Работи само оборотомер и темперетура
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- fenderBG
- Потребител
-
- Кара: BMW 523i e39
- Детайли за колата: Bmw 523i e39 1999. Комби тъмно синьо
Работи само оборотомер и темперетура
Здравейте,
Имам bmw e39 523 бензин, 1999г. двоен ванус. Купих я преди 1 седмица и се оказа, че безиномера стои на лампа (на 0), километража неработи и борд компютъра излиза само темперетурата, а всичко друга излизат чертички! Свети ми ASC и ABS. Кажете какъв може да е проблема
Казаха, че зза ABS и ASC най-вероятно ми е датчика на ззадно ляво колело, а бензиномера скъсан кабел. Изкубах всички кори и седални никаде навидях наранен кабел. Погледнах и буксите на резервоара и пак невидях проблем. Странното е, че като вляза в подменютата на борда ми изписва колко бензин имам(но несъм сигурен дали е вярноо) .... Проверих и всички бушони, незабелязах да има повреден.... Просто незнам
Пробвахме да закачим друго табло но от дизел и пак същото (тук вече незнам дали ще стане нещо при положение,че е от дизел).
Моля, ви помагайте
П.С: Прочетох повечето теми с този бензиновен и невидях точно като моя проблем и реших да пусна тема
Имам bmw e39 523 бензин, 1999г. двоен ванус. Купих я преди 1 седмица и се оказа, че безиномера стои на лампа (на 0), километража неработи и борд компютъра излиза само темперетурата, а всичко друга излизат чертички! Свети ми ASC и ABS. Кажете какъв може да е проблема
Моля, ви помагайте
П.С: Прочетох повечето теми с този бензиновен и невидях точно като моя проблем и реших да пусна тема
- fenderBG
- Потребител
-
- Кара: BMW 523i e39
- Детайли за колата: Bmw 523i e39 1999. Комби тъмно синьо
Re: Работи само оборотомер и темперетура
Добър вечер, колеги. Може да заключите темата! Колата вече е ОК !
Сега ще споделя всичко, зада може ако има някой подобен проблем да действа!
Днес смених масло и филтри на колата, и решихме да се захванем с заден ляв датчик на ABS. Отвихме болта и при ваденето датчика се счупи вътре. След дълга борба оспяхме да го извадим и закачихме новия. Проблема с ASC и ABS и километража изчезна, остана просволутия бензиномер. Захванахме се и с него. Съответно свалихме задната седалка и отворихме резервуара с поплавака. И какво да видим скъсан кабел на поплавака (във вътрешната част при горивото) Свалихме поплавака запоихме кабела, сглобихме колата и ЧУДО всичко си дойде на място!
Цял ден игра но си заслужаваше!
Сега ще споделя всичко, зада може ако има някой подобен проблем да действа!
Днес смених масло и филтри на колата, и решихме да се захванем с заден ляв датчик на ABS. Отвихме болта и при ваденето датчика се счупи вътре. След дълга борба оспяхме да го извадим и закачихме новия. Проблема с ASC и ABS и километража изчезна, остана просволутия бензиномер. Захванахме се и с него. Съответно свалихме задната седалка и отворихме резервуара с поплавака. И какво да видим скъсан кабел на поплавака (във вътрешната част при горивото) Свалихме поплавака запоихме кабела, сглобихме колата и ЧУДО всичко си дойде на място!
Цял ден игра но си заслужаваше!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Работи само оборотомер и темперетура
Като смениш заден ляв датчик/ако не е той значи си за абс модул/ всичко ще се оправи по таблото 

3 мнения
• Страница 1 от 1