e61 LCI N46N 170 коня 4-цилиндров
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90LCI и E30 Cabrio
e61 LCI N46N 170 коня 4-цилиндров
С риск да ме закопаете, но се чудя дали да не пробвам едно такова. Цената е добра а екстрите са си доста.
Моите съображения- на бензиновите шестаци градския разход в е61 е прекалено висок, а на дизелите всички си ги знаем серийните проблеми. А аз искам кола за каране (по точно за жената) , а не за ремонтиране (имах вече едно такова е61 2004 и то си беше ебати приключението от серийни бъгове)
А в случая - лесен за подръжка двигател с по добрия валвтроник и без директно впръскване монтиран милиони пъти в е90. Окачването и спирачките са единтични с малките дизели и по големите бензинови двигатели. Така че единствения недостатък си остава вървежа (и звука де). Но смятам че в сравнение с 523и с 190 коня няма да е толкова по зле.
Та някой има ли директни впечатления от този двигател в е61?
Поздрави
Моите съображения- на бензиновите шестаци градския разход в е61 е прекалено висок, а на дизелите всички си ги знаем серийните проблеми. А аз искам кола за каране (по точно за жената) , а не за ремонтиране (имах вече едно такова е61 2004 и то си беше ебати приключението от серийни бъгове)
А в случая - лесен за подръжка двигател с по добрия валвтроник и без директно впръскване монтиран милиони пъти в е90. Окачването и спирачките са единтични с малките дизели и по големите бензинови двигатели. Така че единствения недостатък си остава вървежа (и звука де). Но смятам че в сравнение с 523и с 190 коня няма да е толкова по зле.
Та някой има ли директни впечатления от този двигател в е61?
Поздрави
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Re: e61 LCI N46N 170 коня 4-цилиндров
Божи,
Аз нямам наблюдения върху този мотор, но като те знам как пътуваш non-stop, смятам че изборът ти е удачен! И аз съм фен на бензина, но ситуацията налага дизела като една отлична алтернатива. Това че нямала сила и звук, е хайде сега...ти си семеен човек. Едва ли ще те притесняват тези факти. По-стимулиращ фактор е изключително ниския разход на дизел (особено извънградско). За мен....Скачай смело и успех!
ПП. Поздрави на Жорката!
Аз нямам наблюдения върху този мотор, но като те знам как пътуваш non-stop, смятам че изборът ти е удачен! И аз съм фен на бензина, но ситуацията налага дизела като една отлична алтернатива. Това че нямала сила и звук, е хайде сега...ти си семеен човек. Едва ли ще те притесняват тези факти. По-стимулиращ фактор е изключително ниския разход на дизел (особено извънградско). За мен....Скачай смело и успех!
ПП. Поздрави на Жорката!
- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
Дизела с свойте предимства ми е ясен, за съжаление и недостатъците му също.
Явно модела е прекалено рядък (само 70 пъти в мобилето) и няма колега с такъв.
Ще ходя да го пробвам тея дни, а за техническата част май в е90 форума ще са по наясно.
Явно модела е прекалено рядък (само 70 пъти в мобилето) и няма колега с такъв.
Ще ходя да го пробвам тея дни, а за техническата част май в е90 форума ще са по наясно.
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Имам приятел, който си купи ново пр Бургас но беше E60 LCI... Той не е "просветен" и ме влиза тук, но си я караше без проблемно 3 години! Много е икономична.
Аааааа щях са забравя, както можеш сам са се досетиш, смениха по гаранция демпферната шайба! Друго нямаше като оплакване!
Успех!
Аааааа щях са забравя, както можеш сам са се досетиш, смениха по гаранция демпферната шайба! Друго нямаше като оплакване!
Успех!

Малко къснo но ... аз съм с такъв двигател в е60 купе. Наистина са рядкост и аз търсих доста читава кола точно заради факта икономия доколкото може да е икономично едно е60/е61 (този двигател извънградско 7/градско 9). Като вървене нямам оплаквания, колата си ускорява по-моя преценка над средното ниво и върви доста, не ми липсва мощност. Двигаталя е малко по-шумен спрямо 6-таците. Досега не съм имал проблеми освен инцидентно падане на оборотите като си спрял на сфетофар, но доколкото чета това не е само при този двигател (още не съм оправил проблема а и не го прави често). Закупи ли колата колега?
- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
a1n написа:Малко къснo но ... аз съм с такъв двигател в е60 купе. Наистина са рядкост и аз търсих доста читава кола точно заради факта икономия доколкото може да е икономично едно е60/е61 (този двигател извънградско 7/градско 9). Като вървене нямам оплаквания, колата си ускорява по-моя преценка над средното ниво и върви доста, не ми липсва мощност. Двигаталя е малко по-шумен спрямо 6-таците. Досега не съм имал проблеми освен инцидентно падане на оборотите като си спрял на сфетофар, но доколкото чета това не е само при този двигател (още не съм оправил проблема а и не го прави често). Закупи ли колата колега?
Пробвай да смениш ролките + маслото на компресора на климатика, ако никога не е сменяно.

- Dr.Schnaps
- младши ентусиаст
-
a1n написа:Закупи ли колата колега?
Еми така се развиха нещата че я гледах само на място без да я карам. Междувременно ми дадоха най - добрата кола.... служебната

8 мнения
• Страница 1 от 1