проблем в климатика-решен!!!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 tds

проблем в климатика-решен!!!

Мнение от dj_den82 » 31 Май 2013, 14:27

здравеите колеги! имам следния проблем...днес се видях с един приятел който зарежда климатиците и ми допълни малко системата,обаче не знам със какъв фреон ,до преди това климатика криво лево си работише и духаше студено ,след това пълнене започна да духа само топло и искарва лоша миризма и компресора работи постоянно и по някой път се осеща че колата малко претръпва.
въпроса ми е дали беше празен и ако беше как духаше студенно? и какво да правя сега. :help:
Последна промяна dj_den82 на 02 Юни 2013, 22:21, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: проблем в климатика.

Мнение от dj_den82 » 31 Май 2013, 15:34

има ли някой който може да ми каже кадее проблема?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 31 Май 2013, 17:35

ако ти е сложил от китайския фреон,няма как да работи,ще включва компресора,ще вдига налягане,ама да охлади не го чакай....напускали са го на пазара на преференциална цена и е страшно :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dj_den82 » 31 Май 2013, 19:28

ами точно това и стана и сега какво става какво требва да се направи?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dj_den82 » 31 Май 2013, 19:31

както гледам ще требва да се ходи на майстор и да се источи щстария фреон и да се сложи нов то се видя че нема да се размина!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dj_den82 » 31 Май 2013, 19:32

ами ако не е достатачен фреона , ако го допълна утре при същия човек дали ще тръгне?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dj_den82 » 31 Май 2013, 19:46

meha написа:ако ти е сложил от китайския фреон,няма как да работи,ще включва компресора,ще вдига налягане,ама да охлади не го чакай....напускали са го на пазара на преференциална цена и е страшно :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ами ако не е достатачен фреона , ако го допълна утре при същия човек дали ще тръгне?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 31 Май 2013, 20:29

dj_den82 написа:
meha написа:ако ти е сложил от китайския фреон,няма как да работи,ще включва компресора,ще вдига налягане,ама да охлади не го чакай....напускали са го на пазара на преференциална цена и е страшно :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Колега зарежи тези рискови ходове за да спестиш някой лев.Колегата по горе както и аз си мисля,ти е казал от какво си изпатил.Ти пак искаш да ходиш при този твой,,приятел,, и рискуваш в такъв филм да се вкараш за едни икономисани 50лв.Ходи си в сервиз да те закачат на зарядна станция да си решиш проблема и да не си усложняваш живота.Успех
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 31 Май 2013, 21:04

Нема се опрай само с тури сипи фреонец малко. Трева се мери туй ниско виоко налегане па и фреона требе да е опредЕлен вид.
Колега оправи си клавиатурата че нещо пише странно :mhihi:

Ефекта ако няма фреон или пък се препълне с по-голямо от необходимото количество е все един и същ - не работи както трябва. Отпред пред радиатора между фаровете под капака има зелена табелка на която пише какъв е фреона и какво е точното количество конкретно за системата в твоята кола. Ако е намаляло количеството има теч някъде. Отиди някъде където имат зарядна станция за климатици или ако няма такава поне този който ще я прави да е правил това не един два пъти т.е. да знае какво прави.
:driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dj_den82 » 31 Май 2013, 22:11

ок колеги разбрах какво направих ,обаче друг въпрос ще требва ли да се источи целия фреон понеже не знам какво ми е сипал какъв фреон.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от dj_den82 » 31 Май 2013, 22:22

от понеделник на там ще ида на сервиз и ще напиша какво стана.
благодаря ви много!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 31 Май 2013, 22:29

Както казах трябва да я прави човек, който с това се занимава.
От един друг форум да ме извини колегата че го цитирам но си е точния начин за ремонт на автоклиматик:
"В сервиза източват фреона и маслото в системата. Гледаш уреда на машината какво количество е източено, за да не плащаш цялото количество накрая.
После я надуват с азот и за около 10 минути следят по манометър дали не пада налягането и дали няма видими пробиви в системата.
Ако всичко е ОК ти пълнят системата, като слагат оцветител.
Пак проверка за течове, ниско и високо налягане с манометър и на температура във въздуховодите при 2500об/мин поне 5 мин.
При вътрешна циркулация на въздуха, 1 степен на вентилатора в купето и минимална зададена температура трябва да е м/у 4 и 7 градуса (10 макс) според външната температура и вида на системата.
Караш 200-250км и пак в сервиза за проверка с лампа и по манометър.
.... "
:driving:

Потребител
Аватар

Мнение от dido85 » 02 Юни 2013, 14:56

най - вероятен проблем при теб е малко количество фреон и/или ти изпуска системата . Хладилния агент / фреон за автомобилите след 1992г и до 2012 г . е дин и същ R134a ,той се използва и при домашни хладилници . Другите два вида хладилен агент са R12 за автомобили до 1992г. (забранен с Европейска директива) и HFO1234yf които ще замени R134a от 2012г. в производството на автомобили в Европейския съюз .

За твоята кола е препоръчително извличането на хладилен агент от системата , надуване под работното и налягане на 17-18 атмосфери . Ако задържи налягането вакуумираш и зареждаш ,ако не търсите пропуск .
Най качествените фреони като марка са на Dupont и Refran
Сервиз автоклиматици 0877953035 https://remontklima.com/. Продажба, монтаж и сервиз на климатици!

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: проблем в климатика-решен!!!

Мнение от dj_den82 » 02 Юни 2013, 22:26

днес ходих при друг приятел който се занимава със автоклиматици. закачи ми я на уреда оказа се че ми го напъниха климатика до горе, барометара показваше 120!!! и беше пълна със въздух,сега колицата си охлажда яко даже днес за малко да замръзна вътре. :lalala: :bchug: :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: проблем в климатика-решен!!!

Мнение от dj_den82 » 02 Юни 2013, 22:28

dj_den82 написа:днес ходих при друг приятел който се занимава със автоклиматици. закачи ми я на уреда оказа се че ми го напъниха климатика до горе, барометара показваше 120!!! и беше пълна със въздух,сега колицата си охлажда яко даже днес за малко да замръзна вътре. :lalala: :bchug: :D

и една русска поговорка!!! да немаш 100 лева да имаш 100 приятела ,разминами се със една почерпка :lol:

Назад към E39