Питане отностно крушки и още един проблем с паленето
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Питане отностно крушки и още един проблем с паленето
Първо да кажа за каква е кола става въпрос - е39-ка с мотор 525 ТДС 99'година. Фаровете са Хела.
Едното питане ми е за крушки-откъде мога да си купя крушки за Angel Eyes-а 10 ватови или повече нещо което да се вижда и през деня. В БМВ ми искат по 51лв на крушка. Да вметна само че съм от Русе.
Другия проблем е паленето в много топло време пали с много въртене. Ходих по майстори, веригите били ОК имаше проблем с предваренето на помпата настроиха ми я и сега всичко изглежда добре, но уви когато стане над 30 градуса и колата почва да пали по трудничко. Някой имал ли е такъв проблем?
Едното питане ми е за крушки-откъде мога да си купя крушки за Angel Eyes-а 10 ватови или повече нещо което да се вижда и през деня. В БМВ ми искат по 51лв на крушка. Да вметна само че съм от Русе.
Другия проблем е паленето в много топло време пали с много въртене. Ходих по майстори, веригите били ОК имаше проблем с предваренето на помпата настроиха ми я и сега всичко изглежда добре, но уви когато стане над 30 градуса и колата почва да пали по трудничко. Някой имал ли е такъв проблем?
- rosko3001
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е39 530Д 2002г.
- Мечтае да кара: БМВ Ф10 530хд
Re: Питане отностно крушки и още един проблем с паленето
колега аз съм с 530д и при мен пали по трудно при топло време, аз мисля ,че някои датчик е тръгнал ,а на диагностика всичко е ОК 
Май няма кой да ни помогне от тук колега, освен да си драснем по едно съобщение ако намерим лек за нашия проблем.
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Двигателите Ви са коренно различни и решението на проблема за единия няма да върши никаква работа за другия. За тдс-а първия признак за това че не пали еднакво топла и студена е веригата, което пък може да се компенсира с центровката на помпата но пак има разлика. Имаше една тема за същия проблем и се оказа че проблемен е един датчик измерващ температурата намиращ се в електронното управление на помпата. Не си спомням кой я беше пуснал но от това се оказа проблема. При комънрейла нещата са доста по-различни и почти винаги виновник е някой датчик.

- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
За трудното палене на топло колегата е прав че е разтегната верига и може да се корегира през аванса на помпата НО няма да е същото и на моменти ще се учудваш колко много препушва. До колкото за лампите иди до Русе Кар и там ще ти съдействат доста професионално.След като им обясниш че ти трябват афтър маркет а на ОЕМ.
Колега само да вметна, че си пали и топла и студена когато е прохладно времето. Проблема идва в паленето топла, когато навън температурата е над 30 градуса.
6 мнения
• Страница 1 от 1