Избор между БМВ 325тдс и 318тдс
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Избор между БМВ 325тдс и 318тдс
Здравейте
Отдавна не съм писала тук. Търсих подобни теми, но информацията е малко, дано не съм объркала раздела
Колеги въпроса ми е следния, значи имах 2 БМВта е36. Едното беше 318и, а другото ис. След всички проблеми с тях реших да сменя с дизелово БМВ. Не съм чувала много добри неща, особенно за 325тдс.
Утре ще ходя да гледам едно 318тдс в друг град, евентуално ще го купя, но не знам какво точо да гледам, кои са им слабите места, какво да очаквам? Преди няколко дни ходих да видя едно и ми направи впечатление, че като го запалих, то беше студено, държа около 1200 оборота и след около 15 секунди ги смъкна на 850 някъде. Това нормално ли е? Пропуши, но това е нормално. Как трябва да е на студен старт и на топъл?
Моля ви, помогнете

Утре ще ходя да гледам едно 318тдс в друг град, евентуално ще го купя, но не знам какво точо да гледам, кои са им слабите места, какво да очаквам? Преди няколко дни ходих да видя едно и ми направи впечатление, че като го запалих, то беше студено, държа около 1200 оборота и след около 15 секунди ги смъкна на 850 някъде. Това нормално ли е? Пропуши, но това е нормално. Как трябва да е на студен старт и на топъл?
Моля ви, помогнете

I love my BMW <3
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Избор между БМВ 325тдс и 318тдс
Каквото и да гледаш ако не е поддържан читаво ТДС-а може да ти скъси живота.
И двата мотора са хубави и елементарни за ремонт и поддръжка, стига да попаднеш на читав и съвестен монтьор.
Гледаш мотора да е тих да няма вибрации и излишни шумове, да няма течове на масло, да върви плавно като го караш и да не тресе.
Всичко останало е въпрос на късмет.
Ако търсиш икономия малкия ТДС, ако караш предимно извън града, големия и тн.
Има много теми за ТДС в форума, в раздел Е34 има тема какво да се гледа при покупка на дизел, можеш да я прочетеш.
И двата мотора са хубави и елементарни за ремонт и поддръжка, стига да попаднеш на читав и съвестен монтьор.
Гледаш мотора да е тих да няма вибрации и излишни шумове, да няма течове на масло, да върви плавно като го караш и да не тресе.
Всичко останало е въпрос на късмет.
Ако търсиш икономия малкия ТДС, ако караш предимно извън града, големия и тн.
Има много теми за ТДС в форума, в раздел Е34 има тема какво да се гледа при покупка на дизел, можеш да я прочетеш.

Благодаря за отговора, дано този път да имам късмет

I love my BMW <3
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
bmw-rs написа:ЗдравейтеОтдавна не съм писала тук. Търсих подобни теми, но информацията е малко, дано не съм объркала раздела
Колеги въпроса ми е следния, значи имах 2 БМВта е36. Едното беше 318и, а другото ис. След всички проблеми с тях реших да сменя с дизелово БМВ. Не съм чувала много добри неща, особенно за 325тдс.
Моля ви, помогнете
Това с оборотите е нормално. Колата трябва да има безпроблемен студен и топъл старт. Ако има проблеми с топлият може да се наложи смяна на веригите. Когато въртиш волана на място или включваш консуматори не трябва да се променят оборотите- ако се променят има проблем в управлението на горивоподаването в помпата, трябва да смениш така наречената плочка, която изобщо не е евтина. Когато натовариш сериозно двигателя, стрелката за температурата на антифриза не трябва да мърда от 12 без 1. Но най-добре е да се откажеш от намерението си и да си вземеш някакъв бензинов двигател и после да му сложиш газов инжекцион.
- vld
- Старши ентусиаст
-
zvetiko написа:bmw-rs написа:ЗдравейтеОтдавна не съм писала тук. Търсих подобни теми, но информацията е малко, дано не съм объркала раздела
Моля ви, помогнете
Това с оборотите е нормално. Колата трябва да има безпроблемен студен и топъл старт. Ако има проблеми с топлият може да се наложи смяна на веригите. Когато въртиш волана на място или включваш консуматори не трябва да се променят оборотите- ако се променят има проблем в управлението на горивоподаването в помпата, трябва да смениш така наречената плочка, която изобщо не е евтина. Когато натовариш сериозно двигателя, стрелката за температурата на антифриза не трябва да мърда от 12 без 1. Но най-добре е да се откажеш от намерението си и да си вземеш някакъв бензинов двигател и после да му сложиш газов инжекцион.
Колега на Е36 няма как да седи на 12 без1, щото таблото отчита среда от 82 градуса до 105 мисля че беше.
12 без 1 при Е36 е ~70 градуса тоест не е в нормална работна температура.

