Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои
@ociata, няколко въпроса.
някакви медицински състояния или оплаквания? по принцип за какво тренираш? ако е кардио с цел намаляване % телесни мазнини, сутрешното се води добро. през нощта има едни 8-12 часа, в които не сме приемали храна и през това време мускулният/чернодробният гликоген намалява. задавал съм въпроса дали пречи на сърцето ако е непосредствено преди или след сън и по разни други форуми, където ми казаха, че всъщност ти правиш добра услуга на сърцето като го тренираш. ако искаш ми прати годините си и пулса ти за минута в спокойно състояние, без да си пил кафета и тн. на лс и ще ти сметна аеробния праг на VO2 max 60% да знаеш горе долу с каква интензивност да тренираш.
отделно сутрин няма проблем да пиеш и едно кафенце преди кардиото. коментирали сме 20 пъти, че то потиска въглехидратния метаболизъм за сметка на мастния. чел съм, че дори следобяд е кофти да се пие кафе - в организма продължава да циркулира остатъчен кофеин доста часове след като е прието. ако приемрно пиеш 1 кафе в 18 (и си приел 200 мг кофеин), в 24 100 мг от него ще бъде все още в организма ти. и дори и да заспиш, няма да успееш да постигнеш фаза на дълбок сън, който всъщност е важният.
според мен пилешкото го мАни. много хормони. не ти трбява. виж извара, нещо такова е ок.
по причините, изложени в първия абзац тренировка с железа непосредствено след сън не е препоръчителна. трябва да направиш стабилна закуска и да оставиш гликогенът да се зареди. след това вече можеш да действаш спокойно с железата (ти каза, че не тренираш с железа, но все пак).
друго, тренирай си поясните мускули адекватно и от 4те страни - абдомини, еректор спинае и обликовете (в смисъл горе долу равномерен брой упражнения и серии).
p.s. тука забравих да вмъкна и за така нареченият нощен протеин - казеин. верно, че някой от колегите беше задал въпроса преди 2-3 страници, но с бум бум се увлякохме да разнищваме спортни и не много спортни въпроси и ми излезе от акъла. в моите книги пише така: "casein does release more slowly into the bloodstream, and it is a good protein for late evening consumption. it is ideal to take at bedtime because it continuously releases amino acids into the bloodstream while you sleep..." и т.н и т.н.
някакви медицински състояния или оплаквания? по принцип за какво тренираш? ако е кардио с цел намаляване % телесни мазнини, сутрешното се води добро. през нощта има едни 8-12 часа, в които не сме приемали храна и през това време мускулният/чернодробният гликоген намалява. задавал съм въпроса дали пречи на сърцето ако е непосредствено преди или след сън и по разни други форуми, където ми казаха, че всъщност ти правиш добра услуга на сърцето като го тренираш. ако искаш ми прати годините си и пулса ти за минута в спокойно състояние, без да си пил кафета и тн. на лс и ще ти сметна аеробния праг на VO2 max 60% да знаеш горе долу с каква интензивност да тренираш.
отделно сутрин няма проблем да пиеш и едно кафенце преди кардиото. коментирали сме 20 пъти, че то потиска въглехидратния метаболизъм за сметка на мастния. чел съм, че дори следобяд е кофти да се пие кафе - в организма продължава да циркулира остатъчен кофеин доста часове след като е прието. ако приемрно пиеш 1 кафе в 18 (и си приел 200 мг кофеин), в 24 100 мг от него ще бъде все още в организма ти. и дори и да заспиш, няма да успееш да постигнеш фаза на дълбок сън, който всъщност е важният.
според мен пилешкото го мАни. много хормони. не ти трбява. виж извара, нещо такова е ок.
по причините, изложени в първия абзац тренировка с железа непосредствено след сън не е препоръчителна. трябва да направиш стабилна закуска и да оставиш гликогенът да се зареди. след това вече можеш да действаш спокойно с железата (ти каза, че не тренираш с железа, но все пак).
друго, тренирай си поясните мускули адекватно и от 4те страни - абдомини, еректор спинае и обликовете (в смисъл горе долу равномерен брой упражнения и серии).
p.s. тука забравих да вмъкна и за така нареченият нощен протеин - казеин. верно, че някой от колегите беше задал въпроса преди 2-3 страници, но с бум бум се увлякохме да разнищваме спортни и не много спортни въпроси и ми излезе от акъла. в моите книги пише така: "casein does release more slowly into the bloodstream, and it is a good protein for late evening consumption. it is ideal to take at bedtime because it continuously releases amino acids into the bloodstream while you sleep..." и т.н и т.н.
- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Най-голямото ми медицинско оплакване е че ми е забранено да си товаря лявата ръка(по точно китката) по какъвто и да е повод. Преди година и нещо счупих една костица там и след няколко операции така и не успяха да я възстановят и сега съм с пирон и забрана за тренировки. Затова и тренировките ми от тогава са само кардио и корем + екстензий за гърба.
На 24 години съм, пулса в нормално състояние ми е около 75-80 удара в минута. А за тренирането на поясните мускули, точно затова правя гръбните екстензий(защото не ми изглежда ОК да тренираш само корема без нищо от към гърба). Ти си ги написал с латинските им имена и не знам точно кой са тези обликове, но според справката ми в интернет
еректор спинае е точно гърба в долната му част(който мисля че товаря с гръбните екстензий).
На 24 години съм, пулса в нормално състояние ми е около 75-80 удара в минута. А за тренирането на поясните мускули, точно затова правя гръбните екстензий(защото не ми изглежда ОК да тренираш само корема без нищо от към гърба). Ти си ги написал с латинските им имена и не знам точно кой са тези обликове, но според справката ми в интернет

за ръката верно беше казвал някъде.
според формулата на карвонен, аеробният ти праг на VO2 max 60 (това ти е 60% от максималното количество кислород, което дробовете са в състояние да пренесат към тъканите ти за единица време, което се отнася към приблизително 70% от максималният ти пулс в минута) е около 160 удара в минута (калкулирал съм го при пулс 75).
прави ми впечатление, като масова грешка по залите, че се тренира кардио (малцината, които правят кардио де
) с много ниска интензивност.
млад човек си, ако нямаш някакви здравословни проблеми, би трябвало да ти е ок тази интензивност. не се притеснявай, че нещо ще си претовариш сърцето. ако интензивността при кардиото е твърде висока, прекрачваш анаеробния праг, организмът спира да търси свободните мастни киселини като източник на енергия и започва да яде гликоген. след не много време (20-30 сек да речем), мускулите ти започват да произвеждат млечна киселина (вторичен продукт на въглехидратния метаболизъм. това е така, защото за да работи мускулът има нужда от 2 компонента - храна и О2. при натоварване с висока интензивност кислородът винаги свършва преди храната и организмът е намерил начин да конвертира гликогена в млечна киселина, която работи известно време (не много) без кислород, след което настъпва рязък спад на енергията. свършва ти силата, приключваш квото правиш и почваш да пъхтиш като побъркан, това е кислородният дълг (oxygen debt), кислородът необходим за окисляването на млечната киселина, която е използвана).
това цялото ти го описвам за да не се притесняваш от високата интензивност на кардиото. ако е прекалено висока, просто прекрачваш анаеробния праг и скоро след това ти свършва въздуха.
obliques са косите коремни мускули. тренирай ги и тях равномерно с абдомините и еректор спинае.
това е в общи линии.

