , струва ми се че София, над която имам наблюдение се наводни от е60-ки ( предполагам на по 300-400к км от Италия). което ме отказа от модела и ме насочи към е91 335и.
Държа да подчертая че предпочитам бензиновия двигател с 306 коня не дизеловия му събрат с 286 кончета, и предпочитам фейс лифтов след 2008г.
Имали съществени промени след фейс лифта и дефекти или болежки който да са били отстранени?
Комби версията страда ли от някакви специфични болежки подобно на е61?
Четох че Американките имали проблем с горивна помпа , който при европейските и фейслифтови екземпляри бил оправен , но дали е така?
До колко е надежден този мотор , и турбините скапват ли се на 200-250к км , както при дизела и като цяло какво да очаквам от въпросния мотор?
Рзахода разбрах че варира от 13-17 градско , както и 7-12 извън града но така ли е?
Ще се радвам тези от вас който карат или са карали такъв, да споделят като цяло впечатленията си от колата.
А и още нещо, за тези който ще кажат ами ако ще е гарга да е рошава и ме насочат към М3 , не искам М3 :nono: искам 335и. :lol:
Благодаря , предварително на всички който ще се отзоват и се надявам да стане хубава тема с достатъчно информация за този двигател и като цяло за 335и touring , която да бъде полезна както на мен, така и на всички след мен който са се спряли на тази невероятна машина.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Re: Е 91 335и плюсове и минуси

Мнение от Nasko_ » 16 Юли 2013, 19:28

Здравей, колега!
Аз от сравнително скоро съм собственик на въпросния автомобил, преди фейса 2007г.!
За момента имах проблем със запушени дюзи, които почистих с ултразвук и сега няма проблем.Онзи ден на прибиране от морето сдаде помпата на хидравликата, но мисля, че аз съм си виновен за въпросната повреда.
Като цяло съм доста доволен от колата и много си я харесвам!
Когато аз търсех кола, бях пред същата дилема като теб. Прочел съм болежките на е61 и мога да кажа, че при е91 не съм забелязал да се повтарят.
Разходът на гориво, който си дал, за мен е просто недостижим, въпреки че не съм от най-спокойните шофьори. На мен досега тази кола повече от 13/100 градски разход не ми е дала. Извънградско съм свалял разхода на 6.7л. Очаквах да подхарчва прилично и масло, тъй като така съм прочел, но аз лично за 10 000км съм долял точно 250мл.
За фейслифта може би ще кажат по-компетентни!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 16 Юли 2013, 20:44

Да добавя нещо за двигателите, тъй като се интересуваш от фейслифта. За мен N54(стария)е по-добър от N55(новия). То не е и само за мен де, но първия двигател носи спокойно на едно хубаво ремапване и колата тръгва да върви зверски. Тя и без ремап си върви де, имах щастието да я покарам за кратко и се усеща добре. Вярно карах купе, но не вярвам комбито да изостава до 200. Новият мотор го водят, че харчи по-малко, но това са някакви части от литъра ако изобщо е така. Старият е изпитан вече доста време и по много чужди форуми се кълнат в него като здравина. Та моя съвет е да си вземеш кола със стария мотор. Хем ще ти останат значителна сума пари или пък ще си вземеш с пълен М-пакет и претъпкан с екстри екземпляр със стария мотор, на малко километри. 17 градско гори М3 Е92, 335и трудно ще даде толкова, освен ако не си само първа, втора, трета и с часове по задръстванията. :yes:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VGZ » 16 Юли 2013, 23:22

А паразитните шумове типични за петата врата на е61 дали ги има и тук, както и теча на панорамния покрив?
Колкото до файса предполагах че "детските болести" са изчистени, и за това клонях към него.Но при положение че N54 е за предпочитане не виждам причина да не взема преди фейса.
Другото което искам да питам е има ли при е91 спортен автомат, както при е60-61 (този с перките на волана) , и в този рад на мисли М-спортно окачване за предпочитане ли е пред стоковото "не М-ково" , прекалено твърда ли ще да е возията с едни 19-ки джанти примерно (за всекидневието не само за магистрала Тракия и скорости над 180 км).
А има ли истина в слуха че дизеловите са по-предпочитани от бензиновите за крадците, както ималките мотори ?
ПП.Nasko аз съм от Люлин , гледам че ти си от Божурище, ако ти се намират 1-2 часа за раздумки и за по една бира ще се радвам да се видим, почерпката е от мен :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 18 Юли 2013, 10:36

Няма никакъв проблем да пием по бира. Ще се разберем на лично.
Аз ти казах, че съм прочел проблемите при е61 и при мен ги няма. Моята е с панорамен покрив и няма никакво свистене от вятъра дори и при много високи скорости, течове никакви не съм имал до момента също.
Аз лично досега не съм видял 335i без перки на волана, за автомата не знам какъв се води, но май е точно спортен.
За возията, за мен е доста твърда, въпреки че съм с оригиналните 18-ки.
За предпочитанията на крадсите също не мога да ти отговоря :)
Пиши на лично кога си свободен!
Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cupra » 18 Юли 2013, 15:34

Nasko_ написа:Няма никакъв проблем да пием по бира. Ще се разберем на лично.
Аз ти казах, че съм прочел проблемите при е61 и при мен ги няма. Моята е с панорамен покрив и няма никакво свистене от вятъра дори и при много високи скорости, течове никакви не съм имал до момента също.
Аз лично досега не съм видял 335i без перки на волана, за автомата не знам какъв се води, но май е точно спортен.
Успех!

