Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e90 330XD
Мечтае да кара: М

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от Joresko » 08 Юли 2013, 16:53

bangelov написа:
adko001 написа:
Joresko написа:Здравейте, огледал съм се в тази кола. Ходих да я гледам и честно казано ми хареса, но само едно нещо ме озадачи: На въпроса ми към продавача дали има нещо против да се закара колата в официален сервиз за обстоен преглед, той ми отговори: "Карай я където искаш, само не в официален сервиз, че не ми се слушат техните глупости." Какво ви е мнението за колата?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3fbavb

Колата изглежда много добре (от снимките), съотношението година/екстри/цена е приемливо, НО! само ако колата е в топ състояние, ако и има нещо, цената е висока! Километрите са под съмнение, естествено. Закарай я за една обстойна диагностика при човек, който си разбира от работата и ще ти каже честно какво е състоянието на колата и си ти :yes:

Аз съм на различно мнение от колегата. Според мен цената е ниска за тази кола. Един бърз преглед на mobile.de показва, че подобни на тази кола започват от 14,500 евро което е близо 10к лева над тази обява, което най-вероятно означава че някой от параметрите на обявата е невалиден примерно километрите (като сменя критерия за търсене приблизително за тази цена излизат коли на около 200 хил км и над това) или има удар. Най-добре я виж в официален сервиз и ще разбереш защо цената е такава :)

Разни "добри хора" са ме наплашили, че някои автокъщи имат връзки с официалните сервизи. Не че имам избор, но вече не знам на кого да вярвам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 08 Юли 2013, 17:16

Joresko написа:
Alexi написа:или пък е за верига която както знаем се сменя с коляновия вал на новия мотор :mhihi: и рядко изкарва много над 100к ,ослушай се добре за характерен шум от верига

Това на какви пари стъпва?

не знам точно но надали си заслужава за вземеш кола с предстоящ такъв ремонт ..

Потребител
Аватар

Мнение от Joresko » 08 Юли 2013, 17:31

Alexi написа:
Joresko написа:
Alexi написа:или пък е за верига която както знаем се сменя с коляновия вал на новия мотор :mhihi: и рядко изкарва много над 100к ,ослушай се добре за характерен шум от верига

Това на какви пари стъпва?

не знам точно но надали си заслужава за вземеш кола с предстоящ такъв ремонт ..

Напълно си прав. Благодаря за мнението.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Мнение от adko001 » 08 Юли 2013, 19:14

bangelov написа:
adko001 написа:
Joresko написа:Здравейте, огледал съм се в тази кола. Ходих да я гледам и честно казано ми хареса, но само едно нещо ме озадачи: На въпроса ми към продавача дали има нещо против да се закара колата в официален сервиз за обстоен преглед, той ми отговори: "Карай я където искаш, само не в официален сервиз, че не ми се слушат техните глупости." Какво ви е мнението за колата?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3fbavb

Колата изглежда много добре (от снимките), съотношението година/екстри/цена е приемливо, НО! само ако колата е в топ състояние, ако и има нещо, цената е висока! Километрите са под съмнение, естествено. Закарай я за една обстойна диагностика при човек, който си разбира от работата и ще ти каже честно какво е състоянието на колата и си ти :yes:

Аз съм на различно мнение от колегата. Според мен цената е ниска за тази кола. Един бърз преглед на mobile.de показва, че подобни на тази кола започват от 14,500 евро което е близо 10к лева над тази обява, което най-вероятно означава че някой от параметрите на обявата е невалиден примерно километрите (като сменя критерия за търсене приблизително за тази цена излизат коли на около 200 хил км и над това) или има удар. Най-добре я виж в официален сервиз и ще разбереш защо цената е такава :)

