Трудно ли се инсталират екстри на е38 ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
Трудно ли се инсталират екстри на е38 ?
почти си купих една е38 за донор на мойта която е леко казано почти базов модел, интересува ме колко сложно може да бъде да я оборудвам с:
малка навигация
кожен салон с подгрев и масаш
дигитален климатроник
автоматичен багажник
светещи дръжки, вътрешни и външни
самозатъмняващи се огледала
сензор за дъжд
борд комп
Това са все неща които нямам и много ми се иска да инсталирам в моето купе
разполагам с цяла кола, нещата не са сваляни от донора все още и ми се иска преди да започна да се филмирам някой да каже дали да се захващам аз или да търся специалист, а ако се налага специалист не се стискайте да предложите някога в района на София
Всякаква информация ще ми е добре дошла
малка навигация
кожен салон с подгрев и масаш
дигитален климатроник
автоматичен багажник
светещи дръжки, вътрешни и външни
самозатъмняващи се огледала
сензор за дъжд
борд комп
Това са все неща които нямам и много ми се иска да инсталирам в моето купе
разполагам с цяла кола, нещата не са сваляни от донора все още и ми се иска преди да започна да се филмирам някой да каже дали да се захващам аз или да търся специалист, а ако се налага специалист не се стискайте да предложите някога в района на София
Всякаква информация ще ми е добре дошла

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Re: Трудно ли се инсталират екстри на е38 ?
Това е голяма гимнастика, но удоволствието от резултата е невероятно. Работата не е никак малко и е добре да си намериш помощник и забрави, че съществува инструмент, наречен "резачи".
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Щом тази има тези екстри, защо не ползваш твоята като донор за нея ? 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- brankovv
- младши ентусиаст
-
ogata написа:Щом тази има тези екстри, защо не ползваш твоята като донор за нея ?
въпрос от серията тъпи ?

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
brankovv написа:ogata написа:Щом тази има тези екстри, защо не ползваш твоята като донор за нея ?
въпрос от серията тъпи ?донора и меко казано тотал, купето
Сори, все забравям тези дни да купя батерии за кристалната топка, пък и ти не беше уточнил

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Първо се подготвяш с информация, ама много информация и детайлни описания, на хартия също е вариант, въпреки че с лаптопа под ръка е още по-удобно.
После разколачваш донора, като внимателно си сортираш всяко едно нещо което ти е нужно.
После твойта на части също
Като ще сменяш седалки и какво ли още не, едно пране вътре не е лоша идея, както и едно хубаво изчистване на лайстни, кори пластмаси, особено ако са светли, стават като нови.
След това подред, със събраната информация, мисля че за около ден, максимум два ще се справиш.
После разколачваш донора, като внимателно си сортираш всяко едно нещо което ти е нужно.
После твойта на части също

След това подред, със събраната информация, мисля че за около ден, максимум два ще се справиш.

- red_bull92
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: ARKTISSILBER METALLIC (309)
Според мен махни окабеляването на твойта Е38-ца и сложи другото и вече оттам нататък остава само да свържеш екстрите и всичко ще се нареди
Успех!

Кола с предно предаване е като жена с малки цици, върши работа, но не доставя удоволствие!
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
BMW E36 318is (m42b18) на части -> http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5#p3958725
- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Виждаш как и от къде минава окабеляването на донора. Слагаш на твоята и след това ползваш вече подготвената информация само за допълнителното свързване на екстрите, но за голяма част от нещата просто ще видиш кое, как от къде минава на донора. Можеш и да направиш една много силна тема със снимков материал как си направил интервенцийте. 

- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
не е никак лесно,но с колеги като Стоян , борис_к ,предел и още дооста колеги от форума,ще се справиш без шроблем
Може дори при разглабянето на колата донор да снимаш всичко и после ще си помагаш със снимков материал
Започни от най гадното - навигацията и сензора за дъжд - така или иначе ще трябва да махаш част от салона и после направо слагаш новият салон 

- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
Възможно ли е на кола с климатик ( въртоци ) да се сложи дигитален климатроник ?
- brankovv
- младши ентусиаст
-
AngelG написа:Възможно ли е на кола с климатик ( въртоци ) да се сложи дигитален климатроник ?
възможно е и аз точно тази процедура ще правя, но се подменя горе доло всичко, утре започвам с разглобяването леко, леко задължително ще снимам

- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
brankovv написа:AngelG написа:Възможно ли е на кола с климатик ( въртоци ) да се сложи дигитален климатроник ?
възможно е и аз точно тази процедура ще правя, но се подменя горе доло всичко, утре започвам с разглобяването леко, леко задължително ще снимам
Е то попринцип няма невъзможни неща , но аз имах предвид дали е възможно , без да се налага да изкормя половината кола
- brankovv
- младши ентусиаст
-
AngelG написа:brankovv написа:AngelG написа:Възможно ли е на кола с климатик ( въртоци ) да се сложи дигитален климатроник ?
Е то попринцип няма невъзможни неща , но аз имах предвид дали е възможно , без да се налага да изкормя половината кола
без да изкормиш колата отговорът е не, ако ще сменяш на дигитална клима в купето трябва да остане само тавана от интериора и задната седалка ;D
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Колега, извикай някой да снима, защото с две заети ръце и фотоапарат в третата
ще е доста весело.

Българския вариант:
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
brankovv написа:AngelG написа:Възможно ли е на кола с климатик ( въртоци ) да се сложи дигитален климатроник ?
Видях,че си от Казичане - има един бац Марти Джийзъса (ние си го знаем като Хесус

28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2