Смяна на верига при М43?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E36 318I
Мечтае да кара: БТР

Смяна на верига при М43?

Мнение от petrashkov » 14 Юли 2013, 9:41

Колеги купих колата преди месец и чак след това забелязах едно гадно потракване от страна на двигателя когато си махна крака от газта. След обстоен оглед го докарахме до веригата като предполагаем виновник. Охлабва се и шуми. Мой приятел ми предложи комплект на SWAG. Каза, че не бил лош. Искам да питам някой ползвал ли ги е?
И другото което ме интересува е задължително ли се сменят и успокоителите? :roll: :roll:
Критика се приема

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
Мечтае да кара: e31
Детайли за колата: малко по-различна

Re: Смяна на верига при М43?

Мнение от kichuka » 14 Юли 2013, 14:19

Ако е удобно след като я смениш може да споделиш колко ти е струвало всичко, че и мен ме чака скоро.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petrashkov » 14 Юли 2013, 17:49

kichuka написа:Ако е удобно след като я смениш може да споделиш колко ти е струвало всичко, че и мен ме чака скоро.

Ще споделя. Даже и снимки ще сложа :)
Само никъде не мога да намеря отзиви за SWAG.... :roll:
Критика се приема

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 14 Юли 2013, 19:07

проблем няма да имаш със swag ,но сменяй целия комплект с успокоителите и обтегача ето му номера по swag 99 13 0381
6>4

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petrashkov » 14 Юли 2013, 22:53

ShibinG написа:проблем няма да имаш със swag ,но сменяй целия комплект с успокоителите и обтегача ето му номера по swag 99 13 0381

Благодаря! :) Другия месец ще сменим целия комплект, така и така ще отваряме, няма смисъл да работим на парче. Но все пак исках да попитам и тук, защото цената за SWAG е доста под тази, която дават официалните вносители за оригиналния комплект.
Критика се приема

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Юли 2013, 0:13

Моя майстор беше го правил на неговата е30ка и си спомням, като си говорихме, че суага се оказал по-къс от оригиналната верига, чисто нова която си е купил после. Дано нямаш проблем, но е възможно да не е най-подходящия избор.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 15 Юли 2013, 1:07

в комплекта вериги за тдс на swag , веригите са марка iwis , успокоителите са ОЕ бмв , само обтегача не помня ,
има голяма вероятност и при м43 да има ОЕ артикули в комплекта
6>4

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petrashkov » 06 Окт 2013, 21:37

ShibinG написа:в комплекта вериги за тдс на swag , веригите са марка iwis , успокоителите са ОЕ бмв , само обтегача не помня ,
има голяма вероятност и при м43 да има ОЕ артикули в комплекта

Днес най-сетне и дойде реда на веригата. Купих комплект на SWAG. Веригата вътре беше IWIS. А успокоителите бяха със заличени първи цифри на серийните номера. Останалите съответстваха на оригиналните. Искам да попитам обаче нормално ли е в комплекта да са пластмасови, защото оригиналните които свалихме бяха метални? :roll:
Иначе засега копелето млъкна и не трака. Да видим докога ще продължи...
Критика се приема

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 07 Окт 2013, 0:29

Гумирани са... а на оригиналните им е паднало покритието отдавна.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petrashkov » 09 Окт 2013, 19:53

Такам... никак не ми се искаше да продължавам темата но за жалост тъпото тракане се появи пак :shock: :help: :bang:
Паля на място и преди да е загряла съвсем, между 1000 и 2000 оборота, като си махна крака от газта се чува едно ромолене. Шума няма как да е от друго освен от веригата.
Мой познати майстори ми казаха, че проблема може да се дължи на лошо налягане от маслената помпа. Заради това обтегача да не си върши добре работата.
Закарах я да премерят налягането. На студена кола даде около 3 бара. След като позагря отиде към 2 бара (това е на празен ход) А когато е в обороти е около 4 бара. Не мога да знам дали това е достатъчно... :help:
Ако имате други идеи моля да ги споделите.

п.с. Казаха ми, че има някакъв клапан на самата помпа, който евентуално може да е проблемен и заради него да бяга налягането.
Критика се приема

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 09 Окт 2013, 21:42

Напълно нормално е налягането. Обтегача сменихте ли??

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка

Мнение от dicho0o » 09 Окт 2013, 21:47

Шума който описваш че се получава след връщане на газта може да са биелни лагери.Лесно се познават от човек който разбира пък и се чува някак си по-долу към картера.Обикновено подаваш газ,и като й падат оборотите потраква специфично....
Изображение
..На завоя заляга ,конете яко напряга ,задницата бяга ,към мантинелата посяга ,педала до метала ,прекъсвача да откача ,да гърми гърнето ,да разцепва небето..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от petrashkov » 09 Окт 2013, 21:53

M10 написа:Напълно нормално е налягането. Обтегача сменихте ли??

Сменихме целия комплект. Обтегач, успокоители и верига.

dicho0o написа:Шума който описваш че се получава след връщане на газта може да са биелни лагери.Лесно се познават от човек който разбира пък и се чува някак си по-долу към картера.Обикновено подаваш газ,и като й падат оборотите потраква специфично....

Потракването много прилича на ромолене на верига. Чува се отпред и шума може да се опише точно като тракане. Но е доста учестено, не прилича на чукане на повдигач примерно. Дано да не си прав за лагерите.
Ще я закарам на едни познати майстори, за да видим помпата. Лагерите могат да се проверят тогава, нали?
Критика се приема

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от GecataBMW-E46 » 09 Окт 2013, 21:58

Колега не се вкарвай във филм,на мойта кола съм сменил р-лен вал,кобилици повдигачи,верига,оптегач,успокоители,налягания на масла и кво ли още не и не ще и не ще да спре да трака,единствено остава да е легло на повдигач,ама да си играя да сменям глава според мен не си заслужава,тва им е няква редовна болежка на тия мотори,карай така до де не роди,части бол. :yes: Биелен лагер тропа тъпо едно такова и ако е тръгнал в началото тропа във високите и ако имаш разбит лагер ще губи налягане на масло и ще присветла лампата чат пат.При разбит лагер на биела ако не го осетиш на време в рамките на 50-100 километра предава богу дух.

ПП.адски ме изнервяше,ама му намерих цаката яка музичка и дигнат джам :D
ППП.Палена ли е без ремъци.

Потребител
Аватар
Кара: E36 318 is M42

Мнение от LuBaKa » 10 Окт 2013, 20:28

Отиди при някой добър автомонтьор да я види.Имам един познат пак с М43,на който проблема с тракането се оказа от бутален болт.
Изображение

Следваща

Назад към E36