Проблем със оборотите на празен ход/Е36 М50Б20 без ванос.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- SkylinePower_
- Потребител
-
Проблем със оборотите на празен ход/Е36 М50Б20 без ванос.
2дваиската ми работи като зил на тихи обороти..Случвасе следното:паля на студено работи перфектно на смукач,но кагато загрее и падне на нормалните обороти,започва да губи цилундри,работи неравномерно,тресе.
А когато подадеш гас моментално изчиства/след 1500 об няма проблем/ работи перфектно.
Един казва бобини,друг дебитомер,трети ламбдата..моторче за празен ход и ТН...
Свештите са чисто нови.. това беше парвото което смених..от там нататака незнам..Ако можете ми помогнете да си спестя диагностики и некадарни маистори..
Двигатела е M50B20 без ванос електроника БОШ..
А когато подадеш гас моментално изчиства/след 1500 об няма проблем/ работи перфектно.
Един казва бобини,друг дебитомер,трети ламбдата..моторче за празен ход и ТН...
Свештите са чисто нови.. това беше парвото което смених..от там нататака незнам..Ако можете ми помогнете да си спестя диагностики и некадарни маистори..
Двигатела е M50B20 без ванос електроника БОШ..
- NoMoreRules
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320i Coupe, BMW e46 ci
- Детайли за колата: шест цилиндров звяр
Re: Проблем със оборотите на празен ход/Е36 М50Б20 без ванос
Колега има ли някакво развитие по темата ти?
Само че едно е да отворят талона с 316,а под капака ония туч м50, дето и кьорав да си пак ще го чуеш :mhihi:
- SlowMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
Задължително си провери ламбдата , да няма скъсани кабелчета или буксата да е намокрена или в твоя случай е по-вероятно да е забила и да дави мотора в ниски.
- SkylinePower_
- Потребител
-
SlowMotion написа:Задължително си провери ламбдата , да няма скъсани кабелчета или буксата да е намокрена или в твоя случай е по-вероятно да е забила и да дави мотора в ниски.
От известно време карам без дебитомер,даржисе по добре вав ниските,но пак препуква от време на време..
Но ще прегледам ламбдата,ще я откача да пробвам без нея.. благодаря за идеята колега дано да е от нея..

От много неща може да тресе колега. 1-вото нещо, което си мисля е, че колата ти щом пали нормално и като загрее тресе, някак си заработва на 3 цилиндъра.
Ламбдата как е? Съединител, маховик? Те как са ти? Като натиснеш съединителя на празен ход вибрациите остават ли или изчезват? Ако спира или намалява тресенето при пуснат климатик предполагам, че има проблем по гориво-подаването - помпа, дюзи. 

- SkylinePower_
- Потребител
-
4len4o написа:От много неща може да тресе колега. 1-вото нещо, което си мисля е, че колата ти щом пали нормално и като загрее тресе, някак си заработва на 3 цилиндъра.Ламбдата как е? Съединител, маховик? Те как са ти? Като натиснеш съединителя на празен ход вибрациите остават ли или изчезват? Ако спира или намалява тресенето при пуснат климатик предполагам, че има проблем по гориво-подаването - помпа, дюзи.
Колега правиго и вав движение,едно придърпване като караш със леко подадена гас до 1500 об,след 1500 изчиства и никакав проблем.. Мен ме съмнява дебитомер,дефектни бобини или лабдата.. Просто исках някои минал през този проблем да ме напъти и насочи.. кам нешто конкретно
Чух че кабелите на датчика на разпределителния вал,давали дефект след време,протривали се дажали на касо,някои знае ли нешто за това ??
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Колега, за следващото мнение или си купи речник и няма да го одобря. Бива неграмостост ама твойто е подигравка с езика ни!
- SkylinePower_
- Потребител
-
bum_bum написа:Колега, за следващото мнение или си купи речник и няма да го одобря. Бива неграмостост ама твойто е подигравка с езика ни!
Съжелявам колега ,аз съм си напално грамотен,проблема е във компа,внос е от чужбина все още няма кирилица..стремя да спазвам пражилата ползваики Google Translate ама си не е работа..
За всички интересувашти се оказасе дебитомер..за сега карам без него.. разхода е литър,литър и половина по висок без него..двигатела си работи във авариен режим и е временно решение на проблема..

8 мнения
• Страница 1 от 1