Случки на пътя

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Re: Случки на пътя

Мнение от ylaine » 18 Юни 2013, 21:20

In_Memoriam написа:В лява лента се кара МИНИМУМ със 130, а ти като си бил на по-новата отсечка значи 140 (или се бъркам?)

Жокер искаш ли? И да не искаш ще ти го дам, щото гледам имаш нужда, както и имаш нужда да си предадеш някъде книжката или да си охладиш пилотските пориви на някое място подходящо за това. Да се върнем на жокера - заменяш думичката "МИНИМУМ" с почти същата по значение (поне за теб явно) - "МАКСИМУМ" и тогава вече си прав :clap:

Не съм моралист на тема скорост, не карам извън града с 90, но това което правите на магистралата е чисто избиване на комплекси. Визирам ниско летящите по магистралата. Кви сме ние, че да им спираме полета на супер бързите коли и да имаме наглостта на изпреварваме със скорост по-ниска от тяхната? Ние просто нямаме място на магистралата. Нали така?

Колегата с опела го е обяснил доста простичко, но кой да го разбере..

Нищо лично към никого от форума, както и към In_Memoriam

И да не съм изцяло офф, да споделя и аз една.. случка, магистрална. Прибираме се с един приятел от София към Пловдив (преди година-две.. честно казано нямам идея кога беше). С неговата кола бяхме - Астра '92 1.6 75 коня на газ. Тръгва да изпреварва 2 тира на нагорнище със 120. Не се шегувам, с толкова беше :mhihi: Сигурен съм не защото постоянно гледах с колко кара :D ,а защото когато вече беше изпреварил първия тир, някъв отзад почна на мига и да свири. Гледам аз, караме със 120 по нагорнище. Сещате се, че повече и не може тая кола, но и да може няма значение. Отзад някъв нервак с няква служебна въшка. Както и да е, изпреварихме и втория тир (което със 120 се сещате, че стана доста бързо) и се прибрахме с дясна лента. После онзи с въшката застана успоредно до нас и гледаше лошо :dummy: На такива дебили с най-голямо удоволствие бих им набил кухите канчета :banghead:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 18 Юни 2013, 21:29

ylaine написа:
In_Memoriam написа:...

Минимум е думата, защото ограничението там е 140 и си в ЛЯВА ЛЕНТА и се предполага, че ще има такива бързаци като този с Е60-та :!: По-добре ти си върни книжката, защото виждам че си нямаш представа от реални ситуации. Ясно ми е, че всеки може да си реши да кара с колкото иска в лявата лента, но после ми е интересно защо питат "защо бяха всички тези нерви?" Да повторя: за спреляци - зад тировете. Ако пестите от гориво - пак зад тировете. Ако ви е страх да карате в ограничението - пак сте за зад тировете. Ако колата ти няма душа би трябвало да се огледаш километри назад дали няма такива бързаци, като до последно си ускорявал зад тировете и тогава предприемаш маневра. Всичко това се нарича правилна преценка на ситуацията, като изобщо не става дума за скорости.
Последна промяна In_Memoriam на 18 Юни 2013, 21:33, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 18 Юни 2013, 21:32

In_Memoriam написа:
ylaine написа:

Минимум е думата, защото ограничението там е 140 и си в ЛЯВА ЛЕНТА и се предполага, че ще има такива бързаци като този с Е60-та :!: По-добре ти си върни книжката, защото виждам че си нямаш представа от реални ситуации. Да повторя: за спреляци - зад тировете. Ако пестите от гориво - пак зад тировете. Ако ви е страх да карате в ограничението - пак сте за зад тировете. Ако колата ти няма душа би трябвало да се огледаш километри назад дали няма такива бързаци, като до последно си ускорявал зад тировете и тогава предприемаш маневра. Всичко това се нарича правилна преценка на ситуацията, като изобщо не става дума за скорости.

Минимума на магистрала е 50 км/ч, максимума е 130 км/ч. Айде сега преосмисли си думите. Тва ограничение не е препоръчително.

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 18 Юни 2013, 21:36

doncheff написа:
In_Memoriam написа:
ylaine написа:

Минимум е думата, защото ограничението там е 140 и си в ЛЯВА ЛЕНТА и се предполага, че ще има такива бързаци като този с Е60-та :!: По-добре ти си върни книжката, защото виждам че си нямаш представа от реални ситуации. Да повторя: за спреляци - зад тировете. Ако пестите от гориво - пак зад тировете. Ако ви е страх да карате в ограничението - пак сте за зад тировете. Ако колата ти няма душа би трябвало да се огледаш километри назад дали няма такива бързаци, като до последно си ускорявал зад тировете и тогава предприемаш маневра. Всичко това се нарича правилна преценка на ситуацията, като изобщо не става дума за скорости.

