CarPC/XBMC/Open Bord Monitor/16:9
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
CarPC/XBMC/Open Bord Monitor/16:9
Здравейте,чудейки се какво да правя с иначе безполезния борд/ТВ/нави и т.н. на колата.и с отвратителния звук който изкарва дори през GROM,случайно попаднах на това http://projects.tevs.eu/OpenBM Според мен тези хора правят нещо уникално,софтуера им е страхотен.Вече се заех да си търся 16:9 монитор,и започвам да събирам частите за PC-то.Вече свалих и пробвах софтуера им и ми се стори супер лесен и приятен за управление,свалил съм и платките и до няколко дни ще ги пусна в платкаджииница.Надявам се да се получи добра и интересна тема,понеже съм от хората който обичат да имат нещо повече от "колкото да дрънка" в колата 

Последна промяна sas_88 на 04 Юли 2013, 13:35, променена общо 1 път
- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Re: CarPC/XBMC/Open Bord Monitor/16:9
Дааа, това не е зле, като го поразгледах, ще взема да зарибя и сина 

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
За това само монитора ли ще ми трябва или цялото окабеляване ?
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
omegaart написа:За това само монитора ли ще ми трябва или цялото окабеляване ?
Цялото окабеляване,компютъра се интегрира към фабричната система.Но попринцип не е трудно само да се захрани монитора и да се изгради нова система,като PC-то се явява медия център в багажника.Най трудоемкото нещо ми се вижда интегрирането на платките за управление в монитора и обучението на MID-а за борд комп-а.Иначе може и диагностика в движение да се прави,и още една камара благинки,Wi-Fi,по добро нави и т.н.Разбира се има и 3-ти доста по лесен вариант като само се сложи USB-тъч фолио върху оригиналния дисплей,и се ползва външния AV вход,тогава най трудоемките гимнастики отпадат.
За какво му е цялото окабеляване, неизползваем ТВ тунер, малоумни отделни навигационни компютри и т.н.?
Модва се оригинален монитор, така че да може да се включи към компютър, който стои в багажника, например.
А вече компютъра се свързва към IBUS-а на колата, за да можеш, след много мъчителни опити на разни програми за IBUS комуникация, да управляваш компютъра с бутоните на автомобила, както и да получава той информация от датчиците и системите из автомобила.
Аз започнах подобен проект, но така и не ми остава време, а явно и желание, да го довърша.
Аз ползвам следните елементи за CarPC-то:
Безвентилаторна дънна платка с двуядрен процесор и сравнително по-ниска консумация, 4гб рам, SSD харддиск 64гб (с обикновен харддиск просто не става, чупят се за 2 дена), специално захранване за автомобил (M2-ATX), кутия VOOM (като тази от сайта в първото мнение), 7 инча дисплей + тъчскрийн, камера за задно виждане, NavCoder за IBUS комуникация, антена за Wi-fi, USB 3G модем от Глобул.
Модва се оригинален монитор, така че да може да се включи към компютър, който стои в багажника, например.
А вече компютъра се свързва към IBUS-а на колата, за да можеш, след много мъчителни опити на разни програми за IBUS комуникация, да управляваш компютъра с бутоните на автомобила, както и да получава той информация от датчиците и системите из автомобила.
Аз започнах подобен проект, но така и не ми остава време, а явно и желание, да го довърша.
Аз ползвам следните елементи за CarPC-то:
Безвентилаторна дънна платка с двуядрен процесор и сравнително по-ниска консумация, 4гб рам, SSD харддиск 64гб (с обикновен харддиск просто не става, чупят се за 2 дена), специално захранване за автомобил (M2-ATX), кутия VOOM (като тази от сайта в първото мнение), 7 инча дисплей + тъчскрийн, камера за задно виждане, NavCoder за IBUS комуникация, антена за Wi-fi, USB 3G модем от Глобул.
5 мнения
• Страница 1 от 1