318ис генерация... съвет
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- TouringInternational
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M44 на газ
- Мечтае да кара: V10 Touring, e36 compact rally spec
- Детайли за колата: е36 compact "войнишко канче'' edition
Re: 318ис генерация... съвет
много ме тормози тоя ИС, много по-шумен е в сравнение с 20-ка
Моята е м44, с крайно гърне някво измислено, но пък не промени грам гласа, не стана по-шумно. И все пак за магистрално каране 120-30-40 е доста шумна, да не говорим нагоре...

Моята е м44, с крайно гърне някво измислено, но пък не промени грам гласа, не стана по-шумно. И все пак за магистрално каране 120-30-40 е доста шумна, да не говорим нагоре...

- rhase
- младши ентусиаст
-
Иди да ти прегледат някъде генерацита колега, може да има някой кратер и затова да вика толкова. После можеш да сложиш един хубав резонатор и да махнеш "измисленото гърне"
Факт е че гърнетата на коли с газ гният по-бързо. Аз лично съсипах едно от 28-ца и сега съм с второ

Факт е че гърнетата на коли с газ гният по-бързо. Аз лично съсипах едно от 28-ца и сега съм с второ

- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
Преди имах на м44 един Ремус, който не вадеше почти никакъв звук на ис-ката. Имах чувството, че не може да го напълни. В последствие си купих Магнафлау и честно звукът стана много як, но в интерес на истината е малко по-шумна извънградско. Даже съм се замислил на мястото на резонаторното гърне да сложа някое по-качествено и звука може да стане по-приятен.
Поздрави!
Поздрави!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- stiel_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M52B28TU
Аз намерих още едно подобно гърне на това първото от астрата, доста е дълго и пак е от дизел. Мисля направо и двете да ги сложа. Едното след ламбдата а другото преди крайното гърне. Трябва да стане доста тиха, само дано да не я спъна....

Ако паднеш духом - напий се та да паднеш и тялом!
http://vbox7.com/play:1946a9ae
viewtopic.php?f=46&t=248125
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Пробвай с едно първо, да не получиш звук като на стоков 1,0 мотор накрая 

- marto7067
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с волан от М5
- Мечтае да кара: Scott Gambler 730
Аз съм с резонаторно гърне на мястото на катализатора-някакво българско беше, после оригиналното малко и накрая с иноксово от алди А6 2.4 бензин.Не ме дразни-нито в града,нито извън него-приятно шумно е,мотора не ми се струва спънат а звука е поносимо приличен за М42.
- rhase
- младши ентусиаст
-
Какво стана монтира ли някой нещо или и тази тема ще остане в тайна. Споделяйте впечатления от интервенции, че и аз съм намислил едни работи, но другата седмица ще се занимавам с тях и ще споделя 

От ИС звук няма да стане никога. Аз моята генерация я откъснах на един коловоз в Молдова ( да умрат в лайна отговорните за пътищата в тази страна ) и се прибирах на тръба стърчаща след колектора ( малко след като двойната минава в една ). Поради липса на каквото и да било там където отидох, си правих генерацията сам ( алтернативата беше за около 1500лв с поръчка от Москва на оригинална ). Всички тръби са 60мм диаметър, двата малки резонатора си ги правих сам ( точно копие на оригиналните на БМВ ), последното е преправяно от Шевролет Лачети двулитрово или 1.8, не знам какво е.
Звука стана една идея по-добър, но продължава да си е комар и да не ти се ще да му даваш газ.
Звука стана една идея по-добър, но продължава да си е комар и да не ти се ще да му даваш газ.
- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
хмм...мойта ис-ка вади плътен звук особено в ниските,кефи ме звука на ис тоя винтилиран двигател прави чудеса истински 

- rhase
- младши ентусиаст
-
///Micev_87 написа:хмм...мойта ис-ка вади плътен звук особено в ниските,кефи ме звука на ис тоя винтилиран двигател прави чудеса истински
///Micev_87 написа:Да,на ис-а какво и да сложиш някак си не звучи добре а по принцип,трябва да има хубав глас заради това че вентилирана но мисля да махна малкото гърненце до резонатора,мисля че ще стане по добре от към звук.
Иначе мойта е доста шумна от вътре качвах се на една 20-ка не се слуша,дали мога да я премеря колко дицибела е от вътре някои пробвал ли е?
Последно

Направи някой клип да чуем Суперспринта, колега
п.с - Чак пък чудеса да прави ИС-а...

- ///Micev_87
-
-
- Кара: 318ис м42 94г
- Мечтае да кара: e46 m3
- Детайли за колата: всичко по много
не говоря като цяло ис-ките
а мойта в ниските е голяма палавница аз сам с резунатор малкото гърне и отзад суперспринт пише си на него 318ис оригинално за този модел,намерих го от един приятел от форума трябва да направя утре 

въх...
Това е най-гадния двигател за звук.
Но наистина, ако търсиш да вдига малко джабала, Supersprint е начинът със заводска генерация напред към колекторите. Ако има и катализатор, е много приятно.
Виж, няма ли... жална майка
Вариант 2 е много голямо задно гърне, ако нямаш нищо смислено напред. Но основно при Ремус съм виждал такива баници. Само избоботва и после е ОК.
Това е най-гадния двигател за звук.
Но наистина, ако търсиш да вдига малко джабала, Supersprint е начинът със заводска генерация напред към колекторите. Ако има и катализатор, е много приятно.
Виж, няма ли... жална майка

Вариант 2 е много голямо задно гърне, ако нямаш нищо смислено напред. Но основно при Ремус съм виждал такива баници. Само избоботва и после е ОК.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Както и да го въртиш и печеш след 4000 оборота си трябва добра музика
Такъв е мотора, гласовит. 1 съсед има е46 320 дава му до 6500 само стрелката гледам как се мести, ква е тая работа такава

Такъв е мотора, гласовит. 1 съсед има е46 320 дава му до 6500 само стрелката гледам как се мести, ква е тая работа такава

- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
бръмчал им is-а ,ама вие нямате вкус бе

- alexcivic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ибрахим
- Мечтае да кара: е36-ца с предно :)
- Детайли за колата: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 4#p4004524
В крайна сметка как се прави ефективна и добра генерация на м42б18 с какво фи да е да няма грозно дръчнене бръмчене общо взето да звучи като някойя руска бегачка и същевременно да подобрим пауара
лично моята цел е в насока подобряване на 2 основни неща 1-во вървене 2-ро звучене.Така за целта с малкото реална и истинска информация събрана от тук и там
мисля да започна отпред назад 1-вото нещо са колекторите те си остават защото са измислени както трябва
само не са се сетили да ги увият в термо лента затова аз ще ги
.2-ро катализатора беше премахнат и от тогава все ме боли глава и ми се смеят колегите като ме чуят с дрезгавото бръмчене
но ще го заместя с това http://www.ebay.de/itm/BMW-E36-Katalysa ... 5d31d8c794
след този заместител-катализатор ще монтирам резонансно гърне на ф63 и крайно гърне мисля от е46 323 защото е с един вход и 2изхода,всичко междутях да е с ф60-63мм тръби неръждавейка
Ако някой може да даде полезен съвет тук е мястото.

лично моята цел е в насока подобряване на 2 основни неща 1-во вървене 2-ро звучене.Така за целта с малкото реална и истинска информация събрана от тук и там

след този заместител-катализатор ще монтирам резонансно гърне на ф63 и крайно гърне мисля от е46 323 защото е с един вход и 2изхода,всичко междутях да е с ф60-63мм тръби неръждавейка
Ако някой може да даде полезен съвет тук е мястото.

56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4