монтаж на преходници в 36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: смяна на задни колони
b00st написа:Да беше Bose, H/K нещо такова да го хвалите ама тая утрепана нокия може да е по-добра единствено от респрома на дядо ми. Като дам само задна линия се чува само едно боботене. Мислех си, че нещо са се скапали, ама не, те просто така си свирят![]()
Отпред на купето едната ми издуха, смених ги с такива от "HiFi" пакета. Разликата е точно нулева (въпреки, че като цяло стават за нещо тия в краката на фона на задните, които са пълна трагедия). Общо взето да си купуваш стари стокови говорители е безмислена тъпотия, ако не ми ги беше подарил lilof хич нямаше да ги търся.
За мен безнислена тъпотия е да се пише в една тема само за спора.
Една озвучителна система се състои от няколко основни компонента. Говорителите са само единия от тях. Един много важен компонент е устройство,о което възпроизвежда музиката, както и носителя на информацията (CD, касета и др.)
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Ми стони незнам доколко е безмислено, ама и на сони-то и на бекер-а съм с такова впечатление, а те като плеъри хич не свирят лошо, сигурно и сам знаеш. Даже бекер-а по ниски без амп и субове направо ги слага всичките стокови и бая афтърмаркет в малкия джоб с пуснато dsp. Та примерно ако са нови може и да си заслужава да ги сложиш, ама на по 20 години колони просто е лишено от смисъл, те се разпадат буквално, а на пазара не е като да няма с кво да се замести.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Понеже и аз се сблъсках с звука на е36 да споделя малко опит.
Най-мразя да развалям фабричния вид на нещо. Беше ми заминала задна дясна колона. Купих си втора ръка оригинална нокия. Ефект - 0. Мнооого зле. Мислих, мислих. Четох теми, че без сериозна инвестиция ефекта дали ще сложа най-обикновени елипси отзад или най-скъпи е почти пренебрежим без да се почне цял аудио проект. Единствено и най-лесно е слагането на някакви елипси отзад и толкова, след това става въпрос за мноого парички.
Видях темата на един колега който продава китайски елипси на смешни цени и рискувах. Елипсите + преходниците за монтаж без рязане = 50лв. Не съжалявам. Пари спрямо резултат мисля че е идеално. Вече имам стабилен бас и много по-богат звук. Буквално няма нищо общо с преди и не говоря за безмислено думкане само на ниските.
Не си въобразявам, че съм постигнал кой знае какво качество, но мисля, че вече за да мина на по-виско ниво вече и сме при 4 цифрените суми стабилно.
Не искам да правя реклама. Само споделям опит. Ако някой иска ще дам на ЛС темата на колегата и сайта от който си поръчах преходниците.
Най-мразя да развалям фабричния вид на нещо. Беше ми заминала задна дясна колона. Купих си втора ръка оригинална нокия. Ефект - 0. Мнооого зле. Мислих, мислих. Четох теми, че без сериозна инвестиция ефекта дали ще сложа най-обикновени елипси отзад или най-скъпи е почти пренебрежим без да се почне цял аудио проект. Единствено и най-лесно е слагането на някакви елипси отзад и толкова, след това става въпрос за мноого парички.
Видях темата на един колега който продава китайски елипси на смешни цени и рискувах. Елипсите + преходниците за монтаж без рязане = 50лв. Не съжалявам. Пари спрямо резултат мисля че е идеално. Вече имам стабилен бас и много по-богат звук. Буквално няма нищо общо с преди и не говоря за безмислено думкане само на ниските.
