Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от cHaunepucTa » 17 Юни 2013, 22:05

routine написа:Не ме вълнува дали Ц класата или 3-ката е по-красива, вълнува ме коя е по-сполучлива ,тъй като изчетох доста неща и за двете, и явно трябва да сменя и марките, всеки които има такива все се оплаква, желая да имам кола която да ми е на разположение 24/7 , не да правя през ден ремонти. То и по скъпа не смее да вземе човек, че ще му я откраднат след 5 дена, както на познати им откраднаха БМВтата. Колата за мен е средсво да ме превози от точка А до точка Б и да не ми пука за нея, затова гледам да си взема кола до 10 хиляди лева, та въпросът ми е възможно ли е да си намеря такова БМВ 320 дизел което да е сполучливо за тези пари, или такава Ц класа. Бих си взел Шкода, Ситроен,Рено,Пежо,Хонда,Тойота или Фолцваген ама до сега съм имал такива ,а ми е по-интересно като сменям винаги марката. Надявам се ме разбирате и ми влизате в положението и не ме нападате за това ,че не съм фен на БМВ, просто за мен всяка марка си има плюсове и минуси и няма най-добра.

Няма да те нападам, че не си фен на БМВ, но от това, което спомена: колата ти трябва 24/7 без ремонти - това няма как да стане. Всяка стара кола се чупи, все пак са на по 10 години!
Трябва ти да стигнеш от точка А до точка Б и да не ти пука за нея... :kuku: Да е до 10 000лв. и да не е страх да не ти я откраднат....
Мислих мислих и стигнах до решението за теб...напъни се, събери още 2 000лв и си купи нова дачия.

Ще ти е интересна поддръжката и на бмв-то и на мерцедеса, това е със сигурност!

Ама като искаш, отивай, взимай някой италиански кошник дизел и ще ти стане още по-интересно!

ЕДИТ:
Аааа, и по сполучлива кола НЯМА - има по поддържана от предния собственик. Примери много мога да ти дам, ама това е тема за друг път.

Потребител
Аватар

Мнение от routine » 17 Юни 2013, 22:25

cHaunepucTa написа:
routine написа:Не ме вълнува дали Ц класата или 3-ката е по-красива, вълнува ме коя е по-сполучлива ,тъй като изчетох доста неща и за двете, и явно трябва да сменя и марките, всеки които има такива все се оплаква, желая да имам кола която да ми е на разположение 24/7 , не да правя през ден ремонти. То и по скъпа не смее да вземе човек, че ще му я откраднат след 5 дена, както на познати им откраднаха БМВтата. Колата за мен е средсво да ме превози от точка А до точка Б и да не ми пука за нея, затова гледам да си взема кола до 10 хиляди лева, та въпросът ми е възможно ли е да си намеря такова БМВ 320 дизел което да е сполучливо за тези пари, или такава Ц класа. Бих си взел Шкода, Ситроен,Рено,Пежо,Хонда,Тойота или Фолцваген ама до сега съм имал такива ,а ми е по-интересно като сменям винаги марката. Надявам се ме разбирате и ми влизате в положението и не ме нападате за това ,че не съм фен на БМВ, просто за мен всяка марка си има плюсове и минуси и няма най-добра.

Няма да те нападам, че не си фен на БМВ, но от това, което спомена: колата ти трябва 24/7 без ремонти - това няма как да стане. Всяка стара кола се чупи, все пак са на по 10 години!
Трябва ти да стигнеш от точка А до точка Б и да не ти пука за нея... :kuku: Да е до 10 000лв. и да не е страх да не ти я откраднат....
Мислих мислих и стигнах до решението за теб...напъни се, събери още 2 000лв и си купи нова дачия.

Ще ти е интересна поддръжката и на бмв-то и на мерцедеса, това е със сигурност!

Ама като искаш, отивай, взимай някой италиански кошник дизел и ще ти стане още по-интересно!

