Как се свалят предни и задни стъклопакетите?

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Entwicklung 38
Мечтае да кара: B12

Как се свалят предни и задни стъклопакетите?

Мнение от 7BREYTON » 13 Юни 2013, 18:31

Моля за съвет. Искам да сваля и 4те стъклопакета от вратите. Знам че е маха кората и се отлепя внимателно звукоизолационната пяна и се развива самото стъкло от механизма ... обаче как после да го извадя от вратата?
Кои части/елементи трябва да премахна от задна и предна врата за да издърпам стъклата от вратите?

предполагам че има колеги дето са разпарчосвали коли за части и би трябжало да имат представа.
Мерси.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: Как се свалят предни и задни стъклопакетите?

Мнение от boris » 13 Юни 2013, 18:35

За предните стъкла, махаш долното уплътнение на което се закача кората, накланяш предния край на стъклото надолу и го издърпваш нагоре, излиза без проблем,няма да се затрудниш.
За задното е хубаво да махнеш всички уплътнения около стъклото включително и лайстната между него и малкото стъкло, стъклото излиза директно нагоре.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от 7BREYTON » 14 Юни 2013, 1:15

boris_k би ли казал как се премахва тая лайсна?

Изображение

лашнах 3те болтчета ама не мърда - а не искам да ръчкам да не счупя стъклата и не само.
как ссе издърпва, тя е мушната под другите елементи.

Изображение

еи го - освободих стъклопакета ама нататък ...

http://i.imgur.com/aPO2oCM.jpg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 14 Юни 2013, 9:00

Не си махнал уплътненията.Изкарай уплътнението по което върви стъклото, махни и външното уплътнение/лайсна.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38

Мнение от Dino » 14 Юни 2013, 16:09

Колега виж това в youTube-Bmw 740 rear window regulator removal e38 Извинявам се за латиницата но нещо не мога да го пусна като линк :(
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от 7BREYTON » 16 Юни 2013, 14:30

от boris_k » 14 Юни 2013, 9:00
Не си махнал уплътненията.Изкарай уплътнението по което върви стъклото, махни и външното уплътнение/лайсна.

Тези уплътнения не са ли залепени? Просто ги издърпвам внимателно ли? Става жъпрос за гумената "рамка" по която върви стъклопакета.

А това външното уплътнение/лайсна - кое е точно , метално ли е , пластмаса , гума ли е? Как е захванато.

искам да съм сигурен че знам кои точно елементи да пипам и как ги махам , слагам ... 4е знаете кк всичко се чупи лесно ... а аз не разпар4освам кола да не ми пука, после тярбаж да я сглобя пак и то без да имам време да стои така колата

Dino намерих и свалих клипа. Ще го изгледам, но видях че е не е за стъклопакети а за нормалните едини4ни стъкла. но 6е го изгледам внимателно. Мерси

ентусиаст
Аватар

Мнение от 7BREYTON » 24 Юни 2013, 1:46

Свалих ги и подмених задните. Да видим кога и предните. Малките триъгълните обаче още незнам там как да процедирам.

За задните е следната процедура - маха се кората на вратата, разлепя се шумоматерията и се лашка Т30,
маха малката триъгълна щоричка, 3те болтчета се лашкат и се издърпжа металната лайсна нагоре, маха се гуменото уплътнение, маха се пласмасовият протекторен елемент по цялата врата дето е (откопчава се от двете страни + развиват се 2 болтчета които държат и куките за щората)

... на втората задна задобрях и не махнах пласмасовият протекторен елемент и спестих време.

Снимки не успях , че бързах да не се стъмни , но ако някои има въпроси съм насреща.

Ако някои знае и има детаили как и дали е разумно да сменям триъгълните малки прозорчета - плс дайте инфо.

ентусиаст
Аватар

Мнение от 7BREYTON » 29 Юни 2013, 23:52

Някой знае ли как да махна малките задни триъгълните стъкла?

Назад към Е38