Музика, озвучаване за Е39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E91 touring

Музика, озвучаване за Е39

Мнение от gotmie » 25 Май 2013, 9:28

Здравейте колеги. Абсолютно нов съм във форума. Преди седмица си купих първото ми БМВ (няма да коментирам до сега какво съм карал :D ) Пускам нова тема във връзка с озвучаването в колата ми. Ровейки се в обяви, разбрах, че има фабричен усилвател, вабрична бас каса/буфер, повече колони по вратите и тнт... Поразгледах и се позаслушах на моето и НЯМАМ :) Имам желание да сложа това фабрично озвучение с всичко и ще буда безкрайно благодарен да ми помогнете. То няколко вида ли е, или има 1 вид усилвател, 1 вид буфер и тнт? Радиото ми е с касетка, то трябва ли да се смени? След време искам да сложа и волан с мултифункция и там как седят нещата не ми е ясно? Като цяло е това във връзка с музиката. Благодаря ви. :help: :bchug: :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d '00
Мечтае да кара: F10
Детайли за колата: Брутилда

Re: Музика, озвучаване за Е39

Мнение от ico530d » 27 Май 2013, 13:13

1. Честито за колата!
2. Според мене ти трябва цялата сергия с говорители май са 10-12 макс, буфер, ел. инсталация (кабели) и усилвател. За радио модула не мога да ти кажа.
3. Ако си с IRIS (а най - вероятно си) или ще ти трябва ново радио, например МИД, или тия бутоните над радиото (дето ги крие лайсната на таблото).
4. за мултифункция, ако не сменяш волана, ти трябват само бутони които да сложиш. Ако искаш нов волан виж дали е преди фейслифт или след (иначе трябва да се натамънява с ретрофит).

Според мене тия неща много работа ще ти отворят и въобще не са малко пари (ако не си късметлия ест.)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Мнение от mpp82 » 27 Май 2013, 20:44

Дано това ти помогне viewtopic.php?f=35&t=320279&hilit=dsp
За другите ти въпроси ползвай търсачката ще получиш нужната ти информация.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport

Мнение от 320iPower » 28 Май 2013, 1:01

аз съм с дсп звука е страхотен наистина

Потребител
Аватар

Мнение от gotmie » 28 Май 2013, 8:48

Искрено ви благодаря за помоща. Стигнах до извода, че няма какво да се мисли. Сменя се абсолютно всичко, свързано с музиката. Просто моето е с различен пакет на оборудване и съответно по-нисък клас музика. Взимам всичко и го правя. За финансовата гледна точка да, не е никак евтино, но лека полека ще се справя. Още веднъж ви благодаря колеги :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 28 Май 2013, 11:38

В Е39 има 3 варианта на музика - стандартно, Hi-Fi и DSP. Ти имаш първото, с второто няма смисъл да се занимаваш, а третото е скъпо и трудно за подкарване от-до, като крайният резултат не е много ясно, доколко ще е перфектен.
Според мен играта ти е това: viewtopic.php?f=13&t=142797&hilit=%22Завършен+проект%22
Или нещо близко до това (с по-други компоненти).
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Потребител
Аватар

Мнение от gotmie » 28 Май 2013, 16:04

Проекта на колегата е станал похвален. От 10-тина години насам и аз ги правих така нещата, като удареше баса не можеше да се седи на седалката, но нито място за багаж в багажника, правени кори и тнт... Сега ми се иска всичко да е заводско, както са го сложили от завода. Гледам, понеже съм с комби, сложили са го басчето, прибрано, колонките и те :) Само ме мъчи това с инсталацията, че ще стане трудно и трябва да сме смени всяко кабелче до всяка една част, колони, радио, усилвател... Без схеми много трудно ще се справя... Най-ми се иска да чуя в някоя с DSP как свири за да си преценя дали да сменям всичко и да си играя или всичко е някак си много труд и пот за неоправдано удоволствие... :bchug: Благодарен съм, че се отзовате и помагате :) :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше е39 530dM-sport,e60 530d M-sport

Мнение от 320iPower » 28 Май 2013, 18:11

ако си от от русе или идваш насам пиши да чуеш как е с dsp

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 28 Май 2013, 22:45

При Hi-Fi озвучаването на комбито специално, тази чудничко прибрана бас-касичка има вътре в нея невероятния и умопомрачаващ басов :mhihi: говорител на НОКИЯ с размер 13!!! см. :mhihi:
Не знам при комби с DSP каква е ситуацията (на външен вид касичката е същата), но при седан поне говорителите са 2 и са 16 см., ако не се лъжа и си имат доста сериозна като обем кутийка в горната част на багажника, в която да си свирят.
Ето тук един младеж доста се е заиграл да анализира прословутото DSP и в крайна сметка е открил, че малко са го объркали и него. Изхвърлил го е и си е направил друго решение с афтърмаркет усилвател, както и бас-каса (последните снимки).
http://bmwtips.com/tipsntricks/DSP%20an ... yzed__.htm
Този вариант на бас-каса си мисля, че може да се направи и с говорител за отворен обем без да се прави кутия, но може и да съм в грешка.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Потребител
Аватар

Мнение от gotmie » 29 Май 2013, 10:07

Това беше един много силен, точен и добър отговор, както и съвет! :) Благодаря ти колега. Радвам се, че разполагам с много време, както и със съветите ви, за да мога да взема най-оптималното решение :) :bchug: :bchug: :bchug:

Назад към E39