ЕДИТ:
Аааа, и по сполучлива кола НЯМА - има по поддържана от предния собственик. Примери много мога да ти дам, ама това е тема за друг път.

До сега всички тея коли ,които съм ги иззброил не са били чисто нови и са ми били на разположение 24/7 , само съм правил обичайната поддръжка, масла филтри и т.н. Единсвено ми беше прокапала една помпа обаче бързо ми я оправиха, това е единсвения ремонт, който съм правил, явно трябва да се придържам към евтините марки. Дачията е вариант , обмислям го като вариант, мерси за съвета, повече тук няма да пиша, достатъчно ми помогнахте и съм благодарен, щях да взема БМВ ама всички тея теми ме разобедиха, мерси. А това да не ме е страх да ми я откраднах, имах в предвид ,ако си купя кола за 30 хиляди лева , точно затова търся до 10.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Мнение от Батман » 17 Юни 2013, 22:49

routine написа:.

Снайпериста ти го е казал много добре, това което си описал, че търсиш не съществува, все още!
Кола и за 10 и за 30к се разваля, ако щеш и за 300 000 пак може да се развали!
Няма нищо вечно! И за 10 и за 30к могат да ти я откраднат, затова има каско!
М/у е46 и Ц не мога да ти препоръчам, най-добре (знаеш го) качваш се и караш - харесваш конкретното поведение, пасва ти
и се насочваш към конкретния екземпляр.
Не мога да разбера, защо се влияеш от написаното от потребителите във форуми!
Има хора, които не могат да ти отговорят на елементарен въпрос от типа: "еди кой си датчик за какво е?", а
в същото време са компетентни да ти съберат самолет от скрапа!
Ходи покарай, харесай си 1-2 модела, чети по форумите (недей пишеш и питаш, защото ще те обедът, че си най-простия човек),
ориентирай се какво искаш и ходи да си намериш твоята!

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: E38
Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40

Мнение от jakson » 17 Юни 2013, 23:39

Здравейте колеги.
Мои приятел иска, да си купува БМВ и се е спрял на Е46 дизел.
Попита ме за съвет, но аз съм на фаза Е36 и нямам никакви наблюдения върху по-новите модели.
Вие какъв съвет, ще дадете при избора на Е46ца дизел?
Той се чуди между комби и седан.
Също и за двигателите, какви модификации има при дизелите?
За Е36, всички бяха много доволни от TDS-a, който се оказа доста икономичен...
Какви са слабите места на Е46 и какво трябва, да се гледа по тях като се купува?
Дайте някакъв съвет...
Колата трябва, да е икономична, здрава и т.н.... Кой двигател от дизеловите, да изберем и какво, да му гледаме?
Всеки модел си има слабости, като напр. М40... разпределителния вал и т.н...
Какво се гледа на дизела?
П.С.
Изчетох много, но не намерих отговор на тези въпроси....

Потребител
Аватар
Кара: 320 D 136
Мечтае да кара: 63 AMG

Мнение от POPAA » 18 Юни 2013, 7:27

здравейте колеги искъм да се присъединя към клуба на BMW и мисля за Е46! http://www.cars.bg/c324278 - знам че има много хора които разбират и затова искъм да питам какво ще кажете за тази кола!като отидох да я гледам нещо забиваше кам 3 хиляди оборота! хората казаха че ще си я оправят и днес разбрах че са я оправили бил дебитомер!дайте мнения дали си заслужава парите колеги!мерси много колеги предварително
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от superbad87 » 18 Юни 2013, 9:09

Привет на всички на първо място.Нов съм във форума и искам да стана горд собственик на Е46 та по темата
твърде хубаво ли е за да е истина http://www.cars.bg/c327510
моля за вашите коментари.

Потребител
Аватар
Кара: 318 d , E46
Мечтае да кара: 318 d , E46 , automatic
Детайли за колата: седан , декември 2003 г.

Мнение от manoel56 » 18 Юни 2013, 9:21

Привет !

