Радиатор
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Радиатор
Някой да знае с какви размери е най - големия радиатор вграждан в е36? Сега съм с тдс-ов(уж) с отделен разширителен съд с следния размери: висок е - 355мм, широк е - 565мм и е дебел - 45мм. Понеже ще купувам ел. перки и да знам дали да си взема и по голям радиатор ако има.
Колата е купе и няма климатик/климатроник ако има значение. 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Радиатор
А случайно да знаеш дали е с отделен разширителен съд? И може ли да се сложи от някакво друго бмв още по голям или това е най големия вариант? Не че ми трябва да охлаждам нещо голямо - м50б25 е мотора но просто ще минавам към ел. перки и искам да си взема по големи и най големия радиатор възможен за е36, като не говорим за някакви афтърмаркет. 

- vld
- Старши ентусиаст
-
ако искаш екстремно охлаждане по добре с виско, макар и с оригиналния радятор, ел перките са по неефективни в екстремни условия.

Не не ... ще си взема от м3 радиатор щом е най големия който мога да сложа и 2 големи ел. перки и се надявам че няма да загрява. 

- vld
- Старши ентусиаст
-
Пич когато всичко е наред с охладителната система М50ВХХ не загрява при никакви обстоятелства, включително и бърнаут 1 час на място
Това важи за всички БМВ мотори.

Това важи за всички БМВ мотори.

На мен и сега не ми загрява колата.
Просто ще минавам на ел. перки и затова искам да сложа и възможно най големия радиатор.
Оказа се че моя радиатор е от малкия тдс (318дс), на големия тдс и на м3-ката размерите са 550/410/40. Благодаря за информацията. 

Просто не прави глупости.mitaka21 написа:...Просто ще минавам на ел. перки...
И вместо да слагаш по-голям радиатор вземи сложи резервоар за вода с обем 5л последователно след преди радиатора и главата.
Последен въпрос за радиатора - понеже моята кола е без климатик/климатроник, радиатора от 2.5тдс трябва ли да го търся от кола без климатик/климатроник или няма значение? Питам защото всичките коли на части които видях бяха с климатик/климатроник. 

- vld
- Старши ентусиаст
-
По принцип колитв с климатик имат по големи радятори защото се натоварва повече мотора и му е нужен по голям и бърз топлообмен, но в случая ТДС-а е с еднакъв радятор и с клима и без.

10 мнения
• Страница 1 от 1