Неоткриваем шум при Е60 530д

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E60 530d 04'
Мечтае да кара: X6 50d

Неоткриваем шум при Е60 530д

Мнение от RED_LABEL » 17 Сеп 2012, 7:17

Здравейте колеги,мисля си че ще имам сериозен проблем с моето 530д 04'.И така всичко започна след смяна на демпферна шайба,сложих нова,испанска не и помня марката 580лв и започна един вибриращ шум от мотора при тихи обороти да ти изкара нервите малко е,но по лошото е че се появи и още по гаден шум в диапазона 2-2500 об/мин които е направо нетърпим,все едно жигули ускорява,та звукът наподобява силно стържене и естествено по пътя на логиката всичко го свързах с новия демпфер.карах така 2 седмици поради липса на свободно време и преди 2 дни реших да я оправя тази кола наи накрая,отивам при майстора който ми сменя демпфера и извиках и негов колега които е още по в час с колите и да търсим проблема.За вибриращия шум се вижда ясно че идва от обтегача на пистовия ремък,но този обтегач и всички ролки са здрави и казват че ако се сложи Фрайлаиф шайба на динамото ще изчезне този шум ок това не ме притеснява много,останах изненадан като ми казаха че шума при 2-2500об/мин няма нищо общо с този от обтегача и не идва от там и ми доказаха,откачиха и двата ремъка и направих един завой и наистина промяна в този шум нямаше,т.е изкл. се и новия демпфер и обтегача и т.н.Шума е резонансен,неможе да се разбере точно от коя част на мотора идва и пак казвам само при 2-2500об/мин и в движение още по силен отколкото на място.имаше съмнения за десен тампон двигател,след проба с нов отпада като вариант,после съмнения за маховик и него изкл. като вариант понеже единия майстор се занимава основно с ремионт на автоматици и е мн в час и така след 4 часа оглед и проби единия майстор си каза незнам откъде идва шума а другия предполага от ангренажа,но не е сигурен и аз пък съвсем незнам и ще се ходи май във Варна карс за диагностициране на проблема.Филма е страшен,загадката голяма....... :help: важното е че след това се почерпихме стабилно за добре НЕсвършената работа :bchug: :bchug: :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e91 330xd

Re: Неоткриваем шум при Е60 530д

Мнение от acorde » 17 Сеп 2012, 18:32

15 теми под твоята прочети.Шайбата е проблема

Потребител
Аватар

Мнение от RED_LABEL » 17 Сеп 2012, 21:20

acorde написа:15 теми под твоята прочети.Шайбата е проблема

Добре колега,но нали след като махнахме и двата ремъка и пак пробвахме шумът си беше същия,дали тази шайба като се върти свободно пак може да издава този ужасен звук :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 18 Сеп 2012, 8:58

RED_LABEL написа:
acorde написа:15 теми под твоята прочети.Шайбата е проблема

Добре колега,но нали след като махнахме и двата ремъка и пак пробвахме шумът си беше същия,дали тази шайба като се върти свободно пак може да издава този ужасен звук :roll:

На теория, ако "баланса" на шайбата не е наред, може да предизвиква вибрации и да издава шум.
На практика - нека някой от хората със сервизи да каже..
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

Потребител
Аватар

Мнение от Vulcho1 » 18 Сеп 2012, 19:54

аз имах същия проблем само дето нямах вибрации в ниските....... сменяи с оригинална и ще заспи ;)

Потребител
Аватар

Мнение от RED_LABEL » 18 Сеп 2012, 21:55

Vulcho1 написа:аз имах същия проблем само дето нямах вибрации в ниските....... сменяи с оригинална и ще заспи ;)

Май ще се наложи колега,по закона на Мърфи,евтиното ще ми излезе скъпо,сега още 900лв. разходи и ако ако не се реши проблема слагам и въжето на тая кола честно :bang: :bang: :bang:

Потребител
Аватар

Мнение от Vulcho1 » 19 Сеп 2012, 16:22

RED_LABEL написа:
Vulcho1 написа:аз имах същия проблем само дето нямах вибрации в ниските....... сменяи с оригинална и ще заспи ;)

Май ще се наложи колега,по закона на Мърфи,евтиното ще ми излезе скъпо,сега още 900лв. разходи и ако ако не се реши проблема слагам и въжето на тая кола честно :bang: :bang: :bang:

Пробвай да върнеш тази и да ти я сменят за оригинална ..... кажи им че не е балансирана качествено и би трябвало да ти я взимат .... поне аз така направих :yes: :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от RED_LABEL » 19 Сеп 2012, 19:52

Vulcho1 написа:
RED_LABEL написа:

Пробвай да върнеш тази и да ти я сменят за оригинална ..... кажи им че не е балансирана качествено и би трябвало да ти я взимат .... поне аз така направих :yes: :yes:

Точно така направих днес колега,бях се приготвил да ги вдигна на балон тези в магазина,но като по чудо след кротко обяснение на проблема се съгласиха без проблем да върна този испански боклук и да си доплатя върху продажната й цена за оригинална такава.И така утре я вземам оригиналната,сменяме с испанския оригинал,прекръствам се два пъти паля и тест драйв,и най интересното е че когато я купуван тази испанската ме убеждаваха колко добри били тези шайби,че на еди си колко Х-петици били сложили такива и нямало никакъв проблем,а днес ми изцепват че аз съм третия клиент който връща шайба на тази марка,страшна работа :bowdown: :bowdown: :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 19 Сеп 2012, 21:38

Обърни внимание на затягането на шайбата.С нов болт/болтове ли я взе.И също така дали има разлика в дебелината там където стяга болта.Дали болта / болтовете /се навива докрай и има ли разлика в дължината.Ако не стяга достатъчно се получава после дисбаланс.Самата шайба би трябвало да е балансирана дори и да не е оригинал

Потребител
Аватар

Мнение от RED_LABEL » 20 Сеп 2012, 6:52

memorex написа:Обърни внимание на затягането на шайбата.С нов болт/болтове ли я взе.И също така дали има разлика в дебелината там където стяга болта.Дали болта / болтовете /се навива докрай и има ли разлика в дължината.Ако не стяга достатъчно се получава после дисбаланс.Самата шайба би трябвало да е балансирана дори и да не е оригинал

Ще обърна внимание на тези неща колега,когато майстора слага тази испанската аз не бях там,но му имам доверие и 3 пъти изрично го попитах сигурен ли е че е монтирал правилно новата шайба и беше категоричен че е както трябва,но днес ще съм там при "операцията" и ще гледам внимателно какво се случва и довечера ще пиша какво е станало и дали колата ще я :bang: :bang: :bang:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e-60 3.0.D,2006
Мечтае да кара: Форд-Мустанг
Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.

Мнение от aigner » 22 Сеп 2012, 19:51

RED_LABEL написа:Здравейте колеги,мисля си че ще имам сериозен проблем с моето 530д 04'.И така всичко започна след смяна на демпферна шайба,сложих нова,испанска не и помня марката 580лв и започна един вибриращ шум от мотора при тихи обороти да ти изкара нервите малко е,но по лошото е че се появи и още по гаден шум в диапазона 2-2500 об/мин които е направо нетърпим,все едно жигули ускорява,та звукът наподобява силно стържене и естествено по пътя на логиката всичко го свързах с новия демпфер.карах така 2 седмици поради липса на свободно време и преди 2 дни реших да я оправя тази кола наи накрая,отивам при майстора който ми сменя демпфера и извиках и негов колега които е още по в час с колите и да търсим проблема.За вибриращия шум се вижда ясно че идва от обтегача на пистовия ремък,но този обтегач и всички ролки са здрави и казват че ако се сложи Фрайлаиф шайба на динамото ще изчезне този шум ок това не ме притеснява много,останах изненадан като ми казаха че шума при 2-2500об/мин няма нищо общо с този от обтегача и не идва от там и ми доказаха,откачиха и двата ремъка и направих един завой и наистина промяна в този шум нямаше,т.е изкл. се и новия демпфер и обтегача и т.н.Шума е резонансен,неможе да се разбере точно от коя част на мотора идва и пак казвам само при 2-2500об/мин и в движение още по силен отколкото на място.имаше съмнения за десен тампон двигател,след проба с нов отпада като вариант,после съмнения за маховик и него изкл. като вариант понеже единия майстор се занимава основно с ремионт на автоматици и е мн в час и така след 4 часа оглед и проби единия майстор си каза незнам откъде идва шума а другия предполага от ангренажа,но не е сигурен и аз пък съвсем незнам и ще се ходи май във Варна карс за диагностициране на проблема.Филма е страшен,загадката голяма....... :help: важното е че след това се почерпихме стабилно за добре НЕсвършената работа :bchug: :bchug: :bchug:

Колега ти си дал 600 лв. пък оригинала е 800 малко...!
Пламен

Потребител
Аватар

Мнение от RED_LABEL » 23 Сеп 2012, 20:53

Проблема е решен колеги,монтирахме оригинална шайба и всичко стана както трябва,няма вибрации,няма шум,мотора си мърка както трябва :yes: :bchug: :bchug: :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от Vulcho1 » 24 Сеп 2012, 13:45

RED_LABEL написа:Проблема е решен колеги,монтирахме оригинална шайба и всичко стана както трябва,няма вибрации,няма шум,мотора си мърка както трябва :yes: :bchug: :bchug: :bchug:

:clap: :clap: Слагайте си оригиналните части колеги ...... аз поне 2-ра такава грешка няма да правя с ментета :)

Потребител
Аватар
Кара: Бмв е60
Мечтае да кара: Бмв х6

Мнение от edextreme1 » 28 Юни 2013, 17:00

и аз имах същия проблем

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AgeraR » 29 Юни 2013, 20:00

Първо не разбирам от къде ги намирате тези скъпи части, като демферна шайба за 580 лева.... Второ този шум се наблюдава при повече е60 530д след смяната на демферната шайба или филтър картерни газове не мисля, че кола има някакъв проблем. Успех!!!

Назад към Е60/Е61