Здравейте-питане за покупка на БМВ 316 м43.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- pagocTuH-316
- Потребител
-
Здравейте-питане за покупка на БМВ 316 м43.
Здравейте.Чудя се дали да взема едно м43 316 седан.Обаче имам притеснение защото когато запаля колата и примерно даже и 10 минути да я карам се чува едно чукане от двигателя същото като това от клипа http://vbox7.com/play:d5544403 .
Дават ми я на добра цена но дали си струва и колко долу горе би изкарал двигателя с това почукване.Също така мисля да и слагам ГАЗ.
Поздрави от БМВ-ентусиаст от Варна!!!
Дават ми я на добра цена но дали си струва и колко долу горе би изкарал двигателя с това почукване.Също така мисля да и слагам ГАЗ.
Поздрави от БМВ-ентусиаст от Варна!!!
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Re: Здравейте-питане за покупка на БМВ 316 м43.
ако ти я дават за 1000 лева я вземи , ако е за повече по добре си потърси друга
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
това същата кола ли е или даваш пример как чука?
На мен ми звучи като повдигачи, ама знае ли човек
Ако колата е много запазена, и цената е добра я вземи. Мотор се прави или сменя. Слагай ГИ и си свиркай.
Дай снимки
На мен ми звучи като повдигачи, ама знае ли човек

Ако колата е много запазена, и цената е добра я вземи. Мотор се прави или сменя. Слагай ГИ и си свиркай.
Дай снимки

- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Можем само да гадаем. Правиш диагностика. Взимаш човек с теб който разбира и т.н. За мен този двигател е слаб, а ти щом ще слагаш и ГИ ... . Има доста подобни теми, какво трябва да се глед при взимането на един автомобил и т.н. Успех!
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Колата от клипа е с шест цилиндров двигател,маслото е за смяна(според борд компа). М50,52 няма нищо общо с М43.
- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
ако ше я взимаш само за каране без изспълнения я взимаи, но ако си бил преди с предно или дизел не ти препоръчвам поголям мотор от 1.8 преди да свикнеш с БМВ.
Давам ти пример как един приател си взе 320 и на следващия ден я размаза в едни ламарини като се прекачи от пежо дизел, хубавото в случая че на него му нямаше нищо.
Давам ти пример как един приател си взе 320 и на следващия ден я размаза в едни ламарини като се прекачи от пежо дизел, хубавото в случая че на него му нямаше нищо.
Аз карам от 2005-та год. е36 компакт с м43б18, при теб ще е м43б16 т.е. 1.6. Много съм доволен от колата, от мотора, карам си го на бензин, газ не съм слагал и не е имала. Масло и филтри (въздушен, маслен, горивен) ги сменям на 7 хил км или на 2 години макс. Нека колата да ти я огледа човек, който разбира, даже като препоръка отиди на една диагностика. Идеята е да си наясно доколкото може какво купуваш. Аз не съм вманиачен състезател, но като вървеж ми е добре. М43 за мен е един добър мотор
Дано случиш на читава кола, успех колега 

- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Мойто м50б20 също тропа така ама за малко като я запаля след като е престоя 1 ден примерно без да я карам,ама маслото ми е почти на минимум и даже лампата ми гасне бавно след като го запаля
Ама тва постоянно да меля така,зае*и ти 

- pagocTuH-316
- Потребител
-
Здравейте колеги!Благодаря за бързите отговори.Значи самият двигател от няколко години се кара така и няма проблем.Карах го вече 2 пъти, отзад няма сиви пушаци, а отдолу няма омаслявания.Маслото е сменено наскоро.Забелязах само, че ходовата част по слаба от моят Ситроен БХ 1983 година.Явно французите са имали и са слагали.Мотора е 1.6 м43 и се чудя дали може да се сложи обикновенна газова или метан?
- Jok3ra_
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 525
- Мечтае да кара: M POWER
Колега преди имах м40 мотор (1,8) и чукаше така,поне така си мисля и бяха заминали повдигачи.Ти си решаваш,но да купиш кола и да тръгнеш по ремонти...
10 мнения
• Страница 1 от 1