Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
kurti999 написа:Шефът ми си е харесал е60 и ме пита за тази.Тъй като не съм запознат много много реших да ви питам: http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =Limousine
Много е добра колата ама е Е60. За още малко пари може да се купи F10. Аз лично не бих си купил Е60 за такива пари в момента, но всеки взима своето решение.
В Германия също не е никак лесно да се намери читава кола на добри пари. Ако човек е приготвил по-сериозна сума от средната за модела и тръгне да обикаля лъскавите автокъщи, където голяма част от колите се предлагат с гаранция, няма проблем да се вземе нещо добро. Но тръгне ли се по пазари и обяви в мобиле.де си е голяма мъка. Голяма част от продавачите са разни турци, албанци, косовари и т.н. които гледат как да те измамят. Преди повече от 4 години си взех Е46-цата оттам, като с докарването ми излезе около 2000 лв. по-евтино от тогавашната средна цена за такава кола по автокъщите тук. Взех я директно от първия и единствен собственик германец на 160 хил. км., абсолютно реални с пълна сервизна история, фактури от посещенията в сервиз, два комплекта гуми с джанти, два комплекта стелки за зима и лято и т.н. При разговора по телефона със собственика го попитах директно дали има забележки по колата понеже трябваше да бия път над 330 км в едната посока. Човека ми каза: "Едниственото, което ми е известно е, че кожата на скоростния лост е цепната."
И всичко беше истина - наживо колата изглеждаше още по-добре отколкото на снимките. Оттогава съм навъртял 50 хил.км. по нашите пътища без проблеми като изключим две биалетки и тампони на носачи, а в момента има за смяна тампони на двигател - нищо необичайно за този пробег. Дотук добре - обаче откриването на тази кола на тази цена ми отне около 6 месеца, като тогава си живеех в Германия и не ми беше проблем. През това време се нагледах на всякакви кочини. Това при положение, че покрай работата си бях близък с голяма част от българите, които търгуваха с коли там и бяха наясно, че искам кола за себе си. Постоянно ми се предлагаха "перфектни" екземпляри, на които само трябва да се смени гарнитура на главата, турбина и т.н. Колегите нека са наясно, че там също се предлагат големи бараки, а даже не си правят труда да ги позакрепят малко както нашите на Горубляне.
Сега искам да мина на Е60, но вече живея в България, имам работа, семейство и няма как да отида в Германия да търся кола месеци наред.
Това до голяма степен засега ме спира от покупка. Приятели, при които да отседна там имам достатъчно, но съм песимист, че дори в Германия за 1-2 седмици мога да намеря колата, която търся.

