Политическа.
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Политическа.
Моето също. ГЕРБ направиха много грешки, но никой не взима предвид това, че управляваха в условия на СВЕТОВНА криза. Според мен си останахме на същото ниво зле, а не сме станали по-зле, както в повечето европейски държави. Трябва ни нещо много по-добро, но за момента те са може би най-малкото зло. Интересно ще е при нови избори коя друга партия ще влезне в парламента
На Кунева партията? Костов? Светльо Витков? СДС ? Иска ми се да се появи някой нов, за когото с желание да гласувам
, а не защото е най-малкото зло 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Обаче ми е малко смешно назначаването на Дянков като министер, след разбирането на някои подробности от първа ръка . Но пак добре се си се справи човека.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
най-вероятно ще влезе Стефан Гамизов /Лига за България/ + герб "пречистени" от червени клетки.. няма да остане място за бсп и дпс в държавата.
а гражданският натиск трябва да продължи за радикални и спешни реформи в съдебната система, друг начин няма.
въпроса е да накараме тия да се махнат и то преди да са наслагали капани.. най-вероятно ще подпишат такъв договор за Белене, че ще е по-евтино да построим аец на луната, отколкото да се откажем.
п.с примера за жените е добър, но не става за политиката.. търсят се не перфектни, а работещи. така и не ми отговори какви договори са подписали герб в ущърб на държавата и могат ли да легнат на 1/100 от щетите нанесени от бсп/дпс
а гражданският натиск трябва да продължи за радикални и спешни реформи в съдебната система, друг начин няма.
въпроса е да накараме тия да се махнат и то преди да са наслагали капани.. най-вероятно ще подпишат такъв договор за Белене, че ще е по-евтино да построим аец на луната, отколкото да се откажем.
п.с примера за жените е добър, но не става за политиката.. търсят се не перфектни, а работещи. така и не ми отговори какви договори са подписали герб в ущърб на държавата и могат ли да легнат на 1/100 от щетите нанесени от бсп/дпс

Последна промяна acer на 28 Юни 2013, 18:12, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А кой ще дойде на власт при нови избори
ГЕРБ, БСП и ДПС са 100% вътре. Ще има още 1-2, макс 3 малкии партии вътре, които обаче няма как да са управляващи. Най-много да влезнат в коалиция с някоя от "големите". Пак ще протестираме, пак ще слезнат от власт. И така след около 4-5 години и около служебни правителства може и да има промяна.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 02 Сеп 2019, 10:04, променена общо 3 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Да си направим една партийка BMW Club Bulgaria
Тамън със субсидиите ще можем да увеличим бройката на ///M-ките във форума 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
TNT написа:Добре, тогава да кажем, че с постовете си оставяш такова впечатление. Да кажем, че за теб БСП>ГЕРБ, но пак са зле
При мен е обратното
Ако 1-2-3 ти казват така... може и да бъркат, но общо взето във всеки оставяш такова впечатление
Няма лошо, но го отричаш
Интересно,кои постове,в тези дето казвам че на времето гласувах за сдс,после за ндсв и за герб на предишните избори ли?
И как това стана в един момент че подкрепям бсп

Значи просто незнам какво да кажа,някой като каже "не харесвам герб (вече) и айде,заклеймяват го като комунист!
Може би имаш предвид че един два пъти съм казвал че масово,99% от българите не знаят какво е лява и дясна идея,че 99% искат дясно управление ама цитират социални справедливости,които са приоритет на лявото управления,за това казвам че масово хората са облъчени,няма мислене,само цитати в главите и някаква собствена мисъл.
Пък ако знаеше истинската ми фамилия,щеше да разбереш че пра дядо ми е един от най=големите дарители в България,имал е фабрики и тн...та как точно мен,пра внука му ще ме направи "комунист" (друго клише които се заклеймяват тези дето не харесват герб,обаче идея си нямат за смисъла на думата и принципите на комунистите)...
Четете бе хора,четете,мислете,разсъждавайте,живота не е само барове и чалга,не е само червено и синьо ,какво от това че някой говори на жаргон,има прост изказ и се доближава до излъчването и идеала ви за мутрите от едно време,това не го прави идеалният кандидат за премиер,въпреки възхищението ви по тея хора,имайте малко достойнство,нямайте вече страх че може би ако те засече подобен на светофара,може да те набие...Егати и идолите имате

