Политическа.
Модератор: Общи модератори
Re: Политическа.
F3P написа:bioz написа:... преди дни се видя, че бюджета е перфектен и няма нужда от актуализация...
На бас за една дъвка, че бюджета е далеч от перфектен и ще има нужда от актуализация- я се сети сам за кое беше крайна дата април месецУсети ли се вече що бюджета за момента излиза
Е, след 2 месеца няма да излизат сметките...
Не само, че бюджета излиза ами ами има бюджетен излишък от 332 млн. лв. през май. Факта, че ти или господин олиграски вижидате бъдещето и смятате, че има нужда от актуализация няколко месеци напред заслужава ... една дъвка от мен !!!
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
bioz написа:Не само, че бюджета излиза ами ами има бюджетен излишък от 332 млн. лв. през май. Факта, че ти или господин олиграски вижидате бъдещето и смятате, че има нужда от актуализация няколко месеци напред заслужава ... една дъвка от мен !!!
Дано да сме РЕАЛНО 300+ милиона напред- кашон дъвки ще ти купя... Гледай го така: Аз съм взел заплата днес, похарчил съм част от нея, но още НЕ съм платил сметките за месеца, не съм отделил парите за храна и други задължителни разходи и имам в джоба 2 бона. Това означава ли, че имам 2 бона свободни за харчене както ми е кеф или означава, че просто е рано да се каже колко пари имам свободни

F3P написа:bioz написа:Не само, че бюджета излиза ами ами има бюджетен излишък от 332 млн. лв. през май. Факта, че ти или господин олиграски вижидате бъдещето и смятате, че има нужда от актуализация няколко месеци напред заслужава ... една дъвка от мен !!!
Дано да сме РЕАЛНО 300+ милиона напред- кашон дъвки ще ти купя... Гледай го така: Аз съм взел заплата днес, похарчил съм част от нея, но още НЕ съм платил сметките за месеца, не съм отделил парите за храна и други задължителни разходи и имам в джоба 2 бона. Това означава ли, че имам 2 бона свободни за харчене както ми е кеф или означава, че просто е рано да се каже колко пари имам свободниСъщото е положението и с тея излишъци дето ги има днес- сега ги има просто щото не сме платили още някои разходи дето идват. Като им дойде времето излишък не само няма да остане, а и ще сме на червено.
http://www.investor.bg/biudjet-i-finans ... ai,153517/
Нямам намерение да коментирам как се изготвя бюджет тук, само ще ти кажа, че това не се прави от бай иван "склададжията" на тефтер, а от специалисти и тези примери които даваш със сигурност са ясни на същите тези хора. Актуализацията не е детска игра да се прави когато на някой му скимне, още по-малко в момент когато в +, а когато РЕАЛНО наистина има нужда.
По-рано днес премиерът Пламен Орешарски също заяви, че ще бъде нужна актуализация на бюджета за тази година година заради "дупка от 1-2 млрд. лева".
При положение, че видимо няма "дупка", единствената причина орешарски да каже подобно нещо е за да оравдае заема които ще вземат от мвф...
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
jordanpar написа:ОК,бюджета е 6,нека коментираме и други писания-че безработицата е с 18 процента повече от същия период за миналата година?К'о прайм?
Днес виждам и репортаж как домати се изсипват в знак на протест че държавата не прави нищо за зеленчукопроизводителите.И те искат субсидии,и те искат гарантирана печалба,и хасан яде баница все пак.Доматите се изкупували по 21 стотинки а ти,ти,ти,и аз ги купуваме по лев и дваесе,ко прайм?
Ами с месото ?Ами с млякото?Ами с хляба?
За кого да гласуваме идните избори че да ни ''оправи''?Ще питам и по друг начин-герб ли да върнем пак на власт и защо?
Според мен освен герб, ще има още десни партии за които да се гласува, така че избора ще е голям за тези които не подкрепят лудите националисти, червените престъпници/обявени от народното събрание за такива/ и етническата партия пак забранена по конституция.
Ами като гледам тия изброените, всичко друго ще е по добре. Най малкото се видя че с компромисите които си правят за да се докопат до власт, пример е това назначение на Пеевски/ако минеше/, така ще е докато са на власт

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Даже и да няма дупка в момента ще се отвори. Става много лесно .Въпроса е че такива 1-2 млрд няма откъде да се попълнят освен чрез заем. Според мен твърдо са решили да продължат Белене и подготвят нещата там да се задвижат. На олигарсите вече им текат слюнки като виждат как Олигарски им изпълнява намислените желания. 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- zxsport
-
Пичове, не знам дали си заслужава, но ще споделя накратко как се формира БЮДЖЕТЪТ на РБ: - свикват се т.н. "програмни съвети" на които всяко едно БЮДЖЕТНО учреждение излага своите минали, настоящи и бъдещи разходи. Съответните комисии (членовете в тях) отхвърлят или одобряват разходите в една или друга степен! Така се формира част от разходната страна на бюджета ...
Разходите са що-годе константа, докато приходите не са! Те - варират... според събирателната способност на дадената община ... и се получава постоянно преизчисляване, което в даден момент налага актуализация на бюджета!
Мога и още да пиша, но не виждам смъсъл, честно казано ....
Разходите са що-годе константа, докато приходите не са! Те - варират... според събирателната способност на дадената община ... и се получава постоянно преизчисляване, което в даден момент налага актуализация на бюджета!
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
zxsport написа:Пичове, не знам дали си заслужава, но ще споделя накратко как се формира БЮДЖЕТЪТ на РБ: - свикват се т.н. "програмни съвети" на които всяко едно БЮДЖЕТНО учреждение излага своите минали, настоящи и бъдещи разходи. Съответните комисии (членовете в тях) отхвърлят или одобряват разходите в една или друга степен! Така се формира част от разходната страна на бюджета ...
И това какво общо има с факта, че тези боклуци ще теглят заем , който ние ще плащаме ! Те теглят заем от наше име , а ние не ги искаме на власт . С 10-15% от гласовете на хората в България и то главно на турци и пенсионери , тези искат да заробят и децата ни да плащат за тяхната некадърност! Какъв икономист е този олигофрен Орешарски?! Най-добре ще е да бутнат валутния борд и нощем да печатат пари като Жан Виденов , за да качат пенсиите и социалните помощи!

- zxsport
-
dr.peshev написа:zxsport написа:Пичове, не знам дали си заслужава, но ще споделя накратко как се формира БЮДЖЕТЪТ на РБ: - свикват се т.н. "програмни съвети" на които всяко едно БЮДЖЕТНО учреждение излага своите минали, настоящи и бъдещи разходи. Съответните комисии (членовете в тях) отхвърлят или одобряват разходите в една или друга степен! Така се формира част от разходната страна на бюджета ...
И това какво общо има с факта, че тези боклуци ще теглят заем , който ние ще плащаме ! Те теглят заем от наше име , а ние не ги искаме на власт . С 10-15% от гласовете на хората в България и то главно на турци и пенсионери , тези искат да заробят и децата ни да плащат за тяхната некадърност! Какъв икономист е този олигофрен Орешарски?! Най-добре ще е да бутнат валутния борд и нощем да печатат пари като Жан Виденов , за да качат пенсиите и социалните помощи!![]()
Явно не си ми чел поста ... как се формира държавен бюджет!?
Кой какъв е .. е друга тема на разговор ..
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Отдавна не се бях включвал в темата - само си четях и се наслаждавах на цирка
Как 3-ма, 4-ма души усилено ни убеждават, че не са "комунисти", ама от всеки пост им лъхат партенките...
Другари партизани спрете се вече
Номерата вече не минават
А относно това за кого ще гласувам на следващите избори - Герб или партията на Кунева.
На сегашните избори не гласувах, защото не видях никаква алтернатива и не исках да гласувам за по-малкото зло... Но както се вижда алтернатива никога няма да има и като не гласуваме за по-малкото зло получаваме най-голямото...
Затова сега ще гласувам за по-малкото зло, т.е. някоя "дясна" партия, която има шанс да влезе в парламента.

Другари партизани спрете се вече

jordanpar написа:За кого да гласуваме следващите избори,когато и да са те????
А относно това за кого ще гласувам на следващите избори - Герб или партията на Кунева.
На сегашните избори не гласувах, защото не видях никаква алтернатива и не исках да гласувам за по-малкото зло... Но както се вижда алтернатива никога няма да има и като не гласуваме за по-малкото зло получаваме най-голямото...
Затова сега ще гласувам за по-малкото зло, т.е. някоя "дясна" партия, която има шанс да влезе в парламента.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Не знам как ще стане това с теглене на заем,вероятно няма да мине,но пък нали си спомняте че по времето на герб се изтеглиха доста заеми,в размер на няколко милиарда?!
Просто бъдете обективни...или поне малко по-паметливи.
Еднакво не харесвам герб и бсп,и двете партии са различни страни на примерно една яма с ла*на,от която и страна да застанеш ,все си остава неприятна,смърдяща яма с ла*на,дпс и атака са обектите (ще ги нарека така образно) които пък са до ямата и хвърлят камъни в нея и съответно който и да се доближи бива опръскан.
В тоя ред на мисли за ямата и л...,оказва се че герб пък,въпреки че са спрели белене (един безумен проект) ...са подписали още 6 анекса за доста пари и консултантски услуги и то 2012 година.
За мен тези 2 партии (въобще няма да коментирам дпс и атака) ,горепосочените ,никога не трябва да стъпват в парламента,едните не само заради миналото си на репресивна партия,ами и на кръговете от олигарси,а другите,поради същата причина за олигархичните елементи,зависимостта (като първите) от отделни структури,но и поради огромната егоцентричност на лидера и кръга от хора около него.
Освен това някакси не мога да преглътна като някой лесно тези 45% поскъпване на всичко за последните 3 години и замразяване на доходите...
Сега сериозен въпрос,абе какъв е тоя пеевски ,дето щеше да става някакъв шев и хората се възмутиха,аз специално се възмутих щото е от дпс...и щото е дебелак
Я некой който е запознат да каже,само ще помоля без някакви партийни лозунги,някой ако му е възможно да е обективен.
Мерси
Просто бъдете обективни...или поне малко по-паметливи.
Еднакво не харесвам герб и бсп,и двете партии са различни страни на примерно една яма с ла*на,от която и страна да застанеш ,все си остава неприятна,смърдяща яма с ла*на,дпс и атака са обектите (ще ги нарека така образно) които пък са до ямата и хвърлят камъни в нея и съответно който и да се доближи бива опръскан.
В тоя ред на мисли за ямата и л...,оказва се че герб пък,въпреки че са спрели белене (един безумен проект) ...са подписали още 6 анекса за доста пари и консултантски услуги и то 2012 година.
За мен тези 2 партии (въобще няма да коментирам дпс и атака) ,горепосочените ,никога не трябва да стъпват в парламента,едните не само заради миналото си на репресивна партия,ами и на кръговете от олигарси,а другите,поради същата причина за олигархичните елементи,зависимостта (като първите) от отделни структури,но и поради огромната егоцентричност на лидера и кръга от хора около него.
Освен това някакси не мога да преглътна като някой лесно тези 45% поскъпване на всичко за последните 3 години и замразяване на доходите...
Сега сериозен въпрос,абе какъв е тоя пеевски ,дето щеше да става някакъв шев и хората се възмутиха,аз специално се възмутих щото е от дпс...и щото е дебелак

Я некой който е запознат да каже,само ще помоля без някакви партийни лозунги,някой ако му е възможно да е обективен.
Мерси
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Е.Димитров написа:Сега сериозен въпрос,абе какъв е тоя пеевски ,дето щеше да става някакъв шев и хората се възмутиха,аз специално се възмутих щото е от дпс...и щото е дебелак![]()
Пеевски е на мама (същата свиня като него, само че шефка на тотото в продължение на 5-6 години) синчето, което на "двайсе и неколко" годинки стана най-големия медиен магнат в България. Само за няколко години мама му напазарува вестниците Телеграф, Монитор, Политика, Борба, Меридиан мач, както и телевизиите ББТ и ТВ7 и доста сайтове - общия брой на медийните им обекти сигурно е над 50...
Като изключим това, на 32 години вече има опит като следовател, депутат и зам. министър - всичко това вероятно е постигнато само и едиснтвено благодарение на юридическото му образовние от югозападния

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
drago_pavlov написа:Е.Димитров написа:Сега сериозен въпрос,абе какъв е тоя пеевски ,дето щеше да става някакъв шев и хората се възмутиха,аз специално се възмутих щото е от дпс...и щото е дебелак![]()
Пеевски е на мама (същата свиня като него, само че шефка на тотото в продължение на 5-6 години) синчето, което на "двайсе и неколко" годинки стана най-големия медиен магнат в България. Само за няколко години мама му напазарува вестниците Телеграф, Монитор, Политика, Борба, Меридиан мач, както и телевизиите ББТ и ТВ7 и доста сайтове - общия брой на медийните им обекти сигурно е над 50...
Като изключим това, на 32 години вече има опит като следовател, депутат и зам. министър - всичко това вероятно е постигнато само и едиснтвено благодарение на юридическото му образовние от югозападния
Ясно,поредният олигарх който никой не смее да пипне.
Интересно ми е,как пък такива не ги разследват как точно са направили толкова пари,за майка му знаех че е била шефка в тотото,защо не са и направили ревизия как така от тотото изведнъж е станала толкова заможна,още едно доказателство че нещата по върха са свързани и навързани.
ббт и тв7 пък никога не съм ги гледал повече от 4-5 минути,не че съм знаел на кой са,просто бареков ми е супер неприатен и не са ми предложили кой знае какво...Всъщност не бяха ли телевизии на един друг доста неприятен олигарх-манджуков тези телевизии?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Имаше разследване преди няколко години за произхода на парите на Пеевски и мама. Резултатите от разследването нещо се покриха.
Ето материал http://news.ibox.bg/news/id_2029389801
Отделно няколко пъти е уволняван от постовете които е заемал. Ето още http://m.actualno.com/bulgaria/Biografi ... 27972.html
Отделно няколко пъти е уволняван от постовете които е заемал. Ето още http://m.actualno.com/bulgaria/Biografi ... 27972.html

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:Имаше разследване преди няколко години за произхода на парите на Пеевски и мама. Резултатите от разследването нещо се покриха.
Ми както предполагах,тея никога не са пипани и очевидно никога няма да ги пипнат щото са си като скачени съдове,интересното е че преди медиите дето контролира,визирам тв7 доста отразяваха предишното правителство,очевидно нещо се е случило на високо ниво,че сега бареков по цял ден да реве като обезумял от ефира на телевизията на пеевски.
Интересно е и друго...абе какъв гении трябва да е тоя,че на 21 години да го слагат като капацитет на отговорни постове