Случки на пътя
Модератори: mitaka7, Общи модератори
- Xxeon
- Потребител
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: BMW M5 G-PROWER
Re: Случки на пътя
От лятото!
Пътувам аз и още 2-ма приятели към София(От Монтана по магистралата)!
Малко преди да влезем в София някъв ни се правеше на бърз с едно Мерцедесче(Мисля че беше C class) и нали бяхме сложили на 320i газ и не беше регулирана а и газта си беше менте та не се стрелкаше и флегматично флегматично
добре де ама и бензин нямаше
та тоя ни бега и на първия светофар като влезнахме в София и кво да гледаме тоя с мерцедеса се беше натресъл в mitsubishi evo 10
И кво стаа тоз с евото като му скочи на оня на малко щеше да го пребие
Ние си викаме ай кат ни се правиш на толкоз бърз да та видим ся
То евото беше чисто ново лъснато абе 
Пътувам аз и още 2-ма приятели към София(От Монтана по магистралата)!
Малко преди да влезем в София някъв ни се правеше на бърз с едно Мерцедесче(Мисля че беше C class) и нали бяхме сложили на 320i газ и не беше регулирана а и газта си беше менте та не се стрелкаше и флегматично флегматично

И кво стаа тоз с евото като му скочи на оня на малко щеше да го пребие

За три красиви букви ще изпея тая песен
очите Й са ангелски,но погледът е бесен
Ето виждам я в мрака,тя се задава,чувството велика пак ме обладава!
Тая марка е за истински мъже,Няма духалки само расови коне!
Аре всички искам да ви видя горе палеца,Усили до дупка тва е химна на бавареца!
очите Й са ангелски,но погледът е бесен
Ето виждам я в мрака,тя се задава,чувството велика пак ме обладава!
Тая марка е за истински мъже,Няма духалки само расови коне!
Аре всички искам да ви видя горе палеца,Усили до дупка тва е химна на бавареца!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Без повече спам! 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Е сега,преди 20 мин се застъпих с едно 106 рали пежо,на един светофар.Дръпна ме точно 3 метра,после бяхме наравно и вече,като вкарах четвърта и се развъртя шестака,онзи почна доста бързо да се губи
Уж 140 коня това лаино,бензин,леко купе,пък нищо не направи 

Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
106 рали е 103 коня,не 140.И ако беше читаво,щеше да ти сипе с големия черпак. 

- daniel_e30
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03' e46 330d
- Мечтае да кара: Bmw E34 M5
- Детайли за колата: Италиански ковчег, на пътя към възкресението си.
И двамата се бъркате колеги ! 106 Rallye има 2 версий едната е 101 к.с другата е с S16-ковия мотор и е 118 к.с
По принцип на къси разстояния (400 м. например или от 1 до 3-та) Пежото би трябвало да ти сипе стабилно ако е било читаво както каза колегата,но в случая не е било от най-читавите и се пак на старта те е дръпнало. Мен лично не ми харесват такива коли,щото играта е само до 3-та, малък мотор лесно е уморява, за байри да не говорим че ги качва на 1 и 2-ра... Но няма значение, важното е че сте си направили густото... 

- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
Kолега,не се заяждам,ама първо покарай такава кола,после казвай на коя скорост качва баирите.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Да кажа какво ми се случи днес и ми изтръпна главата.
Карам по една тясна улица при моето училище с не повече от 30км/ч. Има пряка при училището, която е задънена улица, стигаш до бариера /който знае 96 в Люлин/. Карам и си гледам пътя, като точно, когато съм на пряката и вече ще я подминавам виждам нещо да идва доста бързо към мен, бърз поглед настрани и виждам, че това е дете с колело. Нямах време да натисна спирачката, само кривнах настрани колкото позволява да не се ударя в други коли и след това натиснах спирачката. Бях направо потресен, изпотих се за секунди. Но какво да направя, да слезна да крещя на детето - не мисля. Продължих напред като се замислих как нещата стават за части от секундата и ако детето не беше спряло и аз не бях кривнал не ми се мисли какво щеше да стане....
Карам по една тясна улица при моето училище с не повече от 30км/ч. Има пряка при училището, която е задънена улица, стигаш до бариера /който знае 96 в Люлин/. Карам и си гледам пътя, като точно, когато съм на пряката и вече ще я подминавам виждам нещо да идва доста бързо към мен, бърз поглед настрани и виждам, че това е дете с колело. Нямах време да натисна спирачката, само кривнах настрани колкото позволява да не се ударя в други коли и след това натиснах спирачката. Бях направо потресен, изпотих се за секунди. Но какво да направя, да слезна да крещя на детето - не мисля. Продължих напред като се замислих как нещата стават за части от секундата и ако детето не беше спряло и аз не бях кривнал не ми се мисли какво щеше да стане....
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Нощем, прибирам се от командировка, карам със 160 в лява лента на магистралата и подминавам всички като спрели. С две думи - летя ниско.
Един бял бус точно като го подминавах как влезе в моята лента и ме засече грубо, беше нечовешко, дори не успях да натисна спирачки, просто профучах между него и мантинелата. Веднага набих спирачки и го чакам да видя какво ще направи, той се върна в неговата си лента, след което ме изпревари и ми пусна аварийки. Идеше ми да го убия. Щеше да ме утрепе като нищо, ако ме беше чукнал по задния калник с тая скорост... Прекръстих се и продължих нататък, но вече със 120...
Или пък на магистралата пак, прибирам се от Ямбол, на около 240-ти км един смарт завъртян посредата на магистралата, без жертви, некви мадами седяха отстрани, без жилетки, без аварийки, без нищо. Идиоти... На 180-ти км два буса - единия с леко одрана шофьорска врата, другия на 50 метра след него без видими щети и трупа в неестествена позиция някакви си 30 метра по-надолу. Оказа се, че е сменял гума и бусчето го е ударило. Все едно нарочно. Как хем човека хем буса ще удари, като бяха в аварийна лента... Шофьорите на бусове са най-опасни, карат маломощни дизели, изпреварват със 100 когато им хрумне и не им дреме особено за другите. На Вакарел беше закъсал некъв малоумник с някакъв кран баш на моста, както влязох със 150 отгоре в завоя и гледам аварийки, всеки свети, жилетки, а-у и набивам спирачки, щото не виждам още, че са в насрещното, как ми се изправи косата, че няма да спра навреме и ще се натреса в някой човек... Добре, че тея малоумници бяха в другата посока на магистралата...
На Ботевградско оня ден рейс от старите Чавдари ми отне предимството доста нахално - точно преди ОМВ-то в посока София - пресече си булеварда, все едно е у тях си и трафика не съществуваше за него. Колата беше без АБС, беше яко мокро, а аз се движех с около 70... Едвам спрях да не го натреса, на около 1 метър от задницата му, след много блокирания на колелата и корекции на волана...
Или аз карам твърде бързо, или неадекватните и тея с купените книжки растат главоломно...
Един бял бус точно като го подминавах как влезе в моята лента и ме засече грубо, беше нечовешко, дори не успях да натисна спирачки, просто профучах между него и мантинелата. Веднага набих спирачки и го чакам да видя какво ще направи, той се върна в неговата си лента, след което ме изпревари и ми пусна аварийки. Идеше ми да го убия. Щеше да ме утрепе като нищо, ако ме беше чукнал по задния калник с тая скорост... Прекръстих се и продължих нататък, но вече със 120...
Или пък на магистралата пак, прибирам се от Ямбол, на около 240-ти км един смарт завъртян посредата на магистралата, без жертви, некви мадами седяха отстрани, без жилетки, без аварийки, без нищо. Идиоти... На 180-ти км два буса - единия с леко одрана шофьорска врата, другия на 50 метра след него без видими щети и трупа в неестествена позиция някакви си 30 метра по-надолу. Оказа се, че е сменял гума и бусчето го е ударило. Все едно нарочно. Как хем човека хем буса ще удари, като бяха в аварийна лента... Шофьорите на бусове са най-опасни, карат маломощни дизели, изпреварват със 100 когато им хрумне и не им дреме особено за другите. На Вакарел беше закъсал некъв малоумник с някакъв кран баш на моста, както влязох със 150 отгоре в завоя и гледам аварийки, всеки свети, жилетки, а-у и набивам спирачки, щото не виждам още, че са в насрещното, как ми се изправи косата, че няма да спра навреме и ще се натреса в някой човек... Добре, че тея малоумници бяха в другата посока на магистралата...
На Ботевградско оня ден рейс от старите Чавдари ми отне предимството доста нахално - точно преди ОМВ-то в посока София - пресече си булеварда, все едно е у тях си и трафика не съществуваше за него. Колата беше без АБС, беше яко мокро, а аз се движех с около 70... Едвам спрях да не го натреса, на около 1 метър от задницата му, след много блокирания на колелата и корекции на волана...
