Колеги помагайте - заключен волан, а колата пали? РЕШЕН!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Колеги помагайте - заключен волан, а колата пали? РЕШЕН!
Колеги - как да отключа воланът на Е36! Днес сутринта ме изнанада, като никога не съм имал проблем, никога не съм напъвал при заключен волан да насилвам ключа, а с осбобождаване в посока. Та сутринта запалих без видими съпротивления, но в момента в който тръгнах да навивам за излизане и волана остана заключен. С леко усилие пукна и се освободи. След тръгването спрях за кафе и умишлено го щракнах след изваждане на ключа да "наместя" механизма, ако нещо е заял. Но ДОТУК. Вече се мъча от 8 сутринта - свалих всичко, ключалката с фиба и никакъв резултат. Заяжда преди контакт ключа, но с леко напъване осбождава до контакт и палене. НО воланът остава постоянно заключен. Никъде не виждам къде да го освободя - конзолата отдолу ми се струва капсулована. Дайте съвет или ако някой може да се отзове - В Обеля закъснах...
Последна промяна kagebista на 03 Юли 2013, 11:16, променена общо 1 път
Мъжът струва точно толкова,
колкото неговата дадена дума.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Колеги помагайте - заключен волан, а колата пали?
http://www.youtube.com/watch?v=PIs95B2CJIM
Решен, за 15 минути работа. Ключар ми поиска 110 лева
Съвет - махайте тази пружина, ако има напрежение по въртенето на ключа и самото заключване на волан. При мен всичко беше ок и повече от мазно, но сдаде изведнъж... Ако сте на път и нямате винтоверт/чаках 2 часа да ми донесът/ ще е беля и скъпо с мобилен ключар. И най-вече риска да се локне в движение...
Решен, за 15 минути работа. Ключар ми поиска 110 лева

Съвет - махайте тази пружина, ако има напрежение по въртенето на ключа и самото заключване на волан. При мен всичко беше ок и повече от мазно, но сдаде изведнъж... Ако сте на път и нямате винтоверт/чаках 2 часа да ми донесът/ ще е беля и скъпо с мобилен ключар. И най-вече риска да се локне в движение...

Мъжът струва точно толкова,
3 мнения
• Страница 1 от 1