Благодаря за отговорите.Шефът каза,че иска нещо качествено,бързо и да е на дизел.Някакъв познат много му ги хвалел.Това:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... =Limousine
- toncho83
- младши ентусиаст
-
- Кара: и БМВ кара
- Мечтае да кара: по А-8
Колегата "dimodi" е прав,че трудно се намира добра кола в Германия.Аз имам близък приятел,който често пътува натам и вкарва коли по-поръчка.Ходих с него преди 5-6 години и много зор беше докато намерим качествена кола на добра цена.Пазарът там е голям и изпадне ли нещо добро се купува моментално.Добрите обяви се познават по-това,че в един ден се публикуват и в същият се изтриват!Задържи ли се една кола повече време значи са минали турците преди всички,гледали са,подбивали са цени,нещо е било неизгодно или има скрит дефект и не си заслужава да я купят за препродажба.
За сегашната кола нямах възможност да отида с моя приятел и го изпратих за Х3 по обява от салон.Обади се оттам и каза,че колата не си заслужава,като я видял на живо .След това 3 дни денонощно на mobile.de и autoscout24.de се видях в чудо да си намеря кола.Винаги гледам кола с лек дефект(чукната,ударена),защото това е причината да се продава.В повечето случай след удар германеца веднага продава колата.Колата,която купих (е61,535д) се публикува в петък вечерта.На единствената снимка се виждаше мръсен,ударен във задна врата автомобил,сниман така,че да не се вижда номера.Беше написал за екстри климатик и ел.стъкла.Става въпрос за фирмена кола,която е ударена същия ден и се пуска за продан веднага.В събота сутринта моя приятел отиде да я гледа 1ви ,а след него имаше 5-6 огледа насрочени.Оказа се че колата е с почти всички екстри,които може да се поръчат,чак и подгряване на задните седалки има,но го домарзяло на германеца да пише,защото знаел,че веднага ще се продаде колата.След проверка по ВИН и коментар по-цената я взех.Имаше си книжка с БМВ печати и история.Обслужих я и оправих доста от фабричните болежки,въпреки че беше в много добро състояние сума ти пари се изръсих и сега си карам.
Предимствата да закупиш кола от Германия са:
-карана е на хубав път и не тропа
-каране е с качествени горива (дюзи-ОК)
-като светне лампа се ходи в реномиран сервиз и се сменя целия "възел"
-всички части по-колата са оригинални
-реални км(за е60/61 над 200 000км)
От друга страна,кола купена от колега от форума,ще е с "изкормени пеперуди",сменено масло,масло на автомата и торк ако е гръмнал(в моя случай го смених),регистрирана с платени еко такси,граждански,а това си е време,проучване и нерви похабени,докато се стигне до това да си я караш....
За колите купени от бг-джамбази имам 2 ма познати,който работят по-цял ден правене на км на коли по салоните.Те казват,че дизелов автомобил е60/61 на под 500-600 000км в Бг не влиза,защото не е изгодно!
Все ми се струва,че да купиш свястна кола от автоджамбазите тук трябва да си голям късметлия да улучиш.
Към колегите,които са се регистрирали във форума и питат за някакви евтини обяви на кочини в мобиле.бг,добре е да по прочетете форума тук и да видите какво може да очаквате като поддръжка и ремонт на читав автомобил,защото повечето колеги които пишат тук,разбират,интересуват се и поддържат качествено колите си с оригинални или алтернативни части и съответно да предвидете някакви пари за "скрити екстри".
За сегашната кола нямах възможност да отида с моя приятел и го изпратих за Х3 по обява от салон.Обади се оттам и каза,че колата не си заслужава,като я видял на живо .След това 3 дни денонощно на mobile.de и autoscout24.de се видях в чудо да си намеря кола.Винаги гледам кола с лек дефект(чукната,ударена),защото това е причината да се продава.В повечето случай след удар германеца веднага продава колата.Колата,която купих (е61,535д) се публикува в петък вечерта.На единствената снимка се виждаше мръсен,ударен във задна врата автомобил,сниман така,че да не се вижда номера.Беше написал за екстри климатик и ел.стъкла.Става въпрос за фирмена кола,която е ударена същия ден и се пуска за продан веднага.В събота сутринта моя приятел отиде да я гледа 1ви ,а след него имаше 5-6 огледа насрочени.Оказа се че колата е с почти всички екстри,които може да се поръчат,чак и подгряване на задните седалки има,но го домарзяло на германеца да пише,защото знаел,че веднага ще се продаде колата.След проверка по ВИН и коментар по-цената я взех.Имаше си книжка с БМВ печати и история.Обслужих я и оправих доста от фабричните болежки,въпреки че беше в много добро състояние сума ти пари се изръсих и сега си карам.
Предимствата да закупиш кола от Германия са:
-карана е на хубав път и не тропа
-каране е с качествени горива (дюзи-ОК)
-като светне лампа се ходи в реномиран сервиз и се сменя целия "възел"
-всички части по-колата са оригинални
-реални км(за е60/61 над 200 000км)
От друга страна,кола купена от колега от форума,ще е с "изкормени пеперуди",сменено масло,масло на автомата и торк ако е гръмнал(в моя случай го смених),регистрирана с платени еко такси,граждански,а това си е време,проучване и нерви похабени,докато се стигне до това да си я караш....
За колите купени от бг-джамбази имам 2 ма познати,който работят по-цял ден правене на км на коли по салоните.Те казват,че дизелов автомобил е60/61 на под 500-600 000км в Бг не влиза,защото не е изгодно!
Все ми се струва,че да купиш свястна кола от автоджамбазите тук трябва да си голям късметлия да улучиш.
Към колегите,които са се регистрирали във форума и питат за някакви евтини обяви на кочини в мобиле.бг,добре е да по прочетете форума тук и да видите какво може да очаквате като поддръжка и ремонт на читав автомобил,защото повечето колеги които пишат тук,разбират,интересуват се и поддържат качествено колите си с оригинални или алтернативни части и съответно да предвидете някакви пари за "скрити екстри".
kurti999 написа:Благодаря за отговорите.Шефът каза,че иска нещо качествено,бързо и да е на дизел.Някакъв познат много му ги хвалел.Това:
За тези пари веднага F10, тук е въпрос наистина на собствени предпочитания, и също дилемата да вземеш доста "натокано" е60 или малко по-скромно F10 (което естествено ще има почти всички екстри). А и след време новият модел ще е винаги по-скъп от старият ако реши да го продава. Предложи на шефа ти новия модел и да си направи избора.
- off_line
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530d
направо си е грехота да дадеш близо 30к евро за е60 на този етап, но всичко опира до лични предпочитания
п.п. ии е излишно да отговаряте на колегата kurti999, отдавна му се носи не добра слава в този подфорум, в едни от темите пише че търси да закупи Х5 и някое старо 535д а отделно има две е60-тки: 535хд и 530д? след това мненията му ясно си противоречат като изтъква че бил на 17 и колата не била за него, а само си мечтаел да притежава такива! по-добре не му обръщайте внимание
п.п. ии е излишно да отговаряте на колегата kurti999, отдавна му се носи не добра слава в този подфорум, в едни от темите пише че търси да закупи Х5 и някое старо 535д а отделно има две е60-тки: 535хд и 530д? след това мненията му ясно си противоречат като изтъква че бил на 17 и колата не била за него, а само си мечтаел да притежава такива! по-добре не му обръщайте внимание
..живота е прекалено кратък за грозни жени и бавни коли..
off_line написа:направо си е грехота да дадеш близо 30к евро за е60 на този етап, но всичко опира до лични предпочитания
Между другото X5 е паркетник.Тромав,бавен и не става за off road(извън града).Сега с L200 и Navara нямаме никакви проблеми.Имат ходонамалител и постоянен блокаж.За 530д и 530xd съм качил снимки във форума.Просто това са фирмени коли.И шефът ми иска да си вземе 535d.И ми дава да ги карам докато е в чужбина

