Случки на пътя
Модератори: mitaka7, Общи модератори
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Re: Случки на пътя
И аз имах случка на магистралата миналата седмица. Прибираме се от Пловдив, аз, един приятел, бременна жена и още едно момиче. Изпреварвам някаква кола при което се прибирам обратно в дясната лента, но се изнесох малко по-към аварийната лента, един вид с половината кола отидох в аварийната лента, но я вкарах в платното при което до мен от дясно се появява някакъв Фиат, тоя ми свири и ме храни нещо и изпраши. За части от секундата се замислих дали да не настъпя кораба майка, да го настигна и да го питам за чий свири и изпреварва в аварийната лента, ма реших, че не е нужно да рискувам още 4 живота ...
П.П. Колега @Doberman_vas, лично не се притеснявам да свирна или да присветна на някой с по-скъп автомобил, когато е в нарушение.
П.П. Колега @Doberman_vas, лично не се притеснявам да свирна или да присветна на някой с по-скъп автомобил, когато е в нарушение.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Doberman_vas написа:Бързаците, на тировете като се изпреварват святкате ли им![]()
![]()
на Г класите и X5-ците и Q7-ците святкате ли им а![]()
![]()
Една случка с един такъв бързак на църна маца, като спря на светофара и 1 чичко спря зад него, извади го от колата и го бушонира. После по цариградско с 60 караше![]()
![]()
Ами аз им "святкам" като се влачат .Тва горното няма как да се случи по простата причина че съм 100 кг 190 см с голяма татуировка на врата "wait power" а батата е под седалката

На такива "чички " дето дават сигнали със средния пръст е достатъчно да слезеш на светофара и да почукаш с дървото по стъклото - вътре става по тихо от гроб и замирисва даже.Досега за 20 йсе и кусур години шофьорлък един път не ми са се случвали горните описани инциденти да ми светкат да препират и да ми дават храна през стъклото .Незнам на какво се дължи но всичките ми инциденти от тоя тип са били в кварталните улички и по други поводи.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Толкова ли е сложно да се съобрази:
- нямаш нужната мощност да изпревариш бързо, не препречваш пътя на другите "бързаци" отзад, не създаваш опасност за идващите насреща автомобили
- погледни в огледалото, виж дали няма някой бързо приближаващ, пресметни дали ще можеш за това време да минеш, ако ли не - изчакай го да мине, пък после си изпреварвай спокойно и без напрежение
- като изпревариш, прибирай се веднага вдясно, не създавай излишно напрежение в задния автомобил
Често ми се случва да попадам на такива индивиди по варненската магистрала, които въобще не си поглеждат огледалата и не преценяват ситуациите
Но никога не съм светкал или свиркал на някого, докато си извършва изпреварването, защото той не е виновен, че аз се движа 150км/ч и отгоре
Единствено светкам на тези, които се движат на празна магистрала 100-130км/ч в лявата лента 
- нямаш нужната мощност да изпревариш бързо, не препречваш пътя на другите "бързаци" отзад, не създаваш опасност за идващите насреща автомобили
- погледни в огледалото, виж дали няма някой бързо приближаващ, пресметни дали ще можеш за това време да минеш, ако ли не - изчакай го да мине, пък после си изпреварвай спокойно и без напрежение
- като изпревариш, прибирай се веднага вдясно, не създавай излишно напрежение в задния автомобил
Често ми се случва да попадам на такива индивиди по варненската магистрала, които въобще не си поглеждат огледалата и не преценяват ситуациите

- zenite
- Потребител
-
- Кара: Y22DTR
- Мечтае да кара: BMW M550d xDrive Touring
Извинявам се ако съм
но
Явно някой колеги не четат всичко, ами само това което им изнася. Съвсем ясно съм написал...
Първо, този младеж се движел с мнооого над максимално разрешената скорост, щом се появи от никъде и второ аз НЕ съм намалявал скоростта си на движение, просто реших, че заради сватбаря (за да не го нарека селянина) няма да увеличавам първоначално зададената от мен скорост на темпомата.
Т.е. Аз не съм възпрепятствал движението по пътя и не съм засичал никого.
Edit: Онзи ден (събота или неделя) почти засякох един колега на пътя, но след като го видях в дясното огледало се върнах в моето платно и пуснах аварийните за да му се извиня. Едва ли има шофьор с повече от "два петъка" стаж, който не е засичал друг участник в движението без да го желае

Явно някой колеги не четат всичко, ами само това което им изнася. Съвсем ясно съм написал...
zenite написа:...След като видях в огледалото, че зад мен няма никой минах в лявата лента и така със 110км/ч започнах изпреварването. Не бях стигнал и до третия камион и виждам как зад мин приближава ниско летящо синьо БМВ E60 с КН регистрация. То не няха свиркания, то не беше премигване къси-дълги....
Първо, този младеж се движел с мнооого над максимално разрешената скорост, щом се появи от никъде и второ аз НЕ съм намалявал скоростта си на движение, просто реших, че заради сватбаря (за да не го нарека селянина) няма да увеличавам първоначално зададената от мен скорост на темпомата.