според формулата на карвонен, аеробният ти праг на VO2 max 60 (това ти е 60% от максималното количество кислород, което дробовете са в състояние да пренесат към тъканите ти за единица време, което се отнася към приблизително 70% от максималният ти пулс в минута) е около 160 удара в минута (калкулирал съм го при пулс 75).
прави ми впечатление, като масова грешка по залите, че се тренира кардио (малцината, които правят кардио де

млад човек си, ако нямаш някакви здравословни проблеми, би трябвало да ти е ок тази интензивност. не се притеснявай, че нещо ще си претовариш сърцето. ако интензивността при кардиото е твърде висока, прекрачваш анаеробния праг, организмът спира да търси свободните мастни киселини като източник на енергия и започва да яде гликоген. след не много време (20-30 сек да речем), мускулите ти започват да произвеждат млечна киселина (вторичен продукт на въглехидратния метаболизъм. това е така, защото за да работи мускулът има нужда от 2 компонента - храна и О2. при натоварване с висока интензивност кислородът винаги свършва преди храната и организмът е намерил начин да конвертира гликогена в млечна киселина, която работи известно време (не много) без кислород, след което настъпва рязък спад на енергията. свършва ти силата, приключваш квото правиш и почваш да пъхтиш като побъркан, това е кислородният дълг (oxygen debt), кислородът необходим за окисляването на млечната киселина, която е използвана).
това цялото ти го описвам за да не се притесняваш от високата интензивност на кардиото. ако е прекалено висока, просто прекрачваш анаеробния праг и скоро след това ти свършва въздуха.
obliques са косите коремни мускули. тренирай ги и тях равномерно с абдомините и еректор спинае.
това е в общи линии.

Тренирам сутрин от една година (от тогава почнах с тренировките въобще). Ставам 6:30, закусвам и около 7:30 почвам тренировката. Никога не съм се чувствал по-добре. Имах доста силна хронична болка в гърба и кръста от тинейджър, сега остана само лека болка в кръста, но почти не се усеща.
Между другото, след като за 1 година качих 17кг, реших че е време за чистене. За месец и половина свалих 4кг, и 5 сантиметра на талията, без кардио, само с повишаване на интензитета на тренировките и премахване на бързите въглехидрати от менюто(това е предимството да си ектоморф със супер бърз метаболизъм).
По-интересното в случая е, че в същото време качих 2 сантиметра на ръката
, бях чел че е невъзможно едновременно сваляне на килограми и качване на мускулна маса без химия. Единственото което съм пил и то за три седмици е БЦАА. Дори протеинова пудра не съм вземал, но си правя едни "протеинови" шейкове- 2 яйца, 2-3 супени лъжици сметана, 150 грама извара, лъжица мед и 0,5л. мляко, два пъти дневно.
Може би е редно да отбележа, че тренирах по програма за специализация на ръце.
Ето една снимка на прогреса за една година. Не е кой знае какво, но при положение че съм бил максимум 62кг през целия си живот, съм доволен от себе си.(в момента съм на 34г.)
Между другото, след като за 1 година качих 17кг, реших че е време за чистене. За месец и половина свалих 4кг, и 5 сантиметра на талията, без кардио, само с повишаване на интензитета на тренировките и премахване на бързите въглехидрати от менюто(това е предимството да си ектоморф със супер бърз метаболизъм).
По-интересното в случая е, че в същото време качих 2 сантиметра на ръката

Може би е редно да отбележа, че тренирах по програма за специализация на ръце.
Ето една снимка на прогреса за една година. Не е кой знае какво, но при положение че съм бил максимум 62кг през целия си живот, съм доволен от себе си.(в момента съм на 34г.)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
Колеги днес си взех SCIVATION Xtend амино на прах, но никаде не мога да намеря дали мога да ги разтворя в къщи и да ги пия във фитнеса(това е след около 30мин.)? За креатина знам, че не е добре да стой дълго време във вода, но за аминото нямам никакво инфо. 

- loadrunner
- Потребител
-
- Кара: Е46 330Ci
И аз в момента съм на Екстенд,бях питал в един американски форум по същия като твоя въпрос-отговора беше "Никакъв дерт".Макар,че аз не ги и държа много-много след разтварянето-пия ги по пътя към залата,който е 30 минути.Тъкмо да има време да се резорбират и вече за тренировката да окажат ефект.Иначе отделно за възстановяване 2-рото шише си го нося разтворено и изстудено от нас,за след края на тренировката-еми,уж е по-добре възстановяването
така,че сигурно не си губят свойствата като престояват разтворени 

- JOTTO_DEL
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на вода!
- Мечтае да кара: Airbus A380! :)
loadrunner написа:И аз в момента съм на Екстенд,бях питал в един американски форум по същия като твоя въпрос-отговора беше "Никакъв дерт".Макар,че аз не ги и държа много-много след разтварянето-пия ги по пътя към залата,който е 30 минути.Тъкмо да има време да се резорбират и вече за тренировката да окажат ефект.Иначе отделно за възстановяване 2-рото шише си го нося разтворено и изстудено от нас,за след края на тренировката-еми,уж е по-добре възстановяванетотака,че сигурно не си губят свойствата като престояват разтворени
Мерсаж. Ти колко дози пиеш на ден, защото аз мисля да ги пия един път на ден? А отделно си пия Whey Shake, който си има амино профил и затова мисля по един път, че ще ми е ок.

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
kulov написа:според мен пилешкото го мАни. много хормони. не ти трбява. виж извара, нещо такова е ок.
Да не ти досадя много... обаче тая извара как я ядете? Купувате и кусате или забърквате някакъв бълвоч

От днес почнах сутрешните тренировки за около месец пък да видим как ще ми се отрази
лично аз рядко ям извара.
вечер към 12 изяждам 4-5 белтъка. към 1-2 лягам обикновено.
вечер към 12 изяждам 4-5 белтъка. към 1-2 лягам обикновено.
- loadrunner
- Потребител
-
- Кара: Е46 330Ci
JOTTO_DEL написа:loadrunner написа:...
...
В дните,когато след тренировка правя по-интензивно кардио взимам една доза преди и една след тренировка,понеже без дозата след,съм като парцал

таблица гликемични индекси
айде да вдъхнем малко живот на темата. коментирали сме преди, че е добре да се набляга предимно на храните с никък и среден гликемичен индекс. стойностите в таблицата са относителни, но е приличен ориентир.
айде да вдъхнем малко живот на темата. коментирали сме преди, че е добре да се набляга предимно на храните с никък и среден гликемичен индекс. стойностите в таблицата са относителни, но е приличен ориентир.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Re:
justboy написа:Mollov написа:За да те хване трибестана трябва да го пиеш в доста прилични дози...
За BCAA - Universal... все доказали се...
+1 за Аминото на универсал
А за трибестана след много четене го почнах, но нищо... както и да е.
За да те хване трибестана са ти необходими поне 3 кутии по 60 табл по 250мг от българския. Пробвал съм с една кутия не се получава. Схемата на прием е 3х2таб дневно.
Това от опит и експеримент! Пробвал съм от другите видове, дори преди 3 месеца на Биотеч 1000мг има някакъв психологически ефект ама до там

Най- добре се комбинира трибестана с ундестор /тестостерон ъндеканоат/. И двата препарата повишават нивото на тестостерон като втория директно и пенеже е едра мулекула не подтиска собственото производство на тестостерон.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

махам го вече, сори 

Последна промяна kulov на 06 Юли 2013, 15:34, променена общо 1 път
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Re:
spower написа:За да те хване трибестана са ти необходими поне 3 кутии по 60 табл по 250мг от българския. Пробвал съм с една кутия не се получава. Схемата на прием е 3х2таб дневно.
Добре де, ясно, че с това сигурно си опъваш палатката по 15 пъти на ден

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Re: Re:
TNT написа:spower написа:За да те хване трибестана са ти необходими поне 3 кутии по 60 табл по 250мг от българския. Пробвал съм с една кутия не се получава. Схемата на прием е 3х2таб дневно.
Добре де, ясно, че с това сигурно си опъваш палатката по 15 пъти на денКакво става като го спреш?
Нормално, повече, по-малко
Винаги ми е било интересно, но съм още млад, че да го пробвам
Силно се съмнявам, че ще действа сега
Нали го дават да си на поне 25 години, иначе не се усещал
На 21 бях го ползвах по посочения начин

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt