Защо почти всички мразят бакшишите ?
Модератори: mitaka7, Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Защо почти всички мразят бакшишите ?
Та на скоро един приятел ми разказа следната история ... Преди 2-3 години той бърза за влака ще ходи в Сливен при техните да колят прасе и естествено си хваща такси но има поледица ... Качва се той в въпросното жигуле и казва своята дестинация. Но не казва на шофера карай бързо гоня влак ... Трагват и той забелязва че пътя блести като стъкло - знак за поледица ... В момента в който иска да каже на таксиджията "Пич карай по бавно пътя е заледен" те вече се въртят предните гуми се удрят бордюра. Удара е силен и задницата се вдига толкова че таванат рикошира в едно дърво и колата се приземява отново на 4 гуми . Той изгубва съзнание за 20 секунди . Събужда се и първото което му идва на ум е че колата може да пламне пробва да отвори вратите но те са се заклеймили . Поглежда бакшиша той от своя страна лежи на волана и му тече кръв поразтупва го и онзи се свестява ... Излизат през предното стъкло ... И поеже моя човек вижда че горе долу е добре спира следващото такси защото прасето в Сливен чака и трябва да се пърли - Сега или никога
В момента в който той се качва в другата жалта кутия шофера от жигулето му казва с цялата си наглост то ние се блъснахме ама ми дължиш 4.20 лв. От това той позеленява от яд барзо му тегли една майна и тръгва ... Та мисълта ми е едва не го убиват а искат от него да си плати за преживяния екшън ... А глупавият шофер дори не осъзнава че могат да го съдят ...
Ето защо с безумното си каране бакшишите са паднали в много от хорските очи и в тези на колегите си водачи на МПС-та

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
защото бакшишите в българия нямат нужните умения да управляват МПС. Събират ги от кол и въже, някви пикльовци дето им се въртят гуми, а нямат пари да си вземат кола. Гледали са по няколко пъти 2F2f 3-те серий и отчаяно се опитват да докарат (поне на външен вид) колите си като от филмите (светещи пръскалки, 13" лети джанти, гърнета несспорт, спойлери и т.н.) 30% нямат документи за такси, а 50 % от учебната кола се качват направо по такситата. Няма да споменавам за дръпките по светофарите и за внезапното спиране без мигач. Разбира се има и шофьори из между тях, но на фона на състезателите-таксиджий те са нищожен процент. Возят клиенти и не си дават сметка, че носят отговорност за тях. Колко таксита си видял да спрят на пешеходна пътека ?
Повече няма да пиша, че пак се изнервих.

верно са си мизерници - преди време една вечер се возехме на такси по Гехе Домитров посока надолу към 4-ти километър и точно преди да се включим в кръговото 2 мацета искат да пресекат. Тоя педал не само че не спря да минат, а навън валеше дъжд ами и за малко щеше да згази едната от тях... и понеже имаше коли в кръговото спря точно 5 метра по надолу от мадамите... е бахти помияра и коментара му беше "то поне да беха хубави че да си хабя спирачките"
- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
stanchev написа:защото бакшишите в българия нямат нужните умения да управляват МПС. Събират ги от кол и въже, някви пикльовци дето им се въртят гуми, а нямат пари да си вземат кола. Гледали са по няколко пъти 2F2f 3-те серий и отчаяно се опитват да докарат (поне на външен вид) колите си като от филмите (светещи пръскалки, 13" лети джанти, гърнета несспорт, спойлери и т.н.) 30% нямат документи за такси, а 50 % от учебната кола се качват направо по такситата. Няма да споменавам за дръпките по светофарите и за внезапното спиране без мигач. Разбира се има и шофьори из между тях, но на фона на състезателите-таксиджий те са нищожен процент. Возят клиенти и не си дават сметка, че носят отговорност за тях. Колко таксита си видял да спрят на пешеходна пътека ?
Малко прекали де...
Незнам кой е тоя дето има пари да си купи чисто нова Фабия примерно и да стане таксиджия...

За външния вид - никой не те кара да се качваш при такива,все пак ти си избираш таксито

Съгласен съм за пешеходните пътеки и отговорността, но искам да ми покажеш кои са тия 50% дето от учебната се качват в таксита...

