Смяна на двигател моля за помощ
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
Re: Смяна на двигател моля за помощ
да колега яжно друг ще ми върже инсталацията.аз само ще насадя мотора,скоростите и тн. и ще търся някой друг да го запали.веЧе незнам какво да я правя тая кола,а немога да я карам на бензин на 2.6 лева за литър 

- Митко Стоянов
- Чичо Митко
-
- Кара: Х5 и W209
- Мечтае да кара: DDT на море :)
chernobila написа:веЧе незнам какво да я правя тая кола,а немога да я карам на бензин на 2.6 лева за литър
Е нали беше голяма икономелка, ако си забравил, да ти припомня:
chernobila написа:А бе колега днес си карам от 4-ти километър посока ГМ-то и останах потресен - задръстване яко тръгни спри..тръгни спри 14.2/100не ми се дава еиии ще полудея

Женската жестокост край няма. Аз и подарих милиони животи.... а тя ги изплю

- chernobila
- младши ентусиаст
-
колега а да ти припомня други хора,които разбират милион пъти повеЧе от мен какво казаха?сложа ли газ на 5.4 после поЧват драмите и проблемите!!!не искам да си вкарвам такъв таралеж в гаштите!!по-добре ми е да дам повеЧе пари за смяна на мотора,отколкото да му сложа газ!до сега всиЧките ми коли са били на газ и друга не съм карал и тази кола също ще я карам на газ,каквото и да ми коства това!а за разхода на 750 мога да ти кажа само,Че ми дава МНОГО по-малко от колкото ти и още много хора си мислите.ако трябва цяла кола донор ще си купя,но ще си я направя !!!поздрави
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
за мен най-удачния ти вариант е да вземеш кола със желания мотор и читаво купе.Оттам нататък екстрите от твойта в другата и накрая квото ти остане на пазара,а 50-та в 30-ка.По-лесно и да го мислиш няма да стане
ТДС - Турбо Див Селянин
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Някой от екстрите са доста по трудни за монтаж и изискват много повече разглобяване отколкото една смяна на мотор,скорости,диференциал и полуоски 

- chernobila
- младши ентусиаст
-
boris_k написа:Някой от екстрите са доста по трудни за монтаж и изискват много повече разглобяване отколкото една смяна на мотор,скорости,диференциал и полуоски
Много си прав.Само ми остана окабеляването....ама и с него ще се справя

chernobila написа:boris_k написа:Някой от екстрите са доста по трудни за монтаж и изискват много повече разглобяване отколкото една смяна на мотор,скорости,диференциал и полуоски
Много си прав.Само ми остана окабеляването....ама и с него ще се справя
Пожелавам ти скоро да е готова .Като я пуснеш с движение трябва една сбирка да направим , за да видим какво си сглобил !!!

- chernobila
- младши ентусиаст
-
Надявам се другата седмица да почна да го насаждам.Гадното е,че мога да човъркам по колата само събота и неделя и ще е ад под небето.А тая кола мира не ми дава и нощтно време не се спи
Сега се чудя какво ще стане с ДСЦ-то ама май ще е проба - грешка 

- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
Колегата , който ще присажда двигател , искам да те попитам ( не се заяждам ) защо си избрал 3.5 пред 4.4 ?
Наистина ми е интересно . Разхода на бензин е едентичен , газифицират се по еднакъв начин , а всичко останало - мощност , динамика и к.с е в полза на 4.4
Наистина ми е интересно . Разхода на бензин е едентичен , газифицират се по еднакъв начин , а всичко останало - мощност , динамика и к.с е в полза на 4.4

- chernobila
- младши ентусиаст
-
AngelG написа:Колегата , който ще присажда двигател , искам да те попитам ( не се заяждам ) защо си избрал 3.5 пред 4.4 ?
такъв намерих

- kilikandzer-power
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E38
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: Individual Executive 728ILA
chernobila написа:да колега яжно друг ще ми върже инсталацията.аз само ще насадя мотора,скоростите и тн. и ще търся някой друг да го запали.................
Гледай да намериш правилния човек, че с принципа проба грешка излиза скъпо

И за какво се заиграваш с тоя мъртвец 3.5, то не че 4.4 е много по-жив ама да си беше забил едно М54В30 - динамиен мотор и икономичен?

На диностенда виждаш това което очакваш, но на улицата разбираш истината !
- chernobila
- младши ентусиаст
-
Колеги вчера гледах едно 3.5 на колега от форума.Измерих му компресията - направо се изумих под 12.5 нямаше цилиндър,като стигаха до 14.5 ,НО има 2 проблема които много ме притесняват.
1.Като е на D и е на наклон колата тръгва назад - не много,но сигурно ила едно 10 см.Лошото е,че няма как да я закарам до сервиза да я огледам хубаво на подемника и трябва да рискувам и да се доверя дали няма удари по картера,дали текат скоростите и тн.
2.Двете гарнитури на капаците на главите са за смяна - като мерих компресията при ваденето на свещите имаше адски много масло.Измерих компресията и започна отзад да пуши много на масло.Поработи така 5-10 мин. и изчисти ,НО като и дадеш газ повече от място пак изпушва на масло
дайте някакъв съвет
На колата са и махнати катализаторите и отзад всичко си личи...даже леко сивкав пушек излиза,пука в гърнетата (беше със 7 оригинални свещи от завода сигърно и една сменяна
).Най-големият проблем е,че колат е с АСЦ и газта и е на жило,а мойто 750-ка доколкото знам е с ел. газ и ДСЦ.Ще стане ли да си работи мойто ДСЦ или не,защото ако нямам ДСЦ няма да сменям мотора - без системи е се едно да караш Лада 
1.Като е на D и е на наклон колата тръгва назад - не много,но сигурно ила едно 10 см.Лошото е,че няма как да я закарам до сервиза да я огледам хубаво на подемника и трябва да рискувам и да се доверя дали няма удари по картера,дали текат скоростите и тн.

2.Двете гарнитури на капаците на главите са за смяна - като мерих компресията при ваденето на свещите имаше адски много масло.Измерих компресията и започна отзад да пуши много на масло.Поработи така 5-10 мин. и изчисти ,НО като и дадеш газ повече от място пак изпушва на масло

- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Здрасти колега.Като мери компресията беше хубаво да видиш първи удар на колко бара ще покаже не толкова с напомпване.Това масло което е влязло в цилиндрите като си отвил свещите то ти е пушело след като си запалил.Трябвало е да я покарате малко и тогава да видиш дали продължава да пуши.Колко голям е наклона за да тръгва колата назад?Освен това като превключваш между предавките на място има ли удари?Ти гледаш мисля по-стария мотор затова е с ръчна газ,но ДЦС-то незнам дали зависи от мотора все пак както и АСЦ-то само му прекъсват горивото,а ДЦС-то си работи и с АБС за да ти окроти авомобила.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
amgpower написа:Здрасти колега.Като мери компресията беше хубаво да видиш първи удар на колко бара ще покаже не толкова с напомпване.Това масло което е влязло в цилиндрите като си отвил свещите то ти е пушело след като си запалил.Трябвало е да я покарате малко и тогава да видиш дали продължава да пуши.Колко голям е наклона за да тръгва колата назад?Освен това като превключваш между предавките на място има ли удари?Ти гледаш мисля по-стария мотор затова е с ръчна газ,но ДЦС-то незнам дали зависи от мотора все пак както и АСЦ-то само му прекъсват горивото,а ДЦС-то си работи и с АБС за да ти окроти авомобила.
Явно колега е старият мотор.Колата е края на 1996 г.Има ли вариятн да стане с ел.газ а не на жила?Въпросът ми е ,че до 2 часа трябва да му кажа на колегата дали го купувам,а ДСЦ-то (АСЦ-то и абс) най-много ме притесняват,както и автопилота - много удобна екстра си е

Наклона не беше голям,но тръгваше назад.Моята грам не мърда ама дори и милиметър

- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
За да стане с ел газ трябва да му се сложи другия дросел от М62ТУБ44 но незнам дали тази интервенция е възможна.Щом пудпушва пак е възмовно да са гумички едва ли са сегменти.Но да си правиш ремонт на мотор който сега взимаш ми се струва излишно.Трябва някой жичкаджия да си каже мнението за електриката,аз не съм силен в тази посока.Но грубо за да направиш ремонт на тоя мотор на главите е около 600-1000лв без труд,казвам го защото аз мислех да свалям главите на моя м62 но се отказах защото при мен нямаше нужда а исках за профилактика но тези пари са си бая.Така че помисли дали да скачаш в тигана.