Електронни системи за стабилност на автомобила - АНКЕТА
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Електронни системи за стабилност на автомобила - АНКЕТА
Нека тук дискутираме (културно!) различните системите за стабилност от сорта на ASC, DSC, ESP - стари, нови, супермодерни; на БМВ, на Ауди, на Мерц...; предимства/недостатъци, колко ни помагат/колко ни пречат; доколко сме зависими от тях и т.н. Кой колко е свикнал с тях, кой колко го дразнят и т.н.
Мисля, че темата ще е интересна

Мисля, че темата ще е интересна

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Re: Електронни системи за стабилност на автомобила - АНКЕТА
Аз съм с М52Б20ТУ и съм само с АСЦ. Постоянно ми е включено, защото и без това тази кола не може нищо.
Но ако говорим за по-големите двигатели, там съм сигурен, че ще е интересно да се изключват понякога.
Но ако говорим за по-големите двигатели, там съм сигурен, че ще е интересно да се изключват понякога.

Не искам много, искам всичко!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- БаЯн
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 340!!!
- Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3
Признавам само старите блокажи така наречени шперове , радвам се че на моята кола нямам никакви Асц-та Дсц-та и т.н. иначе на е46-цата,е39-ките и е38-ците първото нещо което правех като се качвах в тях беше да изключа всичко възможно
А при аудита старите системи където се маханични пак са по хубави лично мнение

А при аудита старите системи където се маханични пак са по хубави лично мнение

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
на е39тката си ползвам асц-то постоянно , при по агресивно шофиране в завой понякога автомата ми е правил магарии и асц-то ме е връщало в пътя ,но в 90% от ситуациите ако може да караш и колата е с ръчни скорости е безполезно 

6>4
гласувах с "не ми трябват никакви системи"
въпреки, че като служебното пежо наскоро почна да играе ръченица на мокрото след като ми отнеха предимство, за миг ми се прииска да имаше поне ABS
след като всичко се рзмина се самопотупах по рамото, че съм избегнал сблъсъка и си вдигнах коефициента на "шоферлък" с 2 точки : )
въпреки, че като служебното пежо наскоро почна да играе ръченица на мокрото след като ми отнеха предимство, за миг ми се прииска да имаше поне ABS
след като всичко се рзмина се самопотупах по рамото, че съм избегнал сблъсъка и си вдигнах коефициента на "шоферлък" с 2 точки : )
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
bum_bum написа:Няма отговор "бих ползвал ама нямам"
Верно съм изпуснал тоя вариант, май е тенденциозно

Аз когато съм тръгнал нанякъде "по работа", да речем, или просто "да се возя" си оставям DSC-то включено. Когато вали или карам извънградско, по магистрала да речем, пак си е включено. Като тръгна "да карам" го изключвам

На 28-цата беше винаги на ОФФ, само правеше мизерии...

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Радвам се че нямам и определено не ми трябва
Карал съм доволно ВАГ, БМВ и мога да кажа с 2 ръце че не ми харесват тия системи. Определено е странно и на колите след 2006-та Аудита и ФВ замаскирват поведението на скапаните шасита в завои, но когато се изключат се вижда истинският характер и способности на шаситата. Никога не бих карал с пуснати системи от сорта на ASC, ESP, ASR но задължително колата за евридей искам да има ABS. Това е единственото нещо без което не искам да карам кола.

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
Boyadjiev написа:... Никога не бих карал с пуснати системи от сорта на ASC, ESP, ASR но задължително колата за евридей искам да има ABS. Това е единственото нещо без което не искам да карам кола.
Личи си кой не е карал мощен (200+ коня) автомобил в нашите "хубави" зимни условия. Тая зима се постарай да навъртиш 15-20 000км., желателно е да преобладава извънградското по "добре почистените" ни пътища с твоята кола без никакви системи (и 4 нови и хубави зимни гуми), а накрая се качи в нещо ново и с всичките системи и го покарай 500-1000км.- тогава пак ще си говорим дали ти трябват или не

С всички крайници ЗА всякакви системи. С едно условие- да могат да се изключват като реша, че ми пречат.
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
F3P написа:Boyadjiev написа:... Никога не бих карал с пуснати системи от сорта на ASC, ESP, ASR но задължително колата за евридей искам да има ABS. Това е единственото нещо без което не искам да карам кола.
Личи си кой не е карал мощен (200+ коня) автомобил в нашите "хубави" зимни условия. Тая зима се постарай да навъртиш 15-20 000км., желателно е да преобладава извънградското по "добре почистените" ни пътища с твоята кола без никакви системи (и 4 нови и хубави зимни гуми), а накрая се качи в нещо ново и с всичките системи и го покарай 500-1000км.- тогава пак ще си говорим дали ти трябват или не![]()
С всички крайници ЗА всякакви системи. С едно условие- да могат да се изключват като реша, че ми пречат.
Неговата е 240-50 на око...
На извънградско в завой при неочаквано появяване на масло/пясък на пътя или друго препятствие си трябват такива системи. Но с условието да може да се изключват, защото невинаги могат да се справят с определена ситуация по-добре от човек.

- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
F3P написа:Boyadjiev написа:... Никога не бих карал с пуснати системи от сорта на ASC, ESP, ASR но задължително колата за евридей искам да има ABS. Това е единственото нещо без което не искам да карам кола.
Личи си кой не е карал мощен (200+ коня) автомобил в нашите "хубави" зимни условия. Тая зима се постарай да навъртиш 15-20 000км., желателно е да преобладава извънградското по "добре почистените" ни пътища с твоята кола без никакви системи (и 4 нови и хубави зимни гуми), а накрая се качи в нещо ново и с всичките системи и го покарай 500-1000км.- тогава пак ще си говорим дали ти трябват или не![]()
Всеки си има предпочитания, аз споделям моите, не се чувствай длъжен да ме коментираш господин Компетентен по всяка тема от закупуване на мишка - до каране

П.С. Личи си кой не може да кара или вече рефлексите са твърде забавени на 40+ че да реагира адекватно (ако изобщо някога си могъл да караш)

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
И аз се радвам че нямам, само АБС не бих отказал.
- PavelPavlov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330d
- Мечтае да кара: BMW Alpina B7
И аз предпочитам да имам, но да мога да ги изключа, както е писал колегата...
Поздрави, Павел

Поздрави, Павел
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Имат си преиумущества, но си имат и недостатъци.
Обобщено и простичко казано - ако караш винаги на системи никога няма да се научиш да караш.
Обобщено и простичко казано - ако караш винаги на системи никога няма да се научиш да караш.
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
и е хубаво и не е хубаво.Зимата съм се хлъзгал много лошо с МЛ с ЕСП,защото някой дава газ да дръпне напред,а той зима газта и млати спирачки.Кофти е.Но при сух и междупланински път тоя чеп без тая система е загубен.На Аудитата съм си карал и искам да си карам с механичните блокажи,щото с електронните ми се доплака като дойде да ме тегли верижния трактор на Витоша.При БМв-та си трябва,но пък сега карам без нищо и не е толквоа страшно.Те жигите сички са с АСЦ и ДСЦ
Без АБС обаче,не искам да карам много върши работа,а това много се усеща на голяма кола

Без АБС обаче,не искам да карам много върши работа,а това много се усеща на голяма кола

ТДС - Турбо Див Селянин