Грешки при диагностициране - Е46 и Е39.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Грешки при диагностициране - Е46 и Е39.
На буксата на централата меря но с изкарани пинчета.
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk 2

- ultraviolet_m
- Потребител
-
- Кара: БМВ е46
- Мечтае да кара: самолет
Здравейте колеги,
ще съм ви много благодарен ако ми дадете мнението си по един въпрос. Проблемът е следния :
онзи ден бях в сервиз и исках да видя какво ще ми каже диагностиката на автомобила. Става въпрос за фейслифт купе с м54 мотор.
Проблемът е че ДИС не може да разчете дме-то. дава че не може да го намери. След това го свързахме с БМБ софтуер и разчита всички модули без дме модула. Като грешка излиза че самият дме модул има проблем. От това което ми каза момчето което се занимава с колата останах с впечатление че компютъра работи но че не може да си каже какво му е и да комуникира със софтуера. Грешките успяха да бъдат изчистени и излиза грешка на самият компютър. Преди около 6 месеца колата нямаше проблеми и всиюко беше ок. Да добавя също че преди около 3 седмици автобус ми удари вратата и трябваше да я сменя с нова, бях разкачил и аирбега не знам дали удара е възможно да е нанесъл поражения по дмето. Моля ви за идея къде би могъл да е проблема.
Благодаря ви!
ще съм ви много благодарен ако ми дадете мнението си по един въпрос. Проблемът е следния :
онзи ден бях в сервиз и исках да видя какво ще ми каже диагностиката на автомобила. Става въпрос за фейслифт купе с м54 мотор.
Проблемът е че ДИС не може да разчете дме-то. дава че не може да го намери. След това го свързахме с БМБ софтуер и разчита всички модули без дме модула. Като грешка излиза че самият дме модул има проблем. От това което ми каза момчето което се занимава с колата останах с впечатление че компютъра работи но че не може да си каже какво му е и да комуникира със софтуера. Грешките успяха да бъдат изчистени и излиза грешка на самият компютър. Преди около 6 месеца колата нямаше проблеми и всиюко беше ок. Да добавя също че преди около 3 седмици автобус ми удари вратата и трябваше да я сменя с нова, бях разкачил и аирбега не знам дали удара е възможно да е нанесъл поражения по дмето. Моля ви за идея къде би могъл да е проблема.
Благодаря ви!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
ultraviolet_m написа:Здравейте колеги,
Благодаря ви!
Нарушена е CAN комуникацията щом не се вижда на диагностика пуснете му нов кабел и вижте дали ще тръгне тогава.
- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d
Здравейте колеги, до сега само четях, но ето че дойде и моят ред, колкото и да не ми се искаше. Проблема съм го описал горе долу в тази тема: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=343055. Ако нещо не се отвори става дума за е46,320д,136к.с. 2000г. Днес ходих ма майстор да я диагностицирам и ето резултата:
1-ва грешка - тип: Сензор преместване игла; статус: зап.
2-ра грешка - Датчик захранване налягане; статус: АТТ; код:54 - греши в съответствие с атмосферното налягане;
3-та грешка - Грешна настройка горивна помпа; статус: зап. код:73 - грешна настройка сензор обороти;
4-та грешка - Контрол свръхналягане; статус: зап. код:101 - под долната граница;
Каза ми, че 2-ра грешка е постоянна и трябва да се провери този датчик дали е за смяна или някъде нещо не укъсява по ел системата. Щял да го провери дали работи с някакъв пистолет за подаване на налягане и дали го отчита на компа. За другите каза, че са запаметени и ги изтри след кратко обяснение за всяка. За първата каза, че е свързана с умната глава.
Някой ще може ли да направи коментар за какво става въпрос и евентуално колко струват този датчик.
Благодаря предварително!
1-ва грешка - тип: Сензор преместване игла; статус: зап.
2-ра грешка - Датчик захранване налягане; статус: АТТ; код:54 - греши в съответствие с атмосферното налягане;
3-та грешка - Грешна настройка горивна помпа; статус: зап. код:73 - грешна настройка сензор обороти;
4-та грешка - Контрол свръхналягане; статус: зап. код:101 - под долната граница;
Каза ми, че 2-ра грешка е постоянна и трябва да се провери този датчик дали е за смяна или някъде нещо не укъсява по ел системата. Щял да го провери дали работи с някакъв пистолет за подаване на налягане и дали го отчита на компа. За другите каза, че са запаметени и ги изтри след кратко обяснение за всяка. За първата каза, че е свързана с умната глава.
Някой ще може ли да направи коментар за какво става въпрос и евентуално колко струват този датчик.
Благодаря предварително!
