Голям разход м52б28 помощ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
73 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Голям разход м52б28 помощ
аз не съм,но мисля че има чип...
всъщност пропуснах да кажа че на диагностиката показа че единия вал не се затваря???
всъщност пропуснах да кажа че на диагностиката показа че единия вал не се затваря???
- driftxtreme
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e30 & e36
Преди години имах подобен проблем с горенето.Оказа се,че някой е вързал датчика на температурата на късо,за да лъже компа,че колата е студена и да праща повече гориво.Но по принцип трябва да ти го отчете това на диагностиката,като грешка на темп. датчик 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
BrkN написа:аз не съм,но мисля че има чип...
Баси чипа!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
driftxtreme написа:Преди години имах подобен проблем с горенето.Оказа се,че някой е вързал датчика на температурата на късо,за да лъже компа,че колата е студена и да праща повече гориво.Но по принцип трябва да ти го отчете това на диагностиката,като грешка на темп. датчик
да и при мен преди година ми излизаше това защото ми беше разкачен датчика ама не се оправи...
днеска сигурно ще отида да си сложа пури или резонатори...ще исчистя грешките и ако пак излезе дебитомер ще го сменя... пък дано се оправи...
bum_bum написа:Не е задължително ако имаш проблем със спийд сигнала да ти е ограничителя на 5500. Моят си беше нормално и беше в авариен режим. М-ки не съм бил ама и аз си мислех, че много върви а то кво се оказа..
Е ти смятай, щом в авариен и до 5500 наказва коли по 300 коня+, ако оправи нещата, ще му трябва екипировка, дето с такава са в изтребителите, че иначе G натоварването от ускорението ще го смаже

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Някой да се обади на човека с OPC-то... Време е да задраска още един
:twisted::twisted:

- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
host написа:Някой да се обади на човека с OPC-то... Време е да задраска още един:twisted::twisted:
Нещо друго ли е наказвала тази 28-ца
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
m.dimitrov1992 написа:host написа:Някой да се обади на човека с OPC-то... Време е да задраска още един:twisted::twisted:
Нещо друго ли е наказвала тази 28-ца
сигурно няква М6-ца

- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Radoslav318i написа::mhihi: интересна тема да.. сподели резултати от други замервания
Също и чипа от къде е да сложа и аз един да тръгне малко тая кола

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
..сега я закачих и ми излезна дебитомер...но когато изчистихме грешката и в поднастройките на дебитомера всичко си показваше че е ок...после направих няколко тигела и пак я закачихме .. пак излезна...
Колата има катализатори и много замирисва ако съм я карал кротско и после я изръчкам...от сервиза ми казаха че сигурно се получава нещо като тапа и дава веднага грешка на девитомера и влиза в авариен режим...посъветваха ме да ги махна и пак да отида при тях...
та ви питам ако някой е имал подобен проблем,ако може да даде съвет...иначе колата работи перфектно и върви също така...мисля че има и чип защото излизаше нещо за микропроцесора и някъв датчик за скороста....
Щом мирише, значи катализатора е запушен и трябва задължително да го смениш с резонаторни гърнета.
Това, което са ти казали за масметъра е пълна глупост- той просто регистрира количеството на преминалите кислородни молекули през него, без значение дали поради някаква причина тяхното количество е повече или по-малко.
За микропороцесора не ми е много ясно.
По отношение на спийд сигнала- ако датчика е проблемен би трябвало да го забележиш на таблото, също така да ти изчезнат интервалите на чистачките. Ако не успееш да решиш проблема, може да ми се обадиш да видя колата.
driftxtreme написа:Преди години имах подобен проблем с горенето.Оказа се,че някой е вързал датчика на температурата на късо,за да лъже компа,че колата е студена и да праща повече гориво.Но по принцип трябва да ти го отчете това на диагностиката,като грешка на темп. датчик
Колкото е по-ниско съпротивлението, а най-ниско е при връзване на късо,

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
host написа:Някой да се обади на човека с OPC-то... Време е да задраска още един:twisted::twisted:
Какво е тва ОПЦ, напоследък много слушам за него. Навремето заради една такава Ибиза взех да си правя колата и докато стане оная изгни

вие ме зехте на ебавка незнам кво ви е толкова смешно както и да е ...
днеска смених катализаторите с пури и ще видя какво става а за този спийд сигнал ми обясниха че някаква жичка трябва да се завърти...ще съм благодарен ако някой ми даде контактите си за да го оправи...
а за дебитомера незнам тогава защо излиза грешка...
днеска също забелязах че ми е направила черени обръчки отзадд на гърнето накрая...преди не ми го е правила
днеска смених катализаторите с пури и ще видя какво става а за този спийд сигнал ми обясниха че някаква жичка трябва да се завърти...ще съм благодарен ако някой ми даде контактите си за да го оправи...
а за дебитомера незнам тогава защо излиза грешка...
днеска също забелязах че ми е направила черени обръчки отзадд на гърнето накрая...преди не ми го е правила
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
За спийд сигнала потърси, писано е много във форума от къде до къде се пуска.
Дебитомера ще е добре да го смениш с работещ за да видиш дали ще записва грешка.
Твърде е възможно да ти зацапа и сондата заради лошото горене и да започне да я записва и нея. След като оправиш всичко 100-200км с повечко газ ще изчистят сондата и няма да имаш грижа.
Дебитомера ще е добре да го смениш с работещ за да видиш дали ще записва грешка.
Твърде е възможно да ти зацапа и сондата заради лошото горене и да започне да я записва и нея. След като оправиш всичко 100-200км с повечко газ ще изчистят сондата и няма да имаш грижа.
73 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5