Въпрос за актове?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: 318tds Compact 99
Мечтае да кара: M3 E92

Въпрос за актове?

Мнение от ///MpowerE36 » 12 Сеп 2011, 21:49

Имам акт за 380 лв и отнета книжка,след това още 2 акта за каране след като е отнета.Единия е 300 лв ,другия още нз.Въпроса ми е,трябва ли да ги платя и може ли някой да ме задължи.Или след 2 години ще изчезнат глобите и чак тогава да си взема книжката.А и като изтече забраната и да ме спират актовете ще са за 10 лв за неносене, защото ще им излиза на справка, че е валидна и така да платя мн по-малко глоби. ?
Човек и добре да живее се жени и син идиот му се ражда и ако не е карал BMW за кво е живял!!!

Потребител
Аватар

Re: Въпрос за актове?

Мнение от lupobianco » 14 Сеп 2011, 10:28

Коелга,за съжаление след две години пак ще си стоят глобите,ако за този период си без нарушения само ще ти се върнат пълния брой точки в книжката.За точките давността е 2 години,но за глобите няма такава.Ако акта не е в града,в които си по местожителство и си го обжалвал,имаш постановление за отнемане от съответния кат в града,в които са те спряли,но не и от Кат по местожителство,значи не ти е отнета.Реда е от Кат по местожителство да ти пратят уведомление и ти да си я дадеш доброволно.Ако нямаш такова постановление съответно и глобата няма да я плащаш докато не ти го дадат.Общо казано след 2 години отиваш и си взимаш чистата книжка,ама глобите :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 14 Сеп 2011, 15:44

Колега, първо...разбира се, че ще те задължат да си платиш глобите. Когато ти изтече наказанието, трябва да отидеш да си получиш свидетелството, но това няма как да стане, без да си платиш глобите.
Ако не си потърсиш книжката до 2 години има шанс да се амнистират, да. Въпреки, че една приятелка онзи ден беше в КАТ с акт от 3 години, чиято глоба си стоеше и не беше амнистирана (супер странно).
Не ти препоръчвам да шофираш, защото след проверка полицаите установяват, че си лишен от правоуправление, т.е. ще разберат, че книжката ти е временно отнета.
Успех и дано се разминеш леко.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745Li

Мнение от Atanas328 » 22 Юни 2013, 1:08

с
Последна промяна Atanas328 на 02 Сеп 2013, 23:46, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 22 Юни 2013, 13:55

ronaldomanekena написа:,това с 2те години не е вярно.

Колеги има си закони - прочетете ги и ще видите кое е вярно и кое не. Това какво Ви е казала някаква лелка на гишето няма абсолютно никакво значение :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 330xi, сега Туарег 3.2 vr6

Мнение от skoklev » 22 Юни 2013, 14:09

Съгласен съм с колегата над мен. Да слушаш тълкувания на закони от лелка в кат, е като да приемаш зъболекарски съвет от арматурист. В крайна сметка е хубаво, че случая те е промениш за добро :)

iPhone/Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 22 Юни 2013, 14:21

Актовете имат 2 години давност,преди 1 седмица бях в КАТ и ми дадоха 1 разпечатка,и лелката ми каза,че трябва да минат 2 години от срока на връчване на постановленията,сиреч август месец тая година отивам и си взимам синия талон без да плащам нищо :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 22 Юни 2013, 14:27

Чл. 82.(1) Административното наказание не се изпълнява, ако са изтекли:
а) две години, когато наложеното наказание е глоба;
б) шест месеца, когато наложеното наказание е временно лишаване от право
да се упражнява определена професия или дейност;
в) три месеца, когато наложеното наказание е обществено порицание.
(2) Давността започва да тече от влизане в сила на акта, с който е наложено
наказанието, и се прекъсва с всяко действие на надлежните органи, предприето
спрямо наказания за изпълнение на наказанието. След завършване на действието, с
което е прекъсната давността, започва да тече нова давност.
(3) Независимо от спирането или прекъсването на давността, административното
наказание не се изпълнява, ако е изтекъл срок, който надвишава с една втора срока по
ал. 1.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 22 Юни 2013, 15:59

Или иначе казано - абсолютната давност е 3 години, ако устискаш толкова си пак У живота ;)

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 22 Юни 2013, 16:37

Точно така 3 години абсолютна давност, и ако дотогава не ти ги набутат при данъците може и да отървеш кожата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 22 Юни 2013, 23:42

ronaldomanekena написа:имах за 2 години каране без книжка само 3 акта от толкова спирания

Предполагам и 3те акта са били за липса на документи, т.е. глоба от 10лв? Нямаше ли текст в закона, че след еди колко си спирания при каране с отнета книжка, глобата става по-солена, че и до съд май се стигаше? Питам, защото и аз имам едно постановление за отнемане на книжката за 3 месеца, но реално и книжката, и талона са си в мен, а ми е интересно какво да очаквам, ако се стигне до отнемане?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 23 Юни 2013, 3:16

Със сигурност и глобите отпадат, но не знам с точност за колко време. Майка ми имаше няколко акта едно за птп по нейна вина и още 3-4 за дреболии, че даже веднъж се моли на катаджия да и напише дребен акт за да може да кара законно :mhihi: , че трябваше да тръгва на дълъг път ... след стечения на обстоятелствата остана без кола за около 4-5 години и сега си купи друга и в кат само си плати за нов талон понеже и го бяха изгубили без да плаща глоби.
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 23 Юни 2013, 12:57

За да се вземе талона без плащане на глобите се чака три години - абсолютната давност и след това се подава Молба до Началника на КАТ че имаш еди какъв си акт от преди 3 години и молиш да бъде заличен по член еди кой си за изтичане абсолютна давност три години.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Юни 2013, 18:06

Аз плащах в София и не съм подавал никакви молби. Всичко старо отпадна без да се разправям.

За сметка на това се оказа че са ми затрили протокола от възстановяване на точките и работата стана далеч по тегава.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 23 Юни 2013, 19:45

bum_bum написа:Аз плащах в София и не съм подавал никакви молби. Всичко старо отпадна без да се разправям.

За сметка на това се оказа че са ми затрили протокола от възстановяване на точките и работата стана далеч по тегава.

Така е,не трябва никаква молба никъде,всичко старо си отпада само ! А между другото на мен жената на гишето ми даде 1 справка какво дължа,и ми каза,че 2 години след връчване на постановленията и актовете изчезват..някои от вас казват 3,а тази информация я имам от преди 2 седмици :dunno:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Следваща

Назад към Извън Темата