Шум при отпускане на съединител ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dak
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D 184 кс. седан
Шум при отпускане на съединител ?
Колата е 530д 184кс. с ръчни скорости която карам от скоро. Та днес забелязах , че се променя шума на празен ход когато колата работи на място , като отпусна съединителя се чува едно леко шшшшшшшшшшшшшшш
чува се при затрорени врати и шума идва някъде около ск. лост. Като натисна съединителя изчезва , когато пусна съединителя по рязко се чува и леко изщракване еднократно. Шума при пуснат съединител не е силен и трудно се разбира че го има , усетих го в гаража където е тихо. Има и една лека вибрация в самия педал на съединителя когато го натисна леко , когато е натиснат до долу вибрацията изчезва (това не знам дали има връзка със шума).
От какво може да е това и наложащо ли е да сменявам нещо ?
От какво може да е това и наложащо ли е да сменявам нещо ?
- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Re: Шум при отпускане на съединител ?
Аз си мисля, колега, че е от лагера на съединителя и аз съм с такъв проблем, по скоро обаче е щракването , след като отпусна съединителя, в което се съмнявам , че може да е и от гуменото каре на кардана.
- patlaka
- Потребител
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: 335D coupe
- Детайли за колата: 204hp седан
И при мен го има този шум според мен идва от скоростната кутия, защото като отпуснеш съединителя тя се зацепва с коляновия вал и самата кутия си има някакъв шум когато се върти незнам дали е нормално моята е 330Д 204кс.
Който учи ще сполучи,а който лъже и краде ще кара BMW
- rosko3001
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е39 530Д 2002г.
- Мечтае да кара: БМВ Ф10 530хд
колега мойта е 530д и също го имам този проблем с вибрацията в педала, аз го отдавам на заминаващ маховик, а педала на съединителя като го натисна ми скърца ,но иначе е мек и си е така от вече близо 2 години, така ,че не му се шашкай много, ако не и раздаваш здрави ръчки 
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
И според мен е от кутията. Лагера на съединителя шуми като е натиснат, при отпуснат двигателя върти първичния вал на скоростите. Вземи смени маслото, защото едва ли скоро (някога) е правено.
ПП: Шефа ми има Хонда ЦРВ и при него кутията шуми адски много при пуснат съединител. Смени 1000 вида масла и добавки, но ефект няма. От край време се кани да я сваля и носи на ремонт, защото един майстор тук твърди, че със смяна на лагерите всичко ще се оправи. Ако това се случи (надявам се да е скоро) ще споделя какво е станало.
ПП: Шефа ми има Хонда ЦРВ и при него кутията шуми адски много при пуснат съединител. Смени 1000 вида масла и добавки, но ефект няма. От край време се кани да я сваля и носи на ремонт, защото един майстор тук твърди, че със смяна на лагерите всичко ще се оправи. Ако това се случи (надявам се да е скоро) ще споделя какво е станало.
- dak
- младши ентусиаст
-
Незнам да не стане по зле като сменя маслото пък и шума е много слаб. По принцип маслото в ск. кутия сменява ли се или само се долива ако е нужно ?
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
За автоматичните скоростни кутии може да се спори, но тук е ясно - маслото се сменя, и то редовно според възприятията на човек
Преподавател в университета ни е казвал, че се сменя на 60к км. Тъй че сложи ново и виж как ще е.
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
на дизеловата ми 34-ка доскоро беше така,но в крайна фаза и много гадно.Блокира маховика или се разбива и от необирането на вибрацийте,разбива кутията.по точно лагера на първичния вал
ТДС - Турбо Див Селянин
- dak
- младши ентусиаст
-
Тоест лагера на първичния вал или ... колко време мога да карам така ?
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
пробвай да видиш като го прави ако бутнеш скоростния лост спира ли.Квото и да е не се притеснявай,защото части има бол вече за тези каляски.При мен се беше разбила не само кутията,ами и лагерчето на коляновия вал.Мойта кутия съм я карал 6000 км разбита и без масло на пълната газ и ако не буксуваше съединитела още щях да я мъча 
ТДС - Турбо Див Селянин
- dak
- младши ентусиаст
-
Бях при един приятел с е39 и при него го има. Шума на истина е трудно доловим. Ще проверя маслото на кутията и ако е нужно ще долея и ще карам така , едва ли ще има проблем близките 100 000 км. 
- dak
- младши ентусиаст
-
Bavarishe написа:пробвай да видиш като го прави ако бутнеш скоростния лост спира ли.
Значи като бутна скоростия лост леко към някоя скорост спира !!!
- dak
- младши ентусиаст
-
Колега , ще карам така , ако не го знаеш хич няма да го чуеш , ще проверя нивото на маслото в кутията и при нужда ще долея
едва ли е проблем. По време на движение няма никакви шумове! Защо да не свързано със съединителя или маховика ?
- dak
- младши ентусиаст
-
Колега , някой преди теб ако е сменял маслото с по гъсто от там ти е идвал проблема. Мойте скорости влизат идеално и на студена и на топла кутия и лекия шум който чувам не се променя при топла и студена иначе маслото е хубаво да го видя и сменя по възможност щото и при мен не се знае какво е
ама ще видим кога ще , за сега ще е така че имам алергия от майстори 

- another90sm
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320i e36 coupe M50B20
- Мечтае да кара: M6
Добре, колеги и при мен го има опоменатия шум при отпуснат съединител, но имам и по-голям проблем - цялата скоростна кутия ми е омаслена от прясно масълце и се извинявам , че ще питам в на колегата темата , но от къде може да ми тече масло от скоростите ?
И какво ще ме посъветвате да направя , че са почнали да влизат по-трудно скоростите?
И какво ще ме посъветвате да направя , че са почнали да влизат по-трудно скоростите?
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2