- bavaretca_tns
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Основно на запад и по писти.
Карал съм и двете коли и според мен е подобре 2.5,но зависи как се кара при него гнп- то и турбото често издават багажа при доста напъване, а пък 1.8 е слаб мотор за това купе.Лично мнение не ангажирам ниокои с него
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Слаб ама икономичен.
Зависи кой какво търси. 2.5тдс в много от случаите харчи колкото 1.6-1.8 бензинов мотор и това малко обезсмисля притежаването на такъв автомобил с цел икономия на гориво.
Аз обичам да си мисля за това какво ли е бил 325тдс по времето когато е бил нов сравнен с всички останали дизелови автомобили от това време.

Аз обичам да си мисля за това какво ли е бил 325тдс по времето когато е бил нов сравнен с всички останали дизелови автомобили от това време.

- vld
- Старши ентусиаст
-
Е как какво революция, както е сега 320д, няма друга кола с такова тегло и с задно предаване с толкова динамичен и икономичен мотор.
За пример мога да дам Е90 320д 163кс. спрямо пасат 6 2.0тди 140кс., е пасата си пука градско 10-11 като стой та гледай и в най добрия случай 6 и малко извън града.
Докато при Е90ката градско рядко дава повече от 8-8.5 извън града 5 и малко се постигат доста лесно.
Наблюдението ми е над две чисто нови закупени коли 2006г. от мои приятели с които съм пътувал многократно.
Едно време като е бил нов ТДС-а е било доста добре.
Сега след ревизията на главата ми се струва, че и при мен ще падне още разхода.
За пример мога да дам Е90 320д 163кс. спрямо пасат 6 2.0тди 140кс., е пасата си пука градско 10-11 като стой та гледай и в най добрия случай 6 и малко извън града.
Докато при Е90ката градско рядко дава повече от 8-8.5 извън града 5 и малко се постигат доста лесно.
Наблюдението ми е над две чисто нови закупени коли 2006г. от мои приятели с които съм пътувал многократно.
Едно време като е бил нов ТДС-а е било доста добре.
Сега след ревизията на главата ми се струва, че и при мен ще падне още разхода.

- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
vld написа:...

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- vld
- Старши ентусиаст
-
ogata написа:vld написа:...
![]()
Дай пак че не се вижда това което искаш да покажеш.
След проверка в гугъл излиза една скала за температурата с разграфяване на Е36цово табло, е явно не е съвсем вярна.
За справка термостата на М43 отваря на 95 градуса, можеш да си представиш колко градуса става в главата там където е датчика и какво ще се вижда на таблото докато отвори термостата.
На по новото М43 което е 1.9 термостата отваря на 105градуса

Та тая скала може да е за някоя рана версия на М40 или М42.
И със сигурност има диапазон в който седи на средата стрелката.

- ShibinG
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39tdsA "97
- Мечтае да кара: c63amg
имам и двата мотора , за каране м51 е доста по - приятен ,но за икономия с малкия тдс падам под астрите 1,7 дизел
а върви доста повече от тях 
иначе и двата имат еднакви болежки , като м51 има ресурс да издържи повече

иначе и двата имат еднакви болежки , като м51 има ресурс да издържи повече
6>4
Здравейте
Мога да се похваля
Миналата седмица си взех 318тдс и съм много доволна. Много добре си върви колата, на мен не ми трябва голям двигател и разхода е добър. Благодаря ви за съветите, дано този път да имам по- малко проблеми с това бмв 

I love my BMW <3
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Добър избор
Ако е запазен и се полага съответната грижа и поддръжка има ресурс да изкара много километри и да спести много пари от гориво.

Честито за колата. Ако не е безмилостно мачкана, и се грижиш за важните неща по нея -
ще ти служи вярно и безпроблемно дълго време. Един познат има 318tds от почти последните години, хубава кола.
способна е на много прилична икономия, извън града. То тя и в града не е ламя... 

14 мнения
• Страница 1 от 1