Да поговорим малко за Газ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Re: Да поговорим малко за Газ

Мнение от dan-dam » 02 Юли 2013, 20:46

Кои минуси? Важното е да я сложи читав човек и да е хубава системата. След това редовно обслужване и проблеми няма никакви. Да не говорим, че ако не ти е толкова до икономия, като ти пусне на дюзите повечко газ ще се чудиш твоята кола ли е.
А за скапването на двигателя...едва ли караш толкова, че да се скапе и причината да е газта. А ако караш толкова ще ти се плати няколко пъти колата, не двигателя.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 02 Юли 2013, 20:58

Проблема на газта е следният - когато повечето карат на газ подценяват всичко по колата, а това не е така... Просто малко като манталитет е.
Та това са минусите - манталитета на каращите газови коли, защото филтрите трябва да се сменят на 10 000км.(ходиш си при газаджиите ако трябва нещо да си настроят...) колата трябва да се кара с нови хартиени филтри (не със спортни), трябва да се кара също така и на бензин понякога, просто трябва да се обслужвааа... А повечето юзъри карат докато може, понеже "било евтино", а когато се зареже една такава кола може да имаш хиляди проблеми - труден първи старт, претрисания на празен ход, голям разход, кофти вървеж...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 02 Юли 2013, 21:31

А газта какви пари върви сега? Преди години беше по 60-70 стотинки, миналата година беше над 1.25, сега наскоро я видях по 1.20.
И като се дигне до 1.50лв и като сложиш монтаж, настройки,ремонти и други непредвидени неща по слагането й, май няма да излиза много-много евтино ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 02 Юли 2013, 21:33

Аз съм на газ от края на миналото лято и съм много доволен. Градско не се усеща кой знае колко икономията, понеже я карам на сравнително къси разстояния а докато е студена си е на бензин. Извънградско е друго... 10-11л/100км при каране 120-160км/ч :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36 Cupe
Мечтае да кара: М5 Комби

Мнение от ozBMW » 02 Юли 2013, 21:47

А какво ще кажете за обикновена газова,не газов инжекцион?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Мнение от ceco_kd » 02 Юли 2013, 22:11

Минуса при мен е това, че ми е намалено малко мястото в багажника. Друг минус при мен е, че когато е загряла и с паленето веднага ми обърне на газ ми притриса 3-4 пъти и после си оправя оборотите(но това изобщо може ли да се брои като някакъв недостатък). Трябва да се кара понякога и на бензин, за да не запече бензиновите дюзи. И това дето си го писал, че миришела на гадно, заповядай зад мен да стоиш и да ми кажеш дали ти мирише на газ. Отговорът е не! Не мирише на неизгоряла газ. Но ако работи на бензин познай дали няма да ти залюти на очите? Предимства освен евтиния пробег от т.А до т.Б може ми няма друг, но пък това малко ли е за 100 км даваш 8 литра по 1,16лв/л. = 9,28 лв, за бензин ако е 7х2,50=17,50 лв. Кажи речи си е двойно. Това е мое мнение. Аз карам с ГИ, а ти карай както си искаш и както ти е удобно. Въпрос на вкус и финанси може би :)
Карам бавно! Стигам Бързо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 02 Юли 2013, 22:21

ozBMW написа:А какво ще кажете за обикновена газова,не газов инжекцион?

