Бизнес идея
Модератор: Общи модератори
53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Re: Бизнес идея
Louis написа:Завърти ги на фондовата.
а като ги завърти ше си ги вземе ли после

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Kroki написа:Купи кола и я продай на части.
Т'ва беше докато всички не набараха мекото на баницата. Сега всеки втори има 36-ца в двора и я разпродава на части.

Иначе за бизнес, тази държава се опитва по всякакъв начин да те откаже. За един пункт се извадиха толкова документи, че просто не е истина. И там 20лв., там 30лв. и накрая като теглиш чертата ти стане лошо. Еле ако искаш да продаваш храни - за кашкавала такъв хладилник, за шунката - друг, за топеното сирене - трети ...
В България за да направиш бизнес трябва имаш биволски нерви, щото иначе всички искат да убият всичко в зарадиш ...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Да съм казал някъде Е36-ца? 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
bavareca_86 написа:Е.Димитров написа:Тази тема нещо като "дайте идея да си развия бизнес,имам 15к лева"
тази тема е нещо като:като няма кво да кажеш не драскай
Ооо,имам много какво да кажа и ще го кажа разбира се.
Занимавам се с ....,сега подготвям едно ....за което има много голям интерес сред някой среди,идеята е страхотна и може би ще има много успех,но ще видим,също така имам една идея за...само че ми трябва някой да изработи прототип за да направя патент,с патент в джоба дори ще направя клип и ще го пусна в Youtube.com,смятам че е супер проста идея и същевременно супер авангардна,което ще намали не регламентирана употреба на ....,при подходящи законови промени може дори като стандарт да се наложи.
Пиша едно проектче за "Смарт Кар",вече доста страници са направени с принципни промени,идеи и е толкова авангардно...след като го завърша проекта ще го изпратя на Google,там са започнали да работят по прототип...
По въпроса за 10-15 000 лева как се намесват в темата-само за патентите ще ми трябват...
Иначе безплатна бизнес идея от мен.
Взимаш една каравана,със всичките зорове я правиш обект за хотдог,бира и подобни неща,единият от вариантите е да отидеш до министерството на транспорта и да поискаш разрешение да се метнеш на участък на новата магистрала като преместваем обект,взимаш и една химическа тоалетна и започваш да жънеш здраво,разбира се освен кафенце,хотдог ,чай и тн,ще продаваш и плодове,зеленчуци и със сигурност една година няма да имаш конкуренция в тоя район.
А другият вариант за караваната е да се ослушваш къде има някакви събирания,някакви дори митинги (както в момента има протести) и "върти...
От опит мога да ти кажа че никой няма да те изгони ако всичко ти е на ред документално
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
малко са за собствен бизнес.........автомивки,коли на части,наеми на автосервизи, гумаджииници са равно на фалит за 2-3 месеца 

bedrock city racing
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
Е.Димитров написа:bavareca_86 написа:Е.Димитров написа:Тази тема нещо като "дайте идея да си развия бизнес,имам 15к лева"
тази тема е нещо като:като няма кво да кажеш не драскай
Ооо,имам много какво да кажа и ще го кажа разбира се.
Занимавам се с ....,сега подготвям едно ....за което има много голям интерес сред някой среди,идеята е страхотна и може би ще има много успех,но ще видим,също така имам една идея за...само че ми трябва някой да изработи прототип за да направя патент,с патент в джоба дори ще направя клип и ще го пусна в Youtube.com,смятам че е супер проста идея и същевременно супер авангардна,което ще намали не регламентирана употреба на ....,при подходящи законови промени може дори като стандарт да се наложи.
Пиша едно проектче за "Смарт Кар",вече доста страници са направени с принципни промени,идеи и е толкова авангардно...след като го завърша проекта ще го изпратя на Google,там са започнали да работят по прототип...
По въпроса за 10-15 000 лева как се намесват в темата-само за патентите ще ми трябват...
Иначе безплатна бизнес идея от мен.
Взимаш една каравана,със всичките зорове я правиш обект за хотдог,бира и подобни неща,единият от вариантите е да отидеш до министерството на транспорта и да поискаш разрешение да се метнеш на участък на новата магистрала като преместваем обект,взимаш и една химическа тоалетна и започваш да жънеш здраво,разбира се освен кафенце,хотдог ,чай и тн,ще продаваш и плодове,зеленчуци и със сигурност една година няма да имаш конкуренция в тоя район.
А другият вариант за караваната е да се ослушваш къде има някакви събирания,някакви дори митинги (както в момента има протести) и "върти...
От опит мога да ти кажа че никой няма да те изгони ако всичко ти е на ред документално
тва е друга бира

никъде не сам казал,че разполагам с такъв бюджет,тои е примерен,защото има доста хора които разполагат с него.
що не споменеш кво има зад точките

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Само сам
Не ме питай от къде знам. НИКОЙ няма да ти оцени нервите и усилията. Ако имаш гръб и пара да правиш нещо... прави. Ама с някой 50/50 и прочие... заеби. Каквото и да хванеш си го прави сам.