Т.е. Аз не съм възпрепятствал движението по пътя и не съм засичал никого.
Edit: Онзи ден (събота или неделя) почти засякох един колега на пътя, но след като го видях в дясното огледало се върнах в моето платно и пуснах аварийните за да му се извиня. Едва ли има шофьор с повече от "два петъка" стаж, който не е засичал друг участник в движението без да го желае

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ylaine написа:Аа, добре, вече ще знам. Ще карам минимум със 140, щото се предполага да има бързаци с Е60, на които не бива да им се пречкам, че иначе недай си боже се събудил дивия селянин у тях![]()
"Лети" си със здраве колега и дано са ти хубави спирачките, че такива като мен с никаква преценка за ситуациите са много.
Тече ли мисъл при теб? Някаква? Колегата ти обяснява, че максималната скорост е 130/140. И за да ти го проумее главицата, ти дава за пример минималната. Все едно да обясняваш на 2-годишно.
А това е за 3 годишни

Чл. 97. При движение по автомагистрала се използва най-дясната свободна лента, ако не са въведени други специални условия чрез съответни пътни знаци, маркировка и сигнал. Излизането от автомагистрала при възел става след своевременно престрояване в крайната дясна лента. В лентата за забавяне се навлиза също своевременно.
Ако ще и със 120 там работа нямаш АКО не изпреварваш

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ylaine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: дизели
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: прави фокуси
Gqbriel написа:ylaine написа:Аа, добре, вече ще знам. Ще карам минимум със 140, щото се предполага да има бързаци с Е60, на които не бива да им се пречкам, че иначе недай си боже се събудил дивия селянин у тях![]()
"Лети" си със здраве колега и дано са ти хубави спирачките, че такива като мен с никаква преценка за ситуациите са много.
Тече ли мисъл при теб? Някаква? Колегата ти обяснява, че максималната скорост е 130/140. И за да ти го проумее главицата, ти дава за пример минималната. Все едно да обясняваш на 2-годишно.
А това е за 3 годишни
Чл. 97. При движение по автомагистрала се използва най-дясната свободна лента, ако не са въведени други специални условия чрез съответни пътни знаци, маркировка и сигнал. Излизането от автомагистрала при възел става след своевременно престрояване в крайната дясна лента. В лентата за забавяне се навлиза също своевременно.
Ако ще и със 120 там работа нямаш АКО не изпреварваш
Не думай

- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Ходи ми обяснявай, като ш*баната дясна лента на магистралата от Пловдив до Стара Загора е супер дроб. Карам си в лява лента със 130 на темпомат и си гледам огледалото. Ако някой се движи по-бързо го пропускам и пак се движа в лявата лента. Ае наредете ме. Не смятам да си правя 19-ките на квадрати, щото докато правят нови магистрали, старите ще се разпаднат.
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Една случка от вчера.
Може да видите улиците в гугъл мапс за да ви стане ясно за какво кратко разтояние идея реч.
Гр. Пловдив :
Около 12:30, петък. Карам един френд към нас... Слизам от ул. Захари Стоянов към кръстовището на Пещерско и В. Априлов. Гледам долу е зелено, само един Опел тъкмо ще влиза в кръстовището, а един малко преди него се е изнесъл се ляв мигач и чака да се включи в движението.
Както съм на 2ра решавам да застигна опела и се него да премина кръстовището направо към Пещерско. Стигаме на 15на метра от опела вече позасилени и онзи без мигач свива в кръстовището на дясно, но има пешеходци и спира на място.
СПИРАЧКА, АБС, ПАВЕТА, ЛЕКО СПУСКАНЕ, вече аха сме на 2 метра от задницата на опела и няма как да спрем, пускам спирачката и се провирам се лека корекция в ляво между този за левия завой и опела за десен. Буквално на 10на санта от двете коли.
Спирам на гръцките дюнери, всичко живо ме гледа опулено (живея зад тях точно).
Викам на френда още ли си си уплашен... вика... Ако караше друг 100% това беше удар.
Подчертавам, не карах с над 55-60км!
Хора, тия мигачи като се пускат спестяват много нерви.
Този път се размина ама следващия?
Може да видите улиците в гугъл мапс за да ви стане ясно за какво кратко разтояние идея реч.
Гр. Пловдив :
Около 12:30, петък. Карам един френд към нас... Слизам от ул. Захари Стоянов към кръстовището на Пещерско и В. Априлов. Гледам долу е зелено, само един Опел тъкмо ще влиза в кръстовището, а един малко преди него се е изнесъл се ляв мигач и чака да се включи в движението.
Както съм на 2ра решавам да застигна опела и се него да премина кръстовището направо към Пещерско. Стигаме на 15на метра от опела вече позасилени и онзи без мигач свива в кръстовището на дясно, но има пешеходци и спира на място.
СПИРАЧКА, АБС, ПАВЕТА, ЛЕКО СПУСКАНЕ, вече аха сме на 2 метра от задницата на опела и няма как да спрем, пускам спирачката и се провирам се лека корекция в ляво между този за левия завой и опела за десен. Буквално на 10на санта от двете коли.
Спирам на гръцките дюнери, всичко живо ме гледа опулено (живея зад тях точно).
Викам на френда още ли си си уплашен... вика... Ако караше друг 100% това беше удар.
Подчертавам, не карах с над 55-60км!
Хора, тия мигачи като се пускат спестяват много нерви.
Този път се размина ама следващия?
- Denischo
- Потребител
-
- Кара: 520i e39
- Мечтае да кара: Alpina B12 5.7 Coupe
- Детайли за колата: M52B20
randity написа:И аз имах случка на магистралата миналата седмица. Прибираме се от Пловдив, аз, един приятел, бременна жена и още едно момиче. Изпреварвам някаква кола при което се прибирам обратно в дясната лента, но се изнесох малко по-към аварийната лента, един вид с половината кола отидох в аварийната лента, но я вкарах в платното при което до мен от дясно се появява някакъв Фиат, тоя ми свири и ме храни нещо и изпраши. За части от секундата се замислих дали да не настъпя кораба майка, да го настигна и да го питам за чий свири и изпреварва в аварийната лента, ма реших, че не е нужно да рискувам още 4 живота ...
Преди време бях свидетел на 1 катастрофа на Тракия пак така един тарикат изпреврваше по аварийната лента и се удари в 1 опел с газова уредба та му гръмна и уредбата мисля, че жертвите бяха 2-ма за това такива, които изпреварват през аварийната видя ли ги и ако съм сам с колата ако трябва до границата ще го гоня ама ще яде бой