Минимума на магистрала е 50 км/ч, максимума е 130 км/ч. Айде сега преосмисли си думите. Тва ограничение не е препоръчително.

Ами карай с минимална и реви после във форума, че те изпреварват с много нерви, клаксони и присветквания :shock:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ylaine » 18 Юни 2013, 21:41

Аа, добре, вече ще знам. Ще карам минимум със 140, щото се предполага да има бързаци с Е60, на които не бива да им се пречкам, че иначе недай си боже се събудил дивия селянин у тях :mhihi:
"Лети" си със здраве колега и дано са ти хубави спирачките, че такива като мен с никаква преценка за ситуациите са много.

Тече ли мисъл при теб? Някаква? Колегата ти обяснява, че максималната скорост е 130/140. И за да ти го проумее главицата, ти дава за пример минималната. Все едно да обясняваш на 2-годишно.

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 18 Юни 2013, 21:43

:OT: Много офф стана

Добре бе, момче... 140 ти е ограничението, колегата ти Опелджия изпреварва със 110 :kuku: Еми ще му светкат, ще го псуват, и от пътя ще искат да го избутат. То малко акъл трябва преди да излезеш да караш.

Да натъртя много добре, че не апелирам да карате с 300, а да карате с колкото трябва.

П.С. Минимална скорост на магистралата няма, а не се допуска движение на превозни средства с конструктивна максимална скорост под 50 км/ч ;) Тоест ако искате изпреварвайте с 90, съответно после в Случки на пътя: "бързак ме удари отзад на автомагистрала"

П.С. 2 Ако някой има да ми каже нещо нека е на ЛС.
Последна промяна In_Memoriam на 18 Юни 2013, 22:03, променена общо 2 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 18 Юни 2013, 22:00

Смея да кажа, че имам поглед и от двете гледни точки - на "спреляка" и на "пилота" :dunno:
Когато съм спреляк съм с един двутонен душегуб 99коня. Ходил съм много пъти до морето с него по магистралата. Топ спийд 140km/h... Шанс... :dunno: На няколко пъти ми се е случвало да ми се наложи да изпреваря тир, два, три... Преди да предприема тая маневра - очите на четири, само дето не съм вадил бинокъла, дето се казва. Все се получавало успешно. НО! Веднъж след една такава маневра след като вече бях в лявата лента, буквално от нищото изкочи бял мерцедес С-класа W220. Почна да ми святка. Нямаше много много накъде да ускорявам и просто си довърших маневрата и се прибрах пред тировете. Докато изпреварвах само си мислех това да стане възможно по-бързо, както е и редно! "Пилота" ме изравни и се задържа до мен с укорителен поглед. 50-ина годишен... Погледнах го и му махнах с ръка в знак на извинение. Той явно се почувства виновен - и той направи същото... Просто трябва малко толерантност в такива ситуации :yes:

Когато съм "пилот" :mhihi: с петицата, нещата са много по-лесни. На магистрала карам точно по ограничение. Изпреварването се сремя да трае максимално кратко време. Никой не ме псува. Никой не ми святка. И аз не святкам на адекватни водачи. Святкам на такива, които ми правят сечено и карат в ляво под ограничението, без да за принудени от нещо да се намират там! Този, който прави сечено си личи от километри! Изключително рядко карам над ограничението и то търся обстановката да е "по-стерилна", за да пробвам каквото съм си наумил :roll:

Само да вметна, че съм забелязал, че и в щатите се кара по много подобен тертип - бързо изпреварване, каране малко над ограничението, много рядко под ограничението, максимално бързо тръгване от светофар, бързо изнасяне от кръстовище и т.н. Някак си им се получават нещата и имат култура хората. Тук при нас е най-важно всеки да направи напук на другия, няма значение дали е с най-мощната кола или с най-малотрижната талига :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ylaine » 18 Юни 2013, 22:03

