Почистване на MAF сензора (дебитомер)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Re: Почистване на MAF сензора (дебитомер)
Колега, ако не се лъжа в темата по нагоре беше писано какъв спрей се ползва. Единияш вариант беше на CRC. Аз ползвам М1 на Meat&Doria, който се намира по-трудно и не знам дали по добър от този на ЦРЦ. Това са вариантите, а всичко друго са експерименти.
- Diedarling
- Потребител
-
- Кара: E46/136/2000
Препоръчайте ми майстор при който да я закарам тая кола да я закачи и види за Добрич.
Благодарско !

Благодарско !
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
- Diedarling
- Потребител
-
- Кара: E46/136/2000
mitaka7 написа:http://bmwpower-bg.net/forums/memberlist.php?mode=viewprofile&u=28146
Свържи се с колегата и предполагам ще ти помогне.
Благодаря, много съм доволен от колегата

Наистина си разбира от работата

- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Еми ще пия и аз една бира тогава. 

- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Колеги и аз да се впиша щото това ми е първо БМВ и много много незнам как трябва да е ускорението и прочието.Колата е 328ci от декември 99г. Купих я преди 8 месеца и по конкретно я карах лятно време. разхода ми беше градско около 11,5 сега зимно време сутрин като я паля колата оборотите през 30 сек. взимат да падат до като загрее колата ,ускорението ами Гумите виниги ги Пали
но сега усещам ,че след 3000рпм следва Брутален кик разхода ми скочи на 12,8л/100. Имам съмнения за заминал МАФ и понеже съм от Ямбол не можах да намеря човек който да ми прочете колата както трябва всички "майстори" като видят Бимата и викат оо тая кола не мога да я прочета... Реших сам да тествам МАФ запалих колата и махнах клипсата на дебитомера, и оборотите взеха да играят спаднаха ,усетисе разлика в тях намаляха.. Закачих Буксата отново и оборотите пак Се промениха.. Дайте един съвет мисля тази събота да изчистя малко въздушните пътища и дросел клапата па да видим какво ще постигнем... А какво може да стане ако направя един Тест Драйв с разкачен МАФ дали няма да прецакам нещо повече..
П.П. Според вас ако при работещ двигател махма буксата за дебитомера то трябва ли да има промяна в оборотите или не ? МЕРСИ отново.,ако има някой от Ямбол който знае кадърни момчета къде да я заведа да пише
А и още един въпрос ако реша да сменям дебитомера трябва ли да го програмирам ,че само за дизелите гледам пишеше че искат ?
И ако някой има излишен въпросният спрей направо да праща плащам му го веднага поне да пробвам да го почистя... Или ако някой му е на лесно да вземе един ако е в близост до Ауто+ аз ще му го платя там с надценка ,че съм го занимавал човека и отнел от времето му

П.П. Според вас ако при работещ двигател махма буксата за дебитомера то трябва ли да има промяна в оборотите или не ? МЕРСИ отново.,ако има някой от Ямбол който знае кадърни момчета къде да я заведа да пише

И ако някой има излишен въпросният спрей направо да праща плащам му го веднага поне да пробвам да го почистя... Или ако някой му е на лесно да вземе един ако е в близост до Ауто+ аз ще му го платя там с надценка ,че съм го занимавал човека и отнел от времето му

Колеги,
ако мина около големите вериги като Практикер и Бриколаж ще намеря ли този шпрей- ЦРЦ?
ако мина около големите вериги като Практикер и Бриколаж ще намеря ли този шпрей- ЦРЦ?
- csx
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Facelift touring 2004
- Детайли за колата: E46 Facelift touring
bioz написа:Като изчистих моя веднага усетих промяна, колата стана по лека, и по добре ускоряваше в ниските обороти < 1800. Но след опрделено време пак стана мудна в ниските. Не мисля че се е зацапал толкова бързо, но се чудя дали не е развален? Диагностика ли трябва?
Здрасти, колега !Я ми кажи до къде стигна с твоя дебитомер, че при мен е почти същата работа.Със същата кола съм 2004,м47,150 коня и ми се струва мудна и гори малко повече и ряза е много бавен.
- Разбра ли за Веско Маринов?
- Не,какво?
- Ми нападнал човек в парка и му изпял "химна" на МВР!
Ама човека е горе-долу в добро състояние , май ще живее!
-Слава богу.
- Не,какво?
-Слава богу.
- Burnar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 M550D LCI
- Детайли за колата: Champagner quarz metallic
Най-добре да се вземе друг, работещ дебитомер за проба. Аз така направих и разбрах, че проблема ми е от другаде, защото промяна нямаше.
- csx
- кандидат ентусиаст
-
Burnar написа:Най-добре да се вземе друг, работещ дебитомер за проба. Аз така направих и разбрах, че проблема ми е от другаде, защото промяна нямаше.
На теб къде ти беше проблема след като е бил друг, колега ?
- Не,какво?
-Слава богу.
- Не,какво?
-Слава богу.
- Burnar
- кандидат ентусиаст
-
Мислим, че е от температурния датчик на прииждащия въздух, защото при мен проблем има само като загрее добре мотора. Днес ми пристигна оригинален такъв на хела и утре ще го монтираме, пък да видим дали ще е от него. Ако не стане и с това започвам да сменям датчиците на вала 1 по 1, защото друго обяснение за проблема няма. Всички филтри са ми сменени, маслото също, този за картерни газове и той, почистен е дебитомера, дросела, диса клапата и не дават отклонения, термостата и той е сменен. Просто няма друго какво да е.
- csx
- кандидат ентусиаст
-
Burnar написа:Мислим, че е от температурния датчик на прииждащия въздух, защото при мен проблем има само като загрее добре мотора. Днес ми пристигна оригинален такъв на хела и утре ще го монтираме, пък да видим дали ще е от него. Ако не стане и с това започвам да сменям датчиците на вала 1 по 1, защото друго обяснение за проблема няма. Всички филтри са ми сменени, маслото също, този за картерни газове и той, почистен е дебитомера, дросела, диса клапата и не дават отклонения, термостата и той е сменен. Просто няма друго какво да е.
Ще видя какво ще е положението след почистването на дебитомера и след, това мисля да се впускам за нов, ако имам проблеми с него разбира се.И ще трябва адаптация при някой, ако не мога да го направя сам.Ще драсна няколко реда, след като направя профилактика на дебитомера. Всичко консумативи съм подменил и не мисля, че от тях е проблема.В събота ще ходя да купя малко инструменти от пазара и почвам.
- Не,какво?
-Слава богу.
- Не,какво?
-Слава богу.
- Burnar
- кандидат ентусиаст
-
Твоя дебитомер, мисля че нямаше нужда от адаптация. Вашите дебитомери поне са по 250 лв., нашите са по 400 ...
- csx
- кандидат ентусиаст
-
Burnar написа:Твоя дебитомер, мисля че нямаше нужда от адаптация. Вашите дебитомери поне са по 250 лв., нашите са по 400 ...
Vehicle Use:
The air mass flow meter adaptation is used as follows:
- E46 M47TU: as of volume production launch
- E46 M57TU: as of volume production launch
- E65 M57TU: as of 03/2003 with integration stage 6.108 and DDE software VQ5.7
- E60 M57TU: as of volume production launch
Моят мотор е М47
- Не,какво?
-Слава богу.
- Не,какво?
-Слава богу.