Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Политическа.

Мнение от F3P » 25 Юни 2013, 14:30

Е как- Терминал 2 винаги е алтернатива...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Юни 2013, 14:38

_galio_ написа:
Jordana написа: Явно 11 дневния бирфест по площадите е точно това - бирфест.

като няма протести сме овце, като има - било бирфест. не е задължително да уважаваш хората навън, ама чак пък толкоз ...

и то защото на някой тук не му се чете за ВСВ и Хирошима. WTF?

Аз уважавам всеки който протестира ама тия дето трябва да реагират на тия протести изобщо не ги забръсват .Така кервана си върви кучето си лае .
Станишев оня ден каза че
Правителството се вслушва в хората и техните искания. Но би било напълно безотговорно сега да се провеждат предсрочни избори и отново да върнем на власт онези, заради които хората се самозапалваха. И моля ви да правите разлика между София и провинциалните градове - там е тихо."
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 25 Юни 2013, 15:20

Jordana написа: ... тия дето трябва да реагират на тия протести изобщо не ги забръсват .

тия, дето трябва да реагират, са взели едни пари за едни уговорки и за част отях, вероятно, оставането на власт е въпрос на живот и смърт, буквално.

забавно е как хора, дето са дремали емнайсе години (не виизрам теб) започват да имат претенции, че не ствало с 10 дена разходки. еми няма да стане, като ни е ялово обществото - докато се делим на сини, червени, зелени, техникрати и какви ли не, едни други се окопаваха във властта. защо нямаше 50 000 пред парламента на 14.01.2009 ? щото спаха и "нищо не зависи от гражданите". имаме нужда да израстнем като общност и го правим.

а начинът, по който се случва протестът е много, много як.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Юни 2013, 15:35

Вече повече от 10 дни има протести, и аз си мисля все повече над една тема - протестите през 2009-та бяха неуспешни, което обезкуражи хората.
Докато тези през февруари създадоха някакъв резултат (дали е премерен политически ход, или следствие на протеста не знам), който окуражи хората да търсят своето участие в управлението на страната не само по време на избори.
За съжаление, това изморяване на хората, този непукизъм който демонстрират управляващите, води само до едно - обезкуражава хората, и ако хората спрат да вярват, постепенно нещата ще умрат, и за напред пак нищо ново и добро не ни чака.
Разберете го, че дори пчелите в кошера убиват яловата царица. Това е естествен природен процес.
За съжаление, тук не се е проливала кръв на управляващ (или не е било достатъчно), за да има поставен такъв урок, за идните му наследници.
Съжалявам че ще го кажа, но сме меки мари. Разбирам, че е неандерталско, че е първобитно, но каква е алтернативата, за народа, когато е против управляващите, но те не искат да сдадат властта, освен пуч, разстрел и революция?
Изобщо не искам да насаждам такава посока на мислене, защото революцията след себе си води до диктатура (исторически примери много), просто искам да седнем да мислим креативно, каква е нашата алтернатива на кървава и деструктивна революция, при подобно отношение.
И защо все още, при наличие на 10-20к човека само в на пл. Независимост, 25к човека във Варна (през февруари), и тн и тн, искам да разбера кой представлява тези хора в парламента реално, това е много над минималния праг за влизане на ПП в парламента, според мен.

ПС Лично мнение (!!!): Смятам, че масово хората, които са демонстрирали несъгласие, в последствие просто са избрали по-малкото зло (ГЕРБ), докато останалите са опонирали съв своя платен и/или етнически вот, като ПП-и, които са нови не получиха достатъчно голям вот, защото бяха подценявани, и защото все още е насадено мнението че техния вот се разпределя между големите партии в последствие, което е долна инсинуация.
Това до някъде е грозно, защото ГЕРБ в момента предават по-голяма част от населението реално, без дори да се замислят, и без дори да обсъждано от хората. С техния бойкот, който правят в парламента, не мисля, че ще доведат до нещо по-смислено, отколкото да участват активно против настоящото управление. Смятам, че ако те продължават в същия дух, и на следващите избори отново вземат немалък процент гласове, аз наистина нямам какво да правя в тази държава, просто защото не искам да съм заобиколен от хора, които нямат достатъчно интелект или не искат просто да възприемат цялостната картинка. Наречете ме дезертьор, но имам едно основно правило - средата както може да убива, така може и да изгражда.
Последна промяна cod-cdbp на 25 Юни 2013, 15:48, променена общо 4 пъти
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N52B25

Мнение от AmW » 25 Юни 2013, 15:41

Рома, евро рома, 45 процента вот от Турция, баби с техните си разбирания... е такива ми изкачат в главата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 25 Юни 2013, 16:04

cod-cdbp написа: Съжалявам че ще го кажа, но сме меки мари.

колега, ти колко кръв си пролял до момента? айде изкарай камъните, ще те последват и други, сигурен съм.

аз не се имам за мека мара.

може би пропускаш, че за момента полицията подкпрепя протестите и една от причините е липсата на агресия и нанасяне на материални щети. всеки хвърлен камък е хвърлен срещу граденото от общестовото и не е това пътят.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 25 Юни 2013, 16:06

Jordana написа:
_galio_ написа:
Jordana написа: Явно 11 дневния бирфест по площадите е точно това - бирфест.

като няма протести сме овце, като има - било бирфест. не е задължително да уважаваш хората навън, ама чак пък толкоз ...

и то защото на някой тук не му се чете за ВСВ и Хирошима. WTF?

Аз уважавам всеки който протестира ама тия дето трябва да реагират на тия протести изобщо не ги забръсват .Така кервана си върви кучето си лае .
Станишев оня ден каза че
Правителството се вслушва в хората и техните искания. Но би било напълно безотговорно сега да се провеждат предсрочни избори и отново да върнем на власт онези, заради които хората се самозапалваха. И моля ви да правите разлика между София и провинциалните градове - там е тихо."

