Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от latrel » 05 Юни 2013, 21:02

ineedmoney написа:Протеина засища бързо и "тежи" и няма да можеш 1 час да заспиш. Докато въглехидрата бързо се разгражда и се "прибира" по депата - мускули, черен дроб!
източник: bodybuilding.com + лично изпробвано

:mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 05 Юни 2013, 21:02

Човека май питаше за мускулна маса и то чиста...

П.П. Аз ям каквото и през останалото време на деня. Но тези въглехидрати, като няма как да ги изразходиш, просто ще станат на мазнини.

П.П.П. И аз съм го пробвал :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 07 Юни 2013, 15:53

@бум бум, първо искам да ти благодаря, че отвори другата тема. двете концепции са диаметрално противоположни и се отричат една друга и вместо да се караме тука, всеки си чете това, което го интересува.

дай да видиме сега някакви отговори на твоите въпроси.

1. ескимосите. за съжаление както в днешно време, така и в бъдеще не вярвам да бъде постигната толкова стерилна среда, в каквато са живели те. доколкото ми е известно почти всички вируси при температури под 0 стават неактивни и изпадат в нещо като летаргия. нали така? нещо ако бъркам - поправяйте. тогава пичовете са живели почти постоянно под нулата и зимите не са били като тези от края на 20 век и началото на 21. отделно са били много калени хората. дори и в днешно време съм се изумявал от някои екземпляри :mhihi: преди 10-15 години познавах във варна една канадка, ноември ходеше на плаж, при температури около 5 градуса. и вика то няма джун-джан на вашите плажове :dunno:
имам и една приятелка, едно милфче рускиня. фина и деликатна дама с мека и нежна кожа, не тюлен като оная канадка, дето писах за нея отгоре. веднъж се подмамих да влезна под душа след като тъкмо беше излязла от там, без да спира водата, с нейната вода направо. и аз без да пробвам, хоп. и :shock: водата студ!!! ама студ да видиш. щото като пуснеш чешмата си има студена и студена вода. е тая беше от 2рия вид студена. лед!!! и тая нежна и деликатна мацка 5 минути си се къпе като пич. бафмаааму. аз изскочих с рев.
в общи линии не 2та чувала картофи, с които капитанът на норвежкия кораб е почерпил ескимосите са ликвидирали 3/4 от популацията им. по-скоро са микроорганизмите, които са им предадени. ама не от картофите.
това си мисля по въпроса за болестите при ескимосите, относно хранителният им режим (което теб те интересува най-вече), ще напиша по-долу в обобщението какво ми е мнението.

2. от кога работи този цикъл на кребс? :dunno: сигурно от бая време.
Изображение
съвременният човек има известни разлики от прародителите си. ти твърдиш, че храненето на приматите в лявата половина на изображението е по-правилно, по-полезно и тн. не знам. само ще ти кажа, че не сме еднакви с тях. ти като си толкова бак ту да руутс, достатъчно ли си ербап да си ядеш пържолите сурови?
какво мисля аз лично по твоя въпрос ще напиша отново в обобщението.

3. въглехидрати, белтъци = 4 кал/гр. мазнини = 9 кал/гр. факт! всеки от макронутриентите си има предназначение. за да са така, значи трябва да са така.
далеч не всички въглехидрати са усвоими - :yes:
за фибрите няма да кълнеш, защото ще се разправяме!

така. понеже бумбум е любим обект за моите анализи, бих казал че съм си направил труда да размишлявам върху това как работи неговият организъм.
веднъж опитах някакъв кросфит комплекс, тест за входящо ниво, което беше постнал той.
кво беше? 5 набиранки, 10 лицеви, 15 клека в цикъл 1 след друго за време 20 мин. значи при мен нещата са както по книга.
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2633/1495466144482665491341212831544DSgSR77u7Xc82PB3p.JPG
първите 8 цикъла ги извъртях без проблем, за по-малко от минута всеки. но в един момент усетих как гликогенът ми приключва а оксидационният ми цикъл не може да възстанови достатъчно атф. и въпреки че самият аз съм атлет, съм и тежък мъж. 96 кг съм. и когато гликогенецът приключи край! и аз приключвам.
с аеробната издържливост нямам проблем - бягам си по 6-7 км в добро темпо. но силови упражнения в аеробен режим :dunno: не знам.
говорехме за бум бум. тоя пич е намерил някакъв начин да адаптира тялото си (което съм склонен да смятам, че по някакъв начин е свързано с БМХ храненето), така че въглехидратният му метаболизъм е потиснат и си действа повече с мастния.
както знаем, в схемата, която съм изложил в предния абзац, при кардио след 2рата минута, когато влизаме в режим оксидиране, горе долу енергийното съотношение е 90+% от гликоген срещу 10% мазнини. в началото де. и полека лека се изменя в обратна посока. това е при нормалните хора. при колегата бум бум това не е така. пичът работи много по-малко с гликоген. при него е много ясно показан 4тият дедов закон - SAID principle. или specificity of adaptations to the imposed demands.
организмът ни е склонен да извършва всякакви адаптации, които понякога ме озадачават. щом дори веганите живеят, което за мен е необяснимо :dunno:
не знам обаче в дългосрочен план дали БМХ храненето няма да окаже вредни последствия. не знам и как въздейства и върху ендокринната система (наред с всички други).
личното ми мнение е, че не бих го препоръчал на никого, поради последното изложено горе.

@тнт, ти недей много много се смя на доктора, щото си един малък фен на юнайтед. утре ще речеш да ставаш доктор като баща си и ще викаш да ти помагат по изпитите я марк клатенбърг, я хауърд уеб, я марк холси (което за феновете на юнайтед си е в реда на нещата нали, нема нищо лошо от асоциацията да ти помогнат при нужда).

и накрая един малък поздрав за колегите от другата тема
http://vbox7.com/play:7bf1a6a2
:wave:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Юни 2013, 17:56

Мне, не смятам да ставам доктор. На баща ми един път само му пуснах доста обсъжданите в темата предавания на Милко при Гала за ВМ-НВХ и каза, че не е казал нищо грешно и за абсолютно всичко е на 100% прав. Пък той е от бая години доктор(25 може би? ), а доктора отгоре май от скоро или още учи (с такова впечатление съм останал). Да не се обижда (по-скоро ти се обиди, отколкото той), просто това в учебника на практика не винаги е така. С въглехидрати преди лягане може и да качи, ама яко мазно. Ял съм по пакет спагети на вечеря. Пък какво общо има с това, че съм от Ман. Юн. не можах да разбера :dunno: После бум-бум като ви казва, че само с глупости отговаряте, не се обиждайте. И аз съм тренирал по тези схеми, и на мен все още ми работи така организма - както казваш "по учебник". Малко по-малко почва да се приспособява и вече след тежки тренировки не съм като умрял. Като бягам пък, след час вече все едно не съм бягал :dunno: Все още обаче организма ми работи като по графиката. Аз се храня така от 15-20 дни, бум-бум от години. Храни се и ти така един месец и тогава давай квалификации и заяждания. Аз през въглехидратите съм минал и знам как е.

П.П. И мама е в тая сфера, дядо и той е бил, баба и тя, чичото и той и т.н. Аз съм черната овца в семейството, която няма да е доктор :lol: Аз ще ставам милионер :smoke: :lol: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Юни 2013, 18:19

Последно пиша в тази тема за да не я цапам повече :)

Явно нещо не се разбираме. Кой говори за примати? По това време вече са били "хомо". Естествено, че не са причали досущ на нас, но са вече хора. Освен ако не се опитваш да кажеш, че с еволюцията се появява нуждата да се яде шоколад, сладолед, овесени "ядки", спагети, хляб и т.н. за да функционира организма ни правилно.

Издръжливостта на студ е въпрос на закаляване. Няма общо с храненето, но се понася по-лесно ако ядеш много мазнини.

За кросфит комплексчето... не знам как се вика по научно му. Аз му казвам силова издръжливост. Но 8 серии е много лошо постжение. Като цяло в кросфита като пример за много ниско ниво се дава постижение от около 14-15 серии, никъде не съм видял да се коментира нещо под 10. Понастоящем рекорда ми е 22 като го правя с след 20 часов глад.

По-горния пример не ме убеждава, че аз се храня лошо, а ти правилно. Ако правя нещо зле не би трябвало да имам 3 пъти по-добро постижение. Всичко това идва след около 13 години ВМ-НВХ. Ако това ще са вредните последици в дългосрочен план.. добре са ми дошли :ok:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 07 Юни 2013, 18:59

@тнт, ти си готин младеж и ти харесвам форумното присъствие (макар да си от юнайтед). понякога се шегувам, но не злонамерено, да знаеш ;). ако видиш нещо, което може да се възприеме по 2 начина не съм имал предвид да те засягам.