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
сам до кенефа приятел
малко са хората успяли сами отначало с малко средства , разбирам че след време може и да има проблеми което е 100% но дотогава няма ли човек да ти пази гърба, по добре си търси работа на заплата 

bedrock city racing
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Едно е някой да ти пази гърба, друго е някой да ти сере на главата
Говорим за различни работи

Говорим за различни работи

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Като се пусне една подобна тема и ми става ясно защо БВП ни е като пари за семки. Никой не иска да произвежда. Всеки гледа продажби, препродажби, спекулации.
Всичко това е двигател на инфлацията. Като чуя "борса" и полудявам
Истината е да създаваш нещо, дали продукт или услуга няма значение. Тогава си силен. Продавачи и търговци са като висшист-икономист. С лопата да ги ринеш. 1% ще успеят да направят нещо за да живеят нормално, останалите 99 могат да си бършат задниците с безполезната си диплома, особено от университети като НБУ, Югозападен, "колеж по не знам какво си", "едикой си свободен университет" и т.н.
Всичко това е двигател на инфлацията. Като чуя "борса" и полудявам

Истината е да създаваш нещо, дали продукт или услуга няма значение. Тогава си силен. Продавачи и търговци са като висшист-икономист. С лопата да ги ринеш. 1% ще успеят да направят нещо за да живеят нормално, останалите 99 могат да си бършат задниците с безполезната си диплома, особено от университети като НБУ, Югозападен, "колеж по не знам какво си", "едикой си свободен университет" и т.н.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Изхарчи ги с кеф както ти душа сака тия 15к. Преди това обаче си намери леля или чичо милионер и гледай да няма други наследници.Друг начин за забогатяване със 15к незнам.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Ако имах 15 хилки, щях да чакам да ми падне някаква супер сделка и да ги превъртя. Например изпада кола или някаква къща в провинцията, купувам ги и ги препродавам. Винаги се намират закъсали хора, на които им трябват спешно пари и този с кеша печели. Разбира се и за това трябва акъл. Иначе това не са пари за никакво производство. И за никакъв бизнес. Другият вариант е да се вкарват половината за придобиване на някаква професия от типа ВИК, фаянсаджия, електричар или нещо подобно, с останалите се купуват инструменти, пускат се малко обяви и чакаш да те наемат в някой обект. Ако обаче си много добър в някаква област тези пари са достатъчни, че и много. Имам един приятел който си регистрира консултантска фирма и сега работи с разни западняци, които намира в нета. За тази цел му трябваха не повече от 2000 лева, но човекът е SEO специалист и повечето капитал за създаването на фирмата се намираше под шапката му.
- MCPO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 745d, 530d, 335d
- Мечтае да кара: Су-35
- Детайли за колата: - Е36 320i (SOLD)
- E46 330i BlackSapphire (stage 2) (SOLD)
- E46 330ci (SOLD)
- E46 330cd 400+ hp (SOLD)
- E65 745d 400+ hp
- E60 530d 300+ hp
- E92 335d (Stage 3)
Аз пък ще ти предложа за тези пари ако имаш земя разбира се. Отглеждай лавандула тука цената в България падна, но на пук във Америка цената расте. Имам приятел който започна да гледа лавандула с брат си на скромните 20 декара. Първата година нищо не взеха, то по принцип си е така дори бяха минус доста, печалбата идва вече на втората година. Намериха си пазар в САЩ за по 140 лева ( за сверка в България е около 40-60 лева по последни данни). Сега имат над 200 декара лавандула и да ти кажа изкарват доста добри пари. Но не си мисли, че е толкова лесно има си много къртовски труд, особено в началото като нямаш и техника.
Въпроса е да си намериш пазар, което е ключово.
Друга идея е с нещицата Made in Chine, Turkey, намираш си една сергийка на Златни Пясъци плащаш и наема, слагаш надценка 300% на артикулите като другите и си ти човека. Може да ти потрябват малко повечко пари, но пак ще си на + доста.
Лично за мене обаче не си заслужава.
едит: Другото 20 е купуваш си една к**ва и да помпа гумите с уста

Въпроса е да си намериш пазар, което е ключово.
Друга идея е с нещицата Made in Chine, Turkey, намираш си една сергийка на Златни Пясъци плащаш и наема, слагаш надценка 300% на артикулите като другите и си ти човека. Може да ти потрябват малко повечко пари, но пак ще си на + доста.

едит: Другото 20 е купуваш си една к**ва и да помпа гумите с уста

"Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля." - Ганди
BWM Team Dobrich - Just Cavalli
BWM Team Dobrich - Just Cavalli
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ето още една,направи си градина с ...домати ,незнам,няколко декара но не много,правиш сайт на немски,английски....Упс,по тая идея още работя,оставам ти на твоето въображение до къде може да стигнеш ,може моята идея да преоткриеш. 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
bavareca_86 написа:DiMIcha84 написа:BMW Power ACM написа:Чакай сега, ти хем не искаш "с еди какво си защото еди кой си забогатял", хем искаш конкретни очаквания и цифри.Наизуст всеки може да ти говори какво мисли, но нали знаеш, че може едно да мисли, а сметките съвсем други да излезнат? Прибави и факта, че говорим за България, та сигурност няма.
Като имаш 10-15 хиляди, намираш някой батко, който уговаря мачове, даваш му 5 бона, а другите 10 залагаш на мача.
Ако искаш нещо легално в БГ с тази сума, земеделие или автомивка.
Не знам ама с 15к много трудно може да се занимаваш с земеделие, с тея пари не можеш и 20 декара земя да си купиш.
15к са и малко и много,миналата година с толкова започнах нещо което малко по малко се доразви и изкрава малко над 50% от заплатата която бих получавал някаде предвид моите знания![]()
ако за някои е кофти номер да вложи 10к и с печалба 1к месечно,за мен би било добре дошло.
Нямах предвид за наизуст,а просто да не се хвърлят три думи в мнение,а да напише нещо по-конкретно,разбира се ако има желание.
Сигурност никаде няма според мен,винаги има риск.
Относно автомивката тва си е пряк път кам фалит![]()
а земеделие мисля,4е сумата е малка
Чичо ми гледа бая земя, бая декари наистина, но не говорех за този вид земеделие, все пак говорим за 10-15.
Знам едно нещо, което иска около 10-12 вложение, на първата година ти превеждат 25 бона, на третата още толкова, като на втората искат да купиш малко тракторче. От 2014-та стават по 35 преводите.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
53 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4