Специално пък ти си един от малкото с software на кутията Alpina B3 не спортна ами...
Колкото до колата 335i незнам какво чакаш да си доставиш това удоволствие!
И аз съм за преди фейс лифт но с много екстри!
Всяка кола се разваля в един момент но няма непоправими неща!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VGZ » 18 Юли 2013, 16:20

Nasko_ написа:Няма никакъв проблем да пием по бира. Ще се разберем на лично.
Успех!

Понеделник се прибирам от морето и ще ти драсна ЛС :)
Почвам да дебна Mobile.de , за нещо читаво . Имам приятел там който ще може да отреагира бързо, ако изпадне нещо читаво, че интересните оферти бързо изчезват..
И да, ще търся преди фейса ,но с повечко екстри екземпляр.
Гледам започват от 16-17 к евро , чудя се дали след зимата няма да паднат, какво мислите вие?
Наско, ти твойта от каде я взе ,и на каква цена , ако не е тайна? :lol:
Колкото до крадците, изхождам от факта че бензиновата не е толкова масова, съответно не би трябвало да е много търсена за части..
Някаде по темите имаше коментар от колега , че спрени една до друга ,айдуците взели неговата дизелова , а не същата но бензинова на комшията спряна до него... :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 18 Юли 2013, 20:35

cupra написа:Специално пък ти си един от малкото с software на кутията Alpina B3 не спортна ами...

:yes: Още неща си ми обещал, скоро ще те навестя ;)

VGZ написа:Понеделник се прибирам от морето и ще ти драсна ЛС :)
Почвам да дебна Mobile.de , за нещо читаво . Имам приятел там който ще може да отреагира бързо, ако изпадне нещо читаво, че интересните оферти бързо изчезват..
И да, ще търся преди фейса ,но с повечко екстри екземпляр.
Гледам започват от 16-17 к евро , чудя се дали след зимата няма да паднат, какво мислите вие?
Наско, ти твойта от каде я взе ,и на каква цена , ако не е тайна? :lol:
Колкото до крадците, изхождам от факта че бензиновата не е толкова масова, съответно не би трябвало да е много търсена за части..
Някаде по темите имаше коментар от колега , че спрени една до друга ,айдуците взели неговата дизелова , а не същата но бензинова на комшията спряна до него... :mhihi:

Аз лично не мисля, че цената ще се промени дръстично. Не знам и как би могъл да изчакаш до следващата година :)
Аз моята я взех от тук...на цена доста по-ниска от тези, които ти гледаш, като цяло колата е доста запазена. Имах проблеми с дюзите, както споменах...купил съм 4 нови гуми, че бяха много зле и съм я обслужил изцяло, като крайната цена е малко над 15 000 евро. Самата кола съм купил за 11 900 евро :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 19 Юли 2013, 14:48

335i - Това ми стана мечта и на мен като се поразчетох... :lol:

Относно цените - по принцип в Германия зимата са по-ниски, отколкото пролет-лято.
Относно кражбите - въпросната открадната кола, за която казваш взели дизела пред бензина е 320 или 120 беше, няма база за сравнение с 335.. Правиш каско и се надяваш да не те харесат. Все пак това не би те накарало да не си купиш нещо, което ти харесва..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Юли 2013, 19:48

Наистина цените няма да паднат драстично за една година. Малко повече раздвижване би следвало да има при Е92 заради излизането на 435и, но при комбитата нищо драстично няма да има. Заради едни 1000-2000 максимум, не си струва да се чака цяла година.
За Германия е истина, че преди януари цените са най-ниски. После всеки си плаща каквото има да плаща и цените или остават същите, или дори скачат леко, когато се продава читава кола.
Разбира се това не значи, че трябва да си навиеш да скокнеш в някоя, която виждаш, че е някакъв компромис. Чакаш си да се появи каквато трябва и си ти. Когато имаш парите накуп е лесно другото. :yes:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от VGZ » 19 Юли 2013, 23:04

Определено мисля да изчакам, към момента няма и кой знае какво . А интересните оферти са за над 19к което ми идва множко. Та чакане ще му е майката.

Назад към E90/E91/E92/E93