А и мисля, че трябва да имаш 2-3 години практика (което е мин 21) за да можеш да караш такси

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
SummonedToDIe написа:stanchev написа:защото бакшишите в българия нямат нужните умения да управляват МПС. Събират ги от кол и въже, някви пикльовци дето им се въртят гуми, а нямат пари да си вземат кола. Гледали са по няколко пъти 2F2f 3-те серий и отчаяно се опитват да докарат (поне на външен вид) колите си като от филмите (светещи пръскалки, 13" лети джанти, гърнета несспорт, спойлери и т.н.) 30% нямат документи за такси, а 50 % от учебната кола се качват направо по такситата. Няма да споменавам за дръпките по светофарите и за внезапното спиране без мигач. Разбира се има и шофьори из между тях, но на фона на състезателите-таксиджий те са нищожен процент. Возят клиенти и не си дават сметка, че носят отговорност за тях. Колко таксита си видял да спрят на пешеходна пътека ?
Малко прекали де...
Незнам кой е тоя дето има пари да си купи чисто нова Фабия примерно и да стане таксиджия...![]()
За външния вид - никой не те кара да се качваш при такива,все пак ти си избираш таксито![]()
Съгласен съм за пешеходните пътеки и отговорността, но искам да ми покажеш кои са тия 50% дето от учебната се качват в таксита...![]()
А и мисля, че трябва да имаш 2-3 години практика (което е мин 21) за да можеш да караш таксиПоправи ме ако греша
веднага те поправям, защото грешиш

забравих да спомена и интериора изпълнен с всевъзможни неони, диоди, плюшени мечета по няколко, ако са от ароматизираните - най-добре, 5-6 борчета висят от огледалото за обратно виждане, 2 баса ламар с много пищялки.... А по-заможните си купуват и 5" цветен телевизор

п.п. Абе ти да не си бакшиш

- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
Говорим на различен език...
Не можеш да ме убедиш че в "твойте" 60% първата кола им е таксиджийската
Ти след малко ще кажеш, че нямат книжки и айде хоп в таксито,сещаш ли се?
За парите искам да кажа, че са малко тези които вадят КЕШ за да платят за кола...да не кажа че такива няма
А и къде ги видя тия басове,борчета,неони...незнам
Все пак може да си прав де, но това със сигурност не се отнася за София, а там където си ти...
П.С. Не съм, ама ако стана ще съм от тия с неоните
и вместо олио по таблото ще слагам оцет, та да спестя пари за борчета

Не можеш да ме убедиш че в "твойте" 60% първата кола им е таксиджийската

За парите искам да кажа, че са малко тези които вадят КЕШ за да платят за кола...да не кажа че такива няма

А и къде ги видя тия басове,борчета,неони...незнам

Все пак може да си прав де, но това със сигурност не се отнася за София, а там където си ти...

П.С. Не съм, ама ако стана ще съм от тия с неоните

На мен са ми доста не приятни, особенно в София. Понякога имам нужда и се возя, но ми е противно. За мен това са хора без никакво образование, хора които са приели тази работа, защото не могат друго да вършат и най-гадното е, че се чудят как да те одерат, защото и колегите им така правят и да не са назад.
Обаче ....
Няколко пъти минавам през Пловдив (по работа) и обърнах внимание, че таксиджиите там са доста по-прилични шофьори. Сметката ми е лев и 85, казвам му мерси, а той направо ми се кланя и не спира да ми благодари за бакшиша. Друг момент. Сметката ми е лев и 25, аз му давам два а той ми брои до стотинката и ми връща 75 стотинки.
Тогава се зачудих... или ние много ги храним нашите софийски бакшиши и са се разглезили, или пловдивчани са по-готини хора ... знам ли.
И да ги мразим и да не ги мразим, все ще има момент в който ще им ползваме услугите
Обаче ....
Няколко пъти минавам през Пловдив (по работа) и обърнах внимание, че таксиджиите там са доста по-прилични шофьори. Сметката ми е лев и 85, казвам му мерси, а той направо ми се кланя и не спира да ми благодари за бакшиша. Друг момент. Сметката ми е лев и 25, аз му давам два а той ми брои до стотинката и ми връща 75 стотинки.
Тогава се зачудих... или ние много ги храним нашите софийски бакшиши и са се разглезили, или пловдивчани са по-готини хора ... знам ли.
И да ги мразим и да не ги мразим, все ще има момент в който ще им ползваме услугите

- Гост
-
Случва ми се на година-две! И толкова им е много!Ако чакат на мен ше измрат като вид! Изключително нагли копелета,мислят че света/пътя/ е техен,карат като,че са си купили града и смятат всички останали за навлеци в "пътния им офис"!!!
Кат се сета за тех ми призлява,но пък като се сетя за случката с пребитите бакшиши в Западния и некакси ми отминава....
Кат се сета за тех ми призлява,но пък като се сетя за случката с пребитите бакшиши в Западния и некакси ми отминава....
11 мнения
• Страница 1 от 1