1/.Вярно ли е , че слабо место на Е46 , 318 Д , 2003 г. е кормилната рейка , смяната била скъпа и се случвало често ?!
2/.Как са с разхода на масло ?
3/.Ботушите отзад слабо место ли е?
Моля за мнението ви защото съм пред дилема да си купя тази кола , изглажда много поддържана, на 185 хкм.

:driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Трите букви да крещят

Мнение от ///ALPINA\\\ » 18 Юни 2013, 9:54

superbad87 написа:Привет на всички на първо място.Нов съм във форума и искам да стана горд собственик на Е46 та по темата
твърде хубаво ли е за да е истина http://www.cars.bg/c327510
моля за вашите коментари.

единственият вариант да е на таква км е ако е била удряна и то сериозно и да е стояла но ако обърнеш внимание на ш. седалка можеш сам да си направиш преценка дали колата е на тези км
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от superbad87 » 18 Юни 2013, 10:15

Не съм специалист но просто на снимката на двигателя всички елементи изглеждат като нови.Според мен май е удряна челно

Потребител
Аватар
Кара: 320 D 136
Мечтае да кара: 63 AMG

Мнение от POPAA » 18 Юни 2013, 10:22

Jmayche написа:Какво мислите за тази > http://www.cars.bg/c329762
Оо

колега това го гледах има челен удар!халогените ги няма боядисвани са двата калника и капака,бронята е сменяна!ти вече си знаеш дали си заслужава аз лично избягаш барзо!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 18 Юни 2013, 11:24

superbad87 написа:Не съм специалист но просто на снимката на двигателя всички елементи изглеждат като нови.Според мен май е удряна челно

offtopic: Колега с препарат и водоструйка и най-мазният мотор ще стане като нов.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 18 Юни 2013, 12:03

dido0o``` написа:
superbad87 написа:Не съм специалист но просто на снимката на двигателя всички елементи изглеждат като нови.Според мен май е удряна челно

offtopic: Колега с препарат и водоструйка и най-мазният мотор ще стане като нов.

Но не и тези пластмаси ,не и като нови
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Потребител
Аватар

Мнение от superbad87 » 18 Юни 2013, 12:41

Това на седялката не се вижда доста добре но съм сигурен че има коли които са и по зле.
Мисълта ми е как да разбера дали си заслужава не ми се бие път от 200км в едната посока и да се окаже напразно.
Единствения ли вариант е да се обадя и да кажа че ще я караме на сервис примерно?
Доста изчетох и реално на нищо не може да се вярва,сервизната книжка може да се фалшифицира,километрите един като ми каза за 20лв
ти я правя на колкото искаш и сега какво правим да си ходим пеша ли :lol: :lol: :lol:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 18 Юни 2013, 13:04

superbad87 написа:Това на седялката не се вижда доста добре но съм сигурен че има коли които са и по зле.
Мисълта ми е как да разбера дали си заслужава не ми се бие път от 200км в едната посока и да се окаже напразно.
Единствения ли вариант е да се обадя и да кажа че ще я караме на сервис примерно?
Доста изчетох и реално на нищо не може да се вярва,сервизната книжка може да се фалшифицира,километрите един като ми каза за 20лв
ти я правя на колкото искаш и сега какво правим да си ходим пеша ли :lol: :lol: :lol:

седалката е протрита и мога да ти гарантирам,
че така не може да се протрие и за доста повече от 60 хиляди
кви сервизни книжки кви 5 лева на кола за 4 бона
отиваш гледаш ако ти харесва пазариш и тва е,
така по снимки се купува само скъпа кола от реномиран търговец
кола за 4-5-6 хиляди ако не я видиш забрави ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325i
Мечтае да кара: Е36 М3

Мнение от CAIIIO » 18 Юни 2013, 13:23

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=396mor
Твърде вероятно е измама тази кола!

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=396m8t
Тази изглежда със странно ниска цена
Видими забележки: десен фар и предния капак сякаш е друг цвят