Американските VS Европейските спортисти
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Американските VS Европейските спортисти
Индийците явно им се дават пари

- zxsport
-
steeN написа:Има идея ама прекалено ред нек ми дойдеА този с М3-то беше голяма ливада, как избра най-мощната кола.
Общо взето този се вписва в образа на събирателния БМВ фен тука.
Така ли ??? Образа на събирателния фен тука??? Ти си най - големият псевдо - теоретик и най-голямата ливада тука ...да не кажа най-големият нещастник (казвам го с кеф)!!! Ти си "лебедар" /шматка/ от класа а се присмиваш на хора които са многооооо години и галактики преди тебе ... ти си един сопол, присмиващ се на нещо което не разбираш? Забрави за себе си и престани да ни ангажираш със "своето" мнение!!!
Моля да НЕ МИ триете мнението, господа модератори и администратори!
Последна промяна zxsport на 06 Юли 2013, 0:39, променена общо 1 път
- zxsport
-
zxsport написа:steeN написа:Има идея ама прекалено ред нек ми дойдеА този с М3-то беше голяма ливада, как избра най-мощната кола.
Така ли ??? Образа на събирателния фен тука??? Ти си най - големият псевдо - теоретик и най-голямата ливада тука ...да не кажа най-големият нещастник (казвам го с кеф)!!! Ти си "лебедар" /шматка/ от класа а се присмиваш на хора които са многооооо години и галактики преди тебе ... ти си един сопол, присмиващ се на нещо което не разбираш? Забрави за себе си и престани да ни ангажираш със "своето" мнение!!!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Американските VS Европейските спортисти
zxsport написа:steeN написа:Има идея ама прекалено ред нек ми дойдеА този с М3-то беше голяма ливада, как избра най-мощната кола.
Под "тук" имах предвид в щатите през очите на хората тук. Не виждам проблем да нямам добро мнение за този - не стига че не кара коректно и удари камарото, а после и стана и за смях като избра съперник по цвета на колата. Иначе да... и аз нямам нищо против да не ти трият мнението.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- zxsport
-
steeN написа:zxsport написа:steeN написа:Има идея ама прекалено ред нек ми дойдеА този с М3-то беше голяма ливада, как избра най-мощната кола.
Под "тук" имах предвид в щатите през очите на хората тук. Не виждам проблем да нямам добро мнение за този - не стига че не кара коректно и удари камарото, а после и стана и за смях като избра съперник по цвета на колата. Иначе да... и аз нямам нищо против да не ти трият мнението.
Брейй, аз пък не знаех, че точно ти се явяваш очите и ушите на хората в щатите!!! Ще го имам предвид занапред, ще си трая и винаги когато ТИ изказваш мнение - мълчаливо ще се съгласявам! Знаем, че в БГ сме "малки" и не можем да се мерим с ВАС "великаните" отвъд океана по нищо, но въпреки това не смяташ ли че "събирателен образ" е много категорично и тесногръдо твърдение?! Какво значи събирателен образ? Това, че някой с БМВ се е изложил (мангасар или с манталитет на такъв), означава ли че всички БМВ-фенове ще го последват или ще одобрят постъпката му? Това ли са феновете на марката според теб/американизираните братя и "баш американците"? Много жалко е, че не си усетил същността на БМВ ентусиастите. Въпреки, че адреналинът е присъщ на всички млади хора, главната черта на БМВ - стите е феърплеят и колегиалното отношение по улиците и готовността да бъде от помощ на аварирал автомобил, без значение от коя марка е той! Взаимопомощ и коректно отношение на пътя - това е събирателният образ на БМВ-фена според мен! Останалото са хлапашки изпълнения присъщи на недорасли хора с автомобили от всякакви марки!
Аз чак се чудя - ти беше (отдавна) модератор в секцията е30 - и въпреки, че караше 316-ка, оглавяваше един от най - бурните раздели на форума, който се характеризираше с първичната любов към марката с куп фанатици събрани на едно място!!! Толкова бързо ли забрави какви бяха отношенията там, или времето извън БГ ти е скъсило паметта ... или те "съсипа" това, че те "детронираха" преди доста време от позицията??? Не мога да си обясня тази твоя надменност (злоба) - да посочиш "кофти изцепка" и да я наречеш събирателен образ на БМВ-фена?
Не държа да ми отговаряш, защото повярвай ми, няма какво ново да ми кажеш - форума го следя от създаването, съборите ги посещавам, виждам кой как си развива колата по различните мероприятия и т.н.
В сащ кой сельо какво направил и как се изложил не ме интересува, предполагам колегите също! Важното е, че нещата и в БГ вървят и "ваще" има от какво да се поучат... най вече на етика и феърплей!
