Електронни системи за стабилност на автомобила - АНКЕТА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Опитът ми със системите за стабилност е:

Да, постоянно ги ползвам
63
43%
Ползвам ги, но често ги изключвам
38
26%
Дразнят ме и въобще не ги ползвам, въпреки че ги имам
3
2%
Признавам само механични - шпер, блокаж...
26
18%
Не ми трябват никакви системи!
17
12%

Общо гласове : 147
старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Електронни системи за стабилност на автомобила - АНКЕТА

Мнение от Nickelback » 23 Юни 2013, 19:41

Нека тук дискутираме (културно!) различните системите за стабилност от сорта на ASC, DSC, ESP - стари, нови, супермодерни; на БМВ, на Ауди, на Мерц...; предимства/недостатъци, колко ни помагат/колко ни пречат; доколко сме зависими от тях и т.н. Кой колко е свикнал с тях, кой колко го дразнят и т.н. :ok:
Мисля, че темата ще е интересна :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Re: Електронни системи за стабилност на автомобила - АНКЕТА

Мнение от Gari » 23 Юни 2013, 20:06

Аз съм с М52Б20ТУ и съм само с АСЦ. Постоянно ми е включено, защото и без това тази кола не може нищо.
Но ако говорим за по-големите двигатели, там съм сигурен, че ще е интересно да се изключват понякога. :twisted:
Не искам много, искам всичко!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Юни 2013, 20:10

Няма отговор "бих ползвал ама нямам" :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е30 340!!!
Мечтае да кара: Е34 М5 - Е30 М3

Мнение от БаЯн » 23 Юни 2013, 20:19

Признавам само старите блокажи така наречени шперове , радвам се че на моята кола нямам никакви Асц-та Дсц-та и т.н. иначе на е46-цата,е39-ките и е38-ците първото нещо което правех като се качвах в тях беше да изключа всичко възможно :)
А при аудита старите системи където се маханични пак са по хубави лично мнение :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e39tdsA "97
Мечтае да кара: c63amg

Мнение от ShibinG » 23 Юни 2013, 20:27

на е39тката си ползвам асц-то постоянно , при по агресивно шофиране в завой понякога автомата ми е правил магарии и асц-то ме е връщало в пътя ,но в 90% от ситуациите ако може да караш и колата е с ръчни скорости е безполезно :)
6>4

Аватар

Мнение от Хаос » 23 Юни 2013, 20:31

гласувах с "не ми трябват никакви системи"
въпреки, че като служебното пежо наскоро почна да играе ръченица на мокрото след като ми отнеха предимство, за миг ми се прииска да имаше поне ABS
след като всичко се рзмина се самопотупах по рамото, че съм избегнал сблъсъка и си вдигнах коефициента на "шоферлък" с 2 точки : )
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 23 Юни 2013, 20:41

bum_bum написа:Няма отговор "бих ползвал ама нямам" :mhihi:

Верно съм изпуснал тоя вариант, май е тенденциозно :ok:

Аз когато съм тръгнал нанякъде "по работа", да речем, или просто "да се возя" си оставям DSC-то включено. Когато вали или карам извънградско, по магистрала да речем, пак си е включено. Като тръгна "да карам" го изключвам :mrgreen: Лошото е, че все уж като съм тръгнал "да се возя", повече "карам", отколкото "да се возя" :mhihi:
На 28-цата беше винаги на ОФФ, само правеше мизерии... :mhihi: Може би само на мокро помага, когато бързаш и не искаш всеки завой да го взимаш на врати :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 23 Юни 2013, 21:50

Радвам се че нямам и определено не ми трябва :yes: Карал съм доволно ВАГ, БМВ и мога да кажа с 2 ръце че не ми харесват тия системи. Определено е странно и на колите след 2006-та Аудита и ФВ замаскирват поведението на скапаните шасита в завои, но когато се изключат се вижда истинският характер и способности на шаситата. Никога не бих карал с пуснати системи от сорта на ASC, ESP, ASR но задължително колата за евридей искам да има ABS. Това е единственото нещо без което не искам да карам кола.
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

Аватар

Мнение от F3P » 23 Юни 2013, 22:11

Boyadjiev написа:... Никога не бих карал с пуснати системи от сорта на ASC, ESP, ASR но задължително колата за евридей искам да има ABS. Това е единственото нещо без което не искам да карам кола.

