Вибрации при натисната спирачка на D
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Вибрации при натисната спирачка на D
Здравейте
От известно време забелязвам, че при натисната спирачка на D докато съм спрял (на светофар примерно), колата почва да вибрира по осезаемо. Не е некво сериозно друсане но не е нормално според мен. Ако пусна климатроника (вдигат се оборотите до към 900) вибрацията я няма. На P и на N също няма нищо. Каква може да е причината ?
От известно време забелязвам, че при натисната спирачка на D докато съм спрял (на светофар примерно), колата почва да вибрира по осезаемо. Не е некво сериозно друсане но не е нормално според мен. Ако пусна климатроника (вдигат се оборотите до към 900) вибрацията я няма. На P и на N също няма нищо. Каква може да е причината ?

- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Re: Вибрации при натисната спирачка на D
Като стартираш или спираш двигателя, има ли силни вибрации? Може да са тампони на двигателя, ако да. Ако не... оборотите на двигателя как са? Може да е и от скоростната кутия. Една диагностика бърза 

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
При стартиране и спиране - не. Оборотите са стабилни. От скоростната кутия какво - тампони ?

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Преди месец като купих колата ми направи впечатление същото. При D и загрят двигател (оборотите са ниски около 650-720) има една лека вибрация, при N и P е няма. Т.к. нашия форум за Е90 все още не блика от ентусиасти да търсят проблема и го решат до известен степен сами както при Е36 и Е46, реших да потърся из чуждите форуми. И резултата беше следния: Общо взето предположения имаше много. Възможни причини бяха от скоростна кутия, ако не е сменяно маслото до нестегната кутия на въздушния филтър и капака на двигателя, пластмасовия. Други възможни причини бяха липса на грес на ... забравих му името, там на колелото, където има един маншон и закачен за главината. После намерих това което е достоверно и официално от БМВ със становище за решение на проблема, но при 5-а серия, ето и линк:
http://www.justanswer.com/bmw/39l33-hi- ... 8-e60.html
И тъкмо си мислих да сменя rubber bushings т.к. предполагах че с времето са се втвърдили и изпекли , реших да проверя как са ми двете ролки - на обтегача и паразитната, т.к. колата е нов внос и идея си нямах за състоянието им. След прочетенето тук реших да ги тествам ,като сваля ремъка:
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=627158
и резултата беше че и двете ролки се въртяха съвсем свободно , не както трябва , а с леки румоленета в тях. След като ги смених се оказа че са оригиналните 7 годишни и на 240хил. км !!! (на обтегача има дата и година на производство) Смених ги и оттогава уви това треперене изчезна. Дори не го очаквах. И още нещо което прочетох в аутодата е че ако при вкл. климатик и обороти до 1100 има пак някаква вибрация причината е че заводски не е зареден с точното количество фреон и съветват да се направи, което ще реши проблема. Надявам се да съм ти бил полезен.
http://www.justanswer.com/bmw/39l33-hi- ... 8-e60.html
И тъкмо си мислих да сменя rubber bushings т.к. предполагах че с времето са се втвърдили и изпекли , реших да проверя как са ми двете ролки - на обтегача и паразитната, т.к. колата е нов внос и идея си нямах за състоянието им. След прочетенето тук реших да ги тествам ,като сваля ремъка:
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=627158
и резултата беше че и двете ролки се въртяха съвсем свободно , не както трябва , а с леки румоленета в тях. След като ги смених се оказа че са оригиналните 7 годишни и на 240хил. км !!! (на обтегача има дата и година на производство) Смених ги и оттогава уви това треперене изчезна. Дори не го очаквах. И още нещо което прочетох в аутодата е че ако при вкл. климатик и обороти до 1100 има пак някаква вибрация причината е че заводски не е зареден с точното количество фреон и съветват да се направи, което ще реши проблема. Надявам се да съм ти бил полезен.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
И при мен ги има тези вибрации чуват се наи силно когато мотора е загрял и съм спрял на Д дори и на П и натисна спирачката, и забелязах че се чува така когато съм пуснал фаровете и според мен е от ролката на динамото и ремъка, дъмпферната шайба или там както се казва е нова заедно със обтегача останали са ми да сменя тази на компресора, динамото и там още 1 шайба която и аз не знам как се казва. И аз се чудех преди от къде е тази вибрация и понеже съм махнал така известните пеперудки
и си помислих че може да е от там проблема ама не е

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Мисля че открих проблема
Оставих я на Д дръпнах ръчната и се заслушах под капака и се оказа че кутията на въздушния филтър докато вибрира като че ли опира в нещо и издава тоя звук. Там има некви гумени тампончета които следва да я обират тая вибрация ма май не си вършат добре работата 

- kraska
- ентусиаст
-
Колата може да се остави на D и с вдигната ръчна да излезеш навън ?
- kraska
- ентусиаст
-
Проблема мислех че е решен с леката вибрация, но се оказа не напълно. Днес чистих дроселовата клапа и свалих кутията на филтъра и се оказа, че в най-долната си част трябва да има ето този тампон за да обира вибрациите ,но при мен липсва, явно лесно пада и се губи като се маха тази кутия. Тези дни ще го поръчам, това е номера му: 13 71 7 539 903 Временно сложих нещо като дунапрен, като е покарам ще видим ефекта.
Мерси за насоката
Мерси за насоката

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- kraska
- ентусиаст
-
Superexstatic написа:тампона под кутията на въздушния филтър нали ?

12 мнения
• Страница 1 от 1