Да, но колега, тази кола е закупена от Италия, да кажем, че има и интервенция с километрите, може да е купена с търговска отстъпка, няма как да я пуснат за 14 500 евро и да я продадат тук лесно и бързо, нали е на територията на българския пазар и умуваме за тука как е цената, принципно те подкрепям, ако НАИСТИНА тези километри са реални и колата е в топ състояние - би могло да и се потърсят повече пари, но ако е изцедена и има проблеми, 20к е висока цена за въпросната, затова най-добре е да се диагностицира обстойно и да се разгледа за удари и други поражения! :driving: така от снимки почти не може да се добие адекватна представа за състоянието.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, Е90 320d LCI
Мечтае да кара: M4
Детайли за колата: MPPSK

Мнение от bangelov » 08 Юли 2013, 20:41

@adko001 колега моя грешка :) много линкове станаха тук и взех да ги бъркам :) моето мнение е за тази кола

Nukem написа:Колеги мнение за тази?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3f1qsj

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: космически кораб

Мнение от dallev » 08 Юли 2013, 21:41

Само исках да попитам някой ходил ли е до Габрово да я гледа тази кола и някакви отзиви около нея ? заслужава ли си ако някой я е гледал нека да каже http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3fil9n

Потребител
Аватар

Мнение от l2002 » 09 Юли 2013, 19:02

Здравейте! Може ли да си дадете мнението относно тези 2 автомобила...Трябват ми основно за градско и изкачване на баири зимно време (Боровец и Пампорово,а не знам защото съм чувал,че БМВ-тата правят проблеми зимата). Това ще ми е първата кола,която карам със задно и ще са ми от полза всички мнения.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3fqbwj

Главно ме интересуват като разход и стабилност през зимата и при мокри условия. и всяко друго инфо ще ми е от полза де :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 10 Юли 2013, 12:23

трябват ти за изкачване зимно време на баири ? определено не си познал марката :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от l2002 » 10 Юли 2013, 12:30

Да,примерно до Боровец и Пампорово...Мненията за зимата са 50/50 и за това не знам какво да правя. Казвали са ми,че проблеми правят там,където ще има проблеми и при колите с предно,а други казват,че БМВ не е за зимата и за мокро време. И дали поддръжката им е много скъпа?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Юли 2013, 13:03

Alexi написа:трябват ти за изкачване зимно време на баири ? определено не си познал марката :mhihi:

xDrive с нови гуми прави чудеса от храброст, стига да няма 40-50см сняг, де :D
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 320D

Мнение от alex70 » 10 Юли 2013, 14:11

l2002 написа:Здравейте! Може ли да си дадете мнението относно тези 2 автомобила...Трябват ми основно за градско и изкачване на баири зимно време (Боровец и Пампорово,а не знам защото съм чувал,че БМВ-тата правят проблеми зимата). Това ще ми е първата кола,която карам със задно и ще са ми от полза всички мнения.

Главно ме интересуват като разход и стабилност през зимата и при мокри условия. и всяко друго инфо ще ми е от полза де :)

Ако имаш предвид изкачване на баири с цел да караш ски, то тука има доста скиори и с хубави гуми не съм чул някой да не е стигнал до курортите. Аз от десет години само с БМВ та ходя на ски. Ако работиш на някоя метеорологична станция или ще ходиш на лов виж нещо xdrive или 4х4.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320xD LCI

Мнение от nikolayp » 10 Юли 2013, 14:15

от моя опит зимата Е61 е доста по-стабилно от е90. и двете, които съм карал са само задно (не 4х4), петичката беше като танк през голямата зима предната година. но и тройката се държи добре с блокажите. дори понякога ми се струва, че са по-лесни за каране от колите с предно, които съм имал. а с задното може да си направиш веселба, стига да не си от тези колеги, които са се помислили за рали пилоти. доста такива водачи на бмв-та забелязвам по пътищата (или отстрани в канавките) :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexi » 10 Юли 2013, 15:25

x-drive да ама като му гледам линковете на колегата явно ще е само на задно + първа кола със задно = закъсване в първия сняг още :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Joresko » 10 Юли 2013, 16:08

Колеги, какво ще кажете за тази:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3g2yzt

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 10 Юли 2013, 20:12

Някой Пазрджиклия може ли да каже нещо за това бу ?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=3g5tfl
Хм,хм...

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93