- randity
- Photographer
-
Denischo написа:randity написа:И аз имах случка на магистралата миналата седмица. Прибираме се от Пловдив, аз, един приятел, бременна жена и още едно момиче. Изпреварвам някаква кола при което се прибирам обратно в дясната лента, но се изнесох малко по-към аварийната лента, един вид с половината кола отидох в аварийната лента, но я вкарах в платното при което до мен от дясно се появява някакъв Фиат, тоя ми свири и ме храни нещо и изпраши. За части от секундата се замислих дали да не настъпя кораба майка, да го настигна и да го питам за чий свири и изпреварва в аварийната лента, ма реших, че не е нужно да рискувам още 4 живота ...
Преди време бях свидетел на 1 катастрофа на Тракия пак така един тарикат изпреврваше по аварийната лента и се удари в 1 опел с газова уредба та му гръмна и уредбата мисля, че жертвите бяха 2-ма за това такива, които изпреварват през аварийната видя ли ги и ако съм сам с колата ако трябва до границата ще го гоня ама ще яде бой
Бях ли сам директно го догонвах, просто се замислих, че недай Боже ако стане нещо още няколко души ще го отнесат. Та както каза ти, сам ли съм го настигам ...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Колега host ако беше карал бавно без да бързаш да минаш на зелено това нямаше да се случи за друг път да знаеш на кръстовище по полекичка 

- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Много нинджи имало тука.. бях ли сам, щях да го догоня, щях, щях, щях, щях... спрете се вече. Смешно е.
Да бяхте го направили а не да се вайкате в форума какво сте щели да направите. Не всичко е бой ама това е българския манталитет за жалост.
Спазвайте си ограниченията и не се вживявайте толкова.
Да бяхте го направили а не да се вайкате в форума какво сте щели да направите. Не всичко е бой ама това е българския манталитет за жалост.

- randity
- Photographer
-
kokala написа:Много нинджи имало тука.. бях ли сам, щях да го догоня, щях, щях, щях, щях... спрете се вече. Смешно е.
Ти ако имаш бременна жена в колата ше тръгнеш ли да гониш някъв суек ? Вземи ти се спри с твоя измислен морал.
П.П. Никъде не съм написал, че ще го бия

- kokala
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2 - BMW E30 touring
- Мечтае да кара: BMW E30 катафалка
- Детайли за колата: Детайлите са перфектни.
Оня ден взе книжка, днеска стана голям бияч, брачеда така ли прави?
А за какво ще тръгнеш да го гониш, да го целунеш ли?
Някои хора са се взели много на сериозно до като не дойде момента да станат равни с тревата
"Под прикритие" не го излъчват в момента ама явно още влияе...
А за какво ще тръгнеш да го гониш, да го целунеш ли?

Някои хора са се взели много на сериозно до като не дойде момента да станат равни с тревата

- randity
- Photographer
-
kokala написа:Оня ден взе книжка, днеска стана голям бияч, брачеда така ли прави?
А за какво ще тръгнеш да го гониш, да го целунеш ли?![]()
Някои хора са се взели много на сериозно до като не дойде момента да станат равни с тревата![]()
Що, ти твоята книжка на 13 ли си я взе ? И от кое по-точно ще стана равен с тревата ? А аз за к'во ше го гоня си е моя работа, ай карай си катафалката и си трай, че не си интересен.
П.П. Не, че чувствам длъжен изобщо да ти отговарям, но Под Прикритие съм го гледал 2-3 пъти.