Политическа.
Модератор: Общи модератори
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Re: Политическа.
dr.peshev написа:Тези боклуци не разбират , че властта не им не е дадена от народа , а от Волен с 1 глас и сега народа си я иска обратно!Управляващите никога не са имали обществена подкрепа- те са политически узурпатори! Никой на улицата днес не иска от правителството тока да падне с 5%!Хората искат справедливост ,оставки и нови избори !
Че е така, така е! Но като има нови избори кой ще дойде на власт? Този който народа го свали февруари месец! И какво ще последва след това? То герб ако са искали да стабилизират България, за 3.5 години да са се опитали, но уви точно обратното се получи. За съжаление бъдещето на България ще е доста тежко за останалите да живеят в страната. Оправия ще има само ако някой кабинет се осмели да се опълчи на големите, които ни налагат натиск - Америка, Русия, Западна Европа... кога ще стане това?
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Той ББ хубаво ни казваше, че идат червените и фесовете, ама той бил прост и неук, и сега ядем червен и рязан 

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Doberman_vas написа:Той ББ хубаво ни казваше, че идат червените и фесовете, ама той бил прост и неук, и сега ядем червен и рязан
хахахахах

и понеже не беше нито червен, нито турчин, не пипна нито червените, нито доган?
то бива, бива, ама тоя откровен ПРЕСТЪПНИК, тъп като гъба, да бъде споменавам изобщо ... е нема нужда. мястото му е в затвора.
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Zapa написа:А дали има някоя прилично нормален човек, който е гласувал за Атака, мен лично би ме било срам
За съжаление, има. Цяло семейство познавам. Сега по-скоро за ГЕРБ ще гласуват, отколкото за АТАКА.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Явно има начин да има политическа тема без псувни и обиди между потребителте
Ама то и "провокаторите" още не са се разписали
По темата: Аз гласувах за ББ през 2009-та. Не случайно казвам ББ, а не ГЕРБ защото тогава всички гласуваха за него - той беше харизматичния мачо с грубия тон дето създаде илюзията, че ще действа с твърда ръка и "ще ни оправи"...
Е да ама не... Оправи някои неща, но доста неща не свършиха. А нещата, които оправиха бяха или популизъм или за пред ЕС...
Затова и на тези избори не гласувах - просто нямаше никаква алтернатива...
Сега обаче и аз съм на протестите, и аз искам час по-скоро да падне правителството. Този път ще гласувам със сигурност, но все още не знам за кого... То пак няма за кого, ама... Ако не им уврат главите на "новите" пак ще протестираме и пак ще паднат...
Първото нещо, което трябва да се направи в тази държава е да се промени изборния кодекс:
- Право на глас да имат само лица с някакво образование - поне основно;
- Да се намали процента за влизане в парламента;
- Да е задължително гласуването;
- Да има възможност за "бял вот";

По темата: Аз гласувах за ББ през 2009-та. Не случайно казвам ББ, а не ГЕРБ защото тогава всички гласуваха за него - той беше харизматичния мачо с грубия тон дето създаде илюзията, че ще действа с твърда ръка и "ще ни оправи"...
Е да ама не... Оправи някои неща, но доста неща не свършиха. А нещата, които оправиха бяха или популизъм или за пред ЕС...
Сега обаче и аз съм на протестите, и аз искам час по-скоро да падне правителството. Този път ще гласувам със сигурност, но все още не знам за кого... То пак няма за кого, ама... Ако не им уврат главите на "новите" пак ще протестираме и пак ще паднат...
Първото нещо, което трябва да се направи в тази държава е да се промени изборния кодекс:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
drago_pavlov написа:Явно има начин да има политическа тема без псувни и обиди между потребителтеАма то и "провокаторите" още не са се разписали
![]()
1 към 1 ...

Много като тебе вече плакаха ...
_galio_ написа:Doberman_vas написа:Той ББ хубаво ни казваше, че идат червените и фесовете, ама той бил прост и неук, и сега ядем червен и рязан
хахахахах
и понеже не беше нито червен, нито турчин, не пипна нито червените, нито доган?
то бива, бива, ама тоя откровен ПРЕСТЪПНИК, тъп като гъба, да бъде споменавам изобщо ... е нема нужда. мястото му е в затвора.
Заблезлявам, че си много активен в политическите теми, но някога замислял/интересувал ли си се каква е разликата м/у изпълниелна и съдебна власт, как работят, за какво има разделение на властите и тн.?
Ако успееш да си отговриш на въпросите може би ще си отговирш и на своя въпрос защо бойко "не пипна" нито червени нито зелени каквтото и да значи "пипна".
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
drago_pavlov написа: То пак няма за кого, ама... Ако не им уврат главите на "новите" пак ще протестираме и пак ще паднат...
Точно, който и да направи правителство, ние трябва да сме навън, за да напомняме каква им е функцията и кой им е работодателят.
Образователният ценз и задължителното гласуване няма да се случат никога, но и аз смятам, че трябва бариерата за влизане в парламента да е към 2%. Белият вот е чудесна идея, добре е и да се намалят тутманиците на 100-120.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
bioz написа:Заблезлявам, че си много активен в политическите теми ...
Браво, колега, че си толкова наблюдателен.
На каквито въпроси съм имал нужда да си отговоря, съм го направил, благодаря ти за подсещането.
Сигурно и поведението на тиквата и подпечните му в момента е отговорно?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
То хубаво ББ е престъпник, ама какво престъпление е извършил та е заслужил това наречие? Защото комунистите и турците яко вършаха предишния път, продължават и сега и според мен ББ е в пъти по добре от тия.
Вярно не можа да оправи кризата, ама тя е в цяла Европа и докато я има там, ще я има и при нас.
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk 2
Вярно не можа да оправи кризата, ама тя е в цяла Европа и докато я има там, ще я има и при нас.
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk 2

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
drago_pavlov написа:Явно има начин да има политическа тема без псувни и обиди между потребителтеАма то и "провокаторите" още не са се разписали
![]()
Някои са си още банн-ати

Гальо, според теб като "свалим" всички... Кой ще управлява? Аз? Ти? Да позная ли, че не гласуваш?