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
acer написа:. така и не ми отговори какви договори са подписали герб в ущърб на държавата и могат ли да легнат на 1/100 от щетите нанесени от бсп/дпс
ще разбереш след някой друг ден...когато магистралите дето се строят с наши пари и европейски и "за народа" минат на ТОЛ такси 2015 година и колко интересно ще ти стане на кой са ги дали,като разбереш и какви неща ще се построят на някой места и от кой,учуден ще останеш и от някой други неща дето се подписаха,иначе това че цените скочиха с 45% по време на криза,не притеснява никой мазохист

Но каквото и да кажа,каквото и да видите със собствените си очи,то няма да има ефект върху съзнанието ви...все пак човек за да е свободен в мисълта си трябва да се научи на това...
Има и такава диагноза,"стокхолмски синдром",дори не осъзнаваш какво се случва,но е факт

п/п
Всъщност е ясно че предпочитам герб пред бсп и турци,ако беше измел цецко ,фидосова и тн други от партията си,сега нямаше да има никаква дилема кой ще е в управлението
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Не се заяждайте!
Че цените вървят нагоре е ясно на всеки, и някак е естествено икономически погледнато в глобален мащаб.
Само че в глобален мащаб и доходите на хората растат.
А тук (в милата ни родина), увеличение на заплата е някакво рядко срещано явление, в случай че нямаш батко или братко.
И едните и другите направиха грешки, само че ще излезе, че сме по-прости и от румънците, които тъкмо днес, са гласували и забранили на всякакви стари (соц, комунистически) политически фигури, участие в политиката в следващите 5 години.
Хайде де, мъдрия се учи от грешките на другите
Че цените вървят нагоре е ясно на всеки, и някак е естествено икономически погледнато в глобален мащаб.
Само че в глобален мащаб и доходите на хората растат.

А тук (в милата ни родина), увеличение на заплата е някакво рядко срещано явление, в случай че нямаш батко или братко.
И едните и другите направиха грешки, само че ще излезе, че сме по-прости и от румънците, които тъкмо днес, са гласували и забранили на всякакви стари (соц, комунистически) политически фигури, участие в политиката в следващите 5 години.

Последна промяна cod-cdbp на 28 Юни 2013, 18:56, променена общо 1 път

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 02 Сеп 2019, 10:05, променена общо 2 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
cod-cdbp написа:Н румънците, които тъкмо днес, са гласували и забранили на всякакви стари (соц, комунистически) политически фигури, участие в политиката в следващите 5 години.
Е това да стане,ама от веднъж,не да ровят досиета 30 години,и после,зарежи комунистите,всички дето са депутати и кандидати трябва да са безупречни като ако са били бизнесмени или каквито и да са били,с безупречна репутация и ценз,мен не ми трябват ученици да се учат да управляват или някакви статистици без реален опит в динамична среда,трябва да са хора с МОРАЛ,ама истински,честни и тогава ще се оправим...
Иначе докато е стани да седна,само ще сме си зрители,та ако ще и гласуването да стане задължително.
п/п
steeN
Мненията ни се припокриват,пак да кажа,разкара ли някой елементи като цецко и тн,няма кой да го стигне на изборите
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
Е.Димитров написа:Е това да стане,ама от веднъж,не да ровят досиета 30 години,и после,зарежи комунистите,всички дето са депутати и кандидати трябва да са безупречни като ако са били бизнесмени или каквито и да са били,с безупречна репутация и ценз,мен не ми трябват ученици да се учат да управляват или някакви статистици без реален опит в динамична среда,трябва да са хора с МОРАЛ,ама истински,честни и тогава ще се оправим...
Иначе докато е стани да седна,само ще сме си зрители,та ако ще и гласуването да стане задължително
E да де, ама защо това не се депозира като предложение, към новия изборен кодекс.
В смисъл такъв: за категория D, ти трябват една торба документи, докато за политик - предимно пари.
Спретва се една хубава цедка, включваща диплома за висше образование, минимален стаж на висша ръководна длъжност с N-брой подчинени и усреднен бюджет X, тест за интелигентност, психо тест