Не си въобразявам, че съм постигнал кой знае какво качество, но мисля, че вече за да мина на по-виско ниво вече и сме при 4 цифрените суми стабилно.
Не искам да правя реклама. Само споделям опит. Ако някой иска ще дам на ЛС темата на колегата и сайта от който си поръчах преходниците.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
b00st написа:Ми стони незнам доколко е безмислено, ама и на сони-то и на бекер-а съм с такова впечатление, а те като плеъри хич не свирят лошо, сигурно и сам знаеш. Даже бекер-а по ниски без амп и субове направо ги слага всичките стокови и бая афтърмаркет в малкия джоб с пуснато dsp. Та примерно ако са нови може и да си заслужава да ги сложиш, ама на по 20 години колони просто е лишено от смисъл, те се разпадат буквално, а на пазара не е като да няма с кво да се замести.
Ok, аз съм в Бургас, като идваш към морето се обади, за да ти пусна едни стококови говорители, а ти сам ще прецениш дали свирят добре или не. После ще пием по бира и ще поговорим за саунда в нашите автомобили viewtopic.php?f=13&t=249439
Българския вариант:
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х4 2025
- Мечтае да кара: e60 M Power
Re: монтаж на преходници в 36
колеги взех си елипси на херц 690 и преходници. може ли някой набързо да ми обясни как става монтажа на преходниците на самата кора че след час ми предстои смяната. Всмисъл сваля се кората, режа дунапрена сигурно или как? и после оригиналните решетки ли се слагат отгоре или тези на елипсите. много благодаря за помоща
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Колега монтираш елипсите на преходниците и преходника ще ти контактува с ламарината на която са дупките за монтаж. Само махаш старите говорители и кутиите им и ще видиш, че си преходниците на елипсите имат дупки за монтаж които съвпадат на 100% с тези в колата. Само пъхаш и наместваш елипсата с преходника на място, завиваш си във фабричните отвори винтчетата и си готов.
При мен трябваха доста по-широки и по-дълги винтове. Имай това предвид и разгледах преходниците за какви точно като вид винтове са им отворите.
При мен трябваха доста по-широки и по-дълги винтове. Имай това предвид и разгледах преходниците за какви точно като вид винтове са им отворите.
- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
монтирах ги, доволен съм общо взето, но като че ли очаквах повече, толкова суперлативи прочетох за тия херцове, че малко се разочаровах, по добре свири от оригиналните, но очаквах малко повече бас, иначе на среди и високи са супер. да не би проблема да е от това, че като ги монтирах и ги уплатних с дунапренена самозалепваща се лентичка, да не чука на метал пластмасата и нчмах под рука точния ключ, та ги стягах гайките отгоре с клещи и не можах да ги стегна добре, може би от това ще да е проблема.
Съществува един фантастичен свят събран в една композиция даваща толкова радост на пътя! Вулгарно красив свят на брутална мощ, в които няма въздух, а само пушек от изгорели гуми.Там властват технологичния гении,красивия дизаин, красотата. Там няма животни, а само озверели расови коне. Там, всичко се случва на високи обороти и размазващо високите скорости.- Свят на кристално чиста мощ и бензинови пари-светът на автомобилите, светът на БМВ... !
По-добре с битумна лента да се залепи борда на самия преходник, който прилепва към метала. Повтарям, само борда
. Метала няма Никакви звукови качества. Даже бих препоръяал самия дек отзад да се облепи отдолу с по-широка лента също. Така ще се намалят чувствително паразитните резонанси от метала.

- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
whisky_touch написа:монтирах ги, доволен съм общо взето, но като че ли очаквах повече, толкова суперлативи прочетох за тия херцове, че малко се разочаровах, по добре свири от оригиналните, но очаквах малко повече бас, иначе на среди и високи са супер. да не би проблема да е от това, че като ги монтирах и ги уплатних с дунапренена самозалепваща се лентичка, да не чука на метал пластмасата и нчмах под рука точния ключ, та ги стягах гайките отгоре с клещи и не можах да ги стегна добре, може би от това ще да е проблема.
Със същия херц съм,взех ги за задна линия като цяло съм доволен.Свирят много по добре от оригиналните нокии,ако искаш басс слагай нещо в багажника

- gadn
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36
- Мечтае да кара: Е36
къде ги продават тези преходници ? някой може ли да пусне снимка как изглежда след монтажа на елипси с преходници. като гледам мойте елипси (монтирани на кората) и кутиите на оригиналните колони ми се струва , че не малка част от говорителя , ще е "затапен" от кората. няма ли да развали доста звука ?
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
whisky_touch написа:колеги взех си елипси на херц 690 и преходници. може ли някой набързо да ми обясни как става монтажа на преходниците на самата кора че след час ми предстои смяната. Всмисъл сваля се кората, режа дунапрена сигурно или как? и после оригиналните решетки ли се слагат отгоре или тези на елипсите. много благодаря за помоща
http://aval-bg.com/car-audio/hertz/govo ... -dcx-690-3
http://aval-bg.com/car-audio/hertz/govo ... tz-ecx-690
http://aval-bg.com/car-audio/hertz/govo ... tz-hcx-690
Колег би ли уточнил с кои елипси си, защото всичките са 690. Аз лично съм с ECX 690 и съм доста доволен. Като се има в предвид, че плеъра ми е сони

- whisky_touch
- кандидат ентусиаст
-
С херц дсх-690 съм. Първия ден не ме излефи мн звука,слушак ги към един час и немаше почти никакъв бас. На др ден като ги пуснах и много ми хареса звука, явно имат нужда да се разсеирят първо
Последна промяна whisky_touch на 15 Юли 2013, 19:40, променена общо 1 път
- kichuka
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 AC Schnitzer, e46 328i
- Мечтае да кара: e31
- Детайли за колата: малко по-различна
Тогава Честито и със здраве да си ги слушаш 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
stony1 написа:b00st написа:Ми стони незнам доколко е безмислено, ама и на сони-то и на бекер-а съм с такова впечатление, а те като плеъри хич не свирят лошо, сигурно и сам знаеш. Даже бекер-а по ниски без амп и субове направо ги слага всичките стокови и бая афтърмаркет в малкия джоб с пуснато dsp. Та примерно ако са нови може и да си заслужава да ги сложиш, ама на по 20 години колони просто е лишено от смисъл, те се разпадат буквално, а на пазара не е като да няма с кво да се замести.
Ok, аз съм в Бургас, като идваш към морето се обади, за да ти пусна едни стококови говорители, а ти сам ще прецениш дали свирят добре или не. После ще пием по бира и ще поговорим за саунда в нашите автомобили viewtopic.php?f=13&t=249439
Те стокови говорители може и на HK да кажеш, ама те нямат нищо общо със обикновената нокия 10см преди фейса къдет никва я няма. Ония ден разглобих кутиите те са се разяли по краищата от слънцето и заминаха в кофата. Сега диря да пробвам фейслифтовите hifi понеже предни сложих такива пък да видим, ако ми харесат може да ги оставя.
И аз бях взел едни преди фейса само за тест , просто разликата с кръглите е балкан - едните са 10см другите 16см. Добре е да ги захраниш също от оригиналния хи-фи усилвател , а не директно от ЦД-то !
Като цяло предната линия не може да извади хубав бас , който можеш да усетиш , въпреки че си има канал за ниски. Но пък за сметка на това можеш да си направиш предната линия да вади кристален глас , а пък отзаде мисля че баса си идва достатъчен. Скоро и аз завърших всичко по оригиналното озвучение в моята кола , та най-сетне се получи желания ефект и съм много доволен
Ще пусна тези дни клип със саунд тест
Като цяло предната линия не може да извади хубав бас , който можеш да усетиш , въпреки че си има канал за ниски. Но пък за сметка на това можеш да си направиш предната линия да вади кристален глас , а пък отзаде мисля че баса си идва достатъчен. Скоро и аз завърших всичко по оригиналното озвучение в моята кола , та най-сетне се получи желания ефект и съм много доволен

Ще пусна тези дни клип със саунд тест

31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3