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:Гальо, според теб като "свалим" всички... Кой ще управлява? Аз? Ти? Да позная ли, че не гласуваш?
Не позна. Гласувам винаги, до момента:
- за БСП с Б.Димитров в листата, когато вярвах, че има не-купени историци
- за НДСВ, когато вярвах, че царя идва да "ни оправя" и да върне всички избягали навън "българи"
- за БорисOFF, като дойде да оправя столицата
- за Джамбазки - за кмет
- за Калфин, щото тая путк@ Плевнелиев на мен лично не може да ми е никакъв, еле пък президент
- за Витков, преди да излезне инфо за връзката с Бриго Аспарухов
- за Зелените (последно), за да влезнат в парламента
Никога не съм гласувал партийно, винаги съм гласувал за личности и винаги съм оставал излъган.
Аз съм българин и не съм политически изявен, по която причина "кой ще управлява" не е въпрос, на който следва да търся отговор. На мен ми е работа да си плащам данъците, да съм солидарен с хората, с които живея и да протестирам срещу всяка власт.
А тия дето искат да сменят американски сатрапи с руски, цеко минев с черепа, една дс-номенклатура с друга, не ги припознавам за съграждани.
Не знам кой ще управлява, колега, но тези няма да са. Нито предишните.
Нека всеки си гледа работата, колега, а моята не е да предлагам политически алтернативи.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
Ivo_Borisov написа:То хубаво ББ е престъпник, ама какво престъпление е извършил та е заслужил това наречие?
не е наречие, а прозвище.
мога да ти пейстна информация от нета, която и сам можеш да немериш, ако искаш. и да обориш, щото не я дават по телевизора или в медиите на пеевски. виждам, че имаш убеждения, позлвай си ги със здраве.
ако историята с Авиоотряд 28 не те уязвява лично, съвсем нямаме какво да си кажем

Я да разясним какво е това "бял вот" първо, че като нищо повечето хора идея си нямат. А то е просто- в бюлетината имаш поле на което пише "Против всички".
Въпросът е какво се случва после с тоя "бял вот"- ако ще е само за статистиката и да вдигне избирателната активност не виждам смисъл. Ако по някакъв начин ще се отрази на сметките кой колко места в парламента да получи съм с две ръце ЗА. Идеалният вариант за мен е да се сметне колко депутата се полагат за съответният брой бюлетини с "бял вот" и тези места да останат незаети. Това, че примерно от 240 места в парламента ще имаме около 160-180 депутата за мен не е проблем.
Задължителното гласуване не е проблем да се въведе, мисля в Гърция е така закона. Една глобичка от 100лв. реално наложена и взета много бързо ще накара народа да гласува- един път като го глобят на другите избори ще е първи пред секцията.
% за влизане в парламента си е добре за мен. Ако ще се сваля да е на 3%- няма нужда в парламента да влизат още 7-8 малки партийки и да размиват нещата.
Образователен ценз за да гласуваш- с всички крайници ЗА. Ама няма как да стане- четете Конституцията.
Да добавя още нещо дето да се промени- прословутите субсидии. Сега са по 12лв./годишно за всеки получен глас и големите партии взимат милиони. Да ги свалят на 2лв. годишно- отишли са да работят в полза на народа в крайна сметка, да се спасяват как ще се издържат. Бонус- отчет за всяка стотинка влязла и излязла от партийната каса + пълна ревизия всяка година. Общо взето данъчните да третират партиите като престъпна организация.
Въпросът е какво се случва после с тоя "бял вот"- ако ще е само за статистиката и да вдигне избирателната активност не виждам смисъл. Ако по някакъв начин ще се отрази на сметките кой колко места в парламента да получи съм с две ръце ЗА. Идеалният вариант за мен е да се сметне колко депутата се полагат за съответният брой бюлетини с "бял вот" и тези места да останат незаети. Това, че примерно от 240 места в парламента ще имаме около 160-180 депутата за мен не е проблем.
Задължителното гласуване не е проблем да се въведе, мисля в Гърция е така закона. Една глобичка от 100лв. реално наложена и взета много бързо ще накара народа да гласува- един път като го глобят на другите избори ще е първи пред секцията.
% за влизане в парламента си е добре за мен. Ако ще се сваля да е на 3%- няма нужда в парламента да влизат още 7-8 малки партийки и да размиват нещата.
Образователен ценз за да гласуваш- с всички крайници ЗА. Ама няма как да стане- четете Конституцията.
Да добавя още нещо дето да се промени- прословутите субсидии. Сега са по 12лв./годишно за всеки получен глас и големите партии взимат милиони. Да ги свалят на 2лв. годишно- отишли са да работят в полза на народа в крайна сметка, да се спасяват как ще се издържат. Бонус- отчет за всяка стотинка влязла и излязла от партийната каса + пълна ревизия всяка година. Общо взето данъчните да третират партиите като престъпна организация.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Политическа.
.
Последна промяна steeN на 02 Сеп 2019, 10:01, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.