Личи си кой не е карал мощен (200+ коня) автомобил в нашите "хубави" зимни условия. Тая зима се постарай да навъртиш 15-20 000км., желателно е да преобладава извънградското по "добре почистените" ни пътища с твоята кола без никакви системи (и 4 нови и хубави зимни гуми), а накрая се качи в нещо ново и с всичките системи и го покарай 500-1000км.- тогава пак ще си говорим дали ти трябват или не ;)

С всички крайници ЗА всякакви системи. С едно условие- да могат да се изключват като реша, че ми пречат.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 23 Юни 2013, 22:26

F3P написа:
Boyadjiev написа:... Никога не бих карал с пуснати системи от сорта на ASC, ESP, ASR но задължително колата за евридей искам да има ABS. Това е единственото нещо без което не искам да карам кола.

Личи си кой не е карал мощен (200+ коня) автомобил в нашите "хубави" зимни условия. Тая зима се постарай да навъртиш 15-20 000км., желателно е да преобладава извънградското по "добре почистените" ни пътища с твоята кола без никакви системи (и 4 нови и хубави зимни гуми), а накрая се качи в нещо ново и с всичките системи и го покарай 500-1000км.- тогава пак ще си говорим дали ти трябват или не ;)

С всички крайници ЗА всякакви системи. С едно условие- да могат да се изключват като реша, че ми пречат.

Неговата е 240-50 на око...

На извънградско в завой при неочаквано появяване на масло/пясък на пътя или друго препятствие си трябват такива системи. Но с условието да може да се изключват, защото невинаги могат да се справят с определена ситуация по-добре от човек.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 23 Юни 2013, 22:53

F3P написа:

Всеки си има предпочитания, аз споделям моите, не се чувствай длъжен да ме коментираш господин Компетентен по всяка тема от закупуване на мишка - до каране :mhihi: А със сигурност не съм помирисвал 200+ коня никога, камо ли зимата, камо ли по пътищата.... Ти да не си таксиджия с тия километри зимата :mhihi:

П.С. Личи си кой не може да кара или вече рефлексите са твърде забавени на 40+ че да реагира адекватно (ако изобщо някога си могъл да караш) ;)
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 23 Юни 2013, 23:05

И аз се радвам че нямам, само АБС не бих отказал.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 330d
Мечтае да кара: BMW Alpina B7

Мнение от PavelPavlov » 23 Юни 2013, 23:55

И аз предпочитам да имам, но да мога да ги изключа, както е писал колегата... :yes:

Поздрави, Павел

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 24 Юни 2013, 0:32

Имат си преиумущества, но си имат и недостатъци.
Обобщено и простичко казано - ако караш винаги на системи никога няма да се научиш да караш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 24 Юни 2013, 1:47

и е хубаво и не е хубаво.Зимата съм се хлъзгал много лошо с МЛ с ЕСП,защото някой дава газ да дръпне напред,а той зима газта и млати спирачки.Кофти е.Но при сух и междупланински път тоя чеп без тая система е загубен.На Аудитата съм си карал и искам да си карам с механичните блокажи,щото с електронните ми се доплака като дойде да ме тегли верижния трактор на Витоша.При БМв-та си трябва,но пък сега карам без нищо и не е толквоа страшно.Те жигите сички са с АСЦ и ДСЦ :mhihi:
Без АБС обаче,не искам да карам много върши работа,а това много се усеща на голяма кола :yes:
ТДС - Турбо Див Селянин

Следваща

Назад към Извън Темата