П.П Толкова ли е голяма разликата между e60(2007-2010) и f10.Забелязал съм,че до врътката за компютъра при някой е60 има бутони като на f10?
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
kurti999 написа:off_line написа:направо си е грехота да дадеш близо 30к евро за е60 на този етап, но всичко опира до лични предпочитания
Между другото X5 е паркетник.Тромав,бавен и не става за off road(извън града).Сега с L200 и Navara нямаме никакви проблеми.Имат ходонамалител и постоянен блокаж.За 530д и 530xd съм качил снимки във форума.Просто това са фирмени коли.И шефът ми иска да си вземе 535d.И ми дава да ги карам докато е в чужбина![]()
П.П Толкова ли е голяма разликата между e60(2007-2010) и f10.Забелязал съм,че до врътката за компютъра при някой е60 има бутони като на f10?
Ей, баровец си ти

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
разликата между Е60 и Ф10 е огромна .. 30к евра за Е60 

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
kurti999 написа:off_line написа:направо си е грехота да дадеш близо 30к евро за е60 на този етап, но всичко опира до лични предпочитания
Между другото X5 е паркетник.Тромав,бавен и не става за off road(извън града).Сега с L200 и Navara нямаме никакви проблеми.Имат ходонамалител и постоянен блокаж.За 530д и 530xd съм качил снимки във форума.Просто това са фирмени коли.И шефът ми иска да си вземе 535d.И ми дава да ги карам докато е в чужбина![]()
Колега, Х5 може да е всичко, но не и тромав - това е един от най-бързите джипове!
off_line написа:Колега, Х5 може да е всичко, но не и тромав - това е един от най-бързите джипове!
Добре.Off road колата трябва е висока,тежка.Една кола за да е бърза трябва да е лека.Как ще направят съчетание между тежка и лека кола?Какъв е смисълът да си вземеш джип 381 коня като може да си вземеш М550d,коя ще е по-бърза X50d или М550d?Разликата е в теглото.И джипът харче повече.Ако ти трябва нещо за off road може да си вземеш L200,Navara на 10-15 години за 10-15 хиляди най-запазените.Няма озъптане.Баири,камъни,дерета,кал......
M550d>X50d и по-малко харчи
Navara>X50d По-проходима е.Има блокаж на четирите колела и ходонамалител.
Едно нещо направено ли е за много работи не става за нищо.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
kurti999 написа:Добре.Off road колата трябва е висока,тежка.Една кола за да е бърза трябва да е лека.Как ще направят съчетание между тежка и лека кола?Какъв е смисълът да си вземеш джип 381 коня като може да си вземеш М550d,коя ще е по-бърза X50d или М550d?Разликата е в теглото.И джипът харче повече.Ако ти трябва нещо за off road може да си вземеш L200,Navara на 10-15 години за 10-15 хиляди най-запазените.Няма озъптане.Баири,камъни,дерета,кал......
M550d>X50d и по-малко харчи
Navara>X50d По-проходима е.Има блокаж на четирите колела и ходонамалител.
Едно нещо направено ли е за много работи не става за нищо.
Знаеш ли ....... ?
Взе да ми писва да ти чета простотиите !
Чудя се какво изобщо търсиш във форума на BMW ? Ти си за тук : http://www.offroad-bulgaria.com/forum.php
Още едно подобно изказване и минаваш в режим на четене

Kurti999 е стар герой познат с глупостите си.
Tool - Fear Inoculum
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Emooo написа:Kurti999 е стар герой познат с глупостите си.

Аз се чудя защо още модераторите не са го оцветили в червено и да разчистят мненията му.
Сериозни хора сме за да четем тинейджърски излеяния на човек без опит разглеждащ сайтовете за продажба на автомобили....
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- sparky01
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е70’40d; е60’530d
spower написа:Emooo написа:Kurti999 е стар герой познат с глупостите си.![]()
Аз се чудя защо още модераторите не са го оцветили в червено и да разчистят мненията му.
Сериозни хора сме за да четем тинейджърски излеяния на човек без опит разглеждащ сайтовете за продажба на автомобили....
На мен пък ми е много забавно да му чета мненията