ето това не трябва да се повтаря навсякъде, въобще този мишок като говори трябва да се гледа ден ли е нощ ли е. ето ви снимка от Пловдив - 23.06.2013
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/ ... 1853_n.jpg
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 25 Юни 2013, 16:11

_galio_ разбира се е прав,това колко пъти съм го виждал като мнение за "проливане на кръв" и е толкова тъпо,че нямам думи.
Просто не 10-20000 човека трябва да излязат а милион и тогава вече ще се случат нещата и не като излязат милион да върнем другата партия на власт или "по-малкото зло" ами съвсем различни хора и съвсем различен морал,прозрачност на назначения и действия,както и програма за действие,която е съставена с участие на обществото,както и изпълнение на тая програма последователно,без отклонение,и най-важното,тая омраза на "червени",бенбени и всякакви е основният проблем на обществото,тя е същата като верската омраза и докато съществува-никъде няма да стигнем,просто сега ни трябва обединение на всички,а не едните на власт ,другите опозиция и се почва-едни срещу други.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: N52B25

Мнение от AmW » 25 Юни 2013, 17:05

Как го виждаш това обединение ? По формата на какво ? ДСБ или Кунева ? Не им вярвам човече... на нито един не вярвам от тия маскари
Защото и на мен ми се иска това, но не виждам светлина в тунела...

п.п. Снимката от Пловдив от кога е ? Евала :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 25 Юни 2013, 17:45

_galio_ написа:
cod-cdbp написа: Съжалявам че ще го кажа, но сме меки мари.

колега, ти колко кръв си пролял до момента? айде изкарай камъните, ще те последват и други, сигурен съм.

аз не се имам за мека мара.

може би пропускаш, че за момента полицията подкпрепя протестите и една от причините е липсата на агресия и нанасяне на материални щети. всеки хвърлен камък е хвърлен срещу граденото от общестовото и не е това пътят.

Колега, съвсем не ме разбра, аз съм много далеч от идеята да се пролива кръв, или да се хвърлят камъни или какъвто и да било деструктивен начин на протест. Най-малкото живеем в 21-ви век, и не смятам, че начини от средновековието още са "на мода".
Реално искам да попитам, какви са алтернативите ни, като граждани, за да се противопоставим директно на безскрупулното им държание, при положение, че до вероятно си мислят, че протестите са "всяко чудо за 3 дни". Проливането на кръв и камъните, ги визирах просто като отживели, но ефективни методи, на които се търсят алтернативи, с подобни резултати, и смислен бъдещ ефект.
Oбщодържавна стачка ли, блокади ли, или някакви други алтернативни начини. Изобщо, някой поставя ли си подобен род въпрос на дневен ред, защото смятам, че за едно модерно общество, и модерно демократично управление, обратната връзка е доста съществен елемент в управлението, която в момента почти липсва. :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 25 Юни 2013, 18:48

Ами не знам как да ги виждам нещата,може и прецедент да се направи в смисъл,след като толкова години не можем да се оправим,един по-радикален начин,създава се програма с точки за изпълнение ,като създаването се прави от много широк кръг всякакви специалисти-ама няма опозиция/управляващи,един консенсус по точките и се започва поетапно,като ето тука е и радикалният начин,всички които ще участват в управлението,ама пак няма опозиция да тегли на една страна или управляващи на друга,ако има опозиция-тя да е конструктивна и ясно за какво става въпрос,като несъгласие по точките ще е аргументирано защо,пък като има конкретен план,няма какво да е мисли друго,освен това ясно е че плана ще е съставен за България и българските граждани,не някой от вън да казва кое как е,и като основно нещо-всички които се назначават за министри и всякакви управляващи,освен проверени за всякакви нередности,подлагат се и на полиграф,а заплатата умишлено не голяма,примерно 50% от сегашната,както и разбира се през привилегиите,само необходимите неща за работа.
Като също така онова понятие "политическа отговорност" се замести с по-сериозна такава.
Е сега гледам някакъв зам.министър от бсп (няма никаква разлика от коя партия е де) го интервюират,само като го погледнеш,около 35-40 годишен може би,ама сложил слънчевите очила на косата от горе,от онея с дебели рамки и доста пошли,дето на рамката пише "Прада",самата му мутра на тарикатче,излъчването му такова,който и да е човек,чел малко за психологията на индивида и начина на обличане и аксесоари,веднага разбира че този не е читав,не тежи на мястото си,комплексар е и тн...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 25 Юни 2013, 21:07

Не знам дали е съзнателно или не,но поста ти звучи определено като пропаганда на Харта 2013.
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от _galio_ » 26 Юни 2013, 7:55

cod-cdbp написа: Oбщодържавна стачка ли, блокади ли, или някакви други алтернативни начини.

ами хайде. от днес май се почва и с това.

моята идея беше да не се обиждат нормалните хора, най-малкото понеже все още не е престъпление да си такъв.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 26 Юни 2013, 7:59

hell's angel написа:Не знам дали е съзнателно или не,но поста ти звучи определено като пропаганда на Харта 2013.

Несъзнателно е,щото не съм я чел и разбира се никога не бих чел подобни политически глупости,всъщност мразя политиката,ако не беше толкова прокламирана тази "Харта" по телевизията,даже щях да те питам какво е това :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Юни 2013, 11:57

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=5880991
Чета и не вярвам на ушите си ! :mhihi:
Как може да има такива самозабравили се индивиди ?
Малко ли му бяха торбите с фекалии ?
Явно да.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата