Грешки при диагностициране - Е46 и Е39.

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Re: Грешки при диагностициране - Е46 и Е39.

Мнение от SHTILL » 11 Юни 2013, 16:49

evgeni.stefanov написа:Изписва ми грешка в таблото за разлика в показанията му на километрите и записите в лайт модула. Как да видя колко са в лайт модула? Чета я с ДИС v44 и INPA.

BMW Scanner
колегата oci може да ти свърши работа
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 12 Юни 2013, 11:18

evgeni.stefanov , колега подготвил ли си се психически :mhihi:
oci написа: тази вечер четах и аз една кола и собсвеника и ме гледаше като теб като видя в евс-а 1048000 км, а по табло беше на 192500 км, аз понеже на ден чета сигурно по 2,3 коли и съм се нагледал на какво ли не общо взето до сега 6,700000 км не ме учудваха, но до тази вечер оказва се че има и 46-ци над 1 милон км, и това беше 136кс.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 13 Юни 2013, 15:46

Колеги, дайте идея от какво може да са тези грешки. Буксата под пасажерската седялка съм я почистил с контактен спрей и всички пинове съм ги пристискал за по добър контакт. За първата грешка имам съмнения за кантара на пасажерската седялка ама нека и някой друг да го потвърди.Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
Мечтае да кара: ///M

Мнение от mitrax » 13 Юни 2013, 16:10

първата е кантара , а втората : или лош контакт или изгърмял по някаква причина пиро патрон на колана .
http://www.carsp.ca/hitech/hitech_pretensioners.htm тука се личи на дясната снимка гръмнал пиро патрон.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 13 Юни 2013, 18:59

oci написа:
Ivo_Borisov написа:Колега oci, вчера гледахме колата на един приятел, наскоро си взе Е46, фейс. Та лампата на еърбега му я няма :mhihi: Явно са я шунтирали, защото има сумати грешки. По интересното са тия грешки. Прикачвам снимки. Дали ще се оправи ако му ги активирам, защото явно си ги търси централата? Или направо да сменя централата? Мерси! :)
untitled.JPG

untitled1.JPG

еми те са спрени пък централата ги търси което значи, че проблема е в нея тя е или МРС3 или МРС4 така като и гледам възможностите, за лампата щом не свети разглоби таблото много често понеже там е диод върху него лепят черно тиксо, дъвка, парцали тъпчат и какво ли не съм намирал вътре.
За централата направо я сменяй и после я кодирайте за тази кола и ще стане работата ако са здрави беговете, ако не тези които не работя просто ги изключи като махнеш чавките.

Колега да те питам че ще поръчам централата, трябва ли да отговаря по номер когато се сменя или трябва да е само MRS3/4 каквато е на колата? Мерси!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 13 Юни 2013, 19:11

Ivo_Borisov написа:
oci написа:
Ivo_Borisov написа:Колега oci, вчера гледахме колата на един приятел, наскоро си взе Е46, фейс. Та лампата на еърбега му я няма :mhihi: Явно са я шунтирали, защото има сумати грешки. По интересното са тия грешки. Прикачвам снимки. Дали ще се оправи ако му ги активирам, защото явно си ги търси централата? Или направо да сменя централата? Мерси! :)
untitled.JPG

untitled1.JPG

еми те са спрени пък централата ги търси което значи, че проблема е в нея тя е или МРС3 или МРС4 така като и гледам възможностите, за лампата щом не свети разглоби таблото много често понеже там е диод върху него лепят черно тиксо, дъвка, парцали тъпчат и какво ли не съм намирал вътре.
За централата направо я сменяй и после я кодирайте за тази кола и ще стане работата ако са здрави беговете, ако не тези които не работя просто ги изключи като махнеш чавките.

Колега да те питам че ще поръчам централата, трябва ли да отговаря по номер когато се сменя или трябва да е само MRS3/4 каквато е на колата? Мерси!

Можеш да я вземеш по версия само MRS3/4, без значение от номера на централата, но след това ще трябва да я кодираш по твоята кола или със скенера или със НЦС-а, ако я вземеш със същия номер слагаш само и триеш грешките, може и вина да и смениш с твоя.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 13 Юни 2013, 19:13

А какво включва това кодиране? Не е ли само смяна на вин-а или това е когато са еднакви номерата?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 13 Юни 2013, 19:52

Ivo_Borisov написа:А какво включва това кодиране? Не е ли само смяна на вин-а или това е когато са еднакви номерата?

Кодирането е да напаснеш централата по оборудването в колата, кодировката е кода с екстрите.
т.е ако колата е с 6 или 8 бега и т.н, за вина е ясно, но това ще го направиш със скенера като закачиш централата виж дали ще ти търси повече или по-малко бегове и съответно пусни или пък спри със скенера ако са повече отколкото има твоята кола и пак ще стане.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 13 Юни 2013, 20:00

:yes: Мерси много!

п.п. Колеги, когато си купувате еърбег централи, поръчайте ги ако не по номер, то поне по цвят на букса. При мен стана така че поръчах MRS3 и дойде със сива букса, а моята зелена и не стана. Та който поръча да знае! :wave:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
Мечтае да кара: Only BMW

Мнение от sttekata » 20 Юни 2013, 20:56

DiGital написа:Дето пише Luftmass kg/h там програмата е бъгната, напълно в нормите си, че дори EGR-а ти работи коректно. А другото показва 102градуса на водата което е много. Явно имаш проблем в охлаждането.

Благодаря ти колега ще го погледна това за високата температура, но това с тези 102С е след като е била на дълъг път - 180км, после в гаража за почивка 30мин и после я запалих за проверката като работи на място 10 мин и вдигна градуси, та дорих чух перката да се е пуснала.

Само не знам дали е нормално толкова бързо да загрее... не разбирам...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 21 Юни 2013, 10:14

Ivo_Borisov написа::yes: Мерси много!

п.п. Колеги, когато си купувате еърбег централи, поръчайте ги ако не по номер, то поне по цвят на букса. При мен стана така че поръчах MRS3 и дойде със сива букса, а моята зелена и не стана. Та който поръча да знае! :wave:

така е защото е за е39-ка, а тази със сивата букса е била от е46 :yes: , просто този който ти я е пращал не е знаел, че имат разлики или пък ти не си му казал, че търсиш за е39.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Мнение от DiGital » 21 Юни 2013, 11:32

sttekata написа:
DiGital написа:Дето пише Luftmass kg/h там програмата е бъгната, напълно в нормите си, че дори EGR-а ти работи коректно. А другото показва 102градуса на водата което е много. Явно имаш проблем в охлаждането.

Благодаря ти колега ще го погледна това за високата температура, но това с тези 102С е след като е била на дълъг път - 180км, после в гаража за почивка 30мин и после я запалих за проверката като работи на място 10 мин и вдигна градуси, та дорих чух перката да се е пуснала.

Само не знам дали е нормално толкова бързо да загрее... не разбирам...

Радиатора ти е мръсен сигурно щом е след дълъг път. Между водния и климатичния радиатор се сабират боклуци, погледни го, според мене е от там.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
Мечтае да кара: Only BMW

Мнение от sttekata » 21 Юни 2013, 22:52

То DiGital

Мерси тези дни ще махна дифузора и ще погледна обстойно какво се събрало :( дано верно е от там

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 23 Юни 2013, 13:43

oci написа:
Ivo_Borisov написа::yes: Мерси много!

така е защото е за е39-ка, а тази със сивата букса е била от е46 :yes: , просто този който ти я е пращал не е знаел, че имат разлики или пък ти не си му казал, че търсиш за е39.

То и аз не знаех, порачах MRS3, колегата нямаше моя номер и му казах да ми прати но не стана. Тези със сива букса са Бош а зелената Сименс, това забелязах.
За моята кола си поръчах друга със зелена и пак греда, същата грешка за unit control fault и грешките не може да се трият :banghead: Сега ще я сменям пак.
п.п. Много са кекави тия централи, откачах акумулатора да сменям волана и бега и наби тая грешка както и миналия път.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 30 Юни 2013, 17:27

Неволите с тия еърбегове продължават. Преди два дни си смених централата и всичко е точно. Вчера си карам и светна лампата на еърбега. Днес гледам през скенера и ми изкарва следната грешка
untitled.JPG

Пробвах с друг бег, който ми беше и преди на колата и пак свети същата настояща грешка. Не се трие. Махам отметката на еърбега да не го търси централата и грешката се трие и лампата не свети, няма проблем. Но така нямам еърбег на волана :dunno:
Мерих с мултицет лентовия кабел, четирите кабелчета на еърбега нямат проблем :dunno:
Някакви идеи?

п.п. Като ми свети лампичката и не ми работи шофьорския еърбег, другите дали работят?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46