Последна промяна ivpetgo на 13 Юли 2013, 9:57, променена общо 1 път
- digger-320
- Потребител
-
Здравей те колеги,
И аз да се включа с едно питане . При диагностика на колата (Е46 320д 136кс 2001г.) и то по точно на мотора излиза грешка:
Аз съм се насочил към това http://www.ebay.de/itm/310587072736?ssPageName=STRK:MEBOFFX:IT&_trksid=p3984.m1427.l2649 , но не съм сигурен дали е виновника.Бихте ли подсказали дали е това или грашката или е нещо друго.
Благодаря предварително.
И аз да се включа с едно питане . При диагностика на колата (Е46 320д 136кс 2001г.) и то по точно на мотора излиза грешка:
Аз съм се насочил към това http://www.ebay.de/itm/310587072736?ssPageName=STRK:MEBOFFX:IT&_trksid=p3984.m1427.l2649 , но не съм сигурен дали е виновника.Бихте ли подсказали дали е това или грашката или е нещо друго.
Благодаря предварително.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Някои има ли идея защо са такива стойностите на pulse duty factor и load при четене на живи данни? Грешки в паметта не записва. M43B19
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- idrive
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 535i
- Мечтае да кара: Безаварийно
P0154 O2 Sensor Circuit No Activity Detected
P0170 Fuel Trim
P0173 Fuel Trim
P1188 Fuel Control (Bank 1 Sensor 1)
P1189 Fuel Control (Bank 2 Sensor 1)
P1622 MAP Cooling Control Circuit Electrical
Нямам никакви проблеми, само 1 случай не иска да запали(ews предполагам).Последната грешка е от моторчето на парното
Другите ?
Поздрави
P0170 Fuel Trim
P0173 Fuel Trim
P1188 Fuel Control (Bank 1 Sensor 1)
P1189 Fuel Control (Bank 2 Sensor 1)
P1622 MAP Cooling Control Circuit Electrical
Нямам никакви проблеми, само 1 случай не иска да запали(ews предполагам).Последната грешка е от моторчето на парното
Другите ?
Поздрави
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Здравейте колеги!
Имам следния проблем. Искам да променя някои неща с нцс-а на един приятел с Е90 05г но ми дава следната грешка:
Къде е проблема, в неговата кола или в нцс-а? С моята кола пробвах и се свързва безпроблемно.
Четох в Е60 раздела че трябва да се ъпдейтват някакви файлове. Там ли да търся проблема? Имал ли е някой моя проблем?
Мерси!
п.п. Явно трябва да ъпдейтна daten файловете, след доста четене по чуждите форуми стигнах до този извод, затова не може да чете по новите коли.
п.п.2. Ъпдейтнах, утре ще пробвам и ще пиша резултата.
И след ъпдейта всичко е наред, свързах се с колата без проблем. За всеки при който не става кодирането при по новите коли, трябва да си ъпдейтне daten файловете
Имам следния проблем. Искам да променя някои неща с нцс-а на един приятел с Е90 05г но ми дава следната грешка:
Къде е проблема, в неговата кола или в нцс-а? С моята кола пробвах и се свързва безпроблемно.
Четох в Е60 раздела че трябва да се ъпдейтват някакви файлове. Там ли да търся проблема? Имал ли е някой моя проблем?
Мерси!
п.п. Явно трябва да ъпдейтна daten файловете, след доста четене по чуждите форуми стигнах до този извод, затова не може да чете по новите коли.
п.п.2. Ъпдейтнах, утре ще пробвам и ще пиша резултата.
И след ъпдейта всичко е наред, свързах се с колата без проблем. За всеки при който не става кодирането при по новите коли, трябва да си ъпдейтне daten файловете

- mime
- Потребител
-
- Кара: e39 525TDS '99г
Завейте колеги
Може ли някой да ми даде акъл какво да направя.
При диагностика не разпозна DDE, а при опит за адаптация показа следната грешка
Благодаря предварително
Може ли някой да ми даде акъл какво да направя.
При диагностика не разпозна DDE, а при опит за адаптация показа следната грешка
Благодаря предварително
- torettos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
- Мечтае да кара: Ново BMW
Здравейте колеги,
ще съм ви много благодарен ако ми дадете мнението си по тези грешки - какви са и какво означават диагностиrани са с BMW Scanner 1.4.
За съжаление някой от тях не искат да се трият.
Благодаря предварително!
ще съм ви много благодарен ако ми дадете мнението си по тези грешки - какви са и какво означават диагностиrани са с BMW Scanner 1.4.
За съжаление някой от тях не искат да се трият.
Благодаря предварително!

- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Не, не е изключен, но трака като се подава газ.
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Тази стойност на pre-supply pressure на 3та предвка с пълна газ над 3000 оборота нормална ли е ? Когато колата е на място pre-supply pressure е около 3,6 mbar. Колкото и да я напъвам не пада под 3 !