Електромагнитен съединител???
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
Електромагнитен съединител???
Преди няколко дни ел. перка отказа да работи. Понеже бях много зает си карам със включен климатик, понякога без даже да духа, копчето си седи включено, за да се върти перката поне на 1ва степен. Днес в едно задръстване започнах да чувам тропане от предницата. Звука идваше от магнитния съединител за компресора. Една секунда се върти заедно с ремъка и после спира за около 2-3 секунди. Имате ли идея къде може да е проблема и дали може да се повреди компресора заради него?
Благодаря.
Благодаря.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Електромагнитен съединител???
Климатичната система вдига високо налягане и изключва по защита.Ако не счупи бутало на компресора то в най скоро време ще изгори електромагнитния съединител от честите вклучвания и изключвания,а това се получава от перката,а перката ти е спряла защото радиаторите са задръстени с боклуци и е вдигала високо налягане!
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Естествено, че ще се повреди компресора. Отиваш да източат системата. Сваля се компресора и му се подменят лагерите. След това пълнене на системата.
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Когато пусна климатика се пуска и перката. Когато колата започна да загрява включих парното и отделно компресора, за да върти перката.
Пак съм се ос.рал май.

- zafirovp
- младши ентусиаст
-
Re: Електромагнитен съединител??? РЕШЕН
Малко Feedback:
Даже след като реших проблема със охлаждането, проблема със компресора не изчезна. От сервиза ми поръчаха рециклиран компресор от за 150 лв. Компресора изглежда добре направен, работи добре и даже има специално покритие против корозия. Съединителя също е перфектен. Всичко пристигна за 1 ден със Еконт. Има гаранция 1 година.
ПС: Не ме питайте за името на фирмата, не го знам. Нямам възможност да попитам в сервиза, понеже нямам намерение скоро да го посещавам.
Просто споделям, че вместо да се дават 100 лева за компресор от морга и още 50 за пълнене, като крайния резултат не е ясен, по-добре да се вземе такъв за 150 лв със гаранция. Предполагам има такива фирми във всички по-големи градове.
Даже след като реших проблема със охлаждането, проблема със компресора не изчезна. От сервиза ми поръчаха рециклиран компресор от за 150 лв. Компресора изглежда добре направен, работи добре и даже има специално покритие против корозия. Съединителя също е перфектен. Всичко пристигна за 1 ден със Еконт. Има гаранция 1 година.
ПС: Не ме питайте за името на фирмата, не го знам. Нямам възможност да попитам в сервиза, понеже нямам намерение скоро да го посещавам.

5 мнения
• Страница 1 от 1