проблем чистачки
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
проблем чистачки
Здравейте колеги. Прочетох бая теми, но не разбрах нищо по моя въпрос. Проблема е, че като пусна чистачките работят постоянно на втора степен независимо дали съм цъкнал за еднократно, интервал, втора степен или пръскам на стъклото и спират когато си поискат. След като спрат работят само на трета степен и като върна лостчето дори и на втора степен спират там където са. След като изгася двигателя (или контакт) пак наново. Много е неприятно, защото пръскам веднъж спират и след това трябва да изгася, за да могат да пръсна пак (в това време ужас). Пробвал съм с друго лостче, релета и управление (това при почиващият крак). Остана само моторчето, но според мен няма логика да е от него щом работят макар и малко и след рестарт на колата пак тръгват. Дори понякога се оправят и си бачкат ама много рядко. И се чудя дали няма още някой модул, който да прави пакости. Може ли да има връзка с централното щото и то се ебава ама съм в процес на търсене и ако не успея сам ще питам.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: проблем чистачки
mirkoo написа:Здравейте колеги. Прочетох бая теми, но не разбрах нищо по моя въпрос. Проблема е, че като пусна чистачките работят постоянно на втора степен независимо дали съм цъкнал за еднократно, интервал, втора степен или пръскам на стъклото и спират когато си поискат. След като спрат работят само на трета степен и като върна лостчето дори и на втора степен спират там където са. След като изгася двигателя (или контакт) пак наново. Много е неприятно, защото пръскам веднъж спират и след това трябва да изгася, за да могат да пръсна пак (в това време ужас). Пробвал съм с друго лостче, релета и управление (това при почиващият крак). Остана само моторчето, но според мен няма логика да е от него щом работят макар и малко и след рестарт на колата пак тръгват. Дори понякога се оправят и си бачкат ама много рядко. И се чудя дали няма още някой модул, който да прави пакости. Може ли да има връзка с централното щото и то се ебава ама съм в процес на търсене и ако не успея сам ще питам.
Колега, чистачките и централното заключване се управляват от комфорт модула- виж в какво състояние е, прегледай платката, ако всичко е наред потърси друг втора ръка.
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
zvetiko написа:mirkoo написа:Здравейте колеги. Прочетох бая теми, но не разбрах нищо по моя въпрос. Проблема е, че като пусна чистачките работят постоянно на втора степен независимо дали съм цъкнал за еднократно, интервал, втора степен или пръскам на стъклото и спират когато си поискат. След като спрат работят само на трета степен и като върна лостчето дори и на втора степен спират там където са. След като изгася двигателя (или контакт) пак наново. Много е неприятно, защото пръскам веднъж спират и след това трябва да изгася, за да могат да пръсна пак (в това време ужас). Пробвал съм с друго лостче, релета и управление (това при почиващият крак). Остана само моторчето, но според мен няма логика да е от него щом работят макар и малко и след рестарт на колата пак тръгват. Дори понякога се оправят и си бачкат ама много рядко. И се чудя дали няма още някой модул, който да прави пакости. Може ли да има връзка с централното щото и то се ебава ама съм в процес на търсене и ако не успея сам ще питам.
Колега, чистачките и централното заключване се управляват от комфорт модула- виж в какво състояние е, прегледай платката, ако всичко е наред потърси друг втора ръка.
+1 Успех!
- ODRITO
-
BMW Motorsport
-
- Кара: E36 96' M44
- Мечтае да кара: Луноход
- Детайли за колата: M Contour
Колеги и аз имам подобен проблем с чистачките само че аз имам най бързата степен и спират където си искат не падат до доло и другите степени ги няма бавната и интервала!Смених модула с синята букса от друга кола работеща сложих и друго си купих промяна няма!Пък релето немога да го открия 96' година ми е колата!Някой ако е имал този проблем да помага

Колеги открих модула, но май той няма общо с чистачките, защото има три букси и като ги махам спират стъклата, централното и плафона свети като на обикновена кола (без да свети след като върна контакт и т.н.). Платката на модула изглежда перфектна ще ида до моргата догодина да взема за проба. Някакви идеи. И някой знае ли как се проверява реле с мултицета, защото пак чета ли чета и срещам отговор замери релето с мулцита дали действа.
Весело посрещане на Новата Година!
Весело посрещане на Новата Година!
- ODRITO
-
BMW Motorsport
-
- Кара: E36 96' M44
- Мечтае да кара: Луноход
- Детайли за колата: M Contour
Колеги да ви се похваля оправих си проблема с чистачките!Оказа се че е от системата за миене на фаровете не бях закачил буксата на моторчето понеже ми бяха пратили моторче от Е46 вместо от Е36 и там буксите са различни и днес се сетих разглобих буксата закачих директно кабелите за пробва без буксата и тръгнаха!

7 мнения
• Страница 1 от 1