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Не виждам нищо срамно в това, че съм карал 316ка. Всеки почва от някъде. Аз никога не съм дискриминирал хората, по това колко им е обема на двигателя на колата. Е30 за мен все още е една от най-добрите коли, които съм карал някога. Много добре помня каква беше атмосферата в "Е30", но тези години няма да се врънат. Кой бил модератор и кой не, аз никога не съм се натискал за нищо, така се е получило и няма отношение към нещата. Не виждам и проблем, че изказвам някакво мнение, никой не задължавам с него. Базира се на разговори с фенове на други марки. Като цяло мога да обобщя, това което ми казват е "БМВ са страхотни автомобили, но шофьорите им повечето случаи са...". Ако смятах хората тук за такива, нямаше да си комуникирам с тях изобщо... А и темата е именно американски с/у европейски автомобили. Щом все още карам кола от марката, значи има нещо, което да ме задържа (въпреки, че все по-малко от новите неща ми харесват).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- zxsport
-
steeN написа:Не виждам нищо срамно в това, че съм карал 316ка. Всеки почва от някъде. Аз никога не съм дискриминирал хората, по това колко им е обема на двигателя на колата. Е30 за мен все още е една от най-добрите коли, които съм карал някога. Много добре помня каква беше атмосферата в "Е30", но тези години няма да се врънат. Кой бил модератор и кой не, аз никога не съм се натискал за нищо, така се е получило и няма отношение към нещата. Не виждам и проблем, че изказвам някакво мнение, никой не задължавам с него. Базира се на разговори с фенове на други марки. Като цяло мога да обобщя, това което ми казват е "БМВ са страхотни автомобили, но шофьорите им повечето случаи са...". Ако смятах хората тук за такива, нямаше да си комуникирам с тях изобщо... А и темата е именно американски с/у европейски автомобили. Щом все още карам кола от марката, значи има нещо, което да ме задържа (въпреки, че все по-малко от новите неща ми харесват).
316-та я споменах за де се сетиш от къде тръгваш, г-н "щатски" М-Пауър! И ако случайно си забравил, аз да ти припомня! Не съм вярвал, че бивш модератор на БГ-БМВ форум ще "базира" мнение на "разговори с фенове на други марки"! Ти замълча ли си като ти казаха какви са шофьорите на БМВ?! Или ги защити? Или каза, че 1 на 10000 са такива? НЕ - няма да се очудя!
И ще е по-добре (с/д мен) да не се изказваш по метода на alx като последна инстанция по отношение на моторните спортове ... особено за БГ, която реално не познавате нито ти нито alx!
Извинявам се, че ще пооспамя любезният Ви диалог, но ще Ви помоля нещо. Моля, не намесвайте юзъри, които вече не са част от форума.
По темата. Линкове към комерсиални шоута не дават никаква представа кое как седи. Някой прави предаване, където най-важното са рейтинга и доходите от реклами. Това не е показател, кое е вярно и кое не. Кой каквото иска да си мисли за когото и да е, мен това не ме грее. Преди две седмици видях цена в Ню Джърси 3.25$/галон. Такава цена не е имало в Европа от мноооооооого години, ама наистина от много. А смейте се, че тъпите, прости, ограничени или каквито и да е американци карат големи мотори? Ред нека купува с една годишна заплата 30 тона гориво, а богатия българин му се подиграва и вика "Нека оди бос!". От тази страна на океана европейските спортисти са скъпи поради същите причини, поради които американските са скъпи в ЕС. Ма кой бил по-добър и какви данни имал... Ми все едно да спорим, сливовата или гроздовата е по-добра. Лошото е, че много малко от нас ще изпитат насладата от управлението на такъв автомобил
По темата. Линкове към комерсиални шоута не дават никаква представа кое как седи. Някой прави предаване, където най-важното са рейтинга и доходите от реклами. Това не е показател, кое е вярно и кое не. Кой каквото иска да си мисли за когото и да е, мен това не ме грее. Преди две седмици видях цена в Ню Джърси 3.25$/галон. Такава цена не е имало в Европа от мноооооооого години, ама наистина от много. А смейте се, че тъпите, прости, ограничени или каквито и да е американци карат големи мотори? Ред нека купува с една годишна заплата 30 тона гориво, а богатия българин му се подиграва и вика "Нека оди бос!". От тази страна на океана европейските спортисти са скъпи поради същите причини, поради които американските са скъпи в ЕС. Ма кой бил по-добър и какви данни имал... Ми все едно да спорим, сливовата или гроздовата е по-добра. Лошото е, че много малко от нас ще изпитат насладата от управлението на такъв автомобил

- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
Ехооо... Айде малко по-кротко
Факт е, че по цял свят има и "калпави" (меко казано) фенове има и много истински такива. Да не говорим, че в БГ напоследък откакто Е36 и Е46 станаха евтини, събирателния образ на каращите BMW доста се припокри с този на гаращите VW Golf
Това обаче не прави гилдията на BMW феновете и у нас по-калпава. Та нека правим разлика между собственици и фенове на дадена марка и автомобилите като цяло 

------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
БМВ фенове имаше преди 10-12г когато беше скъпа кола а във форума бяхме 200-300 човека ,сега са на изчезване .. всеки 3ти мангал е качен на 15 годишно Е39/Е46 на LPG и се има за гъзар давайки газ колкото върви кочината и неспазвайки никакъв правилник .. от там тръгват и всички негативни мнения за марката ..
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Alexi написа:БМВ фенове имаше преди 10-12г когато беше скъпа кола а във форума бяхме 200-300 човека ,сега са на изчезване .. всеки 3ти мангал е качен на 15 годишно Е39/Е46 на LPG и се има за гъзар давайки газ колкото върви кочината и неспазвайки никакъв правилник .. от там тръгват и всички негативни мнения за марката ..
Някой да каже нещо по темата

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Поредния карт от Англия
280 коня , 500кг и едно от най-динамичните стриите лигъл МПСта .
Катерам,Ариел Атом,Радикал,Капаро Т1,Лотус Илевън сега и това Бак Моно - на острова нямат спирка

Катерам,Ариел Атом,Радикал,Капаро Т1,Лотус Илевън сега и това Бак Моно - на острова нямат спирка

Последна промяна acho.rs на 09 Юли 2013, 22:37, променена общо 1 път
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
acho.rs написа:Поредния карт от Англия280 коня , 500кг и едно от най-динамичните стриите лигъл МПСта .
![]()
Катерам,Ариел Атом,Радикал,Капаро Т1,Лотус Елвън сега и това Бак Моно - на острова нямат спирка
Дам интересна категория спортисти са. Мисля ,че тепърва ще набират популярност, при положение ,че суперкарите стават свръхмодернизирани с електроника, скоростни кутии и постоянно покачвщи се цени, тези предлагат по сурово усещане и наистина страхотна динамика за не половин милион евро.
Но въпреки това на някой модели цените им изглеждат безобразно надути за нещо което един познат си завари в гаража - реплика на лотус 7 което е днешния Кейтрам. Аз също сериозно обмислям при повечко свободно време и средства да се пробвам с нещо такова.
ПС: моля не разваляйте темата с глупави лични спорове и нападки....
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Точно това тук е бая скъпо , но и със някакво мега трак окачване . Намират се и значително по-евтини дзверове в класа - Лотуса мисля беше около 40к паунда . Прави ми впечатление, че англичаните доста дърпат, като за сега Астън-Мартин и Джагуар си остават верни на ГТ класа , без да се месят при спортистите ... наистина учудва как може 500-600 кс коли да са толкова по-бавни от конкуренцията
Явно обаче си държат на двете крайности .

acho.rs написа:Alexi написа:БМВ фенове имаше преди 10-12г когато беше скъпа кола а във форума бяхме 200-300 човека ,сега са на изчезване .. всеки 3ти мангал е качен на 15 годишно Е39/Е46 на LPG и се има за гъзар давайки газ колкото върви кочината и неспазвайки никакъв правилник .. от там тръгват и всички негативни мнения за марката ..
Някой да каже нещо по темата
True story bro... Какво друго може да се каже.