Айде аз без да ти натъртвам да ти го кажа простичко - всеки водач сам решава с колко трябва да кара и с колко трябва да изпреварва. Не решава "пилотът" зад него, за който е нормално да караш с минимум 140. И за мен е нормално по хубав междуградски път (не магистрала) да се кара със 120, и аз се дразня на каращите със 70-80-90. Така са преценили, така карат. Ти си си преценил, че ще караш по магистралата с еди каква си скорост, но като застигнеш изпреварващ автомобил с по-бавна скорост от твоята, да почнеш да му мигаш и свириш е.. меко казано дебилно и комплексарско. Но няма смисъл от обяснения. Самият факт, че не го разбираш говори достатъчно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 18 Юни 2013, 22:09

ylaine написа:Айде аз без да ти натъртвам да ти го кажа простичко - всеки водач сам решава с колко трябва да кара и с колко трябва да изпреварва. Не решава "пилотът" зад него, за който е нормално да караш с минимум 140. И за мен е нормално по хубав междуградски път (не магистрала) да се кара със 120, и аз се дразня на каращите със 70-80-90. Така са преценили, така карат. Ти си си преценил, че ще караш по магистралата с еди каква си скорост, но като застигнеш изпреварващ автомобил с по-бавна скорост от твоята, да почнеш да му мигаш и свириш е.. меко казано дебилно и комплексарско. Но няма смисъл от обяснения. Самият факт, че не го разбираш говори достатъчно.

Ами колегата с опела е постъпил по балкански и не е ускорил, за да извърши изпреварването по-бързо :dunno: А е имал възможност и казва, че е могло да завърши изпреварването по-бързо!

zenite написа:...Ако беше се държал като културен шофьор изпреварването от моя страна щеше да продължи поне половин минута по-малко, а можеше и повече....

Ето това е жалкото... Вярно клаксони и светлини е в повече, но поне малко трябва да се е позасрамил. Вярно, ако е живял 15 години в Германия, може да е възмУтен и огОрчен от обстановката тук, ама едва ли... Такъв си ни е манталитета и това е... Пак призовавам за повече колегиалност към двата отбора :yes:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Юни 2013, 22:18

В такива ситуации като описаните няма еднозначно определение кой крив кой прав.
Ако изпреварващия автомобил умишлено бави маневрата е в нарушение защото няма това право и е длъжен максимално бързо според пътната обстановка да извърши маневрата и да освободи лентата.В правилника си е написано как се изпреварва.Тука не се отчита и другия момент такъв автомобил движещ се сравнително бавно като тръгне да изпреварва може да е вече в полезрението на идващия отзад автомобил който също е предприел маневрата изпреварване по отрано заради по високата си скорост и дефакто "спреляка" го засича. Това изобщо не е невъзможно защото личното ми наблюдение е че при разлика в скоростите над 50-60км водачите пред мен изобщо не забелязват приближаващия автомобил.Просто не реагират адекватно на ситуацията .Нещата не винаги са еднозначни макар че има доста агресивни водачи които приемат такава ситуация с клакссони фарове и средни пръсти.
Друго е ако има инцидент. Ако някой ви удари отзад винаги той ще е виновен въпреки че го засичате и карате с 50 км час.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 18 Юни 2013, 22:26

Jordana написа:Aко някой ви удари отзад винаги той ще е виновен въпреки че го засичате и карате с 50 км час.

Ако и двата автомобила са били в една лента, задния ще бъде виновен, поради "неспазване на дистанция". Но засичането си е засичане и винаги засичащия е виновен.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ylaine » 18 Юни 2013, 22:31

За засичането ясно. Тия където тръгват да изпреварват пред теб със 100 км/ч като гледат, че има 10-20 метра и си мислят, че са достатъчно :kuku: Не говорим за тях. Става дума за летящите с 200+ км/ч. Като погледнеш няма никой и докато изпреварваш те настигат и почват от далеч свирене, святкане все едно пътя е техен. Поне аз за тях говоря.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 18 Юни 2013, 22:31

Нали това казвам. Ако се движиш със 70 км час и отзад идва автомобил със 140 км час докато си включиш мигача и ръгнеш трета за около 3 секунди оня е минал 120 метра .Само че като се обърне каруцата пътища много.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ylaine » 18 Юни 2013, 22:44

Jordana написа:Нали това казвам. Ако се движиш със 70 км час и отзад идва автомобил със 140 км час докато си включиш мигача и ръгнеш трета за около 3 секунди оня е минал 120 метра .Само че като се обърне каруцата пътища много.

Когато караш с 50-100 км/ч над ограничението и очакваш колите пред теб да ти правят път все едно си линейка, значи проблемът може и да е в твоя телевизор.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 19 Юни 2013, 15:33

Бързаците, на тировете като се изпреварват святкате ли им :mhihi: :mhihi:
на Г класите и X5-ците и Q7-ците святкате ли им а :mhihi: :mhihi:

Една случка с един такъв бързак на църна маца, като спря на светофара и 1 чичко спря зад него, извади го от колата и го бушонира. После по цариградско с 60 караше :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ПредишнаСледваща

Назад към Страхотни истории