настройка на врати на купе...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело с обратна дирекция
Мечтае да кара: колело с предно предаване

Re: настройка на врати на купе...

Мнение от Metzeler » 19 Яну 2013, 21:42

Днес не можах да се обърна от бачкане,но утре ще ги снимам и кача с обяснение.. извинявам се за което,но утре на 100% ще има инфо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 22 Яну 2013, 0:44

Колеги качвам няколко снимки за който ще обясня кое за какво служи при настройката на вратите
1.Изображение
От тези 4 гайки на пантата се регулира вратата за нагоре/надолу и диагонал според зависи как е провиснала самата врата
Имайте предвид че хода е малък но разликата е голяма в смисъл може да преместите вратата с 2-3 мм по диагонал нагоре и в задния и край да скочи 1-2 санта та малко е пипкаво и се искат известна доза нерви
2.Изображение-Това са въпросните подложки,който са навряни там заводско те се пипат при тежки интервенции ако не може да се напасне вратата спрямо калника етц. калника да е по-навътре от вртата и тогава се вадят ламаринките и се напасва,но до там едвали ще стигнете а е и безмислено защото калника се регулира също а ако няма управия то значи гредатата с пантите на самото купе е набита навътре или навън с 2 думи кофти тръпка
3.Изображение-От тук(това е шината на стъклото която се намира под кората) се регулира наклона на самото стъкло и мисл,че е важно да го знаете защото много хора регулирайки вратата не пипат стъклото и после се чудят защо при затваряне на вратата на вдигнато стъкло се иска блъскане а при свалено няма ядове и пак казвам малко мърдане долу доста отражение горе..
4.Изображение-Ключалката на касата на вратата също може да се регулира нагоре/долу/вън и навътре.Развиват се 2та болта и можеби ще е залепнала и при напън няма да мръдне затова леко почуквате с чукче примерно да се отлепи от касата и сте готови да творите на воля
Поздрави дано съм бил полезен и се извинявам за закъснението

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 320dA
Мечтае да кара: e46 M3
Детайли за колата: touring facelift 04'

Мнение от lancerpor » 22 Яну 2013, 1:49

Значи просто трябва да поразхлабя 4-те гайки и да си донаместя вратата след което ги стягам и се надявам всичко да е окей? :dunno: Благодаря ти колега! Изобщо не съм се заглеждал в механизъма на вратата, а ти ме улесни супер много :bchug: :bchug: :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Metzeler » 24 Яну 2013, 22:29

Дано съм помогнал :) :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lancerpor » 30 Юни 2013, 10:43

Най-накрая ми остана време да се позанимавам с вратата. След известно време борба с гайките в предния край на вратата и надигане отзад успях да я вдигна даже 1-2мм повече от необходимото. Работата е там, че се отвори една фуга в горния край на вратата и все едно стои полуотворена. В долния край си е затворила добре, но някъде от ключалката на касата се получава това изкривяване. Ето за какво става въпрос:

27062013.jpg

Трябва да си играя с ключалката ли или просто съм сбъркал нещо друго :confused:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 30 Юни 2013, 19:30

lancerpor написа:Най-накрая ми остана време да се позанимавам с вратата. След известно време борба с гайките в предния край на вратата и надигане отзад успях да я вдигна даже 1-2мм повече от необходимото. Работата е там, че се отвори една фуга в горния край на вратата и все едно стои полуотворена. В долния край си е затворила добре, но някъде от ключалката на касата се получава това изкривяване. Ето за какво става въпрос:

27062013.jpg

Трябва да си играя с ключалката ли или просто съм сбъркал нещо друго :confused:

Според мен горната панта ти е по-навън от долната.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от lancerpor » 30 Юни 2013, 22:50

Не съм подлагал никакви шайби :paranoid: просто бях подпрял вратата с едно трупче, развих 4-те гайки и повдигнах от задния край и ги завих отново... :|
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 01 Юли 2013, 0:19

lancerpor написа:Не съм подлагал никакви шайби :paranoid: просто бях подпрял вратата с едно трупче, развих 4-те гайки и повдигнах от задния край и ги завих отново... :|

Това не гарантира, че вратата не се е разместила. Намери втори човека да ти държи докато завиваш и не завивай рязко да не изкривите врата. Така с проба-грешка ще стане.
Изображение

Предишна

Назад към E36