Автоматика рита от при спиране 530-ка 2005 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Re: Автоматика рита от при спиране 530-ка 2005 !

Мнение от jordanpar » 02 Май 2013, 18:06

Спор няма,но има разлика между козметична подръжка и належащ ремонт.
Хайде турбината да приемем че просто има конструктивния недостатък да се амортизира независимо от грижите за нея.
Но пеперудки,кормилна рейка,верига на двигателя,хидротрансформатор,......нали няма някой ,който да се осмели да ми каже ,че знае че при него никога няма да се развалят тези неща,защото знае как да се грижи за тях????А цифрите не са никак малки.
Незнам,може би носталгия от моя страна по ''железните'' автомобили от ''едно време''.Особено пословична беше една марка,която имаше лаф че няма нужда от реклама.
Да свикваме на консуматорските продукти май вече,че Е60 остаря много,представям си каква е играта в цифри при Ф-сериите .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 02 Май 2013, 18:29

Чупливостта на модерните автомобили се дължи освен от амбицията на производителите да продават части и на непрекъснатото олекотяване на конструкциите. Пример е изходящия колектор - ламаринен за да е лек но виждаме какво става. 2008 го върнаха пак да е чугунен. Не всичко е проектирано да се чупи. Има някой неща които са, но повечето не са. Примерно не мисля че БМВ печелят от счупването на torque convertor защото не го произвеждат те. Същото е за турбото. Модерните автомобили се чупят повече защото имат много повече части, тези части са от леки материали. Натоварени са на предела и нямат запас от якост за да не тежат излишно и не на последно място изминават се огромни километри сравнено с мерцедес 190 за който всички си мислим.
Tool - Fear Inoculum

Аватар

Мнение от jordanpar » 02 Май 2013, 20:03

Всеки нов наследник на модел става все по-скъп от предходника си.И то не само по абсолютна стойност като цифри.И клиентите изискват за парите си да получават еквивалентна надеждност /даже не казвам качество/.Така че олекотяването и други подобни не могат да бъдат извинение за по-големия риск от дефекти.За съжаление не всичко е истинско както едно време.
Който е купувал чисто нов автомобил знае какво е усещането да отвориш конфигуратора и да посочваш-''това да ,това не'',защото базовата версия особено при ''премиум'' марките винаги е гола боза .И за две години да направиш четвърт милион километра и почват да се скапват екстрите е малко ... тъпо.
Обикновено гордите собственици на БМВ,мерцедес и етц злобеят когато прочетат как тойота,лексус,нисан и хюндай са върнали еди-колко-си десетки хиляди автомобила за сервизна акция.Само че това е правилната политика и виждаме как тези марки са все по водещи .А не да чакат да четат по форуми за проблемите с техните автомобили .За мен политиката на ''големите марки'' да ги наречем да се интересуват само от клиентите си първа ръка е неправилна.В такъв случай да спрат да правят и заводски резервни части,нали гарантират качеството си поне до края на лизинговия период.Нека други фирми правят афтърмаркет части.Защо БМВ да печели от това че умишлено или не са направили скапан колектор или веригата им се е деформирала и втория собственик трябва да плаща по техни цени за техните технически недомислици???
Но твърде оффтопик от ,моля за извинение.
Хубаво е поне че в този подфорум не се прикриват такива проблеми.При мен това придърпване се беше появило след смяната на маслото на скоростната.Мислех ,че не сме спазили правилното наливане на новото масло.Пак я върнах за да отворим пробката и на всички позиции на кутията ,както и в ръчен режим пак да повторим процедурата.В последствие си оправих и ел. проблемите.Така че не знам кое точно реши проблема.Сега чакам дали ще се появи това приритване при смяна на предавките.
Някой казват ,че е нормално да приритва-нека се уточним,може би за нормално да вземем когато сменяме от D на R и P да се усеща едно леко напъване на колата да тръгне.Но в движение да приритват скоростите не може да е нормално.Едва ли заводски е излязла така.

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 04 Май 2013, 19:36

jordanpar написа:За съжаление не всичко е истинско както едно време.
.

В пълна сила важи и за манталитета на "майсторите".Завистта и комерсиализма води класацията дори и при някой от "разбиращите". :ranting:

Потребител
Аватар

Мнение от NuBreed » 18 Юни 2013, 13:41

Здравейте , колеги ! Ще се включа с тази тема, за да не правя нова , та имам сходния проблем с автора на темата : колата ( 530d , 2007 facelift) леко придърпва точно преди да спре ,така да го кажа една идея преди колата да спре напълно. Усеща се все едно някой леко ме удря отзад . Забелязах, че го прави когато е загряла . Колата я купих наскоро и в началото го правеше този номер , след като и смених филтри , свещи , доливах масла , този номер с придърпването изчезна и се появи пак днес ( бях я изкарал на магистралата за регенерация на DPF и карах на ръчно превключване известно време). Доколкото разбрах някой споделят , че е нормално ( дори и момчето при което ходя на сервиз ми каза, че е доста често срещано при е60-ките и не е проблем за умиране ) , но пък мен адски много ме дразни това придърпване и не мога да се примиря с него. Също така някои споделиха , че може да се дължи на проблем с тоците по колата , а от диагностиката в оторизиран сервиз на бмв ми изписаха , че имам за смяна КАБЕЛ АКУМУЛАТОР МИНУС ( каквато и да е неговата функция не съм наясно ). Възможно ли да е от този кабел и на какво друго може да се дължи този проблем ?
Благодаря предварително ! Поздрави ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 18 Юни 2013, 14:46

Както бях писал в другата тема, вече се свързах със ZF и ще ви дам финалната цифра в петък, за торк конвертора се скапва и на Е39 като там е катастрофално и на Mercedes or 124 do предпоследната E класа всички страдато между 180 и 240к км в зависимост от стила на каране и поддръжката.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 12 Юли 2013, 20:35

Днес за пръв път усетих на 2-3 пъти това придърпване точно преди да спре колата . До сега никога не съм го усещал. Има два факта които не знам дали имат връзка. Напоследък е карам на много къси разтояния само и другото е ,че последните ми излизания доста пъти педала на газта беше на кикдаун поради една или друга причина... Дали има връзка не знам. Та страничен въпрос - много ли скъсява живота честото ползване на кикдауна и аджеба колко често го ползвате? :mhihi:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Аватар

Мнение от jordanpar » 12 Юли 2013, 21:41

Има връзка.
Аз като покарам 500-600 километра извънградско /в същия стил който и ти описваш :mhihi: / после като вляза да шофирам в населено място първите 20 километра са така.Между първа и втора се чуди кога да включи и на спиране последните две скорости ги сменя рязко.
След едно-две загасяния и палене си идва в нормата.
Май компа от годините е станал бавен и не може да се настрои на смяна на темпото.

Предишна

Назад към Е60/Е61