Или аз карам твърде бързо, или неадекватните и тея с купените книжки растат главоломно...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Motorsport Technik
- Потребител
-
- Кара: BMW 528i e39
- Мечтае да кара: BMW M5 E34, BMW M3 E30, BMW M6 E24
- Детайли за колата: ///Много Бяга... изр0дскУ e39 m52b28 ПоуЪр ;]] бмв-простаци.цоп
На обяд тръгваме аз и баща ми в колата ми за село.. Карам то магистрала Тракия изпреварвам колите с около 170-180км/ч. и пред мен се моткаше едно субару форестер някво новичко беше сигурно към 2006-та и 08-ма година и субаруто тръгва да изпреварва едно пежо 206 ,а то е в дясната линия и пред пежото има моткащ се бус с около 100-110км. и една бабка го караше тя тръгва да изпреварва буса и не гледа в огледалото ,че зад нея идва по - бързо движеща се кола (субаруто) и тоя и свирка и тя шашнато и рязко завива и се връща пак в дясната линия след това аз тръгвам да изпреварвам пежото и буса и тя пак не гледа в огледалото и тоя път мен засича аз и свиркам понеже карах с 170км даже нямаше и как да намаля аз точно я изпреварвам до нея и тя завива към мен направо ако ме беше ударила не ми се мислу кво щеше да се случи .. Според мен на такива изкуфели кофи трябва насилствено да им се отнемат книжките и колите щото я ще одарят някоя кула човек ..
[Oo=[][]=oO] Конете напряга на завоя заляга задницата бяга към мантинелата посяга.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Има си правилник .Там е указано изрично кой кога има предимство и кога няма .Никъде няма текст че ако водач извършва нарушение другите водачи могат да не спазват правилника до го гонят с цел саморазправа или да извършват граждански арест.Има си контролни органи за тея неща.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Има и "магистрален етикет", много българи им липсва обаче.
- zenite
- Потребител
-
- Кара: Y22DTR
- Мечтае да кара: BMW M550d xDrive Touring
Миналата година на връщане от морето се качвам на новата отсечка от магистрала Тракия около гр. Ямбол и се любувам на перфектно изхарчените десетки милиони евара и... настигам 4-5 тира, които се движат с максимална скорост около 90км/ч. След като видях в огледалото, че зад мен няма никой минах в лявата лента и така със 110км/ч започнах изпреварването. Не бях стигнал и до третия камион и виждам как зад мин приближава ниско летящо синьо БМВ E60 с КН регистрация. То не няха свиркания, то не беше премигване къси-дълги....
Та по повод този етикет, какво трябваше да стане? Аз да скоча между камионите, за да дам път на бързака (после видях, че е с 530d) или културно да изчака да изпреваря оставащите 2-3 камиона и след това да продължи да си чупи главата.
А какво направих аз ли? Продължих да си карам в лявото платно с вкл. ляв мигач с въпросната скорост от 110км/ч, изчаках да изпреваря и водача на колоната тирове и след като оставих подобаваща дистанция между мен и камиона (поне 2-3 коли) културно си включих десния мигач и без резки движения с волана минах в дясното платно. И... бързака от КН ме изпревари с клаксони, фарове,... Абе като на село. Упс... Грешка... Като на сватба. За к'во бяха всички тези нерви? Ако беше се държал като културен шофьор изпреварването от моя страна щеше да продължи поне половин минута по-малко, а можеше и повече....
b00st написа:Има и "магистрален етикет", много българи им липсва обаче.
Та по повод този етикет, какво трябваше да стане? Аз да скоча между камионите, за да дам път на бързака (после видях, че е с 530d) или културно да изчака да изпреваря оставащите 2-3 камиона и след това да продължи да си чупи главата.
А какво направих аз ли? Продължих да си карам в лявото платно с вкл. ляв мигач с въпросната скорост от 110км/ч, изчаках да изпреваря и водача на колоната тирове и след като оставих подобаваща дистанция между мен и камиона (поне 2-3 коли) културно си включих десния мигач и без резки движения с волана минах в дясното платно. И... бързака от КН ме изпревари с клаксони, фарове,... Абе като на село. Упс... Грешка... Като на сватба. За к'во бяха всички тези нерви? Ако беше се държал като културен шофьор изпреварването от моя страна щеше да продължи поне половин минута по-малко, а можеше и повече....
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Нищо, на запад как не бипкат и не светкат... Скоростта не е проблем при доста от инцидентите. Проблем е липсата на култура и концентрация..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
zenite написа:...
Със 110 изпреварва ли се бе, пич ? В лява лента се кара МИНИМУМ със 130, а ти като си бил на по-новата отсечка значи 140 (или се бъркам?). Като не ти се кара или искаш да спестиш някой литър стой си зад тировете... или набери до 130 и тогава се включи в лявата лента, толкова ли е сложно ? И аз се нервирам на спреляци по магистралата, а не на тези, които карат нормално. За спреляци си има друга лента, зад тировете.
И едно напомняне за моралистите - бавното каране и въпрепятстването на движението също е наказуемо

- zenite
- Потребител
-
- Кара: Y22DTR
- Мечтае да кара: BMW M550d xDrive Touring
In_Memoriam написа:...
На въпроса ти - ДА, изпреварва се. Никъде в ЗДП не е записано каква е минимално разрешената скорост в лявата лента на магистралата. Но мисля, че е абсолютно забранено използването на звукова сигнализация, освен в случай на предотвратяване на ПТП. Не знам някой от вас нервните бързаци дали е карал някъде из истинската Европа... Аз не съм, но съм гледал много клипове от немските аутобани. Там едни момчета карат много бързи автомобили без ограничение на скоростта (мноооого над 200км/ч), но когато пред тях се измъкне някой със 100-тина километра в час, те търпеливо изчакват шофьора да се върне в лентата "където му е мястото" и пак ГАЗ до ламарината. Няма светлинни и/или звукови клаксони. А ние к'во правим

Последното изречение няма да го коментирам, става ли?