Защо цената не трябва да определя качествата на колата?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 16 Юни 2013, 23:09

Малко странна тема ми се роди в главата,но се чуствам малко тъпо след една друга тема.Пример е това,че една 34-ка струва 2000 лева.Случайно тази цена да не я прави по-малко кола от е39 или е60.Напоследък забелязвам как доста от новите потребители и хора каращи по-нови коли се изказват за старите и доказали се модели като е34,е30 и т.н.Не мисли ли някой,че всеки има различен поглед,доход и ценителски характер към МПС-то си.Аз както и доста хора тук с "коли за по 2000 лева" се грижим за тях като за деца и въпреки годините им си ги харесваме.Мога да споделя,че знам доста по нови 5-ци на по 5 години дето са по-големи гробове от мойта.При старите коли има един дух,който при новите се губи,но момчета от поколението на по-новите коли не оценяват такива неща.
ПРИЗИВА ми е нека не делим машините от любимата марка на ценови категории,защото звучи обидно,а тук ни обединява идеята БМВ без значение кой модел и година е,а още по-малко колко струва :yes:
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Защо цената не трябва да определя качествата на колата?

Мнение от Jordana » 16 Юни 2013, 23:14

В тебе говори фена на марката.Това е неразбираемо за повечето хора а и аз лично не ме вълнува какво мислят околните .Стига ми че колата ми върви доволно и е от любимата марка.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 16 Юни 2013, 23:19

Те за това така говорят, щото тези модели като са били по-нови са ги гледали само на картинка и хал хабер си нямат от истинските качества на модела. :ranting:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 16 Юни 2013, 23:27

Малко странна тема ми се роди в главата,но се чуствам малко тъпо след една друга тема.Пример е това,че една 34-ка струва 2000 лева.Случайно тази цена да не я прави по-малко кола от е39 или е60.Напоследък забелязвам как доста от новите потребители и хора каращи по-нови коли се изказват за старите и доказали се модели като е34,е30 и т.н.Не мисли ли някой,че всеки има различен поглед,доход и ценителски характер към МПС-то си.Аз както и доста хора тук с "коли за по 2000 лева" се грижим за тях като за деца и въпреки годините им си ги харесваме.Мога да споделя,че знам доста по нови 5-ци на по 5 години дето са по-големи гробове от мойта.При старите коли има един дух,който при новите се губи,но момчета от поколението на по-новите коли не оценяват такива неща.
ПРИЗИВА ми е нека не делим машините от любимата марка на ценови категории,защото звучи обидно,а тук ни обединява идеята БМВ без значение кой модел и година е,а още по-малко колко струва

+1 Съгласен съм с автора и по конкретно говорим за тази тема.
viewtopic.php?f=4&t=341569&p=3717981#p3717981

PS: 3a E34 и E30 ако има негативни коментари :conf: за акулите не мога да си представя какво ще кажат
Последна промяна Beamerdriver на 17 Юни 2013, 0:23, променена общо 3 пъти
39470

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 16 Юни 2013, 23:43

Покажи Е34 за 2000лв. в добро състояние. За 2000лв. са кенефи. Добрите Е34-ки са бая повече. Просто някои хора имат различно мнение за "читаво". Един приятел като си взе Е36-цата ми каза, че била с много запазен салон. Е като я видях, едната седалка е скъсана!! То какво по-зле от скъсано ?!? Калъф на волана, китайски скоростен лост... Друг пък гледа зимата Е34-ки за по 2000лв.... е само смотани за тези пари. Е34-ката си е супер кола, карал съм, няма спор. Ама за 2000лв. не са супер :nono: Това, че има много обяви за по 2000лв., не значи, че има добри за тези пари.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarishe » 16 Юни 2013, 23:59

TNT написа:........

мойта я взех за 2000 лева+ и не съжалявам,защото колата е такава,каквато търсех от много време.Бях се насочил към е39,но пак предпочетох е34.В моя случай за по нова кола не е до възможности,а до мания.Не че Е39 е нова,както и е60 вече,а също и е46 отдавна не е неземен самолет.В повечето случай стойността на ремонтите при по новите коли,вече е колкото една,две-трети от цената им.Не отричам,че новите модели са хубави машини,но когато достигнат годините и доказаните качества на "ретраците" ще говорим,но за съжаление на към 20 години сменяваме неща,които при новите са сменени на 3-тата година.Не бих си позволил да обидя колега,че колата му е кенеф,стара или т.н. ако е от марката,която и двамата харесваме.Само че,вече май БМВ-стите се разделяме на 2 групи:фенове и потребители.В повечето случай потребителите не са се и качвали в Е28 или Е34,но виждаш ли е 2000 лева и не е модерна и дай да не я броим вече :(
ТДС - Турбо Див Селянин