Звучи готино нали като идея

Club BMW написа:Ще им се на някои да се върне Герб, на власт, но вече няма как да стане
Я почни да мислиш малко в следната насока:
Кой отнася негативите (основателно) сега- БСП, ДПС и Атака.
Което води до какво- спад в гласовете на изборите. Значи при нови избори следва:
ДПС- тея са ясни, стадото гласува под строй.
БСП- това им беше максимума, от тук само надолу. И то здраво надолу.
Атака- тея са мъртви.
В същото време бат ти бойко си кротува и се е покрил- изтърси няколко глупости, но навреме изчезна от хоризонта. Цветанов без бой си дава имунитета за да се заведат абсолютно идиотски дела- наблегни на "Отказва се от имунитета си". Звучи много по-добре от "По искане на гл. прокурор НС СВАЛИ имунитета на Цв.Цв.", нали

Сега почни да събираш 2 и 2 и да видим резултата:
БСП- няма интерес от нови избори щото другият път ще имат депутати колкото ДПС.
ДПС- и те не искат избори, щото ще им се развалят далаверите.
Атака казахме са мъртви. Ако случайно някак влязат няма да ги бъде дълго като ПГ и пак ще се пръснат.
Очакваме да влязат още 2-3 нови партии или граждански каквото-и-да-е.
И какво остава- колко ще гласуват за ББ... Много ще са- освен онея 1+ милиона дето гласуваха сега за него пиши и още едни 200 000 отчаяни от действията на БСП и Атака.
Накрая тоя гад ББ ще получи 100-110 гласа за норматив, БСП и турците ще си разделят 60-70 места и остатъка ще е пръснат из новите партии. Нали се сещаш, че при ново правителство на БСП + ДПС + който и да е друг тея протести ще им се сторят като летен лагер за млади девици

И един бърз въпрос: сега ли да си ходи Орешарски или за 2 месеца да ги натиснем яко, да променят изборният кодекс и тогава да хващат пътя

А сега познай има интерес от избори ВЕДНАГА

cod-cdbp написа:...Звучи готино нали като идея, но какво е нужно за да се осъществи?
Е ти искаш всичкото политик у тая държава, ама до 1, да излезе на площада и ритуално да се самоубие, и то по мъчителен за него начин... Ако се стигне до там искам място на първия ред

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
F3P написа:А сега познай има интерес от избори ВЕДНАГАcod-cdbp написа:...Звучи готино нали като идея, но какво е нужно за да се осъществи?
Е ти искаш всичкото политик у тая държава, ама до 1, да излезе на площада и ритуално да се самоубие, и то по мъчителен за него начин... Ако се стигне до там искам място на първия ред
За кой иска избори веднага е ясно, даже имам съмнения, че е твърде очевидно режисирано всичко, поради, което не съм ходил на протести все още.
А всичкото политик, като иска да е политик, трябва да го може, и трябва да си носи последствията. Държава и народ управлява, а не ЕТ "Пенкилер".
На мен все ми се струва, че в последните 10-тина години вота се определя главно от интересите, и също от настроенията на масите, за да не изглежда съвсем грозно подменен.
Но все още се питам - кой им вярва на БСП, след като нееднократно са газили лука? Или в малките градове и села цари пълна дезинформация, или хората са откровенно глупави (изключая тези, които им се плаща)

Нямам намерение, да обиждам, но от къде идват толкова много гласоподаватели за БСП, които в същото време не са платени?