Е кво да кажеме те са за карборатори коли и за моно инжекция , за инжекцион си трябва газов инжекцион това е ,а при тея цени дето станаха днешно време , една газова се избива на 3-4 месеца от карането и като не те кефи махаш я , винаги има някой "будала" да я вземе , вервайте ми :) Общо взето малко са тези дето сипват някак си "гордо" бензин. Караш ли редовно и по много км кеф ти фън кеф ти за работа газова и това е , дори и S50 мотор да си взема пак ще го карам на газ , някак си ще преживея че от 320 коня е станал 300 :lol: Пак ще е много много пъти по-добре от която и да е ИСка на бензин.
I'm slowly drifting
Изображение

Аватар
Кара: 318ис м42 94г
Мечтае да кара: e46 m3
Детайли за колата: всичко по много

Мнение от ///Micev_87 » 02 Юли 2013, 22:28

исках да знаех минусите на газта но ги разбрах вече и 2те коли ще си ги карам на бензин за сега,че имам апартамент за стягане :D несикам да ми мирише на газов котлон :mhihi: газта е единствено за хора който имат работа с колата или постоянно патуват... :yes: за сега колата е ок и по важно ми е апартамента да си обзаведа :P
Последна промяна ///Micev_87 на 02 Юли 2013, 22:31, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 02 Юли 2013, 22:30

Ако ти я сложат хора , който си разбират от работата и ти я настроят хубаво (а не за 5 минути на Ауто адаптация) за мен единствения минус си остава заетото място в багажника за бутилката. Миризма на газ зима/лято нямам , не се ограничавам изобщо откъм каране - тук говорим не само за километри , но и за скорост , вкл постоянно климатик и т.н.
Първото и най-важно преди да си сложиш ГИ е да видиш колко км минаваш годишно и къде ще караш повече - градско/извънградско :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от taratora » 02 Юли 2013, 22:30

Изтинските минуси на на газта са точно цифром и словом две. Удря изпускателната система от по-високата температура на газовете. Оправя се лесно с впръскване на бензин на определени интервали да охлади изходящите газове. Другия същестевен минус е, че се губят до 10% от мощността на кочата, което на практика не може да се усети, освен ако не става дума за 300 коня кола. Тва нали при дифолт така да се каже настройки. Всяко ГИ има възможност за настройка да пръска повече и да се преодолеят ми ималните загуби на мощност.

В един друг автофорум има една мнооооого дълга, обширна и полезна тема за газта по колите. По всеобщо мнение единствено подчертано спортните автомобили не се връзват да са на газ - М серии, RS серии и т.н.

Относно хубава и калпава газова уредба. По принцип няма значение каква е уредбата, а кой е човекът, който ще я слага. Дефакто, който иска газова уредба тип плъг енд плей и да няма абсолютно никакви проблеми, като донастройки и пр. опцията е само една ВRC. Да не се приема, като реклама, но просто тва е върха на сладоледа. Всички ко поненти, като рейки, изпарител, инжектори, ко пютър, софт и пр. си е BRC. Не е като други марки бг софт, рейка томасето, инжектори апачи и т.н. Освен това, ако не се лъжа тва са единствените газови уредби, които не използват емулатори и пр. Чете си всичко и си се самонастройва от ECU-то и различните сензори по колата.
Да не се приема, като реклама, нито съм газаджия, нито продавам газови уредби. Просто това са ми наблюденията върху няколко автомобила с различни марки ГИ-та. Ми само тези с BRC-та сипват газ и карат. Другите я обороти ще му играе, я ще прекъсва нещо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тист
Мечтае да кара: непрекъснато
Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;