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 16 Юни 2013, 23:59

Bavarishe написа:Малко странна тема ми се роди в главата,но се чуствам малко тъпо след една друга тема.Пример е това,че една 34-ка струва 2000 лева.Случайно тази цена да не я прави по-малко кола от е39 или е60.Напоследък забелязвам как доста от новите потребители и хора каращи по-нови коли се изказват за старите и доказали се модели като е34,е30 и т.н.Не мисли ли някой,че всеки има различен поглед,доход и ценителски характер към МПС-то си.Аз както и доста хора тук с "коли за по 2000 лева" се грижим за тях като за деца и въпреки годините им си ги харесваме.Мога да споделя,че знам доста по нови 5-ци на по 5 години дето са по-големи гробове от мойта.При старите коли има един дух,който при новите се губи,но момчета от поколението на по-новите коли не оценяват такива неща.
ПРИЗИВА ми е нека не делим машините от любимата марка на ценови категории,защото звучи обидно,а тук ни обединява идеята БМВ без значение кой модел и година е,а още по-малко колко струва :yes:

Веднага ти отговарям - искам да си купя 5-ца до 10-15 хил. лв. (примерно) - автомат, както би подхождало на една хубава лимузина, отварям карс и мобиле и какво да видя - 30 бр. -Е34-ки, 260 бр. -Е39-ки и 30 бр. - е60. От Е34-те от 30 бр. - 20-25 бр. са ТДС - аз лично не съм против ТДС-са но дизел на 20+години с много неизвестни - НЕ, МЕРСИ!!! Остават около 5 бр. бензинови - 4 бр. 520 (129-150 коня; аз лично съм бил собственик на 150 к. в продължение на 5 години и ми се видя доста слаба за купето, та за 129 не ми се мисли) и остана 1-бр. 525 - ца бензинова (бивша форумна) а има и една 530 (бензинова комби от СТЗ) и една 540-ка с развален автомат! Това е изборът на Е34 в БГ. Ако внасяш от вън е друга тема, но тряа да си я внесеш сам и най-важното сам да си я избереш, а това е трудно щтото тия коли ги няма - вече не се предлагат щото са на 20+ години и нямат търсене. А и да ги има са за моргата 99%.
М-ките, ги изключвам, разбира се ... те са друга бира.
При Е39-избор огромен!
При Е60-избор голям също (дефицит на бензинови), но повечето изглеждат в прилично състояние не щото са на малко км., а щото са по-нови като година!
Това е!
Иначе Е34-525 бензин с автомат/клима и светла кожа в много добро състояние бих го предпочел пред следващите модели! Пък нека да съм олд-фешън в "очите" на който и да било!
Просто няма живи/читави!!!
Последна промяна zxsport на 17 Юни 2013, 0:07, променена общо 3 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Beamerdriver » 17 Юни 2013, 0:01

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=38so6s
Мислеш че няма ли ,и това е само пример ,но да направим едно малко уточнение за един добро състояние може да е външният и вид ,за друг е техническото и състояние (3a мен) (и техническото състояние не означава екстри )тази не изглежда зле а или ще си изкривитe душиците ;)?
Поздрави
Последна промяна Beamerdriver на 17 Юни 2013, 0:27, променена общо 1 път
39470

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 17 Юни 2013, 0:03

Волан, скоростен лост, калъфки на седалките... изглежда имаме различно мнение за "добро състояние".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarishe » 17 Юни 2013, 0:08

Ето така в взех края на есента за 2000 и малко лева.ТДС с нова глава,охладителна система,окачване.Скоростната кутия чукаше,но при цената и от 100 лева дори и не ми направи впечатление
Изображение
Изображение
ТДС - Турбо Див Селянин

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Beamerdriver » 17 Юни 2013, 0:09

от TNT » 17 Юни 2013, 0:03

Волан, скоростен лост, калъфки на седалките... изглежда имаме различно мнение за "добро състояние".

Защото това не може да се смени ..... :clap:

До колегата Bavarishe колата е.... супер! :yes:
Последна промяна Beamerdriver на 17 Юни 2013, 0:12, променена общо 2 пъти
39470

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 17 Юни 2013, 0:10

Beamerdriver написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11360830492872812&f1=details&slink=38so6s
Мислеш че няма ли ,и това е само пример ,но да направим едно малко уточнение за един добро състояние може да е външният и вид ,за друг е техническото и състояние тази не изглежда зле а или ще си изкривитe душиците ;)?
Поздрави

Не мисля, че тази кола бих си я купил ... без значение каква е цената ...
Обърни внимание авторът на темата за какво говори/пише и каква обява постваш ти ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Юни 2013, 0:10

Е34 за 2000 лева ще е гробница... Какво толкова за чудене има... човека иска средство за придвижване вие му предлагате вечен project car :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 17 Юни 2013, 0:12

Beamerdriver написа:Защото това не може да се смени ..... :clap:

Идеята е не да си събираш ти колата ... а да вземеш читава такава без нужда от средства та да я докараш до фабричен вид!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Beamerdriver » 17 Юни 2013, 0:14

zxsport написа:
Beamerdriver написа:http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11360830492872812&f1=details&slink=38so6s
Мислеш че няма ли ,и това е само пример ,но да направим едно малко уточнение за един добро състояние може да е външният и вид ,за друг е техническото и състояние тази не изглежда зле а или ще си изкривитe душиците ;)?
Поздрави

Не мисля, че тази кола бих си я купил ... без значение каква е цената ...
Обърни внимание авторът на темата за какво говори/пише и каква обява постваш ти ...

Колега не говорим на 1 и същи език ,нещо имаме проблем в транслацията...
39470

Следваща

Назад към Извън Темата