Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46

Мнение от Jmayche » 16 Юни 2013, 18:28

Какво мислите за тази > http://www.cars.bg/c329762
Оо

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90 330d LCI Edition Sport
Мечтае да кара: Нищо повече от това.

Мнение от VladislavHristov » 16 Юни 2013, 18:42

Цената е нереално ниска колега.
Аз бих внимавал много. Може би след обстоен оглед на всичко и диагностика ,от някой познат който си разбира от работа ,би могъл да се замислиш за нея.
Успех!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Юни 2013, 19:14

JTD написа:
vesosea написа:
bmwist написа:Тази цената и защо е такава ?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=38edgf

най-вероятно защото за вложени пари в нея ....

Да бе и като са вложени пари дай да й искаме 30к.
В крайна сметка искаш да продаваш или искаш да я показваш като на изложба.

Да се иска 20к за Е46 си е малоумна работа. Не е малоумна де, но би било малоумно някой ако ги даде. :lol:

А гледам в тази тема масово още върлува убеждението, че 10к са малко за Е46.
Осъзнайте се и аз искам да струват толкова, но това са си вече 10 годишни (фейс лифт) кошници. Това, че сме дали някога една торба с пари не означава, че ще си пазят цените вечно. :wave:

Мойта си е загубила най-малко от стойността :mhihi:
А 330ци на газ за 20к лева - успех с продажбата

Потребител
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: багер

Мнение от ivopetrov_1982 » 16 Юни 2013, 19:42

колеги нов съм във форума и ще поискам съвет от вас!решил съм да си купувам Е46 330d М пакет комби искам да разбера горе долу каква е подръжката на тази кола какво да гледам при покупка разход градско и извън градско :?: и всякъкви други съвети който ми кажете ще са ми във полза :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Юни 2013, 22:05

acho.rs написа:Мойта си е загубила най-малко от стойността :mhihi:
А 330ци на газ за 20к лева - успех с продажбата

това, ако е оная същата, която се продаваше за 33,000 лв преди една година, ако му поискате ВИН (и по някаква случайност ви го даде) ще се окаже, че не е ФЕЙС, а саденяк за 20к :help: :clap: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар
Кара: 318 d , E46
Мечтае да кара: 318 d , E46 , automatic
Детайли за колата: седан , декември 2003 г.

Мнение от manoel56 » 16 Юни 2013, 22:52

Колеги моля за информациа дали следният двигател на Е46 - M47DU1 е комон рейл или конвенционален дизел и дали е с директно впръскване или не ?

Разглеждам една 3-ка произведена декември 2003 с цел покупка ?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Мнение от SlipX » 16 Юни 2013, 23:07

ivopetrov_1982 написа:колеги нов съм във форума и ще поискам съвет от вас!решил съм да си купувам Е46 330d М пакет комби искам да разбера горе долу каква е подръжката на тази кола какво да гледам при покупка разход градско и извън градско :?: и всякъкви други съвети който ми кажете ще са ми във полза :)

Колега аз карам 330д преди фейса стария мотор 184 к.с. с ръчна скоростна кутия. Разхода е изненадващо малък на извънградско при нормално каране, при градско на мен лично ми дава около 8-9, но аз в градски условия карам доста бавно и равномерно (сега в топлото разхода по борда, който ми го показва е 6.0 - 6.3 - смесен разход). При покупка, я гледаш на студен мотор, гледаш да няма странични шумове от мотора, при проба да не хлопа и тропа при неравности, интериор, екстериор и вин задължително. Относно поддръжката, без компромиси по маслото, минимум 5в30, количеството за маслото е около 7 литра. Другото нещо, което трябва да знаеш е, че на този автомобил не можеш да сложиш джанти по малки от 17 цола. Съответно гумите са една идея по скъпи от масовите 14,15 и 16ки. Има доста изписани неща относно тези автомобили из форума поразгледай го няколко дни и попрочети стари теми. Надявам се да съм помогнал с нещо.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Dimov93 » 16 Юни 2013, 23:22

Добър вечер на всички! Може ли мнение за тази кола ... http://www.cars.bg/c328389 .. ?? заслужава ли си парите..?