Мнение от Tristaiosemnaiseis » 02 Юли 2013, 22:39

Май предразсъдъците на много хора им пречат да бъдат актуални и ефективни! Аз досега не прочетох нито един сериозен аргумент, защо е лошо да караш BMW-то си на газ! Неща от сорта на "ще си счупиш двигателя" или "газта е гадна" ми звучат малко несериозно. Годината е 2013. Технологиите са доста напреднали, качествените газови инжекциони вече са и на добри цени. Аз сложих ГИ с голяма тревога, дали няма да съжалявам после, но после не само, че не съжалявах - това беше най-добрата ми инвестиция досега. При ускорение 0-180 разлика няма дори 1 десета спрямо, когато съм на бензин (мерено), максимални скорости от над 240 не са проблем. Разхода ми лятото е като на бензин, зимата като че ли малко повече... За точните литри от последните 6 месеца каране няма да говоря, за да не окаляме темата. Който има интерес и иска да разбере колко може да харчи много добре настроена 28-ца с ГИ, ще му отговоря с удоволствие на лично. Странни са ми и хората, повечето от тях с коли до 2000лв, които чувам да негодуват как "еди кой си" с Q7-цата и с X6-цата бил скръндза щото карал на газ... Ами, уважаеми, човека явно минава доста километри и има достатъчно акъл за да си цени парите в джоба и да си прави сметката. Народа го е казал - имам, защото не давам! А също мнението на Сашо - Boiadjiev е много важно, за културата и начина на поддръжка на колите, които се карат на газ. И накрая обобщено - ПИЧОВЕ, КАРАНЕТО НА ГАЗ НЕ Е ТОВА, КОЕТО БЕШЕ! Недейте да робувате на необоснованите схващания на тоя или оня, който се чуства велик от това, че кара на бензин!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 02 Юли 2013, 22:42

Мисля, че правилно настроена газ може даже да подобри работата на двигателя. Все пак тук говорим за нови дюзи и нов софтуер. Сега друг е въпросът колко може да се настрой тази газ на БМВ с тоя самообучаващ се компютър. Ако искате добре да се движите на газ - ГИ течна фаза и най-хубавата рейка + настройка в движение и газ анализатор.

ПП: Като толкова си мислите, че карате БМВ и то премиум БМВ защо не си купувате частите от Дару, а в Продава е пълно с обяви? Нищо лично към това нито пък към хората, които пазаруват от Дару - за всеки влак си има пътници, но искам да кажа, че Е36 е бил премиум автомобил преди 15 години (минимум).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 02 Юли 2013, 22:58

Да , ама не вярвам да му хареса цената на течната фаза , защото в Каравел за 4 цилиндров двигател искат 3200лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 02 Юли 2013, 23:03

Все още не сме дорасли за течна фаза в БГ иначе да определено за мен това е бъдещето ....моето м50 ми папка 15-16 литра и минати едно 20 000 км никога не ми е мирисало на газ , та нз какво ще си озавеждаш апартамента :) Ама аз си направих нова баня и от икономията на газ и от това ,че ходих къде ли не да избирам ,преценявам и тн без да се ограничавам ....

П.С. Хора пишете колко е гадно на газ ,че колегите като прогледнат и всички минат на газ , няма да караме на 1.10 :)

П.С.2 Има ли някой колега дето да е пробвал комбинацията с Г.И и браунова клетка , на по големите мотори естествено , мисля ,че там ще е по-ефективно.
I'm slowly drifting
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: тист
Мечтае да кара: непрекъснато
Детайли за колата: 08' E91 325d - сега; 'E36 316i Compact - сега; '02 E46 330i Touring - преди; '97 Е36 318i Touring - преди; '00 BMW 540iA - преди; '02 BMW E46 330Ci SMG - преди; '99 BMW E36 328i Touring - преди;

Мнение от Tristaiosemnaiseis » 02 Юли 2013, 23:06

DirtySouth написа:Все още не сме дорасли за течна фаза в БГ иначе да определено за мен това е бъдещето ....моето м50 ми папка 15-16 литра и минати едно 20 000 км никога не ми е мирисало на газ , та нз какво ще си озавеждаш апартамента :) Ама аз си направих нова баня и от икономията на газ и от това ,че ходих къде ли не да избирам ,преценявам и тн без да се ограничавам ....

П.С. Хора пишете колко е гадно на газ ,че колегите като прогледнат и всички минат на газ , няма да караме на 1.10 :)

П.С.2 Има ли някой колега дето да е пробвал комбинацията с Г.И и браунова клетка , на по големите мотори естествено , мисля ,че там ще е по-ефективно.
Пука, гърми, трещи, че и смърди - карайте си ежедневките на 100 октана! :lol:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E36