@бум - трябва да ти е ясно, че когато давам примери с теб, по-скоро ти се кефя, отколкото да се заяждам.
относно опитите ми за кросфит - става въпрос за 8 сета под 8 минути. тогава ги спрях, защото тръгнах да излизам от минута за сет. 15 - 16 ще ти направя при всички положения за 20 мин. а имай предвид, че съм и 20-30 кг над теб. отделно костите ми са по-дълги. да ти обяснявам ли за биомеханика и лостови механизми от 3 клас? айде, ще ти обясня.
Изображение
F е оста
Е е мястото в лостовия механизъм, върху което се упражнява усилието
R е тежестта.
както се вижда нагледно, разстоянието между F и E е съвсем малко, докато разстоянието между Е и R (явяващо се рамо на лоста) е значително по-голямо. и колкото по-дълги са костите, толкова рамото (рамо, рамо, друже мой) е по-голямо. то ест, ако с теб застанем един до друг за да направим сгъване за бицепс с 40 кг. щанга, моя милост (да речем съм 10 см. по-висок) трябва да упражня значително по-голямо усилие върху същата щанга. това е валидно и за калистеническите упражнения. да си видял гимнастик 1.90? или щангист? високите хора са по-добри в движенията със замахване, хвърляне и тн. казано е човекът е създаден за ускорение, не за сила!

сега, тука да направим едно уточнение. не твърдя, че отричам "правата вяра" изцяло. само по учебник. и ако прочетеш мнението горе отново ще видиш, че е така. при удобен случай бих пробвал. от любопитство. но това няма да е в близките месеци в никой случай.

недей да пренебрегваш и един важен факт - 1вия от 7те закона на дедо. принципът на индивидуалните различия. имам една приятелка с хормонални отклонения. тялото и не може да задържа почти никакви мазнини. ще речеш берекят версин, но аз при такива хора не бих си правил експерименти.

бих обобщил следното: в горното ми мнение се съдържат някои констатации и разсъждения. може отстрани да изглежда, че нещо се заяждам, ама не е баш така. не всички те мразят (така се държиш понякога). ако някъде при някакви неведоми обстоятелства се срещнем, бих се радвал да пием по 1 питие.

всеки има свобода на избор. отново - хубаво направи, че направи банда бмх-темата, вместо тука да се разправяме и да си обясняваме кой колко е прост. просто двете концепции са коренно различни.
аз бих посъветвал всеки, който хване по вашия път поне да спазва правилата както там са ви дадени, а не да действа половинчато.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Юни 2013, 20:20

Напоследък аз не си харесвам прекомерното присъствие в тоя форум :mhihi:

Я препоръчайте упражнение за странични коремни мускули освен стандартни преси с усукване?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 07 Юни 2013, 20:38

Side bend с дъмбел.
Не знам кой мрази бум-бум и защо, но за мен той е с най-стойностните мнения, винаги подкрепени от сериозни аргументи и/или източници. Освен това се припокриват до голяма степен с моите разбирания. Кулов подхожда прекалено академично и консервативно, което не значи, че не е прав за много неща, но според мен прекалено вярва на дебелите книги, което в крайна сметка влияе на личните резултати и ограничава експериментирането със собственото тяло. А всички знаем, че организмите ни са различни и няма универсална формула.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 07 Юни 2013, 20:39

виж етая вариация на рашън туист
http://www.youtube.com/watch?v=pDTHSnoGoEc

откакто си взех стабилити бол този комплекс ми стана много любим. скоти, онзи младеж от горния клип също има хардкор хиперсетове за абдоминалния корсет, но там са кофти за кръста. за високи хора не препоръчвам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 07 Юни 2013, 22:27

Ем аз съм 181см, ама това от първия клип ще го пробвам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 19 Юни 2013, 23:02

Препоръчайте сайт от щатите, откъдето да се пазаруват добавки с доставка ДО ЩАТИТЕ. Имам доста приятели в момента там и искам ми вкарат това-онова. NOW да продават също е условие.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dubfire » 19 Юни 2013, 23:25

bodybuilding.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 21 Юни 2013, 9:52

Някой пробвал ли е Amino 2222 - течни амино 32 oz вчера си взех един литър от тях и една кутия Scitek Amino 5600 от 500табл. да позасиля тренировките.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 22 Юни 2013, 21:12

Абе хора какво Ви е мнението за сутрешните тренировки?

В момента:
Ставам в 8:30
Отивам на работа в 9:00
Прибирам се в 18:00-18:30
Отивам на фитнес към 19-19:30
Последно хранене(старая се да е пилешко месо) 21-21:30
Лягане 11:30-12:00

Идеята:
Ставам в 7:30
Отивам да тренирам в 8:00
На работа от 9:30-10:00
Последно хранене за деня 19-19:30
Лягане 11-11:30

Според мен, ще спечеля от това че последното ми ядене няма да е толкова късно. Но дали ще има други преимущества :dunno: Може би ще съм една идея по свеж до обяд, но това не ми е основното. Чета противоречива информация по въпроса - уж можело да засилиш метаболизма така, но пък и било стресово за организма да станеш и да почнеш да го тормозиш та съм малко :banghead:

ПП Тренирам само кардио(с прилежащите му 3-4 упражнения за корем и 3-4 серии гръбни екстензий)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата