Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Re: Политическа.

Мнение от bioz » 02 Юли 2013, 20:51

F3P написа:
bioz написа:... преди дни се видя, че бюджета е перфектен и няма нужда от актуализация...

На бас за една дъвка, че бюджета е далеч от перфектен и ще има нужда от актуализация- я се сети сам за кое беше крайна дата април месец ;) Усети ли се вече що бюджета за момента излиза :?: Е, след 2 месеца няма да излизат сметките...

Не само, че бюджета излиза ами ами има бюджетен излишък от 332 млн. лв. през май. Факта, че ти или господин олиграски вижидате бъдещето и смятате, че има нужда от актуализация няколко месеци напред заслужава ... една дъвка от мен !!!

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 02 Юли 2013, 21:08

.
Последна промяна jordanpar на 12 Юли 2013, 0:39, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от F3P » 02 Юли 2013, 21:14

bioz написа:Не само, че бюджета излиза ами ами има бюджетен излишък от 332 млн. лв. през май. Факта, че ти или господин олиграски вижидате бъдещето и смятате, че има нужда от актуализация няколко месеци напред заслужава ... една дъвка от мен !!!

Дано да сме РЕАЛНО 300+ милиона напред- кашон дъвки ще ти купя... Гледай го така: Аз съм взел заплата днес, похарчил съм част от нея, но още НЕ съм платил сметките за месеца, не съм отделил парите за храна и други задължителни разходи и имам в джоба 2 бона. Това означава ли, че имам 2 бона свободни за харчене както ми е кеф или означава, че просто е рано да се каже колко пари имам свободни :?: Същото е положението и с тея излишъци дето ги има днес- сега ги има просто щото не сме платили още някои разходи дето идват. Като им дойде времето излишък не само няма да остане, а и ще сме на червено.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 02 Юли 2013, 21:28

F3P написа:
bioz написа:Не само, че бюджета излиза ами ами има бюджетен излишък от 332 млн. лв. през май. Факта, че ти или господин олиграски вижидате бъдещето и смятате, че има нужда от актуализация няколко месеци напред заслужава ... една дъвка от мен !!!

Дано да сме РЕАЛНО 300+ милиона напред- кашон дъвки ще ти купя... Гледай го така: Аз съм взел заплата днес, похарчил съм част от нея, но още НЕ съм платил сметките за месеца, не съм отделил парите за храна и други задължителни разходи и имам в джоба 2 бона. Това означава ли, че имам 2 бона свободни за харчене както ми е кеф или означава, че просто е рано да се каже колко пари имам свободни :?: Същото е положението и с тея излишъци дето ги има днес- сега ги има просто щото не сме платили още някои разходи дето идват. Като им дойде времето излишък не само няма да остане, а и ще сме на червено.

http://www.investor.bg/biudjet-i-finans ... ai,153517/

Нямам намерение да коментирам как се изготвя бюджет тук, само ще ти кажа, че това не се прави от бай иван "склададжията" на тефтер, а от специалисти и тези примери които даваш със сигурност са ясни на същите тези хора. Актуализацията не е детска игра да се прави когато на някой му скимне, още по-малко в момент когато в +, а когато РЕАЛНО наистина има нужда.

По-рано днес премиерът Пламен Орешарски също заяви, че ще бъде нужна актуализация на бюджета за тази година година заради "дупка от 1-2 млрд. лева".

При положение, че видимо няма "дупка", единствената причина орешарски да каже подобно нещо е за да оравдае заема които ще вземат от мвф...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 02 Юли 2013, 22:37

jordanpar написа:ОК,бюджета е 6,нека коментираме и други писания-че безработицата е с 18 процента повече от същия период за миналата година?К'о прайм?
Днес виждам и репортаж как домати се изсипват в знак на протест че държавата не прави нищо за зеленчукопроизводителите.И те искат субсидии,и те искат гарантирана печалба,и хасан яде баница все пак.Доматите се изкупували по 21 стотинки а ти,ти,ти,и аз ги купуваме по лев и дваесе,ко прайм?
Ами с месото ?Ами с млякото?Ами с хляба?
За кого да гласуваме идните избори че да ни ''оправи''?Ще питам и по друг начин-герб ли да върнем пак на власт и защо?

Според мен освен герб, ще има още десни партии за които да се гласува, така че избора ще е голям за тези които не подкрепят лудите националисти, червените престъпници/обявени от народното събрание за такива/ и етническата партия пак забранена по конституция.
Ами като гледам тия изброените, всичко друго ще е по добре. Най малкото се видя че с компромисите които си правят за да се докопат до власт, пример е това назначение на Пеевски/ако минеше/, така ще е докато са на власт :banghead: И това ако е добре и същото като предишните... :dunno: Не е, защото вместо да помогнат с нещо на всички нас, на държавата. Те се хванаха с тия авиоотряди, с подслушвания и куп други които не са на дневен ред. Има много по важни неща за решаване, ама кой?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Юли 2013, 22:42

Даже и да няма дупка в момента ще се отвори. Става много лесно .Въпроса е че такива 1-2 млрд няма откъде да се попълнят освен чрез заем. Според мен твърдо са решили да продължат Белене и подготвят нещата там да се задвижат. На олигарсите вече им текат слюнки като виждат как Олигарски им изпълнява намислените желания. :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 02 Юли 2013, 23:35

Пичове, не знам дали си заслужава, но ще споделя накратко как се формира БЮДЖЕТЪТ на РБ: - свикват се т.н. "програмни съвети" на които всяко едно БЮДЖЕТНО учреждение излага своите минали, настоящи и бъдещи разходи. Съответните комисии (членовете в тях) отхвърлят или одобряват разходите в една или друга степен! Така се формира част от разходната страна на бюджета ...
Разходите са що-годе константа, докато приходите не са! Те - варират... според събирателната способност на дадената община ... и се получава постоянно преизчисляване, което в даден момент налага актуализация на бюджета!
Мога и още да пиша, но не виждам смъсъл, честно казано ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Мнение от dr.peshev » 02 Юли 2013, 23:49

zxsport написа:Пичове, не знам дали си заслужава, но ще споделя накратко как се формира БЮДЖЕТЪТ на РБ: - свикват се т.н. "програмни съвети" на които всяко едно БЮДЖЕТНО учреждение излага своите минали, настоящи и бъдещи разходи. Съответните комисии (членовете в тях) отхвърлят или одобряват разходите в една или друга степен! Така се формира част от разходната страна на бюджета ...
Разходите са що-годе константа, докато приходите не са! Те - варират... според събирателната способност на дадената община ... и се получава постоянно преизчисляване, което в даден момент налага актуализация на бюджета!

И това какво общо има с факта, че тези боклуци ще теглят заем , който ние ще плащаме ! Те теглят заем от наше име , а ние не ги искаме на власт . С 10-15% от гласовете на хората в България и то главно на турци и пенсионери , тези искат да заробят и децата ни да плащат за тяхната некадърност! Какъв икономист е този олигофрен Орешарски?! Най-добре ще е да бутнат валутния борд и нощем да печатат пари като Жан Виденов , за да качат пенсиите и социалните помощи! :banghead: :ranting:
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 03 Юли 2013, 0:48

dr.peshev написа:
zxsport написа:Пичове, не знам дали си заслужава, но ще споделя накратко как се формира БЮДЖЕТЪТ на РБ: - свикват се т.н. "програмни съвети" на които всяко едно БЮДЖЕТНО учреждение излага своите минали, настоящи и бъдещи разходи. Съответните комисии (членовете в тях) отхвърлят или одобряват разходите в една или друга степен! Така се формира част от разходната страна на бюджета ...

И това какво общо има с факта, че тези боклуци ще теглят заем , който ние ще плащаме ! Те теглят заем от наше име , а ние не ги искаме на власт . С 10-15% от гласовете на хората в България и то главно на турци и пенсионери , тези искат да заробят и децата ни да плащат за тяхната некадърност! Какъв икономист е този олигофрен Орешарски?! Най-добре ще е да бутнат валутния борд и нощем да печатат пари като Жан Виденов , за да качат пенсиите и социалните помощи! :banghead: :ranting:

Явно не си ми чел поста ... как се формира държавен бюджет!?
Кой какъв е .. е друга тема на разговор ..

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 03 Юли 2013, 7:56

Отдавна не се бях включвал в темата - само си четях и се наслаждавах на цирка :mhihi: Как 3-ма, 4-ма души усилено ни убеждават, че не са "комунисти", ама от всеки пост им лъхат партенките...

Другари партизани спрете се вече :ok: Номерата вече не минават :winky:

jordanpar написа:За кого да гласуваме следващите избори,когато и да са те????

А относно това за кого ще гласувам на следващите избори - Герб или партията на Кунева.
На сегашните избори не гласувах, защото не видях никаква алтернатива и не исках да гласувам за по-малкото зло... Но както се вижда алтернатива никога няма да има и като не гласуваме за по-малкото зло получаваме най-голямото...
Затова сега ще гласувам за по-малкото зло, т.е. някоя "дясна" партия, която има шанс да влезе в парламента.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Юли 2013, 8:11

Не знам как ще стане това с теглене на заем,вероятно няма да мине,но пък нали си спомняте че по времето на герб се изтеглиха доста заеми,в размер на няколко милиарда?!
Просто бъдете обективни...или поне малко по-паметливи.
Еднакво не харесвам герб и бсп,и двете партии са различни страни на примерно една яма с ла*на,от която и страна да застанеш ,все си остава неприятна,смърдяща яма с ла*на,дпс и атака са обектите (ще ги нарека така образно) които пък са до ямата и хвърлят камъни в нея и съответно който и да се доближи бива опръскан.
В тоя ред на мисли за ямата и л...,оказва се че герб пък,въпреки че са спрели белене (един безумен проект) ...са подписали още 6 анекса за доста пари и консултантски услуги и то 2012 година.
За мен тези 2 партии (въобще няма да коментирам дпс и атака) ,горепосочените ,никога не трябва да стъпват в парламента,едните не само заради миналото си на репресивна партия,ами и на кръговете от олигарси,а другите,поради същата причина за олигархичните елементи,зависимостта (като първите) от отделни структури,но и поради огромната егоцентричност на лидера и кръга от хора около него.
Освен това някакси не мога да преглътна като някой лесно тези 45% поскъпване на всичко за последните 3 години и замразяване на доходите...

Сега сериозен въпрос,абе какъв е тоя пеевски ,дето щеше да става някакъв шев и хората се възмутиха,аз специално се възмутих щото е от дпс...и щото е дебелак :mhihi:
Я некой който е запознат да каже,само ще помоля без някакви партийни лозунги,някой ако му е възможно да е обективен.
Мерси

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 03 Юли 2013, 8:35

Е.Димитров написа:Сега сериозен въпрос,абе какъв е тоя пеевски ,дето щеше да става някакъв шев и хората се възмутиха,аз специално се възмутих щото е от дпс...и щото е дебелак :mhihi:
Я некой който е запознат да каже,само ще помоля без някакви партийни лозунги,някой ако му е възможно да е обективен.

Пеевски е на мама (същата свиня като него, само че шефка на тотото в продължение на 5-6 години) синчето, което на "двайсе и неколко" годинки стана най-големия медиен магнат в България. Само за няколко години мама му напазарува вестниците Телеграф, Монитор, Политика, Борба, Меридиан мач, както и телевизиите ББТ и ТВ7 и доста сайтове - общия брой на медийните им обекти сигурно е над 50...
Като изключим това, на 32 години вече има опит като следовател, депутат и зам. министър - всичко това вероятно е постигнато само и едиснтвено благодарение на юридическото му образовние от югозападния :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 03 Юли 2013, 8:41

drago_pavlov написа:
Е.Димитров написа:Сега сериозен въпрос,абе какъв е тоя пеевски ,дето щеше да става някакъв шев и хората се възмутиха,аз специално се възмутих щото е от дпс...и щото е дебелак :mhihi:

Пеевски е на мама (същата свиня като него, само че шефка на тотото в продължение на 5-6 години) синчето, което на "двайсе и неколко" годинки стана най-големия медиен магнат в България. Само за няколко години мама му напазарува вестниците Телеграф, Монитор, Политика, Борба, Меридиан мач, както и телевизиите ББТ и ТВ7 и доста сайтове - общия брой на медийните им обекти сигурно е над 50...
Като изключим това, на 32 години вече има опит като следовател, депутат и зам. министър - всичко това вероятно е постигнато само и едиснтвено благодарение на юридическото му образовние от югозападния :mhihi:

Ясно,поредният олигарх който никой не смее да пипне.
Интересно ми е,как пък такива не ги разследват как точно са направили толкова пари,за майка му знаех че е била шефка в тотото,защо не са и направили ревизия как така от тотото изведнъж е станала толкова заможна,още едно доказателство че нещата по върха са свързани и навързани.
ббт и тв7 пък никога не съм ги гледал повече от 4-5 минути,не че съм знаел на кой са,просто бареков ми е супер неприатен и не са ми предложили кой знае какво...Всъщност не бяха ли телевизии на един друг доста неприятен олигарх-манджуков тези телевизии?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 03 Юли 2013, 10:27

Имаше разследване преди няколко години за произхода на парите на Пеевски и мама. Резултатите от разследването нещо се покриха.
Ето материал http://news.ibox.bg/news/id_2029389801
Отделно няколко пъти е уволняван от постовете които е заемал. Ето още http://m.actualno.com/bulgaria/Biografi ... 27972.html
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 03 Юли 2013, 10:42

Ivo_Borisov написа:Имаше разследване преди няколко години за произхода на парите на Пеевски и мама. Резултатите от разследването нещо се покриха.
Ето материал http://news.ibox.bg/news/id_2029389801
Отделно няколко пъти е уволняван от постовете които е заемал. Ето още http://m.actualno.com/bulgaria/Biografi ... 27972.html

Ми както предполагах,тея никога не са пипани и очевидно никога няма да ги пипнат щото са си като скачени съдове,интересното е че преди медиите дето контролира,визирам тв7 доста отразяваха предишното правителство,очевидно нещо се е случило на високо ниво,че сега бареков по цял ден да реве като обезумял от ефира на телевизията на пеевски.
Интересно е и друго...абе какъв гении трябва да е тоя,че на 21 години да го слагат като капацитет на отговорни постове :banghead:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата