Голям разход м52б28 помощ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
73 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Голям разход м52б28 помощ
Здравейте колеги.
От 1 година карам с м52б28 и ми дава мн голям разход 19 градско 11 извън със 120-130...
преди бях с 3.45 мислех че е от това..сега съм с 3.15 и е същото...
на диагностика нищо не излизаше преди..сега я закачих и ми излезна дебитомер...но когато изчистихме грешката и в поднастройките на дебитомера всичко си показваше че е ок...после направих няколко тигела и пак я закачихме .. пак излезна...
Колата има катализатори и много замирисва ако съм я карал кротско и после я изръчкам...от сервиза ми казаха че сигурно се получава нещо като тапа и дава веднага грешка на девитомера и влиза в авариен режим...посъветваха ме да ги махна и пак да отида при тях...
та ви питам ако някой е имал подобен проблем,ако може да даде съвет...иначе колата работи перфектно и върви също така...мисля че има и чип защото излизаше нещо за микропроцесора и някъв датчик за скороста....
моля помагайте
От 1 година карам с м52б28 и ми дава мн голям разход 19 градско 11 извън със 120-130...
преди бях с 3.45 мислех че е от това..сега съм с 3.15 и е същото...
на диагностика нищо не излизаше преди..сега я закачих и ми излезна дебитомер...но когато изчистихме грешката и в поднастройките на дебитомера всичко си показваше че е ок...после направих няколко тигела и пак я закачихме .. пак излезна...
Колата има катализатори и много замирисва ако съм я карал кротско и после я изръчкам...от сервиза ми казаха че сигурно се получава нещо като тапа и дава веднага грешка на девитомера и влиза в авариен режим...посъветваха ме да ги махна и пак да отида при тях...
та ви питам ако някой е имал подобен проблем,ако може да даде съвет...иначе колата работи перфектно и върви също така...мисля че има и чип защото излизаше нещо за микропроцесора и някъв датчик за скороста....
моля помагайте
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Голям разход м52б28 помощ
Иди някъде, където си разбират от работата. Колата ти е със саден мотор за това ти дава грешката за спийд сигнала. Съответно колата ти е в авариен режим, от там е разхода и вървежа гаранция ти е много зле.
с 3.45 на 15ки без виско и седалки върва заедно до е46 м3 а със 17ки и седалки се пускаж е36 3.0 м3 и ме би 1 кола на 400 ?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз ти казвам къде мисля че ти е проблема. Ти ако искаш си пляскай М-ките и наливай по 19 литра на всеки 100км
Дебитомера щом го записва сигурно е проблемен, но имаш ли спийд сигнал записан колата ти със сигурност е в авариен режим.
А на тоя с е46 М3-ката дето вървиш до него с 28-ца в авариен режим му кажи направо да я носи в Надин да не се мъчи повече или да иде да си върне книжката по навреме.

А на тоя с е46 М3-ката дето вървиш до него с 28-ца в авариен режим му кажи направо да я носи в Надин да не се мъчи повече или да иде да си върне книжката по навреме.
- Vampi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: си Купето с Усмивка на лицето
ма ти да не си караш още с таблото от 4-цил иначе с тая грешка за спиид сигнала щеше да видиш че кълве на 5500 оборота
Sent from my XT910 using Tapatalk 2

- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Привет колега , сьвсем нормално е с толкова МОЩЕН мотор да гори 19 на 100 .............. сложи някой по скопен мотор , примерно около 200 коня и ще ти падне разхода драстично 

Vampi написа:ма ти да не си караш още с таблото от 4-цил иначе с тая грешка за спиид сигнала щеше да видиш че кълве на 5500 оборота
не с нормално табло съм си...на 6500 си е прекъсвача
- krasi2bmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325 dizel
Махни катализатора и сложи резонансно гьрне може да е запушен , хем ще вземеш и някой лев 

- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Като гледам на какви коли раздаваш шамари, пусни някое клипче на този 13 секунден звяр
По темата - няма ли от кой да вземеш да пробваш с друг дебитомер ?

как не ми вярвате хх :Д (субарото се съм го бил)...дебитомер няма от кой да взема иначе бих пробвал... пускал съм се с друга 2.8 много вървеше...с лек маховик с 3.45 и на 15ки аз бях със 17ките и я бих...нз....а и нз какъв чип има колата нямам идея
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
И мойта дава 19/100 и май върви до Е46 М3. Давай да замерваме
Няма ли от кой да вземеш дебитомер за проба за ден-два да знаеш дали поне е от него?

Няма ли от кой да вземеш дебитомер за проба за ден-два да знаеш дали поне е от него?

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Не е задължително ако имаш проблем със спийд сигнала да ти е ограничителя на 5500. Моят си беше нормално и беше в авариен режим. М-ки не съм бил ама и аз си мислех, че много върви а то кво се оказа..
- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
Абе колега а случайно да сте му правили някакъв мунинг на тоя мотор и от това да е този разход.
73 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5