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 17 Юни 2013, 0:09

Колеги как изглеждат тези двете?

http://www.cars.bg/c328786

http://www.cars.bg/c131298
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

Потребител
Аватар
Кара: BMW E61 530D
Мечтае да кара: багер

Мнение от ivopetrov_1982 » 17 Юни 2013, 10:01

SlipX написа:
ivopetrov_1982 написа:колеги нов съм във форума и ще поискам съвет от вас!решил съм да си купувам Е46 330d М пакет комби искам да разбера горе долу каква е подръжката на тази кола какво да гледам при покупка разход градско и извън градско :?: и всякъкви други съвети който ми кажете ще са ми във полза :)

Колега аз карам 330д преди фейса стария мотор 184 к.с. с ръчна скоростна кутия. Разхода е изненадващо малък на извънградско при нормално каране, при градско на мен лично ми дава около 8-9, но аз в градски условия карам доста бавно и равномерно (сега в топлото разхода по борда, който ми го показва е 6.0 - 6.3 - смесен разход). При покупка, я гледаш на студен мотор, гледаш да няма странични шумове от мотора, при проба да не хлопа и тропа при неравности, интериор, екстериор и вин задължително. Относно поддръжката, без компромиси по маслото, минимум 5в30, количеството за маслото е около 7 литра. Другото нещо, което трябва да знаеш е, че на този автомобил не можеш да сложиш джанти по малки от 17 цола. Съответно гумите са една идея по скъпи от масовите 14,15 и 16ки. Има доста изписани неща относно тези автомобили из форума поразгледай го няколко дни и попрочети стари теми. Надявам се да съм помогнал с нещо.

благодаря ти колега :yes:

Потребител
Аватар

Мнение от routine » 17 Юни 2013, 13:57

routine написа:Здравейте, изчетох повечето неща за е46 в тоя форум и смятам първото ми мнение да е относно този автомобил http://www.cars.bg/c144468. Някой от вас ходил ли е да го гледа, салона ми изглежда доста запазен, пък и по боята поне от снимките не се виждат забележки, естесвено трябва да се види на място, но се чудя дали да се разкарвам до Варна. Обявата е разгледана 5344 пъти и като ,че ли отдавна стой колата за продажба, затова питам дали някой случайно я е гледал. От форума разбрах ,че фейслифта бил по-добрия вариант. Чудя се между 320 дизел 150 коня или Ц класа 220 143 коня, Мерцедесите държат по-висока цена, опитах се до колкото мога да ги сравня ама в крайна сметка все чета ,че и двата модела имали слаби места, моля за безпристрастно мнение относно двата варианта и моля да ме извините ,ако съм нарушил някое правило на форума въпреки ,че се запознах с правилата.

?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 17 Юни 2013, 15:48

routine написа:
routine написа:Здравейте, изчетох повечето неща за е46 в тоя форум и смятам първото ми мнение да е относно този автомобил http://www.cars.bg/c144468. Някой от вас ходил ли е да го гледа, салона ми изглежда доста запазен, пък и по боята поне от снимките не се виждат забележки, естесвено трябва да се види на място, но се чудя дали да се разкарвам до Варна. Обявата е разгледана 5344 пъти и като ,че ли отдавна стой колата за продажба, затова питам дали някой случайно я е гледал. От форума разбрах ,че фейслифта бил по-добрия вариант. Чудя се между 320 дизел 150 коня или Ц класа 220 143 коня, Мерцедесите държат по-висока цена, опитах се до колкото мога да ги сравня ама в крайна сметка все чета ,че и двата модела имали слаби места, моля за безпристрастно мнение относно двата варианта и моля да ме извините ,ако съм нарушил някое правило на форума въпреки ,че се запознах с правилата.

?

1-во : салонът е като нов. Интериорът е много запазен и е с карбонови елементи - карбонови ама селско изпълнение - с фолио :banghead: само по снимки се вижда,че и 2-те предни седалки ,плата им се е разтегнал на места.
2-ро Това е новият модел на BMW 3 серия-FACELIFT - мда новидя му викат Ф30 :mhihi:
Обявата е разгледана 5344 пъти и като ,че ли отдавна стой колата за продажба
- кога последно е било 9 градуса при това слънце - надали близкия месец
Аз лично не бих отишъл - а сравнение с Ц класата - на мен лично ми е грозее интериора на Цката преди фейслифта на този модел ,който описваш.За 6000лв ква ще да е 2003 год. Ц класа не ми е ясно,но едно съм убеден,че ще е на доооста километри и с онези милион копчета по централната конзола ,които са ми все едно е кола 92год.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Мнение от SlipX » 17 Юни 2013, 15:48

От тази автокъща имам една ситуация. Харесах си една 39-ка 530д на снимки беше страхотна - черна, с м-кови джанти автоматик голям бонбон. Като отидох на живо колата беше гробница. Както и да е опитах да се спазаря малко, те не се съгласиха и си тръгнах. След 15 мин ми звънна мобилния телефон, понеже бяхме разговаряли няколко пъти с хората от автокъщата, и такива ругатни отнесох от тези "Корект", че ви е бедна фантазията какво могат да ви кажат по телефона. Така, че с кеф мога да я оплюя тази автокъща относно отношението спрямо клиенти, или бъдещи такива.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Dimov93 » 17 Юни 2013, 16:45

Dimov93 написа:Добър вечер на всички! Може ли мнение за тази кола ... http://www.cars.bg/c328389 .. ?? заслужава ли си парите..?

Някои с повече опит от мен за бмв-тата ако може да ми даде мнение? :) важно е за мен!

Потребител
Аватар

Мнение от routine » 17 Юни 2013, 20:24

Gqbriel написа:
routine написа:

?

1-во : салонът е като нов. Интериорът е много запазен и е с карбонови елементи - карбонови ама селско изпълнение - с фолио :banghead: само по снимки се вижда,че и 2-те предни седалки ,плата им се е разтегнал на места.
2-ро Това е новият модел на BMW 3 серия-FACELIFT - мда новидя му викат Ф30 :mhihi:
Обявата е разгледана 5344 пъти и като ,че ли отдавна стой колата за продажба
- кога последно е било 9 градуса при това слънце - надали близкия месец
Аз лично не бих отишъл - а сравнение с Ц класата - на мен лично ми е грозее интериора на Цката преди фейслифта на този модел ,който описваш.За 6000лв ква ще да е 2003 год. Ц класа не ми е ясно,но едно съм убеден,че ще е на доооста километри и с онези милион копчета по централната конзола ,които са ми все едно е кола 92год.

Не ме вълнува дали Ц класата или 3-ката е по-красива, вълнува ме коя е по-сполучлива ,тъй като изчетох доста неща и за двете, и явно трябва да сменя и марките, всеки които има такива все се оплаква, желая да имам кола която да ми е на разположение 24/7 , не да правя през ден ремонти. То и по скъпа не смее да вземе човек, че ще му я откраднат след 5 дена, както на познати им откраднаха БМВтата. Колата за мен е средсво да ме превози от точка А до точка Б и да не ми пука за нея, затова гледам да си взема кола до 10 хиляди лева, та въпросът ми е възможно ли е да си намеря такова БМВ 320 дизел което да е сполучливо за тези пари, или такава Ц класа. Бих си взел Шкода, Ситроен,Рено,Пежо,Хонда,Тойота или Фолцваген ама до сега съм имал такива ,а ми е по-интересно като сменям винаги марката. Надявам се ме разбирате и ми влизате в положението и не ме нападате за това ,че не съм фен на БМВ, просто за мен всяка марка си има плюсове и минуси и няма най-добра.

ПредишнаСледваща

Назад към E46